recepten van trudy
Inhoud blog
  • wordt
  • trudy
  • Italiaanse kaastaart
  • Indische bruine bonenschotel
  • Indische zoetzure tomatensaus

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     




    Categorieën
  • 0ven schotels (2)
  • aardappels gerechten (11)
  • Barbecue (0)
  • Bijgerechten (4)
  • brood (15)
  • buitenlands eten (32)
  • Caloriearm (9)
  • eieren (2)
  • fruit (6)
  • fruitshaks (2)
  • gebak/taart/cake (9)
  • gehakt (6)
  • gevogelte (3)
  • groenten (23)
  • hartige taart (2)
  • hollands (6)
  • ijs (1)
  • indisch recepten (3)
  • italiaans (3)
  • kaas gerechten (11)
  • lekker hapjes (19)
  • low budget maal tijden (0)
  • lunch (2)
  • moeder dag recepten (4)
  • nagerechten (6)
  • nassie recepten (0)
  • nieuwe recepten (57)
  • ontbijt (0)
  • paprika''s (2)
  • pasta recepten (11)
  • pizza''s (0)
  • recepten voor de feestdagen (7)
  • rijst (6)
  • roer bak (4)
  • saladen (10)
  • sauzen/marinades (5)
  • soepen (25)
  • sushi (0)
  • turkse (1)
  • turkse recepten (16)
  • uit de oven (1)
  • vegetarisch (2)
  • vis (24)
  • vlees (12)
  • voor gerecht (5)
  • wensjes (1)
  • wild (6)
  • wok gerechten (3)


  • Laatste commentaren
  • Fijn weekend (MIA)
        op Hamburgers met Roomsaus
  • Prima toetje met rijst. (Gratis Kredietkaart)
        op toetje met rijst
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op St.Jacobsvruchten
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op LAMSSCHOUDER

  • wel kom bij mij weblog recepten en doe gezellig mee

    Mailinglijst

    Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.



    Zoeken met Google



    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    35.gif
    Gedicht: Bewijzen

    Ik wil me niet bewijzen
    waarom zal ik dat doen
    ik hoef me niet verantwoorden,
    ik kan doen wat ik wil
    ik hoef aan niemand wat te vragen,
    waarom dwingen zoveel mensen je daartoe,
    waarom zal ik angst hebben
    een fout te maken
    zijn we niet allemaal mens
    wie zonder fouten is
    werpen de eerste steen,
    mijn angsten werp ik af,
    mijn stress laat ik achter mij
    ik ben ik
    en als je dat niet zou bevallen,
    Dan is daar het gat van de deur.
    35.gif


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    14-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkool met gehaktsaus
    Bloemkool met gehaktsaus
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    1 bloemkool
    300 gram gehakt
    1 ui
    2 eetlepels olijfolie
    oregano (naar smaak)
    2 eetlepels tomatenpuree
    2 eetlepels bloem
    1/4 liter bouillon (blokje)

    Werkwijze:

    Snijd de bloemkool en kook de bloemkool, in weinig water met wat zout, in 15-20 minuten, net aan gaar.
    Fruit intussen de gesnipperde ui lichtbruin in de olijfolie, voeg dan het gehakt toe en bak het, al roerend met een vork, rul. Voeg daarna de tomatenpuree, de oregano en de bouillon toe. Laat deze saus nog ca. 10 minuten pruttelen.
    Laat de bloemkool uitlekken, schep hem op een (voorverwarmde) schotel en schenk de gehaktsaus erover.
    Lekker met 125 gram gebakken aardappelen.

    Bevat per portie 225 gram: 160 kcal.

    14-01-2010, 19:21 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:groenten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Makkelijke Foe Yong Hai
    Makkelijke Foe Yong Hai
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    5 grote eieren
    200 gram kipfilet
    1 zakje tomatensaus
    1 teen knoflook
    1 tl suiker
    0,5 tl mosterd
    1 eetlepel ketjap
    1 ui
    stukje prei
    een paar takjes selderij
    2 eetlepels olijfolie

    Werkwijze:

    Hak de kipfilet in kleine blokjes en bak ze goudbruin. Maak de tomatensaus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Pers het teentje knoflook erboven uit en roer dat met de suiker, mosterd en ketjap door de saus.
    Snipper de ui, snijd de prei in dunne ringen en knip de selderij fijn. Klop de eieren met 2 eetlepels koffiemelk, peper en zout los. Roer er de ui, de preiringen en selderij door.
    Smelt 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en giet er 1/3 van het eimengsel in.
    Bak de omelet tot de bovenkant nog wat vochtig is, leg er wat gebakken
    kippenblokjes op en vouw de omelet dubbel. Laat hem op een bord glijden en
    geef de saus er apart bij.
    Lekker met 125 gram rijst.

