Foto
Over mijzelf
Ik ben Patrick
Ik ben een man en woon in Schriek (Belgie) en mijn beroep is gepensioneerde militair..
Ik ben geboren op 21/01/1960 en ben nu dus 61 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: joggen en internet.
In mei 2012 nog 142kg, nu 85kg, en de joggingmicrobe heeft mij te pakken.
                                           
 JOGGINGKALENDER 
                                            

Inhoud blog
 • Stratenloop in Weerde
 • Einde van de tunnel in zicht ?
 • Genoodzaakte rustpauze
 • Natuurloop Herentals-Tielen
 • Dwars door Geel
 • Vuelta van Bevel
 • Jeezekesloop in Wezemaal
 • Kruistocht in Blauberg (Herselt)
 • Halve Marathon in Nijlen
 • Kermisjogging in Geel-Punt
  Mijn favorieten
 • Kalender Joggings en Loopevenementen in Vlaanderen
 • Bakkertje
 • Running.be
 • JogLog
 • Kilometervreterke
 • Funrunner
 • Joggings en loopwedstrijden
 • Dave
 • Jogging Mario
  Joggingkriebels
  Verhaal van een 'nieuwe' jogger
  Ervaring van een beginnende loper geboren in 1960.
  10-06-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbei-jogging in Wezemaal
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Gisteren namiddag, zondag 9 juni 2013, stond de Aardbei-jogging op mijn programma. Ik had gekozen voor de 10km bergloop.  Ik was al verwittigd dat dit een pittige karwei ging worden.
  Om 1400 uur was ik reeds ter plaatse.  Nog lekker rustig en al de tijd om mij comfortabel op het centrale pleintje te installeren in het lekker warm zonnetje en nog iets te drinken.  Vanaf 1430 uur werd het stukken drukker.  Om 1500 uur begonnen de wedstrijden voor de jeugd, waarna om 1530 uur de start van de 3km werd gegeven over twee plaatselijke rondjes van 1500m.
  Ondertussen was het heel druk geworden.  Veel toeschouwers en ook een 420-tal deelnemers aan de 10km die om 1600 uur startte.
  Na wat inlopen was iedereen klaar voor zijn wedstrijd. Eert moesten er  twee rondjes van 1500m worden afgelegd met telkens een vrij lastig hellingetje van 200m in, waarna dan het bos werd ingedoken.  Deze plaatselijke rondjes probeerde ik rustig af te leggen, kwestie van de krachten te sparen voor de klimmetjes in het bos.
  Eerst hindernis was een beklimming met trapjes, daarna een steile afdaling, weer een steile klim, even vlak en lichtjes dalend waarna een derde steile en lange klim aan de beurt kwam.  Tenslotte vlak en dalend naar de aankomst. 
  De laatste trappen van de eerste klim waren er voor mij echter al teveel aan.  Deze moest ik al stappend nemen en dit scenario zou zich op elke klim herhalen.  Het laatste stuk stappen.  Gelukkig kon ik mij tussen de klimmetjes door steeds herpakken en terug tempo maken in de afdaling en op het vlakke gedeelte zodat ik toch zou eindigen in 56 minuten of een gemiddelde van 10,5 km/uur.   Toch een mooie 326e plaats op 420 (meestal jongere) deelnemers.  Helemaal niet slecht voor iemand die nog geen jaar aan het lopen is.
  Het parcours was inderdaad zwaar maar wel heel mooi (bij droog weer).  Dit was wel de laatste uitgave van de Aardbei-jogging maar volgend jaar zou op hetzelfde parcours de Wijngaardloop doorgaan. 
  Aan de aankomst werden we nog verwend met een lekker bakje aardbeien, een yoghurtje en een blikje limonade.
  Na het verfrissen was het tijd om terug af te zakken naar huis met in de rugzak weeral een ervaring rijker.

  Bijlagen:
  Aardbeijogging Wezemaal.jpg (2.4 MB)   
  Aardbeijogging Wezemaal4.jpg (807.6 KB)   
  Aardbeijogging Wezemaal5.jpg (1.5 MB)   
  Aardbeijogging Wezemaal6.jpg (1.2 MB)   
  Aardbeijogging Wezemaal7.jpg (1.8 MB)   

  10-06-2013 om 00:00 geschreven door Patrick  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-06-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pallieterjogging in Lier
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Afgelopen zaterdag de trein genomen naar Lier om daar deel te nemen aan de 10 km.  Van Heist-op-den-berg naar Lier is het amper 8 min met de trein en het Zimmerplein waar de start plaatsvond lag zo'n 15 min wandelen van het station.  Gezien ik reeds om 14:00 uur in Lier was en de start pas om 16:00 plaatsvond, had ik dus alle tijd om mij rustig naar het Zimmerplein te begeven, mijn startnummer op te halen en mij om te kleden.  Daarna nog een koffietje op een terrasje meegenomen want het zonnetje was inderdaad van de partij.
  Het Zimmerplein zat vol en het was er al tamelijk druk.  Het weer viel dan ook geweldig mee: nog niet die hoge temperaturen maar een zonnetje en weinig wind.
  De start van de 5 en 10 km werd samen gegeven waardoor zo ongeveer 1000 lopers aan de start verschenen.  De eerste 5 km loopt door de straten van Lier en zo'n 300m voor de aankomst van de 5km splitst het parcours van de 10 km zich af.  De laatste 5 km wordt dan voornamelijk langs de Nete gelopen om zo terug naar het Zimmerplein te gaan waar de aankomst plaatsvind.
  Al bij al een mooi parcours waarbij voornamelijk tijdens de eerste 5 km veel volk langs de omloop staat.  De 10 km zijn in feite bijna 10,5 km en na 52 minuten bereikte ik de aankomst.  Een gemiddelde van 12km/uur wat zowat mijn snelste gemiddelde is over deze afstand (over een vlak parcours natuurlijk).
  Uiteindelijk bleek ik 225ste te zijn op 500 deelnemers.  Alleen jammer dat bij de aankomst de sportdrankjes al op bleken te zijn.  Toch wel een minpuntje in de organisatie.
  Deze week een beetje rustig aan doen.  Op maandag een recuperatieloopje, woensdag een jogging van zo'n 7 à 8 km, op vrijdag een tempoloopje van 7 à 8 km om dan uiteindelijk op zondag deel te nemen aan de Aardbei-jogging in Wezemaal.  Een parcours van 10 km maar met een paar serieuze hindernissen naar het schijnt.  Ik kijk er reeds naar uit.

  03-06-2013 om 18:35 geschreven door Patrick  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-05-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.St-Guibertusjogging in Itegem
  Gisteren deelgenomen aan de 6 km wedstrijd op de St-Guibertusjogging in Itegem.  Na een week ziek geweest te zijn (zware verkoudheid met keelontsteking) en dus zonder ook maar ene keer te gaan lopen de afgelopen week, was het voor mij afwachten hoe mijn lichaam ging reageren op deze inspanning.
  Gekozen voor de 6 km omdat ik zowiezo vroeg moest thuis zijn en geen tijd had voor een langere afstand en dit kwam nu ook nog goed uit om mij niet te overbelasten omdat mijn verkoudheid nog niet volledig genezen was. 
  Gelukkig viel het weer heel goed mee.  Na de regenachtige dagen was het gisteren toch droog en scheen er ook een licht zonnetje.
  Het parcours in Itegem is 100% verhard en zo goed als vlak.  Eerst moest er een rondje van 1 km afgelegd worden waarna nog een grote ronde van 5 km volgde.  Een deel van het parcours liep langs een drukke weg waar de joggers het fietspad moesten gebruiken.
  Na 1 km kwam ik door in 4 min 15.  Veel te snel want dat tempo zou ik geen 6 km volhouden, dus maar een beetje afgeremd en de volgende 5 km afgelegd tegen een gemiddelde van ongeveer 5 min/km.  Op het einde zat er geen versnelling meer in.
  Uiteindelijk de 6 km 175 m afgelegd in 29'28.  Heel tevreden !!!
  Volgende zaterdag start ik in Lier op de 10 km. 

  26-05-2013 om 11:18 geschreven door Patrick  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-05-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trainingsloopje voor 'Heist Loopt'
  Klik op de afbeelding om de link te volgen 'Heist Loopt' is een loopwedstrijd op en rond 'de Berg' in Heist-op-den-Berg, die doorgaat op 25 augustus.  In voorbereiding hiervan organiseert sportcoach Fré Heylen een aantal trainingsloopjes.  Vandaag heb ik hieraan voor de eerste maal deelgenomen. 
  Om 10.30 uur was het verzamelen blazen op het kerkplein op den Berg.  Naast de coach hadden nog 9 andere joggers, waaronder 3 vrouwen, de weg gevonden naar deze afspraak.
  Na een kleine opwarming werd de training aangevat op een deel van het parcours van 'Heist Loopt' met onderweg tips en raadgevingen van de coach.  Voor de iets snellere lopers werden een aantal intervaloefeningen ingepast zodat elke loper op zijn tempo de training kon afwerken en we toch als groep samenbleven.
  Gezien ook de zon van de partij was, was het een leuke bedoening.  Uiteindelijk legden we zowat 5,8 km af in ongeveer een 40-tal minuutjes met natuurlijk de klim van de Berg inbegrepen.
  Gezien ik mij voor 'Heist Loopt' heb ingeschreven voor de 10 km betekent dit viermaal de Berg op en af met, wat ik vandaag gezien heb, ook onderweg nog een paar kleine klimmetjes.  Viermaal de Berg wordt een serieuze uitdaging want die ene klim vandaag was al een een serieuze kuitenbijter.  Gelukkig blijven er nog genoeg trainingsweken over tot 25 augustus.
  Een dikke pluim nog voor de coach en ik kijk reeds uit naar de volgende trainingsloop op 16 juni !

  Bijlagen:
  https://www.facebook.com/heistloopt?fref=ts   

  19-05-2013 om 13:23 geschreven door Patrick  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-05-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Averegtenjogging
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze avond dus voor het eerst mijn zetel verlaten om te gaan lopen.  De start van de 10 km was voorzien voor 19.55 uur.  Gelukkig liggen de Averegten (in Heist-op-den-berg) maar zo'n 10 minuutjes van mijn woonplaats vandaan.
  Met de regen van de afgelopen dagen en uren had ik wel een beetje schrik hoe het parcours er zou bijliggen.  Tenslotte wordt er voor zo'n 85% gelopen over niet-verharde wegen maar reeds tijdens de opwarming had ik gezien dat het parcours er zeer goed bijlag en de weergoden waren ons ook absoluut gunstig gezind want gedurende de ganse jogging en ook nog erna geen druppel regen gezien.
  Mijn eerste avondloop verliep dus absoluut in de meest gunstigste omstandigheden.
  Bovendien was het ook plezant om eens joggers tegen het lijf te lopen met wie ik elke woensdag ga trainen.  Een aantal van hen had zich ingeschreven voor de 5km en waren dus 10 min voor ons vertrokken.  Hen inhalen zat er voor mij wel niet in want zo'n snelle ben ik nu ook weer niet Laughing
  Ik had dus gekozen voor de 10km om eens te zien of ik hier een gemiddelde van 12km/uur zou kunnen aanhouden.  De eerste kilometer liep ik in 4min 23 wat weeral veel te rap was.  Ik laat me toch nog altijd veel te gemakkelijk meeslepen tijdens de start.  Vanaf kilometer zes begonnen mijn kilometertijden dan ook af te zwakken.  En terwijl ik tijdens vorige joggings op het einde nog altijd een beetje kon versnellen, zat dit er deze keer niet meer in (misschien omdat de laatste kilometer lichtjes stijgend liep ?). 
  Uiteindelijk bereikte ik de aankomst na 51min 53 seconden (voor 10km 240) of een gemiddelde van 5min4 sec per kilometer of juist onder 12km/uur.  Al bij al kan ik hier mee tevreden zijn.
  Zondag eens gaan trainen voor Heist Loopt.  De berg op en af en wat voor één.  Iets anders dan een lichte stijging of zelfs de konijnepijp in Antwerpen Smile
  Nu, tijd om onder de wol te kruipen.  Hopelijk is de adrenaline van mijn eerste avondjogging al een beetje gaan liggen en kan ik gemakkelijk in dromenland geraken Very Happy
  Slaapwel !

  17-05-2013 om 22:34 geschreven door Patrick  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-05-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe loopschoenen - deel 2
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Zoals reeds gemeld heb ik een tweetal weken geleden een nieuw paar loopschoenen gekocht.  Na een goede 50 km ermee gelopen te hebben, de helft op onverharde weg, bleken deze reeds goed afgesleten te zijn aan de hiel.  Was me dat toch effen schrikken.  Aan dat tempo moet ik om de twee weken nieuwe schoenen kopen ...
  Dus maar kontakt opgenomen met de verkoper, Studio Sport te Kontich.  Daar gaven ze me onmiddellijk gelijk dat deze slijtage niet normaal is.  Ik heb dan ook onmiddellijk een nieuw paar gekregen.  Prima service dus.
  Nu maar hopen dat dit paar geen gebreken vertoont en ik er een normaal aantal kilometer mee kan lopen.  Heb ze daarstraks voor het eerst aangetrokken om een beetje te gaan loslopen op de finse piste in Keerbergen.

  12-05-2013 om 00:00 geschreven door Patrick  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-05-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Abdijentocht van Tongerlo naar Averbode
  Gisteren voor de eerste maal deelgenomen aan de Abdijentocht die dit jaar van Tongerlo naar Averbode liep.  Vroeg genoeg vertrokken om de wagen in Averbode te parkeren om dan de shuttle naar Tongerlo te kunnen nemen.
  Hier liep volgens mij wel enigszins iets mis want alhoewel ik één van de eersten was om te wachten op de shuttle moest ik toch 45 minuten wachten voor ik een plaatsje op één van de bussen kon bemachtigen.  Dit zou de organisatie toch anders en beter moeten kunnen organiseren.
  Uiteindelijk toch ruim op tijd in Tongerlo geraakt om rustig mijn borstnummer te kunnen afhalen en nog een korte opwarming te doen.  Met een kleine 5 minuten vertraging werd de start gegeven.  Ik had mij voorgenomen om deze keer snel te starten en te zien waar ik zou uitkomen. 
  Na het 5km punt in 25 minuten bereikt te hebben, begon ik toch te voelen dat dit tempo voor mij iets te snel was en moest ik toch iets vertragen.
  Het parcours lag er goed bij.  Enkel halverwege was er gedurende een tweetal kilometers een aantal passages die modderig lagen (de regen van de dag voordien).  Maar al bij al konden we niet klagen.
  Lopen door de bossen, heuveltje op, heuveltje af, was wel een unieke ervaring.  Juist voor de aankomst moest dan een serieuze helling genomen worden die wel in de kleren kroop maar de gelukkig was de aankomst dichtbij.
  Uiteindelijk gefinisht in  1 uur 27 minuten en 58 seconden.  Toch een 5-tal minuten sneller dan in Antwerpen en dus best tevreden.
  Na de aankomst de moed gevonden om aan te schuiven voor de massage.  Na een 40-tal minuten geduld was het mijn beurt.  De massage deed wonderen en vandaag voel ik helemaal geen stijfheid meer (wat na Antwerpen wel het geval was).  Je moet er natuurlijk wel het nodige geduld voor over hebben.
  Nu wordt het rustig toeleven tot de Averegtenjogging op volgende week vrijdagavond.  Dichtbij huis en weeral een unieke ervaring want lopen om acht uur 's avonds heb ik tot nu toe nog nooit gedaan.  Benieuwd hoe mijn lichaam hierop zal reageren.

  Bijlagen:
  Abdijentocht 2013.mp4 (5.3 MB)   

  10-05-2013 om 15:01 geschreven door Patrick  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  01-05-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe loopschoenen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Gisteren een nieuw paar loopschoenen gaan halen.  Mijn vorig (eerste) paar heeft juist geteld 450 km meegegaan.  Niet echt veel als je rekening houdt dat in theorie een 800 à 1000 km haalbaar zou moeten zijn, maar dit eerste paar heeft dan ook serieus afgezien daar ik van 142 kg naar 85 kg ben gegaan.  Bovendien ben ik ook iemand die meestal op de weg loopt wat de slijtage ook wel zal bevorderen.  Volgens de specialist in de loopwinkel zou ik deze nog wel bij de schoenmaker kunnen binnenbrengen omdat enkel de hiel volledig afgesleten is en hij er misschien een nieuwe hiel kan opzetten.  Morgen eens binnenspringen bij de schoenmaker dus.
  Mijn nieuwe paar zijn terug Saucony ProGrid Stabil 2 geworden omdat ik best wel tevreden was over mijn eerste paar.
  Nu eens zien of deze misschien iets langer mee zullen gaan.
  Vandaag er al 11 km mee gelopen zodat ze tegen de Abdijentocht volledig ingelopen zijn.

  01-05-2013 om 13:03 geschreven door Patrick  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  28-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lentejogging Veltem-Beisem
  Klik op de afbeelding om de link te volgen De afgelopen week heel rustig gehouden en enkel op woensdag een 6-tal km gejogd.  Na de 10 Miles in Antwerpen was ik toch een beetje stijf en kon ik die rustperiode goed gebruiken.
  Gisteren dan naar Veltem-Beissem getrokken voor de Lentejogging waar ik mij had ingeschreven voor de 12 km met de bedoeling om deze keer vanaf de start er goed in te vliegen en te zien waar ik zou uitkomen. 
  Tegen 13u kwam ik toe en nadat ik de auto geparkeerd had, begaf ik mij naar het lokaal van de inschrijvingen waar ik mijn startnummer in ontvangst kon nemen.  Na de 10 Miles met zijn massa volk was het hier toch eventjes wennen.  Een paar honderd deelnemers en toeschouwers hadden zich verzameld.  Het weer viel nog goed mee, zo'n 12 graden, maar er stond toch een stevige noorderwind die het wat kouder deed aanvoelen.
  Iets na 14 uur weerklonk dan het startsignaal.  Eerst moesten er twee kleinde rondjes van 2.5 km gelopen worden waarna nog één ronde van 7km kwam.  Het parcours bestond uit grotendeels verharde wegen en lange rechte stukken.  De twee kleine rondjes verliepen vlot en na 5km kwam ik door in iets meer dan 25 minuten.  Tijdens de grote ronde kwamen we, eens buiten het dorp, op de steenweg terecht en hier moesten we 2.5 km lang rechtdoor over vlakke wegen tegen de wind opboksen.  Daarna draaiden we rechtsaf en kregen we even later +- 1 km onverharde weg om vervolgens terug het dorp in te duiken.  Een goed beloopbaar parcours dus, maar de wind op kop maakte het toch lastiger en ik voelde dat mijn 'snelle' start toch zijn tol begon te eisen.
  Aan de aankomst liet ik een tijd van 1u 1min en 40 sec noteren.  Al bij al toch mijn beste tijd ooit op deze afstand en het snelste gemiddelde dat ik tot op heden ooit gelopen heb.  Een volgende keer gaan we onder het uur.
  Nu wordt het terug stilletjesaan opbouwen voor de Abdijentocht op 9 mei.  Een loopwedstrijd over 16km tussen de Abdijen van Tongerlo en Averbode.  Ik kijk er reeds naar uit.

  http://runkeeper.com/user/pvansteenkiste/activity/172672786?&tripIdBase36=2usz6a

  Bijlagen:
  _DSC_0194kopie.jpg (515.8 KB)   
  _DSC_2411kopie.jpg (263 KB)   

  28-04-2013 om 19:54 geschreven door Patrick  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn eerste 10 Miles
  Na weken een strak trainingsschema aangehouden te hebben, was ik ervan overtuigd dat ik mijn eerste 10 Miles tot een goed einde ging brengen.
  Al bij al voelde ik mij 's morgens zeer relaxed na een goede nachtrust.  Ik had ook beslist om de trein naar Antwerpen te nemen zodat ik mij niet zenuwachtig hoefde te maken over files en vertragingen.  De trein van 11 uur in Heist-op-den-Berg bracht mij in Antwerpen Centraal drie uur voor de start.  Tijd genoeg om rustig de goede tram naar Linkeroever te nemen om eenmaal ter plaatse mijn startnummer in ontvangst te nemen, mij rustig om te kleden en te genieten van de sfeer in de startzone.
  Ideaal joggingweer en een massa volk motiveerde mij enorm om een goed resultaat neer te zetten.  Mijn planning had ik al dagen op voorhand in mijn hoofd.  De eerste 8 km lopen tegen ongeveer 5'50 per km om dan de tweede helft iets sneller te gaan om hopelijk te eindigen met een tijd van iets onder 1uur 40 minuten.  Voor mijn eerste 10 Miles zou dit een succes zijn.
  Aan de start had ik dan ook een plaatsje veroverd in het vak van derde startvak en was het afwachten tot de massa voor mij in beweging kwam.  Zo'n 20 minuten na de eigenlijke start kwamen de mensen rondom mij ook in beweging en enkele minuten later kon ik de startknop van mijn Forerunner indrukken en was ik onderweg voor mijn eerste wedstrijd over 16 km.
  De massa zoog mij mee en ik moest regelmatig mijn tempo in het oog houden zodat ik niet te snel ging.  Het lopen door de Kennedytunnel was een uniek gevoel en de beklimming na de tunnel verliep heel vlotjes. 
  Een massa volk langs het parcours stuwde mij vooruit en langs de Scheldekaaien begon ik stilletjesaan iets te versnellen.  Voorlopig liep alles 'op wieltjes'.  Mijn hartslag bleef mooi onder controle en het einde kwam steeds dichterbij.
  Het kritieke moment zou de konijnepijp (de Waaslandtunnel) worden.  Hierover had ik reeds veel gelezen en deze boezemde mij toch enige schrik in.  Het eerste (dalende) deel verliep heel vlotjes en halverwege de tunnel begon de weg te klimmen.  Vanaf nu begon ik regelmatig andere joggers voorbij te lopen.  Ik had duidelijk beter gepland dan zij.
  Toch was ik blij dat ik eindelijk de tunnel uit was en de (eindeloze) klim erop zat.  Nog een kleine kilometer te gaan en tijd om een laatste versnelling te plaatsen.  Mijn eindtijd zou een stuk onder mijn richttijd liggen, dat was nu al zeker.
  Na 1uur en 32 minuten bereikte ik de aankomst.  Heel tevreden maar ook een beetje teleurgesteld. 
  Had ik iets sneller vertrokken dan zat een tijd onder 1uur 30 er misschien wel in en ik was ook teleurgesteld dat het er op zat.  Een enige ervaring en ik verlang reeds naar de start van de editie 2014.

  28-04-2013 om 11:49 geschreven door Patrick  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom ben ik begonnen met joggen ?
  Na een carrière als militair (voornamelijk in het buitenland) ging ik in april 2011 met pensioen.  Lekker eten, veel snoepen en heel weinig beweging zorgden ervoor dat de weegschaal hoger en hoger aantekende.  Alhoewel ik toen al besefte dat dit ooit moest stoppen, kon ik het toen nog niet opbrengen.
  Mei 2012.  Mijn partner wil een dieet starten maar zij wilt dat ik meedoe als steun.  Het ideale moment voor mij om ook iets aan mijn gewicht te doen.  De weegschaal tekent ondertussen 142 (zie foto hieronder).
  Na een maandje Weight Watchers (10 kilo kwijt) besef ik dat dit toch niets voor mij is en dat ik dit ook wel op mijn eentje kan.  Na lang googelen en ontelbare artikels gelezen te hebben, start ik met het calorieën tellen.  Een maximum van 1800 gezonde calorieën per dag zal vanaf dan mijn doel worden.  Zo weinig mogelijk verzadigde vetten (dus geen snoep, geen frietjes meer),  minstens 300g groenten per dag en de cola wordt vervangen door water.
  Juli 2012.  Ondertussen al 14 kilo kwijt.  Het moment om met Start-to-run te beginnen.  De podcasts van Evy Gruyaert zullen mij hierbij helpen.  De volgende 10 weken zal ik driemaal per week joggen.  Dat was toch de bedoeling, maar een kwetsuur (overbelasting van de knie) zorgen ervoor dat ik twee weken rust moet houden.  Het ideale moment om terug aan het googelen te slaan en mij te verdiepen in hoe ik mijn training verder kan zetten zonder mijn lichaam pijn te doen.
  September 2012.  Mijn Start-to-run sessies zijn afgewerkt en ik kan nu 5km aan één stuk joggen.  Mijn gewicht is ondertussen gezakt tot 112kg.  Het ideale moment om mij eens te testen in Dwars door Mechelen op 23 september 2012.  Prachtig weer, veel volk en ik sta met spanning aan de start van de 5km met de bedoeling om mijn hartslag continue onder controle te houden en altijd binnen hartslagzone 4 te blijven.  Na een goede 32 minuten bereik ik de aankomst met het gevoel dat ik gerust nog 5 km zou kunnen lopen.  Missie geslaagd en de motivatie om verder te doen is alleen maar gestegen. 
  Oktober 2012.  De joggingmicrobe heeft mij te pakken.  Dwars door Hasselt is mijn volgende uitdaging welke ik ook zonder problemen tot een goed einde breng in 33 minuten.
  De winterperiode (en gevaarlijke eindejaarsperiode) komt eraan.  Tijd om mij in te schrijven in een fitnessclub.  Vanaf nu ga ik 4 à 5 maal per week aan mijn conditie werken in de fitness (kracht- en cardiotraining).  De loopband wordt de volgende maanden mijn vriend.
  Het diëten gaat nog steeds zonder al te veel problemen en zelfs de eindejaarsperiode overleef ik 
  Nieuwjaar 2013.  Mijn gewicht bedraagt nu nog 95kg.  Mijn volgende doel wordt deelname aan de 10 Miles van Antwerpen met maar één bedoeling: de aankomst halen.
  Februari 2013.  Eindelijk kan ik terug buiten gaan joggen.  Alhoewel nog koud wordt het tijd om aan mijn specifieke training voor de 10 Miles te beginnen.  Stilletjesaan de afstand opdrijven is nu het doel.
  Maart 2013.  De Volksloop van Grasheide wordt mijn eerste wedstrijd in 2013 en meteen ook mijn eerste 10km.  Traag gestart (7 min/km) haal ik toch het vlotjes het einde in 1 uur 2 minuten.  Heel tevreden en overtuigd dat ik de 10 Miles zeker zal aankunnen.  Mijn doel wordt dan ook bijgesteld naar de 10 Miles lopen in minder dan twee uur.
  De volgende weken gaat mijn conditie er snel op vooruit.  Mijn gewicht bedraagt ondertussen nog 87 kg en mijn doelen worden scherper.
  Mijn kalender met joggings is opgemaakt en op 21 april liep ik de 10 Miles.  De allereerste keer in mijn leven dat ik 16km aan één stuk liep.  Verslagje volgt.


  28-04-2013 om 11:15 geschreven door Patrick  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)


  Zoeken in blog  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Laatste commentaren
 • Bedankt (Patrick)
      op Genoodzaakte rustpauze
 • start to run Evy les 1 (Ine)
      op Genoodzaakte rustpauze
 • - (Stijn Heylen)
      op Marathon van Kasterlee
 • Topper!!! (Patrick Van Alphen)
      op Marathon van Kasterlee
 • proficiat (Paul Van Hiel)
      op Marathon van Kasterlee
 • Archief per week
 • 11/07-17/07 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 20/07-26/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 30/12-05/01 2014
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!