Foto
Over mijzelf
Ik ben Patrick
Ik ben een man en woon in Schriek (Belgie) en mijn beroep is gepensioneerde militair..
Ik ben geboren op 21/01/1960 en ben nu dus 61 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: joggen en internet.
In mei 2012 nog 142kg, nu 85kg, en de joggingmicrobe heeft mij te pakken.
                                           
 JOGGINGKALENDER 
                                            

Inhoud blog
 • Stratenloop in Weerde
 • Einde van de tunnel in zicht ?
 • Genoodzaakte rustpauze
 • Natuurloop Herentals-Tielen
 • Dwars door Geel
 • Vuelta van Bevel
 • Jeezekesloop in Wezemaal
 • Kruistocht in Blauberg (Herselt)
 • Halve Marathon in Nijlen
 • Kermisjogging in Geel-Punt
  Mijn favorieten
 • Kalender Joggings en Loopevenementen in Vlaanderen
 • Bakkertje
 • Running.be
 • JogLog
 • Kilometervreterke
 • Funrunner
 • Joggings en loopwedstrijden
 • Dave
 • Jogging Mario
  Joggingkriebels
  Verhaal van een 'nieuwe' jogger
  Ervaring van een beginnende loper geboren in 1960.
  22-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parkloop in Vilvoorde

  De eerste officiële lentedag konden we inlopen tijdens de Parkloop in Vilvoorde. Wat is er mooier dan onder een heerlijk warm lentezonnetje te gaan lopen in het park ? Helaas ... in Vilvoorde liet de zon het regelmatig afweten en kregen we, gelukkig voor de start toen we nog in de cafetaria zaten, zelfs een regenvlaagje over ons heen. Een strakke felle wind zou ons wel vergezellen tijdens de wedstrijd.

  Keuze uit een 6 km (één rondje) en een 12 km (twee rondjes) op een golvend, toch wel pittig, parcours. Bijna volledig onverhard op een strook van zo'n 500m na bij het passeren van de VTM-gebouwen (Medialaan). De eerste 3 km van elk rondje waren meestal stijgend (met hier en daar wel een vlakke strook of een kleine afdaling) terwijl de laatste 3 km vooral vlak en afdalend waren.

  Gezamelijke start (76 deelnemers voor één rondje en 182 voor twee rondjes) op de atletiekpiste waarna het parcours uitgetekend was in het Domein 3 Fonteinen. Mooie loopomgeving.

  Eerlijk gezegd had ik hier meer volk verwacht. Het was ook de eerste wedstrijd uit het nieuwe Loopcriterium Vlaams-Brabant (opvolger van het Scott2Run Criterium). Het leuke aan een beperkt deelnemersveld is dan weer dat je gemakkelijk parking dichtbij kunt vinden, alhoewel hier geen gebrek aan parking is.

  De wedstrijd zelf toch aangevat met de nodige bedenkingen want de knie blijft me parten spelen. Niet dat deze pijn doet ofzo, maar tijdens de beklimmingen voel ik toch dat ik geen kracht kan zetten. Als ik te fel afduw dan voel ik toch een kort steekje. Tijdens de vlakke stroken en afdalingen heb ik er helemaal geen last van. Natuurlijk zorgt dat ervoor dat ik op mijn tempo toch serieus moet inboeten tijdens de beklimmingen.

  Al bij al de wedstrijd toch met een redelijk gemiddelde (iets boven de 11 km/u) kunnen afsluiten waarmee ik gezien de omstandigheden (last van de knie, pittig parcours en stevige wind) toch best tevreden mag zijn. En het allervoornaamste: ik heb me geamuseerd.  Bijlagen:
  https://connect.garmin.com/modern/activity/725400573   
  https://www.facebook.com/events/1712757192283854/   

  22-03-2015 om 11:19 geschreven door Patrick  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Studentenmarathon Leuven

  De kniepijn (bij het nemen van trappen) is er nog altijd en in principe zou rust waarschijnlijk de beste genezing zijn, maar ...

  Normaal gezien zou ik op woensdagavond starten op de halve marathon tijdens de Studentenmarathon in Leuven. Op weg naar de inschrijving hiervoor, op eerste verdieping van gebouw De Naeyer op de KUL voelde ik de trappen heel duidelijk. Dan toch maar beslist om te gaan voor de 10 Km – loop.

  Start op de atletiekpiste om daarna twee rondjes van 5 km af te werken op een zo goed als vlak parcours, half onverhard, half verhard. Een mooi rondje, dat wel.

  De 5 en 10 km starten tesamen, vijftien minuten na de start van de halve marathon. Heel veel deelnemers (140 voor de 5 km, 300 voor de 10 km, 200 voor de halve marathon) voor een woensdagavond wedstrijd. Natuurlijk het merendeel studenten.

  Ook de organsisatie verliep prima (op één minpunt na dan) met een ruime eindbevoorrading en uitslagen diezelfde avond. Helaas was er wel iets misgelopen met de tijdsopneming want bij een deel van de deelnemers (waaronder mezelf) klopte de tijd aan geen kanten (dit werd 's anderendaags wel (deels) gecorrigeerd maar toch bleven er nog klachten over – ook mijn tijd bleef toch 30s verschillend van de tijd gemeten met mijn Garmin).

  De eerste 7 kilometer bleef ik een rustig duurtempo aanhouden zodat ik de knie goed 'in het oog' kon houden. Gezien ik er geen last van had, dan maar de laatste drie kilometer het tempo een stuk opgetrokken zonder evenwel echt voluit te gaan.

  De knie bezorgde me geen last, wel een vervelend gevoel dat er iets is, maar dat is het dan ook. Het is echt pas bij het nemen van trappen dat ik er last van heb. Misschien de volgende twee dagen toch maar het lopen schrappen en dan zien wat het zaterdag in Vilvoorde zal geven.

  Bijlagen:
  https://connect.garmin.com/modern/activity/723079936   

  21-03-2015 om 08:23 geschreven door Patrick  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerp Urban Trail

  Als één van de eersten ingeschreven voor de Antwerp Urban Trail en uiteindelijk toch in wave 4 ingedeeld worden. Hier laat de organisatie toch duidelijk een steekje vallen. Uiteindelijk zou het mij toch niet veel uitmaken want na de jogging in Waterloo op zaterdag had ik zowiezo beslist om het in Antwerpen rustig aan te doen om daarna 's namiddags in de zetel te kruipen.

  Om 08:00 uur de trein op naar Antwerpen (30 min), te voet van Antwerpen Centraal naar Park Spoor Noord (15 min), borstnummer en T-shirt afhalen en een stickertje gaan halen voor wave 2, sporttas afgeven en we waren klaar om tegen 09:20 uur te vertrekken. De laatsten van wave 1 waren pas de startbox uit toen het startschot al gegeven werd voor wave 2 die ik ergens achteraan het eerste kwart aanvatte.

  Het was koud ... het regende bovendien ook lichtjes (eerder motregen) toen ik na zo'n 5 minuten de startlijn kon overschrijden.

  Mij direct een rustig tempo opleggend (10 km/) werd ik direct langs alle kanten voorbij gelopen door lopers die er blijkbaar zo snel mogelijk vanaf wilden zijn.

  De eerste bezienswaardigheid op de omloop na de eerste kilometer was al direct de attractie waar de organisatie mee uitpakte bij de voorstelling van het parcours: de premetrotunnel. Natuurlijk geraak je maar in die tunnel na een afdaling van verschillende trappen (zo'n 150 tal schat ik). Hier moest er natuurlijk aangeschoven worden maar dat is eigen aan zo'n organisatie en niet te vermijden.

  Ik voelde wel onmiddellijk dat ik de trappen vandaag maar best heel rustig aanpakte want terwijl ik al lopend geen last had van de knie voelde ik deze wel heel nadrukkelijk op de trappen.

  Zo'n 500m lang was deze tunnel. In feite niets speciaals maar toch wel een unieke belevenis. Eén groot voordeel: mijn koude handen konden hier opwarmen want in de tunnel was het stukken aangenamer lopen dan buiten in de kille lucht. Op het einde van de tunnel terug aanschuiven en de nodige trappen naar omhoog deze keer.

  Na zowat 4 km werd het Centraal Station bereikt. In tegenstelling tot vorig jaar werd deze keer een andere ingang en omloop genomen. Deze leek me trouwens beter, zeker de lange passage langs perron 1. Natuurlijk moet je in een station wel een paar keer trappen op en af lopen.

  Na de doortocht door het Stadspark, de Botanisch Tuin, een café, het Paleis op de Meir werd het Stadshuis bereikt. Trappen op, voorbij het bureel van de burgemeester en terug trappen naar omlaag. Nu werd richting MAS gelopen met onderweg nog een aantal toeristische trekpleisters en versmallingen waar het een paar keer aanschuiven was. In het MAS zelf trappen op naar de eerste verdieping en dan trapjes naar omlaag om richting aankomst te lopen.

  Al bij al een leuke ervaring maar het nieuwtje van een eerste maal is er toch af. Mij toch minder geamuseerd dan de vorige Urban Trails maar dat zal ook wel aan de knie gelegen hebben die zich toch nadrukkelijk liet voelen op de trappen.

  Onmiddellijk na mijn aankomst mijn ontbijt geschonken door Delhaize gaan ophalen (een sinaasappel, een granenkoek en een chocoladebroodje met een tas koffie). Mijn sportzak gaan halen, warmere kleren aangetrokken, ontbijt opetend onderweg naar het station, trein op, trein af, auto in en tegen 12:30 uur stonden we thuis al onder een warme, deugddoende douche.

  De volgende dagen zullen we het maar rustig aan doen zodat de knie volledig tot rust kan komen.


  16-03-2015 om 18:01 geschreven door Patrick  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Les 13000 yrds de Waterloo

  Gezien de meeste teamleden van het KC-Team naar Barcelona waren afgezakt, Karen haar zinnen gezet had op de Vijverrun op zondag, bleef ik een beetje verweesd achter op zaterdag ;)

  Waar naartoe ? De Blaarmeersentrail in Gent zag er heel aantrekkelijk uit maar toen ik zag dat de 18 km bestond uit ZES rondjes van 3 km was mijn goesting al rap over. Bleven nog over: de IKSO-run in Denderleeuw of de 13 yrds in Waterloo (Challenge BW). Na lang twijfelen dan toch maar gekozen voor Waterloo. De omloop daar zag er op kaart tenminste uitdagender uit dan deze in Denderleeuw en het was toch ook zo'n 20 km dichterbij.

  Ruim op tijd kwam ik in Waterloo aan en dat was maar best ook want de auto parkeren moest op zo'n 800m van de inschrijvingsstand (waar ook start en aankomst zich bevond). De inschrijvingen, start en aankomst vonden plaats in en aan de Scandinavion School of Brussels, die aan het eind van een lange doodlopende dreef ligt. Dus de auto geparkeerd aan de Waterloo Hockey Club en dan de dreef naar beneden naar de inschrijvingen. Nadien terug naar de auto om mijn overtollig gerief achter te laten en terug naar beneden voor de start. Een goede opwarming dus :)

  Er was maar één wedstrijd: 12,6 km. Na de start met bijna 900 deelnemers moesten we dus direct de dreef (verharde weg) naar boven (lichtjes omhoog) tot voorbij de Hockey Club waar we het bos indoken. Een (heel) smalle strook van anderhalve kilometer (waar inhalen niet kon) die vlakbij en langs de Ring van Brussel loopt (je ziet de auto's echt op zo'n tiental meter naast je passeren). Daarna wordt het gelukkig breder. We passeren het oude Koninklijk Kasteel van Argenteuil en lopen verder door het bos naar het domein van het Kasteel van Terhulpen. Dit stuk bos is serieus heuvelachtig: een steile klim met daaropvolgende afdaling. Zo word er een rondje van zo'n 6 km gemaakt in het bos van Soignies, gelukkig goed beloopbaar, ook dankzij het droge weer van de vorige dagen. Uiteindelijk belanden we terug aan het domein van Argenteuil om zo terug via de smalle bosstrook langs RO (Ring Brussel) op de dreef naar de Scandinavian School te lopen.

  Een mooi parcours, zowat 70% onverhard, licht golvend met een tweetal pittige klimmetjes maar dankzij het droge weer goed beloopbaar. Van andere deelnemers hoorde ik dat het parcours in het bos er al anders (veel veel meer modder) had bijgelegen.

  De 12,72 km (op mijn Garmin) zou ik uiteindelijk afwerken aan een gemiddelde van 11,5 km/u. Best wel tevreden zeker gezien ik op zo'n 3 km van de aankomst last begon te krijgen van de knie. Niets ergs, maar toch af en toe wel eens schrikken en twijfels veroorzakend in het hoofd. Zien hoe dit de komende dagen zal evolueren.

  Mijn besluit staat inmiddels vast om op zondag enkel de Urban Trail in Antwerpen te lopen op een toeristisch tempo (kwestie van de knie en de spieren een beetje te sparen).
  Bijlagen:
  https://connect.garmin.com/modern/activity/719421414   

  16-03-2015 om 17:57 geschreven door Patrick  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Zoeken in blog  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Laatste commentaren
 • Bedankt (Patrick)
      op Genoodzaakte rustpauze
 • start to run Evy les 1 (Ine)
      op Genoodzaakte rustpauze
 • - (Stijn Heylen)
      op Marathon van Kasterlee
 • Topper!!! (Patrick Van Alphen)
      op Marathon van Kasterlee
 • proficiat (Paul Van Hiel)
      op Marathon van Kasterlee
 • Archief per week
 • 11/07-17/07 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 20/07-26/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 30/12-05/01 2014
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!