    Bevat per portie van 225 gram: 240 kcal.

    14-01-2010, 19:20 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:buitenlands eten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verrukkelijke kerrieschotel
    Verrukkelijke kerrieschotel
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    300 gram rijst
    300 gram kippenblokjes, gemarineerd
    1 ui
    2 teentjes knoflook
    1 groene paprika
    2 appels
    3 eetlepels olijfolie
    1 zakje kerriesaus
    4 schijven ananas
    2 eetlepels geschaafde amandelen

    Werkwijze:

    Kook eerst de rijst gaar op de gebruikelijke manier. Bak de kippen blokjes in wat olijfolie.
    Snipper de ui en de teentjes knoflook. Snijd de paprika in reepjes. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snipper de appels. Snijd de ananasschijven in stukjes.
    Laat de olie heet worden en fruit ui, knoflook en paprika hierin een paar minuten.
    Maak de kerriesaus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
    Voeg de stukjes appel, de stukjes ananas en de kippenblokjes toe aan het
    groentemengsel. Roer alles goed door en laat het gerecht nog ca. 5 minuten
    zachtjes pruttelen.
    Druk de gekookte rijst in een rijstrand en stort deze op een schaal. Schep het
    kerriegerecht erin en bestrooi dit met de geschaafde amandelen.
    Lekker met een kant-en-klare Groene Salade.

    Bevat per portie van 225 gram: 375 kcal.

    14-01-2010, 19:20 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomerse groenteschotel
    Zomerse groenteschotel
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    300 gram rijst
    300 gram rundvlees
    paprikapoeder
    1 ui
    1 courgette
    4 stevige tomaten
    4 eetlepels olijfolie
    1 dl bouillon

    Werkwijze:

    Kook eerst de rijst op de gebruikelijke manier gaar. Snijd ondertussen het rundvlees in dobbelsteentjes, bestrooi ze met peper, zout en het paprikapoeder.Snipper de ui, snijd de courgette in blokjes, pel de tomaten en snijd ze in stukjes.Verhit de olijfolie en bak hierin de stukjes vlees snel bruin. Neem ze uit de pan en fruit in het achtergebleven vet de ui, tomaat en courgette een paar minuten. Voeg dan de stukjes vlees weer toe en schenk de bouillon er over. Laat alles ca. 10 minuten zachtjes pruttelen.
    Geef de rijst er apart bij.

    Bevat per portie van 225 gram: 260 kcal.

    14-01-2010, 19:18 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:groenten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rosbief met jachtsaus
    Rosbief met jachtsaus
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    8 dikke plakken à 50 gram gebraden rosbief
    1 kilo snijbonen
    1 pakje aardappelpuree
    1 zakje jachtsaus
    50 gram mager rookspek in dobbelsteentjes

    Werkwijze:

    Kook de snijbonen in ca. 25 minuten gaar. Maak de aardappelpuree volgens de
    gebruiksaanwijzing op de verpakking, evenals de jachtsaus. Bak het rookspek uit
    in een koekenpan en roer ze dan door de jachtsaus.
    Schep een toef aardappelpuree op ieder bord, leg er twee plakken rosbief naast
    en verdeel de snijbonen over de borden. Schep iets van de saus over het vlees en
    geef de rest er apart bij.

    Bevat per portie van 225 gram: 345 kcal.

