Foto
Over mijzelf
Ik ben Patrick
Ik ben een man en woon in Schriek (Belgie) en mijn beroep is gepensioneerde militair..
Ik ben geboren op 21/01/1960 en ben nu dus 61 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: joggen en internet.
In mei 2012 nog 142kg, nu 85kg, en de joggingmicrobe heeft mij te pakken.
                                           
 JOGGINGKALENDER 
                                            

Inhoud blog
 • Stratenloop in Weerde
 • Einde van de tunnel in zicht ?
 • Genoodzaakte rustpauze
 • Natuurloop Herentals-Tielen
 • Dwars door Geel
 • Vuelta van Bevel
 • Jeezekesloop in Wezemaal
 • Kruistocht in Blauberg (Herselt)
 • Halve Marathon in Nijlen
 • Kermisjogging in Geel-Punt
  Mijn favorieten
 • Kalender Joggings en Loopevenementen in Vlaanderen
 • Bakkertje
 • Running.be
 • JogLog
 • Kilometervreterke
 • Funrunner
 • Joggings en loopwedstrijden
 • Dave
 • Jogging Mario
  Joggingkriebels
  Verhaal van een 'nieuwe' jogger
  Ervaring van een beginnende loper geboren in 1960.
  26-10-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkenningsloopje Marathon van Kasterlee
  Een belangrijke dag in de voorbereiding naar mijn eerste marathon toe want deze morgen stond het verkenningsloopje van het parcours op mijn programma.  Op 16 november dienen er twee ronden van 21,1 km afgelegd te worden en elke zondag sinds begin oktober wordt er een verkenningsloopje (1 ronde) georganiseerd voor de geïnteresseerden.  Deze morgen was ik van de partij.
  Er wordt in groep gelopen aan maximaal 10 km/uur zodat iedereen kan volgen.  Een ideaal scenario dus om het parcours eens te leren kennen en in te schatten wat de mogelijkheden zijn.
  De omloop is grotendeels onverhard met hier en daar een verbindingsstrook op asfalt.  Er zitten vooral boswegen tussen en hier en daar ook een zanderige strook.  Als het een paar dagen regent, zou er wel eens een aantal modderpoelen kunnen opduiken.  In de eerste 16 km zit er slechts één kleine helling dus dat valt mee.  Er zitten wel een serieus aantal smalle stroken tussen die volgens mij in de eerste kilometers wel kunnen zorgen voor de nodige files.  Dat wordt dus afwachten want sneller vertrekken om deze te vermijden is helaas geen optie voor mij.
  Het is wel een mooi en afwisselend parcours maar het venijn zit hem duidelijk in de staart want vanaf km 16 is er niets vlaks meer aan.  Tweemaal een serieuze onverharde beklimming van de Hoge Mouw met daarna nog een paar minder zware hellingen zullen voor de nodige kreunen zorgen.  Tijdens de eerste ronde zullen deze misschien nog relatief vlot genomen kunnen worden maar tijdens ronde twee gaan er hier veel moeten wandelen vrees ik.  De afdalingen van de Hoge Mouw zijn bovendien bezaaid met uitstekende boomwortels waardoor het dus gevaarlijk wordt voor verzwikkingen.  Het zal kwestie zijn van uiterst geconcentreerd en niet in volle vaart naar beneden te lopen.  Zeker moest de omloop er nat bijliggen wordt het zeer gevaarlijk.
  Een tijd van minder dan 4 uur zal er voor mij hier niet inzitten vrees ik.  Daarvoor is het onverharde parcours te traag, de boswegen te smal en de beklimmingen van de Hoge Mouw te zwaar.  Goed indelen en nooit in het rood gaan, daar zal ik dan ook voor gaan.  Een eindtijd van minder dan 4u30 daar gaan we wel voor binnen drie weken.
  Bijlagen:
  http://connect.garmin.com/modern/activity/620331693   

  26-10-2014 om 17:17 geschreven door Patrick  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cross der Jongeren in Westerlo
  In de laatste rechte lijn naar de Marathon van Kasterlee toe staan er niet al te veel wedstrijden meer op mijn programma.  En deze die er op staan, zullen meer als training dienen.  Eén uitzondering echter: de Cross der Jongeren in Westerlo.  Vorig jaar liep het hier voor geen kant en sukkelde ik daarbovenop ook nog eens met de darmen.  Dit jaar hoopte ik hier op een beter resultaat.
  De darmen werkten gelukkig al niet tegen en ook het weer zat goed mee.  Droog en een 15° graden, ideaal loopweer dus.  Ik had mij ingeschreven voor de 10 km (ook mogelijk was één rondje van 5, of 4 rondjes en dus 20 km).
  Het parcours identiek aan dat van vorig jaar lag er goed beloopbaar bij, zelfs na de regen van 's ochtends.  Een zo goed als vlakke en voor 100% onverharde omloop.  Een snelste tijd op de 10 km zal ik hier nooit lopen gezien de onverharde ondergrond.
  Al tijdens de eerste ronde had ik door dat de intensieve trainingsweken naar de marathon toe toch stilletjesaan in de benen beginnen kruipen.  Een goed gevoel had ik nooit.  Alhoewel mijn tijd bij de aankomst voor mijn doen nog respektabel was (48'50 of een gemiddelde van 5'03 per km) had ik toch constant de indruk dat ik juist boven mijn mogelijkheden liep.  Misschien had ik mij ook een beetje geforceerd om terug bij Karen Claes te geraken en het moment dat ik er dan bij was, moest ik al onmiddellijk weer lossen ... plezant is anders.
  Na de aankomst snel gaan douchen want daarna wachtte mij, samen met de rest van het KC Team, nog een 'fotoshoot'.  Je weet maar nooit dat Aquarius onze foto als winnaar uitroept en we een mooi geschenk (een persoonlijke team sweatshirt) winnen.  Duimen maar.


  Bijlagen:
  http://connect.garmin.com/modern/activity/619716288   

  26-10-2014 om 16:08 geschreven door Patrick  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-10-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Urban Trail Brugge

  Zondagmorgen, nog zo donker als iets ... enkel een paar vroege vogels onderweg. Afspraak in het station van Mechelen om daar om 06:30 uur de trein naar Brugge (via Brussel) te nemen.

  Op de trein nog niet veel volk (alhoewel men terug heel mooi weer voorspelde). Voor de dagjestoeristen naar zee was het duidelijk nog veel te vroeg. Hier en daar wel een aantal mensen in sportkledij en met een rugzak ... waar zouden die allen naar toe gaan.

  Bij aankomst in Brugge, iets over 8 uur, was het gelukkig al klaarder. Je zag al dat het terug een mooie dag ging worden. Een kleine 15 minuutjes wandelen naar de site Oud Sint-Jan om daar mijn rugnummer op te halen en om mij voor te bereiden op de start (in wave 1) van de Urban Trail om 09:30 uur.

  Tussen al het volk riep er plots iemand mijn naam ... Elisabeth Dehandschutter, die ik tot op heden enkel nog maar via Facebook kende. We maakten er een gezellige babbel van en ook de eerste kilometers liepen we nog samen ... daarna verloren we elkaar een beetje uit het oog maar aan de aankomst konden we terug samen nagenieten van een pittige loop.

  Elke straat in Brugge is gemaakt van kasseien ... tel daar bovenop een hoog aantal scherpe bochten, kronkelingen, smalle doorgangen en veel, veel trapjes in het historisch kader van de binnenstad en je hebt de Urban Trail in Brugge.

  We liepen door een groot aantal historische gebouwen of tuinen ervan: het Begijnhof, het Groeningemuseum, de klim naar de Sint-Janshuismolen, de Brouwerij de Halve Maan, het Karmelietenklooster, het Kantcentrum, het Stadhuis, het Gruthuse museum, het Groot Seminarie en nog enkele andere toeristische trekpleisters. Daarbij een passage over de Vismarkt, de Grote Markt en een wirwar van kleine historische straatjes en je zou je met een beetje (veel) goede wil in de Middeleeuwen kunnen wanen.

  Echt wel een mooie Urban Trail die ik zeker nog wel eens wil doen. Daarna een (minder lekker en niet zo gezond) ontbijt (nochtans aangeboden door Bio-Planet) in de buitenlucht kunnen opeten en nog een beetje ervaringen met Elisabeth uitwisselen om dan samen terug naar het station van Brugge te stappen waar onze wegen scheidden.

  Een heel aangename voormiddag doorgebracht en toch weer een beetje aan de conditie gewerkt.

  Volgende week staat weer (zoals de afgelopen weken) volop in het teken van mijn eerste marathon. Een langzame duurloop van zo'n 25 km, een hersteltraining, op zaterdag 10 km tempolopen op de Cross der Jongeren in Westerlo en op zondagmorgen gaan we het voorbereidingsloopje op de marathon in Kasterlee meepikken. Eén rondje (21 km) zodat we voor het eerst kennis kunnen maken met het parcours van de marathon. Na zondag zal er al veel meer duidelijker worden.

  Bijlagen:
  http://connect.garmin.com/modern/activity/615670642   

  21-10-2014 om 19:14 geschreven door Patrick  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-10-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heimolenjogging in Keerbergen

  Een zomers weekend in oktober ... de benen hebben het geweten. Zaterdagnamiddag, bij temperaturen boven de 20° stond de Heimolenjogging in Keerbergen op mijn programma. Keuze uit 1, 2 of 3 rondjes van 5,4 km op een deels verhard, deels onverhard, vlak parcours.

  In mijn voorbereiding op de marathon paste nog een tempoloopje van zo'n 10 km. Twee rondjes zouden het dus worden.

  Na een viertal kilometer voelde ik al dat de benen allesbehalve fit waren. Loden benen noemen ze dat. De warme temperaturen en de felle zon zullen er wel voor iets tussen gezeten hebben.

  Het werd dus tempolopen met de tandjes op elkaar Twisted Evil

  Ik was duidelijk de enige niet want onderweg en aan de aankomst hoorde ik het dikwijls: het vlotte vandaag van geen kanten. Een geruststelling voor mij dus.

  Snel naar huis, een beetje rusten, vroeg gaan slapen want 's anderendaags heel vroeg opstaan om de trein naar Brugge te nemen om daar te starten in de Urban Trail (maar dat is een ander verhaal).

  Bijlagen:
  http://connect.garmin.com/modern/activity/614934712   

  20-10-2014 om 14:53 geschreven door Patrick  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Zoeken in blog  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Laatste commentaren
 • Bedankt (Patrick)
      op Genoodzaakte rustpauze
 • start to run Evy les 1 (Ine)
      op Genoodzaakte rustpauze
 • - (Stijn Heylen)
      op Marathon van Kasterlee
 • Topper!!! (Patrick Van Alphen)
      op Marathon van Kasterlee
 • proficiat (Paul Van Hiel)
      op Marathon van Kasterlee
 • Archief per week
 • 11/07-17/07 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 20/07-26/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 30/12-05/01 2014
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!