recepten van trudy
Inhoud blog
  • wordt
  • trudy
  • Italiaanse kaastaart
  • Indische bruine bonenschotel
  • Indische zoetzure tomatensaus

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     




    Categorieën
  • 0ven schotels (2)
  • aardappels gerechten (11)
  • Barbecue (0)
  • Bijgerechten (4)
  • brood (15)
  • buitenlands eten (32)
  • Caloriearm (9)
  • eieren (2)
  • fruit (6)
  • fruitshaks (2)
  • gebak/taart/cake (9)
  • gehakt (6)
  • gevogelte (3)
  • groenten (23)
  • hartige taart (2)
  • hollands (6)
  • ijs (1)
  • indisch recepten (3)
  • italiaans (3)
  • kaas gerechten (11)
  • lekker hapjes (19)
  • low budget maal tijden (0)
  • lunch (2)
  • moeder dag recepten (4)
  • nagerechten (6)
  • nassie recepten (0)
  • nieuwe recepten (57)
  • ontbijt (0)
  • paprika''s (2)
  • pasta recepten (11)
  • pizza''s (0)
  • recepten voor de feestdagen (7)
  • rijst (6)
  • roer bak (4)
  • saladen (10)
  • sauzen/marinades (5)
  • soepen (25)
  • sushi (0)
  • turkse (1)
  • turkse recepten (16)
  • uit de oven (1)
  • vegetarisch (2)
  • vis (24)
  • vlees (12)
  • voor gerecht (5)
  • wensjes (1)
  • wild (6)
  • wok gerechten (3)


  • Laatste commentaren
  • Fijn weekend (MIA)
        op Hamburgers met Roomsaus
  • Prima toetje met rijst. (Gratis Kredietkaart)
        op toetje met rijst
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op St.Jacobsvruchten
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op LAMSSCHOUDER

  • wel kom bij mij weblog recepten en doe gezellig mee

    Mailinglijst

    Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.



    Zoeken met Google



    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    35.gif
    Gedicht: Bewijzen

    Ik wil me niet bewijzen
    waarom zal ik dat doen
    ik hoef me niet verantwoorden,
    ik kan doen wat ik wil
    ik hoef aan niemand wat te vragen,
    waarom dwingen zoveel mensen je daartoe,
    waarom zal ik angst hebben
    een fout te maken
    zijn we niet allemaal mens
    wie zonder fouten is
    werpen de eerste steen,
    mijn angsten werp ik af,
    mijn stress laat ik achter mij
    ik ben ik
    en als je dat niet zou bevallen,
    Dan is daar het gat van de deur.
    35.gif


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    28-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.turkse amandelcake
    Turkse amandelcake = Bademli kek".



    "hallo recepten liefhebbers van Turksewinkel !!
    vanaf volgende week geen 2 maar; wel 1 recept per week, en dan ieder vrijdag.ik hoop dat jullie mij wel begrijpt.en voor jullie allemaal een fijne en zonnige weekend toegewenst.
    m.v.g
    Yasar


    Turkse amandelcake = Bademli kek
    no name







    Bereidingstijd:Langer dan 2 uur
    Gang:Nagerecht
    Keuken:Turkse keuken
    Smaak:Zoet
    Techniek:Bakken in oven
    Soort gerecht:Nagerecht

    Ingrediënten
    2 sinaasappels
    250 gr blanke amandelen
    5 eieren
    250 gr suiker
    1 theelepel citroenrasp (potje)
    2 theelepels bakpoeder

    Bereidingswijze
    Laat de sinaasappels onder water zachtjes 2 uur koken. Giet ze af (vang het vocht op) en laat ze afkoelen. Maal de amandelen fijn in
    een amandelmolen of op de rasp van de food- processor.
    Pel de sinaasappels, haal de pitjes eruit en pureer het vruchtvlees.
    Klop in een kom de eieren met de suiker en citroenrasp gedurende 15 minuten.
    Klop er de sinaasappelpulp door en spatel er de gemalen amandelen en het bakpoeder door. Schep het mengsel in een ingevette (met bakpapier beklede) springvorm van 22,5 cm diameter, strijk het glad en bak het bij 180
    ?C in 60 minuten gaar.

    De cake moet bij controle droog zijn. Laat de cake in de vorm
    afkoelen en snijd hem in smalle puntjes.

    Serveertips
    Serveer met turkse thee (cay).Bereidingswijze
    Laat de sinaasappels onder water zachtjes 2 uur koken. Giet ze af (vang het vocht op) en laat ze afkoelen. Maal de amandelen fijn in
    een amandelmolen of op de rasp van de food- processor.
    Pel de sinaasappels, haal de pitjes eruit en pureer het vruchtvlees.
    Klop in een kom de eieren met de suiker en citroenrasp gedurende 15 minuten.
    Klop er de sinaasappelpulp door en spatel er de gemalen amandelen en het bakpoeder door. Schep het mengsel in een ingevette (met bakpapier beklede) springvorm van 22,5 cm diameter,strijk het glad en bak het bij 180
    C in 60 minuten gaar.
    De cake moet bij controle droog zijn. Laat de cake in de vorm
    afkoelen en snijd hem in smalle puntjes.

    Serveertips
    Serveer met turkse thee (cay)

    eetsmakkelijk = afiyet olsun

    Reacties en beoordelingen doen wij dan
    de link van hier onder a.u.b.
    want dat is heel belangrijk voor de volgende recept!
    >>>>>>>
    Turkse amandelcake = Bademli kek

    no name
    no name



    "


    28-05-2010, 17:49 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:turkse recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lamsbout met lavendehoning

    Lamsbout met lavendelhoning

    Hoofdgerecht (6 -8 personen)

    5 teentjes knoflook
    1 el venkelzaad
    ½ el peperkorrels
    Geraspte schil van 1, liefst biologische, citroen
    50 g lavendelhoning
    9 g grof zeezout
    1 lamsbout zonder been van ± 1 kilo
    1 el boter
    2 el olie
    Extra nodig: vleesthermometer.

    Wrijf de knoflook, venkelzaad, peper, citroen en zout tot een pasta in de vijzel. Meng de pasta goed met de honing. Klap de ontbeende bout open en besmeer de binnenzijde met het honingmengsel. Rol de bout strak op en bind de bout op met keukentouw. Verhit de boter met de olie in een koekenpan en bak hierin de bout rondom bruin. Haal de bout uit de pan en smeer het vlees in met de rest van het honingmengsel. Zet de bout in een bakblik in het midden van een voorverwarmde oven van 80°C. Gaar de bout in ± 4 -5 uur tot een kerntemperatuur van 50° C. Gebruik hiervoor een kerntemperatuurmeter of een vleesthermometer. Laat het vlees nog ± 20 minuten rusten onder folie op een warme plek alvorens het aan te snijden.

    Bereiden: ± 15 minuten
    Garingstijd: ± 4 – 5 uur

    Tip: Serveer met roergebakken wilde spinazie en krokant gegrilde aardappels


    28-05-2010, 15:30 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vlees
    12-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turks gehaktspiesje = Adana Kebab
    Turks gehaktspiesje = Adana Kebab".



    "Turks gehaktspiesje = Adana Kebab
    no name












    Ingrediënten
    Voor de kebabs:

    600 gram lamsgehakt (of nog beter: hoh lams- en kalfsgehakt)
    1 kleine ui, geraspt.
    1 kleine rode paprika, gepureerd of heel klein gesneden.
    1 el boter, in hele kleine blokjes.
    1/2 el koriander.
    1/2 el komijn.
    2 tl pul biber of cayennepeper.
    peper en zout.

    Voor het bijgerecht:
    4 Turkse pitabroden (platbrood zonder opening)
    2 el gesmolten boter.
    2 grote rode uien, in flinterdunne ringen.
    half bosje bladpeterselie, gehakt.
    1 el sumac (Turkse winkel) of sap van halve citroen.
    2 el olijfolie.
    zout en peper.

    Bereiding
    Kneed de ingrediënten voor de kebabs goed door elkaar en vorm er 4 rechthoekige schijven van, ca. 15 cm lang en 6 cm breed.
    Leg ze afgedekt 2 uur in de koelkast.
    Maak ondertussen een uiensalade: bestrooi de uiringen met flink wat zout en laat ze zo een half uur staan. Spoel ze af in een vergiet en dep ze droog met keukenpapier.
    Meng er vervolgens de peterselie, de sumac, de olijfolie en zout en peper door.
    Zet afgedekt weg in de koelkast.
    Zet de gril aan of verwarm een grilpan en smeer de kebabs in met wat olie. Gril ze 15 minuten en keer ze daarbij regelmatig.
    Bestrijk de pita- of naanbroden met de gesmolten boter en leg ze 1 minuut onder de gril (pas op dat ze niet uitdrogen).
    Verdeel de kebabs, de platbroden en de uiensalade over 4 borden en serveer met een knoflook- of yoghurtsaus.

    eetsmakelijk = aiyet olsun



    no name
    no name


    12-05-2010, 16:50 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:turkse recepten
    08-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mama koffie met gember

    Mama koffie met gember

    Ingrediënten:
    • Sterke hete koffie
    • Bolletje gember
    • Gemberstroop
    • Slagroom
    • Cacaopoeder

    Bereidingswijze:
    Doe een kleingesneden bolletje gember in een kopje
    Schenk daarover sterke hete koffie met wat gemberstroop
    leg daarop een toefje slagroom met wat cacaopoeder

    08-05-2010, 16:54 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    02-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.turkse tuinbonen
    Turkse tuinbonen = Taze Fasulye".



    "no name








    Bereidingstijd:20-30 minuten
    Keuken:Turkse keuken
    Smaak:Anders
    Techniek:Koken
    Soort gerecht:Anders

    Ingrediënten
    10 á 15 ongedopte tuinbonen per persoon
    water
    1 kipbouillontablet
    zout, peper
    klein scheutje olijfolie

    Voorbereiding
    Was de tuinbonen grondig, en snij de steelaanzet eraf.
    Doe ze in `n ruime pan met water en zout.
    Breng aan de kook, op dat moment komt de "pluis" uit de peulen.
    Schep dat eraf en spoel de bonen even af.
    Breng opnieuw water met zout aan de kook en doe daar de bonen terug in. ( Makkelijkste is om steeds 2 pannen op `t vuur te hebben)
    Herhaal dit totdat er geen "pluis" meer boven komt drijven.
    Voeg dan de kipbouillontablet toe en laat nog 5 minuutjes pruttelen.
    Giet ze af, en breng op smaak met peper, zout en beetje olijfolie.
    (Ook lekker om er wat gesmoorde uien en tomaten met knoflook doorheen te mengen.)

    Serveertips
    Heerlijk bij rijst en een stukje vlees of vis, en een dikke yoghurt-knoflooksaus ( cacik = djadjik) om de bonen in te dippen.

    eetsmakkelijk = afiyet olsun

    Reacties en beoordelingen doen wij dan
    de link van hier onder a.u.b.
    want dat is heel belangrijk voor de volgende recept!
    >>>>>>>
    Turkse tuinbonen = Taze Fasulye

    no name
    no name


    02-05-2010, 13:16 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:turkse recepten
    18-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spinazie-ricottataart

    Spinazie-ricottataart



    Spinazie-ricottataartIngrediënten voor een hartige taart met 8 punten:

    • 300 gram verse spinazie
    • zout
    • 2 eetlepels mojo picon (Spaanse picante rode saus)
    • 4 plakjes hartig taartdeeg of bladerdeeg (diepvries), ontdooid
    • olie om in te vetten
    • 2 eetlepels paneermeel
    • 1 teentje knoflook, gepeld
    • 150 gram ricotta
    • peper
    • 5 zongedroogde tomaatjes uit olie, in stukjes
    • 2 eetlepels pijnboompitten
    • 3 scharreleieren
    • 100 gram crème fraîche
    • lage taartvormØ 24 cm, ingevet

    Bereiding:

    • Verwarm de oven voor op 175°C.
    • Was de spinazieblaadjes en kook ze met aanhangend water en zout net gaar. Laat de spinazie in een zeef uitlekken en snijd ze grof. Schep de mojo picon erdoor.
    • Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een cirkel met een doorsnede van ca. 28 cm. Bekleed de ingevette bakvorm ermee. Bestrooi de bodem met paneermeel en verdeel de spinazie erover.
    • Pers de knoflook boven de ricotta uit en voeg peper en smaak naar zout toe. Roer goed door elkaar. Verdeel de ricotta, de gedroogde tomaatjes en de pijnboompitten over de spinazie.
    • Klop de eieren met de crème fraîche en peper en zout naar smaak los en schenk het over de spinazie en de ricotta.
    • Bak de taart in een voorverwarmde oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar. Serveer warm of lauwwarm.

    18-04-2010, 13:12 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:hartige taart
    09-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turkse roereieren
    Turkse roereieren = Sebzeli yumurta









    Bereidingstijd: ong 20 min
    Gang:Lunchgerecht
    Keuken:Turkse keuken
    Techniek:Bakken

    Ingrediënten voor 2 personen:
    2 eetl. olijfolie
    2 Turkse groene pepers of 1 kleine groene paprika, in stukjes
    2 grote tomaten, ontveld en in blokjes
    4 eieren
    zout en peper
    1 theel. paprikapoeder
    75 g feta, verkruimeld

    Bereiding:
    Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de pepers of paprika toe. Laat 2 minuten bakken en voeg dan de tomaten toe. Bak deze 5 minuten mee.
    Klop ondertussen de eieren los met zout, peper en paprikapoeder. Giet het mengsel over de groenten in de pan en doe ook de feta erbij. Schep het geheel met een vork om tot de eieren gestold zijn (laat ze niet te lang bakken, dan drogen ze uit). Serveer met Turks brood.

    eetsmakkelijk = afiyet olsun

    Reacties en beoordelingen doen wij dan
    de link van hier onder a.u.b.
    want dat is heel belangrijk voor de volgende recept!
    >>>>>>>
    Turkse roereieren Sebzeli yumurta




    09-04-2010, 16:32 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:turkse recepten
    06-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.boomstammetjes met gehakt

    Boomstammetjes met gehakt = kiymali cep boregi









    Bereidingstijd:20-30 minuten
    Gang:Voorgerecht
    Keuken:Turkse keuken
    Smaak:Hartig
    Techniek:Bakken
    Soort gerecht:Voorgerecht

    Ingrediënten voor 4 personen
    1 pakje bladerdeeg
    bloem voor het uitrollen
    500 g rundergehakt
    1 ui
    1 Spaanse peper
    2 teentjes knoflook
    1 tl zout
    1 el paprikapoeder (mild)
    2 el tomatenpuree
    1/2 bosje peterselie
    zout
    peper
    1 - 2 eiwitten
    olijfolie om in te frituren

    Bereidingswijze
    De plakjes bladerdeeg op een met bloem bestoven werkblad leggen. Een beetje olijfolie in een koekenpan verhitten en het rundergehakt daarin met een vork losmaken en bakken.
    De ui pellen, snipperen, met de fijngehakte Spaanse peper en de geperste teentjes knoflook aan het vlees toevoegen en meebakken.
    Het vlees kruiden met paprikapoeder.
    De tomatenpuree erdoor roeren en de gewassen en gehakte peterselie toevoegen.
    Bestrooien met peper en zout.
    De boomstammetjes in pruttelende olijfolie goudgeel bakken.
    Het eiwit met een beetje water los kloppen.
    Uit de plakken bladerdeeg kleine rechthoeken snijden en deze met het eiwit bestrijken.
    De vulling aan een lange zijde van de rechthoeken gelijkmatig verdelen.
    Daarna de rechthoeken oprollen tot de randen goed aandrukken.
    De lengte van de boomstammetjes varieert van 8 tot 15 cm.

    Serveertips
    Ze kunnen zowel warm als koud geserveerd worden.



    Laat het u allen smaken!!!!



    Groetjes en een hele fijne dag van Yasar & Carlita



    06-04-2010, 18:27 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:turkse recepten
    03-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vissouflé

    Vissouflé

    Vissouflé Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Vet de soufflévorm in. Snijd de tomaten in stukjes, meng ze met wat zout en peper en schep ze onderin de vorm. Rasp er een klein beetje citroenschil boven.

    Snijd de vis in stukjes en doe ze in de keukenmachine. Pureer de vis met behulp van de pulseknop tot het redelijk fijn is. Voeg de eidooiers, enkele druppels citroensap en naar smaak zout en peper toe en pureer alles tot een fijne massa.

    Klop in een schone kom de eiwitten stijf. Leg de vispuree op de eiwitten en spatel beide door elkaar. Schep de massa in de vorm en bak de soufflé in het midden van de oven in ca. 40 minuten goudbruin en gaar.

    Serveertips:
    De tomaten onderin de schaal worden tijden het bakken lekker zacht en geven als het ware een soort saus, waardoor het gerecht nog lichter wordt.

    Behalve citroenschil kun je ook nog wat groene kruiden aan de tomaten toevoegen. Denk aan dragon, koriander of basilicum.

    Lekker met vanillewortels

    Ingrediënten

    4 romatomaten zonder zaadjes
    zout, peper
    halve citroen
    450 g witte visfilet, pangasiusfilet of wijting zonder graatjes
    4 eieren, gesplitst
    extra nodig: ruime soufflévorm, rasp, keukenmachine, mixer


    03-04-2010, 18:27 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:vis
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Macaroni met zomergroenten

    Macaroni met zomergroenten

    Macaroni met
zomergroenten Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
    Verhit ondertussen wat olie in de wok en bak de groenten hier ongeveer 5 minuten in. Bak de hamblokjes 1 minuut mee. Voeg hierna de mix voor macaroni, 1,5 deciliter water en ketchup toe. Verwarm het geheel nog even door. Schep de macaroni hierdoor en verwarm dit nog 3 minuten.
    Verdeel alles over 4 borden.

    Ingrediënten

    400 gram macaroni
    3 eetlepels zonnebloemolie
    2 bakjes hamblokjes (250 gram)
    1 zak Hollandse roerbakmix (á 400 gram)
    1 zakje mix voor macaroni en spaghetti (57 gram)
    1/2 fles tomatenketchup

    Benodigdheden

    wok


    03-04-2010, 18:22 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:pasta recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heet Vlees

    Heet Vlees

    Heet Vlees Het vlees in reepjes snijden en met peper en zout kruiden. Aanbraden met de knoflook in de pan. Sherry erbij en even laten pruttelen.
    De bakjes ajam paniki erbij en goed roeren.
    Het zakje terriaki saus, de ketjap en de sambal toevoegen en goed roeren. Het water erbij totdat het vlees onder staat. Het bouillonblokje erbij en even roeren. De deksel op de pan, het gas lager en ongeveer 2 uur laten pruttelen tot het goed gaar is.
    Af en toe roeren en zorgen dat het vlees onder blijft staan.
    Lekker met rijst of brood en een salade.

    Ingrediënten

    700 á 800 gram beeflappen
    3 teentjes knoflook
    peper en zout
    2 bakjes conimex ajam paniki
    sherry
    terriaki saus (zakje)
    ketjap manis
    klein bouillonblokje
    750 mililiter water
    sambal

    03-04-2010, 18:21 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vlees
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges in ham

    Asperges in ham

    Asperges in
ham Kook de asperges beetgaar en houd ze warm. Pel de eieren en meng er de fijngesneden peterselie door. Bereid de saus door water, azijn en whisky te mengen in een pan. Voeg de eierdooiers bij het geheel en klop op met een garde op een zacht vuurtje. Laat de saus dikker worden zonder te laten koken. Neem de pan van het vuur en voeg de geklaarde boter beetje bij beetje toe. Breng op smaak met zout en peper en citroensap, Rol de asperges n de ham en zet ze recht op een bord. Doe het eier-peterseliemengsel in een glaasje en zet dat naast de asperges op het bord.

    Ingrediënten

    16 asperges
    4 plakken gegrilde ham
    4 hardgekookte eieren 40 gr
    fijngesneden peterselie
    4 el koud water
    1 el witte wijnazijn
    1 el whisky
    4 eierdooiers
    250 gr geklaarde boter sap van een halve citroen
    peper en zout


    03-04-2010, 18:20 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Bijgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tortillataart

    Tortillataart

    Tortillataart Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de Paprika, champignons en ui en bak deze. Voeg Chilisaus en peper bij de groenten toe totdat het goed pittig is. Besmeer de eerste tortilla met creme fraiche en leg hem in een ovenschaal. Vervolgens een laag groentevulling (1 vijfde deel) erboven op en daarna wat geraspte kaas. Vervolgens de tweede tortilla besmeren met creme fraiche en bovenop de toren stapelen. Herhalen totdat de tortilla's op zijn. Het geheel een kwartiertje in de oven zetten. Eet smakelijk

    Ingrediënten

    6 tortilla's
    1 blik kidneybonen
    1 ui
    1 rode paprika
    half bakje champignons
    chilisaus
    creme fraiche
    geraspte kaas


    03-04-2010, 18:14 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hartige taart
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tagliatelle met blauwaderkaas

    Tagliatelle met blauwaderkaas

    Tagliatelle met blauwaderkaas Tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing eetgaar koken. De Ui pellen en deze snipperen. Peren schillen, halveren, klokhuis verwijderen en in plakjes snijden. Walnoten grof hakken. In de pan de ui in olie fruiten. Kaas verkruimelen, over de ui strooien en langzaam laten smelten. Peren door gesmolten kaas scheppen en 2 minuten verwarmen. Tomaten schoonmaken en in plakjes snijden. Dressing over de tomaten sprenkelen. Tagliatelle afgieten en kaassaus erdoor roeren. Tagliatelle over vier borden verdelen en met noten bestrooien.
    Met tomatensalade serveren.

    Ingrediënten

    250 gram tagliatelle
    1 ui
    3 handperen
    55 gram walnoten
    2 eetlepels olijfolie
    300 gram blauwaderkaas
    6 tomaten
    4 eetlepels vinaigrette

    Benodigdheden


    03-04-2010, 18:13 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:kaas gerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grote sandwich van Turks brood

    Grote sandwich van Turks brood

    Grote sandwich van Turks brood Kook in ruim kokend water met zout 300 g sperziebonen in 8 minuten beetgaar en spoel ze in een vergiet onder koud water af. Laat ze goed uitlekken. Kruid 400 g kipfilet in blokjes met ½ eetlepel kipkruiden en 2 theelepels chilipoeder en bak ze in een wok met 3 eetlepels hete olijfolie in ca. 5-7 minuten rondom bruin en gaar. Snijd een Turks brood overlangs doormidden, bestrijk de snijvlakken met olijfolie en rooster de helften onder een hete grill knapperig bruin. Leg de onderkant op een grote schaal en verdeel er 100 g gemengde sla, de sperziebonen, 100 g mozzarella in kleine blokjes en de kip erover. En sprenkel er een dressing over van 1 eetlepel citroensap, 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel fijngehakte verse munt en zout en peper naar smaak. Zet de bovenkant van het brood erop.

    bron: voorlichtingsbureau brood www.brood.net

    Ingrediënten

    1 Turks brood
    300 g sperziebonen
    400 g kipfilet
    1/2 eetlepel kipkruiden
    2 theelepels chilipoeder
    3 eetlepels hete olijfolie
    100 g gemengde sla
    100 g mozzarella
    1 eetlepel citroensap
    3 eetlepels olijfolie
    1 eetlepel fijngehakte verse munt
    zout
    peper


    03-04-2010, 18:12 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:buitenlands eten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spinazietaart

    Spinazietaart

    Spinazietaart Laat het bladerdeeg ontdooien. Pel de ui en het knoflookteentje en snipper deze. Snijd de ham in kleine blokjes. Maak de spinazie schoon, was deze en laat in een pan de spinazie met het aanhangende water en wat zout in ongeveer 5 minuten slinken. Laat de spinazie dan goed uitlekken in een vergiet en druk er met een houten lepel zoveel mogelijk vocht uit. Doe de spinazie dan in een kom en meng er de eieren, ui, knoflook, ham, kaas, melk, peper, zout en paneermeel door. Vet een springvorm in en schep hierin het spinaziemengsel. Steek met een borrelglaasje rondjes uit het bladerdeeg en leg dit op het spinaziemengsel. Zet de vorm 35 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden.

    Ingrediënten

    750g spinazie
    zout
    peper
    1 ui
    1 teentje knoflook
    100g paneermeel
    150g ham
    150g geraspte oude kaas
    2 eieren
    1dl melk
    200g bladerdeeg (diepvries)


    03-04-2010, 18:04 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:groenten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Biefstukjes gewikkeld in parmaham

    Biefstukjes gewikkeld in parmaham

    Biefstukjes gewikkeld in parmaham Biefstukjes droogdeppen en met peper bestrooien.
    Takjes van blaadjes salie plukken en grote blaadjes grof scheuren.

    In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en het vlees op hoog vuur ongeveer 20-30 seconden per kant bruinbakken.
    Hierna het vlees op de snijplank laten afkoelen.
    In het achtergebleven bakvel 1 eetlepel boter smelten.
    De salieblaadjes 1 minuut zachtjes bakken.
    Fond toevoegen en aanbaksels losroeren.
    Jus in een sauspan overdoen en in 15 minuten tot de helft laten inkoken.
    Pittig op smaak brengen met zout en peper.

    Om elk biefstukje 2 plakken parmaham wikkelen en de naden aandrukken.
    Het vlees leg je hierna in een ovenschaal en met plasticfolie afgedekt in koelkast de zetten.

    Ook de jus in de koelkast zetten.

    Voorbereidde ingrediënten ruim voor het diner uit de koelkast halen.
    Oven voorverwarmen op 175 graden celsius.

    Het vlees in 6-8 minuten in de oven rosé bakken.
    Uit de oven nemen en losjes afgedekt met aluminiumfolie laten rusten.
    De jus aan de kook brengen en met een garde 1 eetlepel boter erdoor kloppen.

    Biefstukjes over de warme borden verdelen en de jus over het vlees scheppen.

    Serveertip:
    Maak een groenten- of aardappelschotel bij dit gerecht die je eveneens in de oven kunt opwarmen, zo heb je veel tijd voor je gasten.

    Ingrediënten

    6 biefstukjes of ossenhaasjes a 100 gram versgemalen zwarte peper
    verse salieblaadjes
    boter


    03-04-2010, 18:00 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vlees
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griekse vleesschotel

    Griekse vleesschotel

    Griekse
vleesschotel Het vlees eerst koud spoelen en goed afdeppen. Verwijder het meeste vet, maar niet alles. Snij het in ong. 2 cm grote blokjes. Leg ze in een diep bord bestrooi ze met de kruiden. Zorg dat de kruiden overal goed in het vlees kunnen doordringen, door alles met de hand te mengen. De geschilde en geperste knoflooktenen, laurierblad en kaneel toevoegen, de pan afsluiten en het vlees ca. 10 minuutjes laten smoren.
    Intussen kunnen de groenten klaargemaakt worden; was de aubergines, courgettes en de van hun zaad en zaadlijsten ontdane paprika's en laat ze uitlekken. Snij alles in 2 cm grote reepjes. Pel de tomaten deel ze in vieren. Schil de aardappelen en was deze ook, daarna in kleine blokjes snijden (wederom 2 cm). Schilt ook de uien en snij ze in mooie ringen. De uien en aardappelen kunnen eveneens tussen de groenten worden gelegd.
    Meng in een schaaltje het citroensap, samen met de tomatenpuree, het water, de bouillon evenals de fijngehakte peterselie. Roer alles goed door elkaar en giet dit mengsel dan uit over de groentenmix. Dan sluit u de ovenschotel luchtdicht af met aliminiumfolie en schuift hem in de voorverwarmde oven. In ongeveer 60 min gaar laten stoven.

    Ingrediënten

    *500 g lamvlees of schapenvlees
    *2 aubergines
    *2 courgettes
    *2 paprika's
    *2 uien
    *3 aardappels
    *4 tomaten
    *0,5 tl oregano
    *4 el olie
    *2 tenen knoflook
    *1 laurierblad
    *1 kaneelstokje
    *sap van 1 citroen
    *2 el tomatenpuree
    *1 kopje water
    *2 tl bouillon-poeder *peterselie of basilicumblaadjes
    *2 tl zout
    *0,5 tl peper

    Benodigdheden

    Geen benodigdheden opgegeven.



    03-04-2010, 16:04 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:buitenlands eten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paastaart met paaseitjes

    Paastaart met paaseitjes

    Al het gemopper van de afgelopen week over paaseitjes neem ik terug. Ze inspireerden me namelijk tot deze prachtige (en heerlijke) paastaart uit mijn vorige kookboek,paastaart-eitjes

    Een luchtige chocoladetaart, lekker mudjevol extra pure chocola, met als prettige bijkomstigheid dat hij eenmaal uit de oven flink mag inzakken. Nee, dan ben je geen beroerde kok, dat inzakken is helemaal niet erg want bovenop gaat een fijne berg advocaatroom (geklopte slagroom gemengd met een ferme scheut advocaat – een openbaring hoe lekker dat is!).

    En bovenop dus alle eitjes die je kunt vinden (wel eerst even, in dien van toepassing, de papiertjes eraf peuteren). Overigens vonden de fotosessies voor het kookboek een aantal weken ná Pasen plaats. En probeer dan maar eens ergens paaseitjes te vinden… Het is gelukt, maar vraag niet hoe. Wat is dat toch? Meteen na de kerst liggen de paaseitjes zo torenhoog opgestapeld in de supermarkten dat je er doodmoe van wordt, maar zodra tweede paasdag achter de rug is, dienen de eitjes het veld te ruimen. Dan moeten namelijk de speculaasjes en chocoladeletters weer in de schappen. Het is van de gekke.


    03-04-2010, 15:59 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:gebak/taart/cake
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paastulband

    Paastulband

    Ingredienten voor 8 – 10 stukken:

    • 400 gram suiker
    • 5 eieren
    • 400 gram bloem
    • 1 eetlepel bakmeel (Dr.Oetker Backin)
    • 1 handje rozijnen
    • 2 eetlepels amandelen of hazelnoten
    • 5 eetlepels gekonfijte vruchtjes
    • poedersuiker
    • 1 zak paaseitjes
    • 1 eetlepel zachte boter om de tulbandvorm mee in te smeren
    • 3 eetlepels paneermeel om in de vorm te strooien

    Bereiding:

    1. Verwarm eerst de oven op 180°C. Klop de eieren samen met de suiker in de kom totdat het een lichtschuimige massa is geworden. Roer nu geleidelijk de bloem erdoor. Schep nu de rozijnen, de amandelen en gekonfi jte vruchtjes erdoor.
    2. Bestrijk de tulbandvorm goed in met zachte boter en bestrooi dan deze met paneermeel. De vorm moet overal bedekt zijn.
    3. Schud het teveel aan paneermeel uit de vorm en schep daarna het beslag in de vorm. Zet hem nu in het midden van de oven.
    4. De tulband heeft ongeveer 1 uur nodig om gaar te worden. Is hij gaar (even controleren met een houten prikker, als je hem uit de tulband haalt en er kleeft nog beslag aan, dan moet hij nog even terug in de oven), dan voorzichtig uit de oven halen en omkeren op een taartrooster. Haal voorzichtig de vorm eraf en laat de tulband afkoelen. Dan bestrooien met poedersuiker en garneren met de paaseitjes.

    Succestip:

    • Je kan door het beslag ook nog stukjes chocolade scheppen!

    03-04-2010, 15:51 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:gebak/taart/cake
    Archief per week
  • 12/05-18/05 2014
  • 07/11-13/11 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 25/10-31/10 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    We zijn de 26de week van 2025


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs