recepten van trudy
Inhoud blog
  • wordt
  • trudy
  • Italiaanse kaastaart
  • Indische bruine bonenschotel
  • Indische zoetzure tomatensaus

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     




    Categorieën
  • 0ven schotels (2)
  • aardappels gerechten (11)
  • Barbecue (0)
  • Bijgerechten (4)
  • brood (15)
  • buitenlands eten (32)
  • Caloriearm (9)
  • eieren (2)
  • fruit (6)
  • fruitshaks (2)
  • gebak/taart/cake (9)
  • gehakt (6)
  • gevogelte (3)
  • groenten (23)
  • hartige taart (2)
  • hollands (6)
  • ijs (1)
  • indisch recepten (3)
  • italiaans (3)
  • kaas gerechten (11)
  • lekker hapjes (19)
  • low budget maal tijden (0)
  • lunch (2)
  • moeder dag recepten (4)
  • nagerechten (6)
  • nassie recepten (0)
  • nieuwe recepten (57)
  • ontbijt (0)
  • paprika''s (2)
  • pasta recepten (11)
  • pizza''s (0)
  • recepten voor de feestdagen (7)
  • rijst (6)
  • roer bak (4)
  • saladen (10)
  • sauzen/marinades (5)
  • soepen (25)
  • sushi (0)
  • turkse (1)
  • turkse recepten (16)
  • uit de oven (1)
  • vegetarisch (2)
  • vis (24)
  • vlees (12)
  • voor gerecht (5)
  • wensjes (1)
  • wild (6)
  • wok gerechten (3)


  • Laatste commentaren
  • Fijn weekend (MIA)
        op Hamburgers met Roomsaus
  • Prima toetje met rijst. (Gratis Kredietkaart)
        op toetje met rijst
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op St.Jacobsvruchten
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op LAMSSCHOUDER

  • wel kom bij mij weblog recepten en doe gezellig mee

    Mailinglijst

    Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.



    Zoeken met Google



    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    35.gif
    Gedicht: Bewijzen

    Ik wil me niet bewijzen
    waarom zal ik dat doen
    ik hoef me niet verantwoorden,
    ik kan doen wat ik wil
    ik hoef aan niemand wat te vragen,
    waarom dwingen zoveel mensen je daartoe,
    waarom zal ik angst hebben
    een fout te maken
    zijn we niet allemaal mens
    wie zonder fouten is
    werpen de eerste steen,
    mijn angsten werp ik af,
    mijn stress laat ik achter mij
    ik ben ik
    en als je dat niet zou bevallen,
    Dan is daar het gat van de deur.
    35.gif


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    14-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pommes Gratin
    Pommes Gratin
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    1 teentje knoflook
    5 grote, vastkokende aardappelen
    3 eetlepels versgeraspte parmezaanse kaas
    6 dl groente-of kippenbouillon
    snufje geraspte nootmuskaat
    zout en zwarte peper

    Werkwijze:

    Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd het teentje knoflook doormidden en wrijf de bodem en de zijkanten van een grote, ondiepe ovenschaal ermee in. Snijd de aardappelen in dunne schijfjes en leg eenderde ervan in de schaal. Strooi er wat kaas over en breng ze op smaak met zout en peper. Giet een klein beetje bouillon over de aardappelen, zodat ze niet verkleuren. Bouw de schotel verder op. Eindig met
    geraspte kaas en giet de resterende bouillon erover. Strooi de geraspte nootmuskaat erover. Bak het gerecht in 75 minuten á 90 minuten in de oven tot de aardappelen gaar zijn en de randjes mooi bruin.
    Ui is ook lekker in dit recept. Snijd een middelgrote ui in dunne ringen en leg deze op de kaas.

    Per persoon 178 kilocalorieën.

    14-01-2010, 17:55 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maaltijd uiensoep
    Maaltijd uiensoep
    (voor 2 personen)

    Ingrediënten:

    500 gram uien
    1 eetlepel olijfolie
    1 theelepel kerrie
    2 eetlepels bloem
    1 liter (groente) bouillon
    2 gesneden boterhammen
    75 gram 30+ kaas

    Werkwijze:

    Maak de uien schoon en snijd ze in dunne ringen. Verwarm de olie, fruit hierin de uien met de kerrie glazig. Strooi de bloem over de uien en warm dit goed door. Giet er, onder goed roeren, gedeelten van de bouillon bij. Kook de soep 30 minuten op een zacht vuur. Snijd uit het brood 2 rondjes rooster ze. Verdeel de soep over 2 kommen. Leg de geroosterde boterhammen erop en strooi de kaas erover. Zet de
    soepkommen even onder de grill tot de kaas gekleurd is.

    Eet smakelijk! Per portie 170 kilocalorieën.

    14-01-2010, 17:55 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:soepen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaanse stamppot
    Italiaanse stamppot
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    500 gram broccoli of andijvie
    500 gram aardappelen of 2 zakjes Maggi puree voor stamppot
    150 gram gorgonzola in kleine stukjes of 150 gram achterham in blokjes
    100 gram gehakte walnoten
    2 teentjes knoflook

    Werkwijze:

    Kook de aardappelen en broccoli (of andijvie) in circa 20 minuten beetgaar. Of voor de aardappelen bereid de 2 zakjes Maggi puree zoals aangegeven (géén klontje boter toevoegen!). Schep de broccoli/andijvie met de gorgonzola, achterham, knoflook en noten door de puree. Zet de puree
    10 minuten in een hete oven om de kaas te laten smelten. Tip: om de kaas gemakkelijk te kunnen snijden, leg je deze ongeveer 15 minuten in de diepvries.

    Per persoon 370 kilocalorieën.

    14-01-2010, 17:54 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:italiaans
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gepocheerde zalm met broccoliroosjes
    Gepocheerde zalm met broccoliroosjes
    (voor 2 personen)

    Ingrediënten:

    2 stuks zalmfilet á 100 gram
    visbouillonblokje
    1 dl witte wijn
    4 dl water
    250 gram broccoli
    2 tomaten
    olijfolie
    bieslook

    Werkwijze:

    Breng 4 dl water met 1 dl droge witte wijn en een visbouillonblokje aan de kook. Doe zodra de bouillon kookt de zalm erbij en laat dit zachtjes 6 minuten doorkoken. Kook intussen de broccoli roosjes in 3 á 4 minuten. De tomaten in plakjes snijden en door de olijfolie halen.

    Koude variant als maaltijdsalade
    Zalm uit de pan halen en laten afkoelen. Broccoli laten afkoelen. Nadat beide zijn afgekoeld voorzichtig door elkaar mengen en opdienen met de plakken tomaat. Hierover wat bieslook strooien. Eventueel ook wat koude pasta erdoor doen.
    Warme variant
    Zalm uit de pan op het bord leggen en garneren met de broccoli en tomaten. Over dit geheel wat bieslook strooien. Lekker met pasta.

    Per portie 265 kilocalorieën.

    14-01-2010, 17:54 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vis
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pomodori repiene (gevulde tomaten)
    Pomodori repiene (gevulde tomaten)
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    8 middelgrote tomaten
    150 gram rundergehakt
    1 bos peterselie
    2 uien
    2 teentjes knoflook
    4 eetlepels paneermeel
    4 eetlepels parmezaanse kaas
    1 eetlepel citroensap
    peper en zout

    Werkwijze:

    De tomaten wassen en van elk een 'dekseltje' afsnijden en wel zo dat je goed bij het binnenste van de tomaat kunt komen. Hol de tomaat uit met een lepeltje. De tomaten op hun kop laten uitlekken. Het rundergehakt bakken. De peterselie, ui en knoflook wassen en zeer fijn snijden. Dit doe je vervolgens allemaal bij het rundergehakt, plus het vruchtvlees van de tomaten. Ongeveer 5 minuten laten bakken.
    De oven voorverwarmen. Roer daarna de paneermeel en de kaas er doorheen. Vul de tomaten met het prutje. De tomaten in het midden van de oven circa 20 minuten verwarmen tot de paneervulling mooi bruin ziet. Bevat per 2 tomaten 220 kilocalorieën, exclusief aardappelen of rijst.

    14-01-2010, 17:53 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Preiprutje
    Preiprutje
    (voor 2 personen)

    Ingrediënten:
    3 stelen prei
    1 bakje champignons
    100 gram gepaneerde kippenblokjes
    1eetlepel olie
    scheutje magere melk
    2 sauslepels Honig groentesaus
    1scheplepel ketjap
    Werkwijze:
    Snijd de prei en champignons in plakjes. Bak de kippenblokjes in de koekenpan. Ondertussen roerbak je de prei en champignons in een scheutje melk. Laat het prutje 10 minuten op een laag pitje roerbakken. Daarna gaan de kippenblokjes ook in het prutje. Vervolgens de groentesaus er aan toevoegen. Laat het geheel nog 5 minuten roerbakken.
    Bevat per portie à 225 gram: 280 kilocalorieën, exclusief 125 gram gekookte aardappelen of rijst.

    14-01-2010, 17:52 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:groenten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ratatouille
    Ratatouille
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:
    3 uien
    1 courgette (niet schillen)
    1 aubergine (niet schillen)
    2 tomaten
    1 groene paprika
    1 rode paprika
    4 aardappels
    300 gram kippenblokjes
    3 tenen knoflook
    4 eetlepels ketjap asin
    3 eetlepels dille
    zout en peper
    Werkwijze:
    Bak de uien en knoflook in een scheutje olijfolie. Voeg de kippenblokjes toe. Daarna de zout, peper en dille toevoegen. 2 à 3 koppen water toevoegen. Snijd alles in kleine stukjes, inclusief de aardappels. Voegde rest van de groente toe. Daar na de ketjap toevoegen (naar smaak). Alles zachtjes doorkoken tot de aardappels gaar zijn, dan is de rest ook gaar. Opdienen met een frisse salade. Bevat per portie van 225 gram: 320 kilocalorieën. .

    14-01-2010, 17:52 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:pasta recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lasagne Rapida (de snelle lasagne)
    Lasagne Rapida (de snelle lasagne)
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:
    300 gram broccoli
    16 velletjes lasagne
    200 gram gekruide kipfilet
    250 gram ricotta (kaassoort)
    1eetlepel citroensap
    1 bosje basilicum
    4 eetlepels pijnboompitten
    3 eetlepels parmezaanse kaas
    zout en peper
    Werkwijze:
    Kook de broccoli beetgaar. De kipfilets in kleine stukjes hakken en bakken in de koekenpan. De ricotta en citroensap in een kom doorroeren. De basilicum klein snijden en er ook doorheen roeren. In de ovenschaal begin je met een laagje kippenblokjes, daar overheen broccoli (kleine stukjes), bedekken met lasagnevellen en bestrijken met het ricottamengsel. Weer een laagje kippenblokjes enzovoort, tot alles
    op is. Eindig met het ricottamengsel. Tot slot de pijnboompitten en de kaas mengen en over de lasagne strooien. De lasagne in het midden van de oven schuiven en circa 20 minuten laten verwarmen tot de oppervlakte lichtbruin is. Bevat per portie à 250 gram: 410 kilocalorieën.

    14-01-2010, 17:51 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:pasta recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pizza Margherita (met tomatensaus en Mozzarella)
    Pizza Margherita (met tomatensaus en Mozzarella)
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:
    2 pakjes Danerolles Pizza en Tomato (vers deeg en makkelijk)
    1 eetlepel olijfolie
    2 uien
    2 teentjes knoflook
    200 gram champignons
    3 tomaten
    1 gele paprika
    100 gram achterham in plakjes
    375 gram Mozzarella
    1 bosje basilicum
    Werkwijze:
    Volg de instructies op het pakje Danerolles. De ui, champignons, tomaten, paprika en de knoflook zeer klein snijden en vervolgens laten bakken in wat olijfolie. Inmiddels zijn de pizzabodems klaar en kun je de tomatensaus van het pakje over de pizzabodems uitstrijken. Vervolgens het prutje over de pizza's verdelen. De mozzarella en achterham en plakjes snijden, de basilicumblaadjes afplukken en dit alles over de pizza's verdelen. De pizza's 20 minuten laten bakken. De kaas moet wel smelten, maar mag niet erg bruin worden. Een aanrader voor iedereen die weinig tijd heeft en toch iets lekkers op tafel wil zetten. Serveer er een frisse salade bij. Eet smakelijk!
    Bevat per pizza 380 kilocalorieën.

    14-01-2010, 17:50 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cipolle al balsamico (uien in balsamico-azijn)
    Cipolle al balsamico (uien in balsamico-azijn)
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:
    600 gram kleine, rode uien
    5 a 10 blaadjes salie
    2 eetlepels olijfolie
    4 eetlepels balsamico azijn
    2 eetlepels rode wijn
    2 theelepels honing
    peper en zout
    Werkwijze:
    De uien pellen en in de lengte halveren. De helften nogmaals halveren. De blaadjes salie wassen en in kleine reepjes snijden. Olijfolie in de koekenpan heet laten worden. Vervolgens de uien en salie er doorheen roeren en circa 3 minuten laten fruiten. De balsamico azijn, rode wijn en de honing door de uien roeren. Zout en peper erover en de pan afdekken. Ongeveer 10 minuten laten smoren. Opdienen met ciabattabrood en een frisse salade.
    Bevat per portie 125 kilocalorieën.

    14-01-2010, 17:49 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roergebakken kip met komkommer en lente-ui
    Roergebakken kip met komkommer en lente-ui
    (voor 2 personen)
    Ingrediënten:
    200 gram kipfilet
    1 stukje komkommer van circa 12 cm
    3 lente-uitjes
    2 eetlepels olijfolie
    1 knoflookteentje
    1 eetlepel sojasaus
    1 mespunt suiker
    cayennepeper
    Werkwijze:
    Snijd de kipfilet in blokjes van circa 2 centimeter. Schil de komkommer, snijd hem overlangs doormidden en schraap met een theelepel de zaadjes eruit. Snijd de komkommerhelften in blokjes van 1 à 2 centimeter. Laat de komkommer in een zeef uitlekken. Snijd de schoongemaakte lente-uitjes schuin in stukjes van circa 3 cm. Verhit de olie in een wok of braadpan en roerbak de blokjes kip rondom lichtbruin. Pers de knoflook erboven uit en voeg de lente-ui toe. Roer de sojasaus met de suiker erdoor en voeg naar smaak cayennepeper toe. Roer de komkommer erdoor en roerbak het geheel nog zo'n 5 minuten tot de kip gaar is. Eet smakelijk! Per persoon 235 kilocalorieën.

    14-01-2010, 17:48 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:roer bak
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yoghurtshake met aardbeien
    Yoghurtshake met aardbeien
    (voor 4 shakes)

    Ingrediënten:
    250 gram aardbeien
    1 dl sinaasappelsap
    0,5 liter magere yoghurt
    4 rietjes
    Werkwijze:
    Was de aardbeien. Leg 4 mooie aardbeien apart. Verwijder de kroontjes van de overige aardbeien. Doe de aardbeien met het sinaasappelsap in een keukenmachine of blender. Pureer de aardbeien. Schenk de yoghurt erbij en laat de machine even draaien. Schenk de shake in 4 glazen. Steek een rietje in elk glas en leg een aardbei boven op de shake. Je kunt in plaats van aardbeien ook perzik nemen.
    Per portie 60 kilocalorieën.

    14-01-2010, 17:47 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:fruitshaks
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde paprika's/tomaten
    Gevulde paprika's/tomaten
    (voor 2 personen)

    Ingrediënten:
    200 gram mager rundergehakt
    2 kleine paprika's
    2 grote vleestomaten
    200 gram champignons
    1 kleine ui
    2 theelepels goulashkruiden
    1 teentje knoflook
    zout en peper naar smaak
    Werkwijze:
    Het kapje van de paprika's en vleestomaten afsnijden en deze leegmaken. Champignons zeer fijn hakken, knoflook uitpersen of fijn snijden, ui snipperen. In een schaal de rundergehakt mengen met de fijngesneden champignons, knoflook en ui. Kruiden toevoegen, goed doorkneden tot een massa. De paprika's en vleestomaten vullen met het gehaktmengsel en in een ovenvaste schaal zetten.
    Attentie: de paprika's en tomaten mogen niet de zijkant van de schaal raken in verband met het verbranden. Serveer bij dit gerecht een lekkere frisse salade en rijst of aardappelpuree.
    Ovenwarmte circa 190 graden. Oventijd 20 à 30 minuten.
    Per portie 310 kilocalorieën.

    14-01-2010, 17:46 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:paprika''s
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kipsalade
    Kipsalade
    (voor 2 personen)

    Ingrediënten:
    150 gram dunne plakjes gerookte kipfilet (brood beleg)
    150 gram witlof
    1dunne stengel bleekselderij
    Maggi
    1 blikje mandarijntjes (175 gram)
    75 gram witte druiven
    4 eetlepels Yofresh
    1eetlepel citroensap
    1 ui
    peper
    Werkwijze:
    Snijd de groente en druiven in dunne plakjes, laat de mandarijntjes in de zeef uitlekken. Doe vervolgens alles in een schaal. Roer de Yofresh, het citroensap en de ui door elkaar. De dressing door de salade mixen. Bevat per portie 165 kilocalorieën, exclusief gekookte aardappelen of rijst.

    14-01-2010, 17:44 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:saladen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witlofsalade
    Witlofsalade
    (voor 1 persoon)

    Ingrediënten:
    2 stronken witlof
    1 blikje ananas op eigen sap
    75 gram gerookte kip
    1sjalotje
    Yofresh
    paprika- en kerriepoeder
    Werkwijze:
    Snijd de witlof erg fijn en voeg de ananas en de gerookte kip (fijngesneden) toe. Voeg het gesnipperde sjalotje toe. Maak dit aan met een beetje Yofresh en wat kerrie- en paprikapoeder.
    Per portie 140 kilocalorieën

    14-01-2010, 17:43 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:saladen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rodekoolsalade
    Rodekoolsalade
    (voor 2 personen)

    Ingrediënten:
    150 gram rode kool
    1/2 sinaasappel
    1 eetlepel rozijnen
    2 eetlepels rode port of rode wijn
    1/2 eetlepel olie
    1 theelepel kaneel
    1 mespunt kruidnagelpoeder
    Werkwijze:
    Week de rozijnen in water. Rasp de kool op een grove rasp. Schil en ontpit de sinaasappel, snijd het vlees in partjes. Klop de olie, de port, een mespunt kruidnagelpoeder en de kaneel door elkaar. Giet de dressing over de rode kool en schep alles goed door elkaar. Garneer de salade met de partjes sinaasappel en de rozijnen.
    Per portie 140 kilocalorieën.

    14-01-2010, 17:42 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:saladen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tunesische gehaktschotel
    Tunesische gehaktschotel
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:
    1 knolselderij (400 gram)
    2 eetlepels citroensap
    1 ui
    1 bosje peterselie
    500 gram rundergehakt
    4 eetlepels zonnebloemolie
    zout
    1 eetlepel honing
    mespuntje gemalen nootmuskaat
    1/2 theelepel kaneelpoeder
    1kilo geschilde aardappelen
    3 eetlepels geschaafde amandelen
    Werkwijze:
    Verwijderde wortels van de knolselderij, schil de selderij en snijd deze in smalle reepjes. Besprenkel ze met citroensap. Pel de ui en snipper deze. Hak de peterselie fijn. Verwarm de oven voor op 200 graden. Rul het gehakt, voeg zout, selderijreepjes, ui, de helft van de peterselie, honing, nootmuskaat,
    saffraanpoeder en de helft van het kaneelpoeder toe. Roerbak dit nog 3 minuten en doe daarna nog 5
    minuten de deksel op de pan om het gerecht goed door te warmen. Snijd de aardappelen in stukken en kook ze in 15 minuten gaar. Giet ze af en pureer ze met 2 eetlepels olie, de rest van de peterselie en kaneelpoeder. Schep het gehaktmengsel in een ovenschaal, verdeel de puree erover
    en strooi de geschaafde amandelen erover. Zet het gerecht in het midden van de oven totdat de bovenkant goudbruin is. Lekker met een tomatensalade. Bereidingstijd: ongeveer 45 minuten.
    Bevat per portie 280 kilocalorieën.

    14-01-2010, 17:42 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:buitenlands eten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.boemboe bali
    Boemboe Bali (mild Indonesisch gerecht)
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:
    1 braadkip of 8 drumsticks
    2 uien
    4 teentjes knoflook
    1 Spaanse peper of 2 à 3 theelepels sambal oelek
    2 theelepels laos
    1theelepel tamarine
    1 theelepel trassi
    1 eetlepel suiker
    ketjap manis olie om te bakken
    Werkwijze:
    Snijd de braadkip in kleine stukken. Snipper de ui en de knoflook, snijd de peper open, verwijder de zaad lijsten en snijd deze in kleine stukjes. Verhit de olie in een braadpan en fruit hierin de uien, knoflook en de peper. Voeg de kruiden toe, laat even meebraden en doe er de stukken kip bij. Voeg -zodra de kipdelen een kleurtje hebben - zout, ketjap, suiker en een beetje water toe en laat in circa 1 uur gaar smoren.
    Per portie 305 kilocalorieën.

    14-01-2010, 17:41 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:buitenlands eten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Biefstuk met gebakken tomaat
    Biefstuk met gebakken tomaat
    (voor 2 personen)

    Ingrediënten:
    150 gram biefstuk
    4 grote tomaten
    peper en zout
    oregano
    knoflookpoeder
    Werkwijze:
    Bak de biefstuk met een scheutje olie (in de koekenpan) met wat peper en zout. Biefstuk op een bord leggen. Zonder de pan schoon te maken de plakken tomaat snel om en om bakken met wat peper, zout en kruiden. Serveer de gebakken tomaten bij de biefstuk.
    Per portie 190 kilocalorieën.

    14-01-2010, 17:40 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vlees
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pandanrijst met viscurry
    Pandanrijst met viscurry
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:
    350 gram pandanrijst
    200 gram kabeljauw in stukjes
    1 pakje Honing currysaus
    2 dl water
    1lepel olie
    1kleine ui, gesnipperd
    1 teentje knoflook, gesnipperd
    1 rode paprika, in blokjes
    200 gram peultjes
    eventueel wat fijngehakte koriander
    Werkwijze:
    Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Verhit de olie in een wok en roerbak de ui, knoflook, paprika en peultjes zo'n 5 minuten op matig hoog vuur. Voeg het zakje currysaus en het water toe. Voeg de vis toe en laat deze goed warm worden. Serveer de rijst met de vis in curry.
    Per persoon 210 kilocalorieën.

    14-01-2010, 17:29 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:rijst
    Archief per week
  • 12/05-18/05 2014
  • 07/11-13/11 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 25/10-31/10 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    We zijn de 24de week van 2025


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs