Foto
Over mijzelf
Ik ben Patrick
Ik ben een man en woon in Schriek (Belgie) en mijn beroep is gepensioneerde militair..
Ik ben geboren op 21/01/1960 en ben nu dus 61 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: joggen en internet.
In mei 2012 nog 142kg, nu 85kg, en de joggingmicrobe heeft mij te pakken.
                                           
 JOGGINGKALENDER 
                                            

Inhoud blog
 • Stratenloop in Weerde
 • Einde van de tunnel in zicht ?
 • Genoodzaakte rustpauze
 • Natuurloop Herentals-Tielen
 • Dwars door Geel
 • Vuelta van Bevel
 • Jeezekesloop in Wezemaal
 • Kruistocht in Blauberg (Herselt)
 • Halve Marathon in Nijlen
 • Kermisjogging in Geel-Punt
  Mijn favorieten
 • Kalender Joggings en Loopevenementen in Vlaanderen
 • Bakkertje
 • Running.be
 • JogLog
 • Kilometervreterke
 • Funrunner
 • Joggings en loopwedstrijden
 • Dave
 • Jogging Mario
  Joggingkriebels
  Verhaal van een 'nieuwe' jogger
  Ervaring van een beginnende loper geboren in 1960.
  27-08-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heist Loopt
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Zondag namiddag was het dus Heist Loopt.  Een wedstrijd op en rond de kerk van Heist-op-den-Berg, het tweede hoogste natuurlijk punt in de provincie Antwerpen.  Keuze genoeg in afstanden (1 rondje van 5 km, 2 rondjes of de halve marathon).
  Zelf had ik me enkele maanden terug al ingeschreven voor de 10 km (2 rondjes dus).  Het parcours over verharde wegen is zwaar gezien de zware beklimmingen naar het kerkplein.
  In een prachtig nazomerweertje werd om 14 uur de start gegeven.  Gezien ik een aantal weken stil gelegen had, had ik mij voorgenomen om het relatief rustig aan te pakken.  Het eerste rondje had ik dan ook in iets minder dan 30 minuten afgelegd en het gevoel zat goed om ook het tweede rondje in ongeveer dezelfde tijd te kunnen afwerken, maar ...
  Rond km 7 begon ik buikkrampen te krijgen.  Onmiddellijk had dit natuurlijk een invloed op mijn loopefficiëntie en nog een kilometer verder moest ik stoppen en dringend een WC opzoeken.  Mijn eerste wedstrijd die ik niet tot een goed einde kon brengen, zat er daarmee ook op.  
  Om toch met positief nieuws af te sluiten: de WC kon ik op tijd bereiken !

  Bijlagen:
  https://www.facebook.com/heistloopt?fref=ts   

  27-08-2013 om 00:00 geschreven door Patrick  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-08-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste trainingsloopje voor Heist Loopt
  Woensdagavond, 19 uur, was het voor de laatste maal verzamelen geblazen voor het trainingsloopje voor Heist Loopt.  Eens het volledige parcours aflopen (1 rondje) als allerlaatste test voor komende zondag.
  Het weer was prachtig, een mooie zomeravond, wat wel eens in schril kontrast zou kunnen staan met komende zondag (regen verwacht).
  De training zelf verliep heel vlot (rondje van 5,2 km afgewerkt in 32 minuten) maar het parcours blijft toch serieus zwaar.  De beklimmingen kruipen serieus in de kleren.
  Komende zondag moet ik zo twee van die rondjes afwerken.  Zien wat dat zal geven !!!
  23-08-2013 om 08:57 geschreven door Patrick  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-08-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haachtse Loop
  Deze namiddag in Haacht gaan lopen (Haachtse Loop).  Ingeschreven voor de 5 km want nog in de naherstelfase van mijn blessure.
  Dit jaar vond deze jogging niet meer plaats in het centrum van Haacht maar aan de buitenrand.  Het parcours liep over 4/5 onverharde weg door de velden en bossen.  Op zich een mooi parcours maar op veel plaatsen toch weinig plaats om voorbij te steken.
  Het nadeel van te verhuizen naar de buitenrand is dat er ook veel minder toeschouwers zijn wat de sfeer absoluut niet ten goede komt.
  Er kwamen 134 deelnemers aan de start van de 5km.  De bedoeling was om deze wedstrijd aan ongeveer 10 km/uur af te werken maar door een onoplettenheid kwam ik na 1 km door in iets meer dan 5 minuten (12 km/uur).  Verkeerd gekeken op mijn Garmin en dus veel sneller dan de bedoeling was.  Dan maar ietsje vertraagd maar toch blijven doorlopen aan een stevig tempo waardoor ik na 27 minuten en 15 seconden aan de finish was (gemiddelde van 11 km/uur).
  Voor mijn eerste wedstrijd na wekenlang gesukkeld te hebben, was ik hier meer dan tevreden mee.  En het voornaamste: geen last van de blessure tijdens de wedstrijd en ook een paar uur na de wedstrijd geen last.  Heel tevreden dus !
  18-08-2013 om 19:39 geschreven door Patrick  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-08-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Training 'Heist Loopt' (11 augustus 2013)
  Afgelopen zondag eindelijk nog eens kunnen joggen.  Na wekenlang gesukkeld te hebben met de bilspier/hamstring mocht ik zondag van de kinesist meedoen aan het trainingsloopje van Heist Loopt.  Wel aan een rustig tempo en moest ik iets voelen dan onmiddellijk stoppen.
  Het volledig trainingsloopje op het parcours van Heist Loopt (ongeveer 5 km) zonder problemen kunnen uitlopen aan een gemiddelde van 9km/uur.  Niet bepaald snel maar ik was al blij dat ik dit zonder pijn te voelen kon afwerken.
  Nu kunnen we terug stilletjesaan beginnen denken aan opbouwen.  Volgende zondag gaan we dus maar deelnemen aan de Haachtse loop (5 km op meestal onverharde wegen).  Ook hier blijven we het rustig aan doen om niets te forceren zodat we op 25 augustus misschien toch de 10 km op Heist Loopt kunnen afwerken.
  Het laatste trainingsloopje van Heist Loopt (volgende zondagmorgen) laat ik dus aan mij voorbijgaan gezien we in de namiddag naar Haacht trekken.  Alvast bedankt aan Fré Heylen voor de prima organisatie van de trainingsloopjes.
  13-08-2013 om 15:24 geschreven door Patrick  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-08-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn 15 seconden beroemdheid
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag een klein artikeltje in de Gva (Regio Mechelen) over mezelf gezien ik als eerste ingeschreven ben voor de 10 km tijdens Dwars door Mechelen.

  09-08-2013 om 14:46 geschreven door Patrick  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  31-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blessure ellende
  De trainingsloopjes staan voorlopig nog altijd on hold.  De regelmatige consultaties bij de kinesist hebben voor het ogenblik nog niet het gewenste effekt en lopen zit er momenteel nog steeds niet in.
  Problemen met de piriformis (bilspier) en hamstrings houden mij nu al een goede maand bezig.  Veel oefeningen van de kinesist uitvoeren en hopen dat er toch binnen afzienbare tijd verbetering zal optreden.  Soms heb ik de indruk dat die op komst is maar andere dagen dan weer niet.
  Terwijl ik mij in het begin nog zorgen maakte om mijn trainingsschema voor de halve marathon, maak ik mij nu al meer zorgen omtrent het moment dat ik weer 'pijnvrij" zal kunnen beginnen lopen.  De halve marathon is voor het ogenblik het minste van mijn zorgen.
  Deelnemen aan Heist Loopt op 25 augustus, zelfs al is het op trainingstempo, zou mij al heel gelukkig maken.  Hopen dus maar !

  31-07-2013 om 14:31 geschreven door Patrick  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Training 'Heist Loopt'
  Afgelopen zondag toch maar deelgenomen aan de training van Heist Loopt, georganiseerd door Fré Heylen (https://www.facebook.com/WordFit.be?fref=ts).  Prachtig weer en een mooie groep enthousiastelingen.
  Na al drie weken sukkelen met een onwillige hamstring wou ik toch zien of de rust die ik had ingebouwd iets had opgebracht.  Noppes dus, de hamstring deed nog altijd 'pijn' en zelfs rustig lopen was al een uitdaging.  Gelukkig zijn het geen stekende pijnen.
  Op aanraden van Fré ben ik dan maandagavond naar een fysiotherapeut geweest en daar kreeg ik toch goed nieuws.  Geen scheurtje of verrekking maar een overbelasting die waarschijnlijk ook te wijten is aan een magnesiumtekort.
  Een magnesiumsupplement en een paar sessies intense massage zouden binnen de twee weken het gewenste resultaat moeten brengen.  Laat ons hopen !
  Ondertussen mag ik gelukkig wel naar de fitness om de conditie toch enigszins op peil te houden en op 28 juli zien we op het volgende trainingsloopje wel of de massages en het voedingssupplement het nodige effect hebben gebracht.


  17-07-2013 om 08:37 geschreven door Patrick  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trainingslog - Software
  Tot enkele weken terug hield ik de gegevens van mijn trainingssessies bij op Runkeeper.com.  Een prima online datapakket voor de beginnende jogger die zijn gegevens enigszins wilt bijhouden.  Runkeeper ondersteunt het importeren rechtstreeks van je Garmin Forerunner en biedt een aantal analyse tools.  Deze zijn echter zeer beperkt.
  Naast Runkeeper bestaan er zo nog een aantal van deze sites (Endomondo, Runtastic, ...).  Deze bieden min of meer dezelfde faciliteiten.
  Indien je als jogger echter een meer gedetailleerde gegevensbank wilt en je wilt ook een uitgebreidere set aan analysetools dan ben je aangewezen op één of ander gespecialiseerd softwarepakket.  Onlangs viel mijn oog hiervoor op SportTracks (http://www.zonefivesoftware.com/sporttracks/?sid=f0e224d345f2de177eb60e88d96256d8).  Na deze uitgebreid getest te hebben, kan ik met zekerheid stellen dat deze software (op de PC te installeren) een zeer uitgebreid pakket aan tools omvat (dmv plugins) en je een zeer uitgebreide analyse van je trainingssessies biedt.  Bovendien laat deze software ook toe om je kilometers bij te houden die je per paar schoenen loopt.
  Hieronder een paar schermafbeeldingen van deze software die ik enkel maar kan aanraden.


  03-07-2013 om 15:01 geschreven door Patrick  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  30-06-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groentejogging in Schriek
  Na een weekje vol met twijfels, vandaag gestart in de Groentejogging op 150m van mijn deur.  Afgelopen maandag had ik tijdens het instappen van de auto een spierverrekking in de bil opgelopen.  Na een paar keer proberen te joggen op woensdag en vrijdag moest ik telkens na 100m stoppen omdat de bil nog teveel pijn deed.
  Daarom was het deze namiddag maar afwachten wat dit zou geven.  Als voorzorg had ik mij dan ook maar ingeschreven voor 2 rondjes oftewel 7,2 km.  Aan een langere afstand durfde ik mij niet wagen.  Bovendien had ik ook beslist om deze jogging als training op te vatten en dus niet op het maximum van mijn kunnen te lopen.  Wel jammer want in het bijzijn van mijn buren en vrienden wou ik enerszijds wel tonen hoe mijn conditie geevolueerd was maar het verstand haalde het toch.  Rustig aan doen zodat ik de hopelijk geheelde blessure niet terug zou krijgen.
  Het parcours liep over 100% verharde wegen die ik tijdens mijn trainingsloopjes regelmatig aandoe.  Hier niets nieuws dus.  Het weer was ideaal: een goede 20°, licht bewolkt met regelmatig een zonnetje en een licht windje.
  Na één rondje had ik toch een licht stijf gevoel in de bil (of was het enkel in mijn hoofd ?).  Het tweede rondje was dus eerder mentaal zwaar want continue was het denken aan de bil: gaat het nog, voel ik iets, overdrijf ik niet ???
  Na een goede 38 minuten was ik dan ook blij dat ik de aankomst bereikte zonder al te veel schade op te lopen.  De bil voelde een beetje stijf aan maar dit zal wel normaal zijn (hoop ik).  Morgenochtend zullen we wel zien maar pijn doet het toch niet.
  Al bij al dus een geslaagd 'wederoptreden' na een week nietsdoen.  Nu kunnen we, weliswaar rustig aan, terug verder werken aan het trainingsprogramma van de halve marathon.

  30-06-2013 om 19:32 geschreven door Patrick  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-06-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Exact één jaar geleden ...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag, 13 juni, exact één jaar geleden, begon ik met Start-to-run.  De dag voordien had ik de podcast van Evy Gruyaert op mijn MP3 speler geladen en beslist om te beginnen met Start-to-run als ondersteuning voor mijn dieet waarmee ik een kleine maand geleden begonnen was.
  13 juni 2012 gaf de weegschaal nog 133 kg aan, met een vetpercentage van 32%.  Mijn eerste sessie Start-to-run werd ondersteund door een leuk zonnig weertje wat dus al meegenomen was.  Die morgen zou ik in 30 minuten exact 2.72 km lopen/wandelen.  Het was het begin van ondertussen één jaar werken aan mijn conditie.  Drie dagen per week gaan joggen (in wintermaanden op de loopband), drie dagen per week in de fitness aan krachttraining (ondersteunende, verstevigende oefeningen) en één dag complete rust per week.
  De Start-to-run sessies liggen ondertussen al een tijdje achter mij en ook de Keep Running sessies met Evy zijn al een tijdje geleden afgewerkt.  Zelfs het dieet is ondertussen veranderd in een gezond voedingspatroon dat mij moet helpen mijn huidig gewicht te behouden.
  13 juni 2013, deze morgen, gaf de weegschaal nog 86 kg aan, met een vetpercentage van 15,6 %.  In het afgelopen jaar heb ik onder andere de 10 Miles van Antwerpen en de Abdijentocht gelopen en zal ik in oktober mijn eerste halve marathon afwerken.  Deze afstand heb ik ondertussen reeds op training gelopen dus dat zal tegen dan geen enkel probleem meer opleveren.
  Terugkijkend op het jaar was dit misschien wel één van de meest opmerkelijke jaren uit mijn leven.  Nooit had ik gedacht ooit een jogger te worden ...  nooit gedacht van ooit nog 'zo weinig' te wegen ... nooit gedacht van mij nog zo fit te voelen ...
  Ik kan het enkel en alleen aan iedereen aanraden ... bijt op je tanden en doe iets aan je conditie en levensstijl ... je zult er binnen een jaar met heel veel tevredenheid op terugkijken.
  En nu op naar een volgend jaar ...

  13-06-2013 om 11:50 geschreven door Patrick  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-06-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbei-jogging in Wezemaal
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Gisteren namiddag, zondag 9 juni 2013, stond de Aardbei-jogging op mijn programma. Ik had gekozen voor de 10km bergloop.  Ik was al verwittigd dat dit een pittige karwei ging worden.
  Om 1400 uur was ik reeds ter plaatse.  Nog lekker rustig en al de tijd om mij comfortabel op het centrale pleintje te installeren in het lekker warm zonnetje en nog iets te drinken.  Vanaf 1430 uur werd het stukken drukker.  Om 1500 uur begonnen de wedstrijden voor de jeugd, waarna om 1530 uur de start van de 3km werd gegeven over twee plaatselijke rondjes van 1500m.
  Ondertussen was het heel druk geworden.  Veel toeschouwers en ook een 420-tal deelnemers aan de 10km die om 1600 uur startte.
  Na wat inlopen was iedereen klaar voor zijn wedstrijd. Eert moesten er  twee rondjes van 1500m worden afgelegd met telkens een vrij lastig hellingetje van 200m in, waarna dan het bos werd ingedoken.  Deze plaatselijke rondjes probeerde ik rustig af te leggen, kwestie van de krachten te sparen voor de klimmetjes in het bos.
  Eerst hindernis was een beklimming met trapjes, daarna een steile afdaling, weer een steile klim, even vlak en lichtjes dalend waarna een derde steile en lange klim aan de beurt kwam.  Tenslotte vlak en dalend naar de aankomst. 
  De laatste trappen van de eerste klim waren er voor mij echter al teveel aan.  Deze moest ik al stappend nemen en dit scenario zou zich op elke klim herhalen.  Het laatste stuk stappen.  Gelukkig kon ik mij tussen de klimmetjes door steeds herpakken en terug tempo maken in de afdaling en op het vlakke gedeelte zodat ik toch zou eindigen in 56 minuten of een gemiddelde van 10,5 km/uur.   Toch een mooie 326e plaats op 420 (meestal jongere) deelnemers.  Helemaal niet slecht voor iemand die nog geen jaar aan het lopen is.
  Het parcours was inderdaad zwaar maar wel heel mooi (bij droog weer).  Dit was wel de laatste uitgave van de Aardbei-jogging maar volgend jaar zou op hetzelfde parcours de Wijngaardloop doorgaan. 
  Aan de aankomst werden we nog verwend met een lekker bakje aardbeien, een yoghurtje en een blikje limonade.
  Na het verfrissen was het tijd om terug af te zakken naar huis met in de rugzak weeral een ervaring rijker.

  Bijlagen:
  Aardbeijogging Wezemaal.jpg (2.4 MB)   
  Aardbeijogging Wezemaal4.jpg (807.6 KB)   
  Aardbeijogging Wezemaal5.jpg (1.5 MB)   
  Aardbeijogging Wezemaal6.jpg (1.2 MB)   
  Aardbeijogging Wezemaal7.jpg (1.8 MB)   

  10-06-2013 om 00:00 geschreven door Patrick  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-06-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pallieterjogging in Lier
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Afgelopen zaterdag de trein genomen naar Lier om daar deel te nemen aan de 10 km.  Van Heist-op-den-berg naar Lier is het amper 8 min met de trein en het Zimmerplein waar de start plaatsvond lag zo'n 15 min wandelen van het station.  Gezien ik reeds om 14:00 uur in Lier was en de start pas om 16:00 plaatsvond, had ik dus alle tijd om mij rustig naar het Zimmerplein te begeven, mijn startnummer op te halen en mij om te kleden.  Daarna nog een koffietje op een terrasje meegenomen want het zonnetje was inderdaad van de partij.
  Het Zimmerplein zat vol en het was er al tamelijk druk.  Het weer viel dan ook geweldig mee: nog niet die hoge temperaturen maar een zonnetje en weinig wind.
  De start van de 5 en 10 km werd samen gegeven waardoor zo ongeveer 1000 lopers aan de start verschenen.  De eerste 5 km loopt door de straten van Lier en zo'n 300m voor de aankomst van de 5km splitst het parcours van de 10 km zich af.  De laatste 5 km wordt dan voornamelijk langs de Nete gelopen om zo terug naar het Zimmerplein te gaan waar de aankomst plaatsvind.
  Al bij al een mooi parcours waarbij voornamelijk tijdens de eerste 5 km veel volk langs de omloop staat.  De 10 km zijn in feite bijna 10,5 km en na 52 minuten bereikte ik de aankomst.  Een gemiddelde van 12km/uur wat zowat mijn snelste gemiddelde is over deze afstand (over een vlak parcours natuurlijk).
  Uiteindelijk bleek ik 225ste te zijn op 500 deelnemers.  Alleen jammer dat bij de aankomst de sportdrankjes al op bleken te zijn.  Toch wel een minpuntje in de organisatie.
  Deze week een beetje rustig aan doen.  Op maandag een recuperatieloopje, woensdag een jogging van zo'n 7 à 8 km, op vrijdag een tempoloopje van 7 à 8 km om dan uiteindelijk op zondag deel te nemen aan de Aardbei-jogging in Wezemaal.  Een parcours van 10 km maar met een paar serieuze hindernissen naar het schijnt.  Ik kijk er reeds naar uit.

  03-06-2013 om 18:35 geschreven door Patrick  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-05-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.St-Guibertusjogging in Itegem
  Gisteren deelgenomen aan de 6 km wedstrijd op de St-Guibertusjogging in Itegem.  Na een week ziek geweest te zijn (zware verkoudheid met keelontsteking) en dus zonder ook maar ene keer te gaan lopen de afgelopen week, was het voor mij afwachten hoe mijn lichaam ging reageren op deze inspanning.
  Gekozen voor de 6 km omdat ik zowiezo vroeg moest thuis zijn en geen tijd had voor een langere afstand en dit kwam nu ook nog goed uit om mij niet te overbelasten omdat mijn verkoudheid nog niet volledig genezen was. 
  Gelukkig viel het weer heel goed mee.  Na de regenachtige dagen was het gisteren toch droog en scheen er ook een licht zonnetje.
  Het parcours in Itegem is 100% verhard en zo goed als vlak.  Eerst moest er een rondje van 1 km afgelegd worden waarna nog een grote ronde van 5 km volgde.  Een deel van het parcours liep langs een drukke weg waar de joggers het fietspad moesten gebruiken.
  Na 1 km kwam ik door in 4 min 15.  Veel te snel want dat tempo zou ik geen 6 km volhouden, dus maar een beetje afgeremd en de volgende 5 km afgelegd tegen een gemiddelde van ongeveer 5 min/km.  Op het einde zat er geen versnelling meer in.
  Uiteindelijk de 6 km 175 m afgelegd in 29'28.  Heel tevreden !!!
  Volgende zaterdag start ik in Lier op de 10 km. 

  26-05-2013 om 11:18 geschreven door Patrick  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-05-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trainingsloopje voor 'Heist Loopt'
  Klik op de afbeelding om de link te volgen 'Heist Loopt' is een loopwedstrijd op en rond 'de Berg' in Heist-op-den-Berg, die doorgaat op 25 augustus.  In voorbereiding hiervan organiseert sportcoach Fré Heylen een aantal trainingsloopjes.  Vandaag heb ik hieraan voor de eerste maal deelgenomen. 
  Om 10.30 uur was het verzamelen blazen op het kerkplein op den Berg.  Naast de coach hadden nog 9 andere joggers, waaronder 3 vrouwen, de weg gevonden naar deze afspraak.
  Na een kleine opwarming werd de training aangevat op een deel van het parcours van 'Heist Loopt' met onderweg tips en raadgevingen van de coach.  Voor de iets snellere lopers werden een aantal intervaloefeningen ingepast zodat elke loper op zijn tempo de training kon afwerken en we toch als groep samenbleven.
  Gezien ook de zon van de partij was, was het een leuke bedoening.  Uiteindelijk legden we zowat 5,8 km af in ongeveer een 40-tal minuutjes met natuurlijk de klim van de Berg inbegrepen.
  Gezien ik mij voor 'Heist Loopt' heb ingeschreven voor de 10 km betekent dit viermaal de Berg op en af met, wat ik vandaag gezien heb, ook onderweg nog een paar kleine klimmetjes.  Viermaal de Berg wordt een serieuze uitdaging want die ene klim vandaag was al een een serieuze kuitenbijter.  Gelukkig blijven er nog genoeg trainingsweken over tot 25 augustus.
  Een dikke pluim nog voor de coach en ik kijk reeds uit naar de volgende trainingsloop op 16 juni !

  Bijlagen:
  https://www.facebook.com/heistloopt?fref=ts   

  19-05-2013 om 13:23 geschreven door Patrick  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-05-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Averegtenjogging
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze avond dus voor het eerst mijn zetel verlaten om te gaan lopen.  De start van de 10 km was voorzien voor 19.55 uur.  Gelukkig liggen de Averegten (in Heist-op-den-berg) maar zo'n 10 minuutjes van mijn woonplaats vandaan.
  Met de regen van de afgelopen dagen en uren had ik wel een beetje schrik hoe het parcours er zou bijliggen.  Tenslotte wordt er voor zo'n 85% gelopen over niet-verharde wegen maar reeds tijdens de opwarming had ik gezien dat het parcours er zeer goed bijlag en de weergoden waren ons ook absoluut gunstig gezind want gedurende de ganse jogging en ook nog erna geen druppel regen gezien.
  Mijn eerste avondloop verliep dus absoluut in de meest gunstigste omstandigheden.
  Bovendien was het ook plezant om eens joggers tegen het lijf te lopen met wie ik elke woensdag ga trainen.  Een aantal van hen had zich ingeschreven voor de 5km en waren dus 10 min voor ons vertrokken.  Hen inhalen zat er voor mij wel niet in want zo'n snelle ben ik nu ook weer niet Laughing
  Ik had dus gekozen voor de 10km om eens te zien of ik hier een gemiddelde van 12km/uur zou kunnen aanhouden.  De eerste kilometer liep ik in 4min 23 wat weeral veel te rap was.  Ik laat me toch nog altijd veel te gemakkelijk meeslepen tijdens de start.  Vanaf kilometer zes begonnen mijn kilometertijden dan ook af te zwakken.  En terwijl ik tijdens vorige joggings op het einde nog altijd een beetje kon versnellen, zat dit er deze keer niet meer in (misschien omdat de laatste kilometer lichtjes stijgend liep ?). 
  Uiteindelijk bereikte ik de aankomst na 51min 53 seconden (voor 10km 240) of een gemiddelde van 5min4 sec per kilometer of juist onder 12km/uur.  Al bij al kan ik hier mee tevreden zijn.
  Zondag eens gaan trainen voor Heist Loopt.  De berg op en af en wat voor één.  Iets anders dan een lichte stijging of zelfs de konijnepijp in Antwerpen Smile
  Nu, tijd om onder de wol te kruipen.  Hopelijk is de adrenaline van mijn eerste avondjogging al een beetje gaan liggen en kan ik gemakkelijk in dromenland geraken Very Happy
  Slaapwel !

  17-05-2013 om 22:34 geschreven door Patrick  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-05-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe loopschoenen - deel 2
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Zoals reeds gemeld heb ik een tweetal weken geleden een nieuw paar loopschoenen gekocht.  Na een goede 50 km ermee gelopen te hebben, de helft op onverharde weg, bleken deze reeds goed afgesleten te zijn aan de hiel.  Was me dat toch effen schrikken.  Aan dat tempo moet ik om de twee weken nieuwe schoenen kopen ...
  Dus maar kontakt opgenomen met de verkoper, Studio Sport te Kontich.  Daar gaven ze me onmiddellijk gelijk dat deze slijtage niet normaal is.  Ik heb dan ook onmiddellijk een nieuw paar gekregen.  Prima service dus.
  Nu maar hopen dat dit paar geen gebreken vertoont en ik er een normaal aantal kilometer mee kan lopen.  Heb ze daarstraks voor het eerst aangetrokken om een beetje te gaan loslopen op de finse piste in Keerbergen.

  12-05-2013 om 00:00 geschreven door Patrick  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-05-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Abdijentocht van Tongerlo naar Averbode
  Gisteren voor de eerste maal deelgenomen aan de Abdijentocht die dit jaar van Tongerlo naar Averbode liep.  Vroeg genoeg vertrokken om de wagen in Averbode te parkeren om dan de shuttle naar Tongerlo te kunnen nemen.
  Hier liep volgens mij wel enigszins iets mis want alhoewel ik één van de eersten was om te wachten op de shuttle moest ik toch 45 minuten wachten voor ik een plaatsje op één van de bussen kon bemachtigen.  Dit zou de organisatie toch anders en beter moeten kunnen organiseren.
  Uiteindelijk toch ruim op tijd in Tongerlo geraakt om rustig mijn borstnummer te kunnen afhalen en nog een korte opwarming te doen.  Met een kleine 5 minuten vertraging werd de start gegeven.  Ik had mij voorgenomen om deze keer snel te starten en te zien waar ik zou uitkomen. 
  Na het 5km punt in 25 minuten bereikt te hebben, begon ik toch te voelen dat dit tempo voor mij iets te snel was en moest ik toch iets vertragen.
  Het parcours lag er goed bij.  Enkel halverwege was er gedurende een tweetal kilometers een aantal passages die modderig lagen (de regen van de dag voordien).  Maar al bij al konden we niet klagen.
  Lopen door de bossen, heuveltje op, heuveltje af, was wel een unieke ervaring.  Juist voor de aankomst moest dan een serieuze helling genomen worden die wel in de kleren kroop maar de gelukkig was de aankomst dichtbij.
  Uiteindelijk gefinisht in  1 uur 27 minuten en 58 seconden.  Toch een 5-tal minuten sneller dan in Antwerpen en dus best tevreden.
  Na de aankomst de moed gevonden om aan te schuiven voor de massage.  Na een 40-tal minuten geduld was het mijn beurt.  De massage deed wonderen en vandaag voel ik helemaal geen stijfheid meer (wat na Antwerpen wel het geval was).  Je moet er natuurlijk wel het nodige geduld voor over hebben.
  Nu wordt het rustig toeleven tot de Averegtenjogging op volgende week vrijdagavond.  Dichtbij huis en weeral een unieke ervaring want lopen om acht uur 's avonds heb ik tot nu toe nog nooit gedaan.  Benieuwd hoe mijn lichaam hierop zal reageren.

  Bijlagen:
  Abdijentocht 2013.mp4 (5.3 MB)   

  10-05-2013 om 15:01 geschreven door Patrick  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  01-05-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe loopschoenen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Gisteren een nieuw paar loopschoenen gaan halen.  Mijn vorig (eerste) paar heeft juist geteld 450 km meegegaan.  Niet echt veel als je rekening houdt dat in theorie een 800 à 1000 km haalbaar zou moeten zijn, maar dit eerste paar heeft dan ook serieus afgezien daar ik van 142 kg naar 85 kg ben gegaan.  Bovendien ben ik ook iemand die meestal op de weg loopt wat de slijtage ook wel zal bevorderen.  Volgens de specialist in de loopwinkel zou ik deze nog wel bij de schoenmaker kunnen binnenbrengen omdat enkel de hiel volledig afgesleten is en hij er misschien een nieuwe hiel kan opzetten.  Morgen eens binnenspringen bij de schoenmaker dus.
  Mijn nieuwe paar zijn terug Saucony ProGrid Stabil 2 geworden omdat ik best wel tevreden was over mijn eerste paar.
  Nu eens zien of deze misschien iets langer mee zullen gaan.
  Vandaag er al 11 km mee gelopen zodat ze tegen de Abdijentocht volledig ingelopen zijn.

  01-05-2013 om 13:03 geschreven door Patrick  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  28-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lentejogging Veltem-Beisem
  Klik op de afbeelding om de link te volgen De afgelopen week heel rustig gehouden en enkel op woensdag een 6-tal km gejogd.  Na de 10 Miles in Antwerpen was ik toch een beetje stijf en kon ik die rustperiode goed gebruiken.
  Gisteren dan naar Veltem-Beissem getrokken voor de Lentejogging waar ik mij had ingeschreven voor de 12 km met de bedoeling om deze keer vanaf de start er goed in te vliegen en te zien waar ik zou uitkomen. 
  Tegen 13u kwam ik toe en nadat ik de auto geparkeerd had, begaf ik mij naar het lokaal van de inschrijvingen waar ik mijn startnummer in ontvangst kon nemen.  Na de 10 Miles met zijn massa volk was het hier toch eventjes wennen.  Een paar honderd deelnemers en toeschouwers hadden zich verzameld.  Het weer viel nog goed mee, zo'n 12 graden, maar er stond toch een stevige noorderwind die het wat kouder deed aanvoelen.
  Iets na 14 uur weerklonk dan het startsignaal.  Eerst moesten er twee kleinde rondjes van 2.5 km gelopen worden waarna nog één ronde van 7km kwam.  Het parcours bestond uit grotendeels verharde wegen en lange rechte stukken.  De twee kleine rondjes verliepen vlot en na 5km kwam ik door in iets meer dan 25 minuten.  Tijdens de grote ronde kwamen we, eens buiten het dorp, op de steenweg terecht en hier moesten we 2.5 km lang rechtdoor over vlakke wegen tegen de wind opboksen.  Daarna draaiden we rechtsaf en kregen we even later +- 1 km onverharde weg om vervolgens terug het dorp in te duiken.  Een goed beloopbaar parcours dus, maar de wind op kop maakte het toch lastiger en ik voelde dat mijn 'snelle' start toch zijn tol begon te eisen.
  Aan de aankomst liet ik een tijd van 1u 1min en 40 sec noteren.  Al bij al toch mijn beste tijd ooit op deze afstand en het snelste gemiddelde dat ik tot op heden ooit gelopen heb.  Een volgende keer gaan we onder het uur.
  Nu wordt het terug stilletjesaan opbouwen voor de Abdijentocht op 9 mei.  Een loopwedstrijd over 16km tussen de Abdijen van Tongerlo en Averbode.  Ik kijk er reeds naar uit.

  http://runkeeper.com/user/pvansteenkiste/activity/172672786?&tripIdBase36=2usz6a

  Bijlagen:
  _DSC_0194kopie.jpg (515.8 KB)   
  _DSC_2411kopie.jpg (263 KB)   

  28-04-2013 om 19:54 geschreven door Patrick  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn eerste 10 Miles
  Na weken een strak trainingsschema aangehouden te hebben, was ik ervan overtuigd dat ik mijn eerste 10 Miles tot een goed einde ging brengen.
  Al bij al voelde ik mij 's morgens zeer relaxed na een goede nachtrust.  Ik had ook beslist om de trein naar Antwerpen te nemen zodat ik mij niet zenuwachtig hoefde te maken over files en vertragingen.  De trein van 11 uur in Heist-op-den-Berg bracht mij in Antwerpen Centraal drie uur voor de start.  Tijd genoeg om rustig de goede tram naar Linkeroever te nemen om eenmaal ter plaatse mijn startnummer in ontvangst te nemen, mij rustig om te kleden en te genieten van de sfeer in de startzone.
  Ideaal joggingweer en een massa volk motiveerde mij enorm om een goed resultaat neer te zetten.  Mijn planning had ik al dagen op voorhand in mijn hoofd.  De eerste 8 km lopen tegen ongeveer 5'50 per km om dan de tweede helft iets sneller te gaan om hopelijk te eindigen met een tijd van iets onder 1uur 40 minuten.  Voor mijn eerste 10 Miles zou dit een succes zijn.
  Aan de start had ik dan ook een plaatsje veroverd in het vak van derde startvak en was het afwachten tot de massa voor mij in beweging kwam.  Zo'n 20 minuten na de eigenlijke start kwamen de mensen rondom mij ook in beweging en enkele minuten later kon ik de startknop van mijn Forerunner indrukken en was ik onderweg voor mijn eerste wedstrijd over 16 km.
  De massa zoog mij mee en ik moest regelmatig mijn tempo in het oog houden zodat ik niet te snel ging.  Het lopen door de Kennedytunnel was een uniek gevoel en de beklimming na de tunnel verliep heel vlotjes. 
  Een massa volk langs het parcours stuwde mij vooruit en langs de Scheldekaaien begon ik stilletjesaan iets te versnellen.  Voorlopig liep alles 'op wieltjes'.  Mijn hartslag bleef mooi onder controle en het einde kwam steeds dichterbij.
  Het kritieke moment zou de konijnepijp (de Waaslandtunnel) worden.  Hierover had ik reeds veel gelezen en deze boezemde mij toch enige schrik in.  Het eerste (dalende) deel verliep heel vlotjes en halverwege de tunnel begon de weg te klimmen.  Vanaf nu begon ik regelmatig andere joggers voorbij te lopen.  Ik had duidelijk beter gepland dan zij.
  Toch was ik blij dat ik eindelijk de tunnel uit was en de (eindeloze) klim erop zat.  Nog een kleine kilometer te gaan en tijd om een laatste versnelling te plaatsen.  Mijn eindtijd zou een stuk onder mijn richttijd liggen, dat was nu al zeker.
  Na 1uur en 32 minuten bereikte ik de aankomst.  Heel tevreden maar ook een beetje teleurgesteld. 
  Had ik iets sneller vertrokken dan zat een tijd onder 1uur 30 er misschien wel in en ik was ook teleurgesteld dat het er op zat.  Een enige ervaring en ik verlang reeds naar de start van de editie 2014.

  28-04-2013 om 11:49 geschreven door Patrick  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Zoeken in blog  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Laatste commentaren
 • Bedankt (Patrick)
      op Genoodzaakte rustpauze
 • start to run Evy les 1 (Ine)
      op Genoodzaakte rustpauze
 • - (Stijn Heylen)
      op Marathon van Kasterlee
 • Topper!!! (Patrick Van Alphen)
      op Marathon van Kasterlee
 • proficiat (Paul Van Hiel)
      op Marathon van Kasterlee
 • Archief per week
 • 11/07-17/07 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 20/07-26/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 30/12-05/01 2014
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!