    14-01-2010, 19:18 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vlees
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roerbakmie met garnalen of kippenblokjes
    Roerbakmie met garnalen of kippenblokjes
    (voor 2 personen)

    Ingrediënten:

    1 kant-en-klaar bami groentepakket
    1 ui
    2 tenen knoflook
    1 pak roerbakmie à 250 gram (Honig)
    2 eetlepels olijfolie
    1 pakje roerbakmix à 44 gram (Honig)
    1 tl sambal oelek
    200 gram Noorse garnalen
    4 eetlepels sojasaus

    Werkwijze:

    Snijd de schoongemaakte bamigroenten, met uitzondering van de taugé, kleiner.
    Snipper de ui en knoflook. Kook de roerbakmie volgens de gebruiksaanwijzing op
    de verpakking.
    Verhit de olie in een wok of ruime braadpan en fruit hierin de ui ca. 3 minuten.
    Voeg de groenten en knoflook toe en roerbak het geheel op hoog vuur ca. 4
    minuten. Roer er dan de roerbakmix en sambal door en schep de roerbakmie,
    taugé en de garnalen door het groentemengsel. Breng op smaak met de sojasaus.
    Lekker met een frisse Salade.

    Bevat per portie van 225 gram: 380 kcal.

    14-01-2010, 19:17 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:roer bak
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijstschotel met tonijn, net even anders
    Rijstschotel met tonijn, net even anders
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    1 (kleine) ui
    3 augurkjes
    1 eetlepel olijfolie
    1 takje verse tijm
    300 gram gekookte rijst
    2 blikjes tonijn naturel
    1 pot Aardappel Anders Knoflook/Kruiden

    Werkwijze:

    Verwarm de oven voor op 200 C.
    Pel de ui en snipper deze fijn. Snijd de augurkjes fijn. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Fruit het uitje tot het glazig is. Roer er direct de augurk en tijm door. Schep de gekookte rijst erdoor en doe het geheel in een ovenschotel.
    Giet de tonijn af en verdeel die over de rijst en bedek de bovenkant van de schotel met Aardappel Anders Knoflook/Kruiden.
    Laat de schotel in het midden van de voorverwarmde oven in ca. 20 minuten gaar
    worden.

    Bevat per portie van 225 gram: 390 kcal.

    14-01-2010, 19:17 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:rijst
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorjaarsgroenten uit de wok N.B. Verse asperges zijn alleen verkrijgbaar in mei en juni.
    Voorjaarsgroenten uit de wok N.B. Verse asperges zijn alleen verkrijgbaar in mei en juni.
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    2 bos waspeen
    6 lente-uitjes (bosuitjes)
    6 groene asperges
    200 gram gemarineerde kippenblokjes
    2 eetlepels olijfolie
    1 teen knoflook
    1 eetlepel appelstroop
    peper en zout

    Werkwijze:

    Snijd de waspeen en uitjes in kleine stukjes. Bak de kippenblokjes in wat olijfolie.
    Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges (ca. 2 cm), was ze en snijd
    ze dan in stukken van ca. 5 cm.
    Verhit de olie in de wok en voeg de waspeen en asperges toe. Roerbak de
    groenten ca. 5 minuten. Voeg dan de lente-ui toe, pers de knoflook er boven uit
    en roerbak nog ca. 4 minuten.
    Voeg de appelstroop en de gebakken kippenblokjes toe en breng op smaak met
    peper en zout.

    Bevat per portie van 225 gram: 220 kcal.

    14-01-2010, 19:16 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oosterse stoofpot
    Oosterse stoofpot
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    350 gram rundvlees
    2 eetlepels olijfolie
    1 klein blikje tomatenpuree
    1 eetlepel ketjap manis
    1 theelepel gemberpoeder
    1 uitgeperst teentje knoflook
    1 klein potje atjar tjampoer
    1 klein blikje ananas op sap (schijven of stukjes)

    Werkwijze:

    Snijd het vlees in blokjes.
    Verhit de olie en bak hierin de vleesblokjes in ca. 5 minuten rondom bruin. Voeg
    tomatenpuree, ketjap, gemberpoeder en de knoflook toe, en roerbak het geheel
    10 minuten.
    Schep de atjar tjampoer en de ananas in stukjes door het vlees en laat het
    gerecht op laag vuur nog ca. 10 minuten zachtjes sudderen.
    Lekker met sla en eventueel nog met 100 rijst.

    Bevat per portie van 225 gram: 350 kcal.

    14-01-2010, 19:15 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:buitenlands eten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stokbrood met tonijn-bleekselderijsalade
    Stokbrood met tonijn-bleekselderijsalade
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    1 blikje tonijn op water (ca. 200 gram)
    2 stengels bleekselderij
    1 zakje Knorr slamix
    1 eetlepel yoghurt slasaus
    2 eetlepels tomatenketchup
    paprikapoeder
    1 el fijngeknipte peterselie
    versgemalen peper
    stokbrood

    Werkwijze:

    Laat de tonijn uitlekken en verdeel deze in kleine stukjes. Snijd de bleekselderij in
    smalle boogjes en kook ze 2 minuten in ruim kokend water met wat zout. Giet de
    bleekselderij af in een vergiet en laat ze meteen onder koud stomend water
    afkoelen en weer uitlekken.
    Meng de tonijn en bleekselderij in een kom door elkaar. Maak een sausje van de
    slasaus en de Knorr slamix.
    Schep het sausje door de salade en garneer met de fijngeknipte peterselie. Snijd
    het stokbrood in stukken van ca. 12 cm, snijd ze open en beleg met de salade.
    Makkelijk voor in het weekend!

    Bevat per stokbroodje: 265 kcal.

    14-01-2010, 19:15 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:brood
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hollandse witlofschotel uit de oven
    Hollandse witlofschotel uit de oven
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    1 kilo kruimig kokende aardappelen of 2 zakjes Maggi aardappelpuree
    1 ei
    halfvolle melk
    nootmuskaat
    8 struikjes witlof (of 4 dikke struikjes)
    8 plakjes iets dikker gesneden ham
    2 zakjes witte saus (o.a. Knorr)
    150 gram geraspte 30+ kaas
    2 eetlepels halvarine
    versgemalen peper

    Werkwijze:

    Verwarm de oven voor op 175º C.
    Maak puree van de gare aardappelen met 2 eetlepels halvarine, het rauwe ei en
    ca. 1dl warme melk.
    Meng er wat peper, nootmuskaat door en schep de puree in een ingevette
    ovenschaal.
    Kook de witlof 5 minuten voor, halveer dikke struikjes, wikkel elk struikje in een
    plakje ham en leg ze op de puree.
    Bereid de witte saus met melk volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer
    er 100 gram geraspte kaas door. Schenk de kaassaus over de witlof en strooi de
    rest van de kaas erover.
    Zet de schotel midden in de voorverwarmde oven en bak hem hierin ca. 40 minuten. Lekker met een frisse salade!

    Bevat per portie van 225 gram: 395 kcal.

    14-01-2010, 19:14 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hollands
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kipfilet met vruchtensaus
    Kipfilet met vruchtensaus
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    4 enkele kipfilets
    2 theelepel kerriepoeder
    3 eetlepels olijfolie
    4 eetlepels witte wijn
    1/4 literblik fruitcocktail
    1 eetlepel aardappelmeel

    Werkwijze:

    Wrijf de kip in met peper, zout en het kerriepoeder.
    Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilets in ca. 7 minuten aan elke
    kant goudbruin en gaar.
    Doe ondertussen de fruitcocktail met het vocht, 3 eetlepels wijn in een pan en
    breng het geheel langzaam aan de kook. Roer in een kommetje het
    aardappelmeel met 1 eetlepel wijn tot een papje en voeg dit, al roerend, aan het
    fruitmengsel toe. Blijf roeren tot de saus licht gebonden is.
    Leg de kip op een (voorverwarmde) schaal en schenk de vruchtensaus erover.
    Lekker met b.v. Zuurkool.

    Bevat per portie van 225 gram: 315 kcal.

    14-01-2010, 19:13 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:gevogelte
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sonja's aardappelsalade
    Sonja's aardappelsalade
    ( voor 6 personen)

    Ingrediënten:

    1000 gram glad kokende aardappelen
    2 geraspte zure appels
    6 scheplepels Yofresh (magere yoghurtdressing)
    ca. 300 gram achterham (in dikke plakken)
    1 blikje fijne doperwtjes
    2 gesnipperde uitjes
    scheutje azijn
    scheutje appelsap
    Aromat

    Voor de garnering:

    tomaten
    augurken
    hardgekookte eieren

    Werkwijze:

    Schil en kook de aardappels, laat ze afkoelen en stamp ze grof. Voeg de doperwtjes, de in blokjes gesneden ham, de gesnipperde ui, de grof geraspte appel, een scheutje azijn, de yofresh, peper, een scheutje appelsap en (eventueel) nog 'iets' vocht van de doperwtjes toe. Het geheel voorzichtig door elkaar scheppen. Doe het geheel over in een grote schaal. Garneer de salade met schijfjes hardgekookt ei, plakjes tomaat en augurk. Laat de salade eventueel nog enige tijd in de koelkast koud worden.
    Dit is een lekker recept voor bij de barbecue!

    Bevat per portie van 225 gram: 410 kcal.

    14-01-2010, 19:13 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:aardappels gerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mandarijncrème om je vingers bij af te likken
    Mandarijncrème om je vingers bij af te likken
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    10 mandarijntjes
    1 citroen
    1 sinaasappel
    3 eieren
    100 gram zoetstof
    1 eetlepel maïzena
    1 dl witte wijn
    zakje vanillesuiker

    Werkwijze:

    Pers 8 mandarijntjes uit evenals de citroen en sinaasappel. Splits de eieren en roer de dooiers met de zoetstof schuimend. Klop de eiwitten stijf. Voeg de maïzena, witte wijn, vanillesuiker en het vruchtensap toe. Laat dit op een heel laag vuur, al roerend, aan de kook komen. Voeg dan, al omscheppend, het geklopte eiwit aan de hete vla toe. Doe de crème in een schaal en laat deze koud worden. Pel de laatste 2 mandarijntjes en verdeel ze in partjes. Garneer hiermee de mandarijncrème.
    Heerlijk als dessert bij een speciale gelegenheid!

    Bevat per portie: 160 kcal.

    14-01-2010, 19:08 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:fruit
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pikante clubsandwich
    Pikante clubsandwich
    (Voor 6 stuks)

    Ingrediënten:

    6 sneden bruin brood
    2 eetlepels halvarine
    1 teen knoflook
    0,5 theelepel sambal oelek
    0,5 komkommer
    1 vleestomaat
    100 gram kipfilet
    3 eetlepels 20+ smeerkaas
    peper

    Werkwijze:

    Snijd de korsten van het brood. Meng de halvarine met de uitgeperste knoflook en de sambal. Besmeer 2 sneden brood met de helft van de pikante halvarine. Snijd de komkommer en de tomaat in dunne plakken. Beleg de besmeerde sneetjes me kipfilet en komkommer. Besmeer 2 sneetjes met de rest van de pikante halvarine en de andere kant met de helft van de smeerkaas. Leg de kant met de pikante halvarine op de komkommer. Verdeel de tomaat over de 2 sneden brood en strooi er peper over. Besmeer de laatste 2 sneetjes met de rest van de smeerkaas en leg deze op de tomaat. Snijd de sandwiches diagonaal doormidden en zet ze vast met een satéprikker.

    Bevat per snee: 130 kcal.

    14-01-2010, 19:07 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:brood
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stokbrood met tomatentapenade
    Stokbrood met tomatentapenade
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    1 tomaat
    4 groene olijven zonder pit
    2 eetlepels olijfolie
    2 eetlepels geraspte 30+ kaas
    1 teentje knoflook
    8 sneetjes stokbrood

    Werkwijze:

    Pel de tomaat en pureer hem, samen met de olijven, de olijfolie, de geraspte belegen kaas en het uitgeperste teentje knoflook. Besmeer de schuin gesneden stukken stokbrood met dit mengsel. Leg de stukken brood op een bakplaat en plaats deze 3 minuten onder een
    voorverwarmde grill. Dit is een leuk hapje voor een feestje. Lekker met een glas rode wijn erbij.

    Bevat per stokbroodje: 95 kcal.

    14-01-2010, 19:07 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:brood
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ierse stoofschotel
    Ierse stoofschotel
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    4 rundvleeslapjes van elk 75 gram
    0,5 theelepel zout
    0,5 theelepel peper
    2 uien
    0,5 kilo aardappelen
    0,5 kilo wortelen
    100 gram boter
    1 liter runderbouillon (blokjes)

    Werkwijze:

    Bestrooi de rundvleeslapjes vlak voor het bakken met peper en zout. Snijd de uien in halve ringen. Snijd de geschilde aardappelen in plakken van ca. 0,5 cm dikte en de schoongemaakte wortelen ook in plakjes van ca. 0,5 cm. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de rundvleeslapjes aan beide kanten mooi bruin. Neem het vlees uit de pan en leg ze in een hoge ovenvaste schaal of pan die in de oven kan. Bak de uien en de wortelen 5 minuten in hetzelfde braadvet. Leg de aardappelplakjes op het vlees en schep het ui- wortelmengsel daarop. Breng de bouillon aan de kook en giet het in de schaal of pan.
    Zet de schaal of pan in een voorverwarmde oven van 1900 C en laat het gerecht in ca. 2 uur gaar worden.

    Bevat per portie van 225 gram: 260 kcal.

    14-01-2010, 19:06 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:buitenlands eten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaanse gehaktballetjes
    Spaanse gehaktballetjes
    Hoeveelheid voor ca. 20 stuks

    Ingrediënten:

    1 ui
    300 gram rundergehakt
    50 gram geraspte 30+ kaas
    versgemalen peper
    3 tenen knoflook
    1 beschuit
    3 eetlepels olijfolie
    1 blik tomatenstukjes
    2 eetlepels fijngeknipte peterselie

    Werkwijze:

    Snipper de ui. Doe het gehakt in een kom met de geraspte kaas, de helft van de uisnippers, peper en zout naar smaak. Pers er 2 knoflooktenen boven uit, verkruimel het beschuit erboven. Kneed alles goed door elkaar en vorm er ca. 20 balletjes van.
    Verhit de olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Voeg dan de rest van de uisnippers toe, pers de laatste knoflookteen erboven uit en roer de tomatenstukjes met het vocht erdoor. Laat de gehaktballetjes, met het deksel op de pan, in ca. 15 minuten op laag vuur zachtjes gaar worden. Breng de saus op smaak met peper en zout, doe ze dan over in een schaal en strooi de peterselie erover.

    Bevat per gehaktballetje: 80 kcal.

    14-01-2010, 19:06 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:gehakt
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pitabroodjes met garnalen
    Pitabroodjes met garnalen
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    100 gram Hollandse garnalen
    1 tomaat
    1 kleine ui
    ijsbergsla
    4 pitabroodjes
    1 scheut Yofresh (magere yoghurtdressing)
    1 teentje knoflook
    zout en versgemalen peper naar smaak

    Werkwijze:

    Snijd de tomaat in kleine stukjes en snipper de ui. Meng de tomaat met de ui, selderij, peper, zout en garnalen. Snijd de knoflook heel fijn en vermeng met de Yofresh.
    Rooster de pitabroodjes onder de hete grill of in een broodrooster, snijd ze open en vul ze met de sla, garnalensalade en Yofresh.

    Bevat per broodje: 310kcal.

    14-01-2010, 19:05 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:brood
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Preistampot met paprika
    Preistampot met paprika
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    800 gram prei
    1,5 kg aardappelen
    2 rode paprika's
    1 eetlepel olijfolie
    1 dl halfvolle melk
    1 grote magere rookworst

    Werkwijze:

    Wel de magere rookworst volgens de gebruiksaanwijzing. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water met wat zout gaar. Maak de prei schoon en snijd ze in dunne ringen. Maak de paprika schoon en snijd ze in stukjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de prei samen met de paprika ongeveer 5 minuten. Snijd intussen de rookworst in plakjes. Giet de
    aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg zoveel "warme" halfvolle melk toe dat er een smeuIge puree ontstaat. Schep het prei- paprikamengsel en de helft van de magere rookworst door de puree. Doe de stamppot in een schaal en rangschik de rest van de magere rookworst erop.

    Bevat per portie van 225 gram: 370kcal.

    14-01-2010, 19:05 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:groenten
    Archief per week
  • 12/05-18/05 2014
  • 07/11-13/11 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 25/10-31/10 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    We zijn de 37de week van 2025


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs