Foto
Over mijzelf
Ik ben Patrick
Ik ben een man en woon in Schriek (Belgie) en mijn beroep is gepensioneerde militair..
Ik ben geboren op 21/01/1960 en ben nu dus 61 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: joggen en internet.
In mei 2012 nog 142kg, nu 85kg, en de joggingmicrobe heeft mij te pakken.
                                           
 JOGGINGKALENDER 
                                            

Inhoud blog
 • Stratenloop in Weerde
 • Einde van de tunnel in zicht ?
 • Genoodzaakte rustpauze
 • Natuurloop Herentals-Tielen
 • Dwars door Geel
 • Vuelta van Bevel
 • Jeezekesloop in Wezemaal
 • Kruistocht in Blauberg (Herselt)
 • Halve Marathon in Nijlen
 • Kermisjogging in Geel-Punt
  Mijn favorieten
 • Kalender Joggings en Loopevenementen in Vlaanderen
 • Bakkertje
 • Running.be
 • JogLog
 • Kilometervreterke
 • Funrunner
 • Joggings en loopwedstrijden
 • Dave
 • Jogging Mario
  Joggingkriebels
  Verhaal van een 'nieuwe' jogger
  Ervaring van een beginnende loper geboren in 1960.
  19-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 Km van Brussel

  Een nieuwe wedstrijd op de kalender en direct een voltreffer van formaat. Zo'n 4000 deelnemers verdeeld over een 400 tal aan de 5 km en 3600 aan de 10 km. Geen rondjes maar een omloop van 10 km dat stond de meesten van ons te wachten in een zonovergoten Brussel.

  Ik had mij op voorhand al een gedacht kunnen maken van wat ons zou te wachten staan want grote delen van dit parcours zitten ook in de 10 Km Gaston Roelants die ik al tweemaal gelopen heb.

  Start van de 5 km om 14:30 uur en de 10 km om 15:00 uur.

  Start op de piste van de Memorial Van Damme (Koning Boudewijnstadion) … dat maak je ook al niet elke dag mee natuurlijk. Na een halve ronde op de piste wordt het stadion verlaten en worden het Park van Laken en Ossegempark ons verder speelterrein. De volledige omloop speelt zich namelijk af in en rond beide parken … continue op en neer en niet zo'n klein beetje. Echt een paar serieuze kuitenbijters erin verwerkt. Een interval parcours dus. Tenslotte ook nog een unieke aankomst … in een weinig verlichte Heizel 12 paleis vol met opzwepende muziek.

  Heel de wedstrijd zou ik op het gevoel lopen … eens geen blikken werpen op mijn Garmin en zien waar we zouden uitkomen. Het viel heel goed mee … 899e plaats op bijna 3500 aankomsten.

  Bovendien had ik ook nooit het gevoel van TE snel te gaan … alhoewel ik op dit parcours toch ook niet veel sneller had gekund.

  Een heel goede training in het vooruitzicht van de 10 Miles volgende zondag. Dit parcours was bovendien veel zwaarder dan wat ons in Antwerpen te wachten staat (daar is het natuurlijk wel 6 km langer). Ach dromen … we zien uiteindelijk volgende week wel.  Bijlagen:
  https://connect.garmin.com/modern/activity/751084579   

  19-04-2015 om 20:31 geschreven door Patrick  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 Km van Mechelen

  Hoe twee wedstrijden in dezelfde stad met dezelfde startplaats toch een totaal verschillende sfeer kunnen oproepen ? Dwars door Mechelen, elk jaar in september, ademt sfeer en gezelligheid uit. Een massa toeschouwers en een even grote massa deelnemers.

  De 10 Km van Mechelen, elk jaar in april, bijna geen toeschouwers en amper een paar honderd deelnemers. Totaal gebrek aan sfeer. Jammer.

  Net als vorig jaar was ik toch één van (weinige) deelnemers. Niet om een PR te lopen maar gewoon om een 10 km training af te werken in een wedstrijdsfeer.

  Het parcours is identiek als dat van de vorige jaren: start op de atletiekpiste van de Nekker, langs de Dijle tot Mechelen Broek waar een lokaal rondje gelopen wordt om dan terug langs de andere kant van de Dijle naar de atletiekpiste voor de aankomst. Alles verhard en niets om echt wild van te worden dus.

  Bij de start stond er een strakke wind maar gelukkig bleek die langs de Dijle zijwaarts te blazen zodat we deze nooit echt op kop kregen. Enkel tijdens het lokale rondje halverwege zat er zo'n stuk in maar dat viel al bij al best mee.

  Helemaal achteraan vertrokken om tijdens de eerste helft een rustig tempo aan te houden. Eens op het lokale rondje lichtjes versnellen en dan de laatste twee kilometer de gashendel open. Dat is in het kort mijn wedstrijdverslag.

  Alles verliep prima en het ziet er voorlopig nog altijd goed uit voor volgende week. Nog snel de trappen op naar de cafetaria om mijn deelnameprijs (een grote fles Carolus bier) in ontvangst te nemen en hop we zijn weg naar huis, want morgen staat er nog een 10 km op het programma, dit keer in Brussel.

  Bijlagen:
  https://connect.garmin.com/modern/activity/749831117   

  19-04-2015 om 08:13 geschreven door Patrick  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Run with Wolves in Wolfsdonk

  Wat herinner ik mij nog van de Run with Wolves van vorig jaar ? Een race naar de spoorwegovergang en direct daarna een 'dodelijke' beklimming. Dat is het ongeveer. Ik wou toen ook absoluut voor het passeren van de trein de overgang gepasseerd zijn (waardoor ik deze eerste 4.5 km voluit gegaan was) en enkele honderden meters na die spoorwegovergang was er de beklimming van de Bosberg. Na die beklimming moest ik zodanig recupereren dat ik mij verder niet veel meer herinner van de omloop (buiten dat het onverhard en mooi was).

  Dit jaar zou ik het anders aanpakken. Zowiezo was voluit gaan uit den boze één week voor de Antwerp 10 Miles. Dus achteraan vertrekken, we zien wel waar we uitkomen aan de spoorweg, beetje genieten onderweg en op het einde de benen nog eens testen … dat was zowat mijn wedstrijdplan voor dit jaar.

  In tegenstelling tot vorig jaar werd de start gegeven op het voetbalveld. Door achteraan te vertrekken, kwam ik al direct in de file terecht na de start … but who cares. Een heel rustige eerste kilometer (6:21 min) door een paar keer file en dan het bos in. Nu had ik tenminste de tijd om rond te kijken en het parcours echt in mij op te nemen. Ik passeerde dan ook plaatsen die ik mij totaal niet meer herinnerde van vorig jaar :)

  Tegen dat ik aan de spoorwegovergang was, was de trein al gepasseerd. Met dit keer nog voldoende jus in de benen kon ik de beklimming van de Bosberg aanvatten. Een pittige heuvel uit twee delen want als je denkt dat je boven bent, volgt eerst nog een kort stukje vals plat om dan terug stevig naar boven te gaan.

  Op geen enkel moment voelde ik dat ik boven mijn tempo ging … integendeel. Regelmatig op de klok kijken dat ik niet onbewust te snel ging … dat was het.

  Run with Wolves is echt wel een mooie wedstrijd. Op een paar verharde stroken na, mooie boswegen (ook tamelijk veel smalle, heb ik dit keer gemerkt), een paar mooie landwegen en zelfs een paar (echt niet veel) kasseien. Echt de moeite waard om hier eens te komen deelnemen.

  De laatste kilometers was het dan ook tijd om de benen echt eens te testen en dit viel na 10 kilometer nog goed mee. Vlotjes onder de 5:00 min/km … slecht kan ik dat niet noemen.

  Tevreden dus aan de aankomst. Nog twee wedstrijden tijdens het weekend (10 km van Mechelen en 10 km van Brussel) op het programma. Morgen al in Mechelen (rustig duurloopje, meer maak ik er niet van) om dan in Brussel er nog een tempoloopje van te maken.

  Bijlagen:
  https://connect.garmin.com/modern/activity/749086907   
  https://www.facebook.com/media/set/?set=a.465339186955799.1073741888.139595832863471&type=1   

  18-04-2015 om 20:22 geschreven door Patrick  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grote Prijs van Willebroek

  Ook de nieuwe organisaties verdienen een steuntje in de rug,dus gingen we vandaag maar eens kijken hoe het eraan toe gaat in de Grote Prijs van Willebroek. Een jogging die voor de tweede maal georganiseerd werd en loopt over één of twee rondjes van 5 km (in werkelijkheid zouden het echter bijna 5,7 km zijn).

  Al bij mijn aankomst aan de sporthal in Willebroek was het duidelijk dat het hier om een kleine organisatie ging. Een tweetal tenten, één die dienst deed voor de drankbar en ééntje voor de inschrijvingen. Gelukkig was ik ruim op tijd want bij de inschrijvingen was het al aanschuiven. Misschien toch beter om een tweede stand te voorzien, zeker als men werkt met voorinschrijvingen. Nu moesten zij die reeds ingeschreven waren aanschuiven met de anderen wat tot onnodig tijdsverlies lijdt.

  Mijn normale portie koffie voor een wedstrijd moest ik deze keer ook missen want enkel frisdranken en bier verkrijgbaar aan de kleine dranktent.

  Gelukkig hadden ze het zonnetje gereserveerd en kon ik aan één van de tafeltjes plaatsnemen. Wat als het geregend had ? Wat alles was buiten de sporthal aan de rand van de atletiekpiste georganiseerd.

  Het parcours is vlak en 100% verhard en loopt door het centrum van Willebroek. Dit was perfect georganiseerd. Een echte stratenloop dus en in principe een snelle omloop.

  Gezien ik op 14 dagen voor de Antwerp 10 Miles zit, had ik beslist om vanaf nu niet meer voluit te gaan in een wedstrijd. Elke wedstrijd tot 26 april zal dus een tempoloop worden en dit keer hou ik me er aan.

  De 5 en 10 km starten tesamen (zo'n 200 lopers schat ik). Eerst een rondje op de atletiekpiste waarna het stad ingedoken wordt. Aankomst terug op de piste.

  Elk rondje liep ik in ongeveer 5'20 zonder mij te forceren. Toch één verrassing onderweg: een strakke wind die op bepaalde stroken serieus op kop blies. Een goede training.

  Aan de aankomst was er evenwel geen water voorzien. We kregen wel een bonnetje voor een Herbalife drankje maar dat was het dan ook. Toch ook wel een minpuntje, vind ik persoonlijk.

  Geen goodie-bag hier en ook geen aanwezigheidstombola. Tijd om dus terug naar huis terug te keren na een geslaagd weekend. Op naar volgende week.  Bijlagen:
  https://connect.garmin.com/modern/activity/744570749   

  13-04-2015 om 16:56 geschreven door Patrick  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Zoeken in blog  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Laatste commentaren
 • Bedankt (Patrick)
      op Genoodzaakte rustpauze
 • start to run Evy les 1 (Ine)
      op Genoodzaakte rustpauze
 • - (Stijn Heylen)
      op Marathon van Kasterlee
 • Topper!!! (Patrick Van Alphen)
      op Marathon van Kasterlee
 • proficiat (Paul Van Hiel)
      op Marathon van Kasterlee
 • Archief per week
 • 11/07-17/07 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 20/07-26/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 30/12-05/01 2014
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!