recepten van trudy
Inhoud blog
  • wordt
  • trudy
  • Italiaanse kaastaart
  • Indische bruine bonenschotel
  • Indische zoetzure tomatensaus

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     




    Categorieën
  • 0ven schotels (2)
  • aardappels gerechten (11)
  • Barbecue (0)
  • Bijgerechten (4)
  • brood (15)
  • buitenlands eten (32)
  • Caloriearm (9)
  • eieren (2)
  • fruit (6)
  • fruitshaks (2)
  • gebak/taart/cake (9)
  • gehakt (6)
  • gevogelte (3)
  • groenten (23)
  • hartige taart (2)
  • hollands (6)
  • ijs (1)
  • indisch recepten (3)
  • italiaans (3)
  • kaas gerechten (11)
  • lekker hapjes (19)
  • low budget maal tijden (0)
  • lunch (2)
  • moeder dag recepten (4)
  • nagerechten (6)
  • nassie recepten (0)
  • nieuwe recepten (57)
  • ontbijt (0)
  • paprika''s (2)
  • pasta recepten (11)
  • pizza''s (0)
  • recepten voor de feestdagen (7)
  • rijst (6)
  • roer bak (4)
  • saladen (10)
  • sauzen/marinades (5)
  • soepen (25)
  • sushi (0)
  • turkse (1)
  • turkse recepten (16)
  • uit de oven (1)
  • vegetarisch (2)
  • vis (24)
  • vlees (12)
  • voor gerecht (5)
  • wensjes (1)
  • wild (6)
  • wok gerechten (3)


  • Laatste commentaren
  • Fijn weekend (MIA)
        op Hamburgers met Roomsaus
  • Prima toetje met rijst. (Gratis Kredietkaart)
        op toetje met rijst
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op St.Jacobsvruchten
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op LAMSSCHOUDER

  • wel kom bij mij weblog recepten en doe gezellig mee

    Mailinglijst

    Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.



    Zoeken met Google



    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    35.gif
    Gedicht: Bewijzen

    Ik wil me niet bewijzen
    waarom zal ik dat doen
    ik hoef me niet verantwoorden,
    ik kan doen wat ik wil
    ik hoef aan niemand wat te vragen,
    waarom dwingen zoveel mensen je daartoe,
    waarom zal ik angst hebben
    een fout te maken
    zijn we niet allemaal mens
    wie zonder fouten is
    werpen de eerste steen,
    mijn angsten werp ik af,
    mijn stress laat ik achter mij
    ik ben ik
    en als je dat niet zou bevallen,
    Dan is daar het gat van de deur.
    35.gif


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    14-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip-aardappelschotel
    Kip-aardappelschotel
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:
    450 gram kipfilet
    50 gram boter
    1/2 groot blik groentesoep
    1 pak aardappelpuree
    100 gram geraspte 30+ kaas
    Werkwijze:
    Laat de boter in een ruime vuurvaste schotel heet worden en bak hierin de kipfilet goudbruin. Voeg het blik soep toe. Roer het mengsel goed door elkaar en laat de kip in de gesloten schotel in het midden van de warme oven gaar worden in circa 30 minuten. Maak de aardappelpuree volgens de gebruiksaanwijzing klaar. Doe de puree in een spuitzak en spuit de aardappelpuree op het kipmengsel. Strooi er de 30+ kaas op. Laat de schotel onder de grill of in een zeer hete oven een goudbruin korstje krijgen.
    Per portie à 250 gram 325 kilocalorieën.

    14-01-2010, 17:24 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:gevogelte
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkoolschotel
    Bloemkoolschotel
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:
    1 kilo aardappelen
    zout, peper en kerriepoeder
    scheutje halfvolle melk
    olijfolie
    2 uien
    1 middelgrote bloemkool
    350 gram rundergehakt
    100 gram geraspte 30+ kaas
    Werkwijze:
    Kook de aardappelen gaar. Maak er met wat zout en peper aardappelpuree van. Bak het gehakt goudbruin in een beetje olijfolie. Fruit in een andere pan de ringen gesneden uien met kerrie naar smaak (1 eetlepel is wel genoeg). Twee minuten de kook over de bloemkool laten gaan. Leg onderin de ovenschaal een laag aardappelpuree van 1 cm, daarop de gefruite uien met kerrie, daarop het gehakt, de bloemkoolroosjes, strooi hier overheen de geraspte kaas en dek het geheel toe met een laag puree. Laat het geheel in de oven een bruin laagje krijgen.
    Per portie 275 kilocalorieën.

    14-01-2010, 17:24 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:groenten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koolsalade
    Koolsalade
    (voor 2 personen)

    Ingrediënten:
    1/2 witte kool
    1 ui
    100 gram bleekselderij 1/2 groene paprika
    1/2 geraspte wortel
    8 augurken
    1 gekookt ei
    5 eetlepels bleekselderijsalade (uit een bakje)
    3 perziken uit blik
    150 gram kipfilet
    Werkwijze:
    Snijd alles in kleine stukjes. Vermeng de geraspte kool met de ui, bleekselderij, wortel, paprika, perziken, kipfilet en augurken. Vermeng de bleekselderijsalade met de koolmix en meng de stukjes ei vlak voor het serveren door de heerlijke koolsalade. Lekker met rijst, aardappels of warme pitabroodjes.
    Per portie à 300 gram: 210 kilocalorieën, exclusief aardappelen, rijst of broodjes.

    14-01-2010, 17:23 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:saladen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bleekselderijsalade met feta en pijnboompitten
    Bleekselderijsalade met feta en pijnboompitten
    (voor 2 personen)

    Ingrediënten:
    0,5 eetlepel basilicum, vers (fijngehakt)
    1eetlepel verse bieslook
    5 stengels bleekselderij
    1 citroen
    100 gram feta
    2 eetlepels olijfolie
    peper
    25 gram pijnboompitjes
    zout water

    Werkwijze:
    Kook wat water. Schil de stengels bleekselderij met een dunschiller en snijd ze in dunne reepjes. Doe de bleekselderij in een zeef en schenk er kokend water over. Laat de bleekselderij goed uitlekken. Was de citroen goed en rasp de helft van de schil er dun af. Pers de citroen uit en klop de olie door het sap. Roer de geraspte citroenschil en de kruiden door het sausje en breng het op smaak met zout en peper. Snijd de
    feta in blokjes. Schep de bleekselderij en de feta door het sausje en laat de salade minstens een uur intrekken. Rooster de pijnboompitten goudbruin en schep ze door de salade.
    Per portie 140 kilocalorieën.


    14-01-2010, 17:22 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:saladen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sorbet van grapefruit en mango-ijs
    Sorbet van grapefruit en mango-ijs
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:
    3 rijpe mango's
    3 dl Lessini siroop mango-rode grapefruit
    3 eetlepels fijngesneden munt
    1 rode grapefruit
    ijskoude zoete bruiswijn
    Werkwijze:
    Schil 2 mango's, snijd het vruchtvlees van de pit en pureer het met de staafmixer of keukenmachine. Meng de mango mangopuree met 2 eetlepels munt en de siroop. Draaier in de ijsmachine ijs van of schep het mengsel in een plat metalen bakje, vries het 4 uur in en klop het elk half uur (met de mixer wordt het goed luchtig) los. Schilde derde mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schilde grapefruit dik en
    snijd de partjes uit de vliesjes. Vul sorbetglazen in laagjes met fruit, de rest van de munt en het sorbetijs. Schenk de glazen vol met de bruiswijnen serveer ze met een rietje en een lange lepel.
    Per portie 110 kilocalorieën.


    14-01-2010, 17:22 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:ijs
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vis met appeltjes uit de oven
    Vis met appeltjes uit de oven
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:
    400 gram kabeljauw
    2 stevige appels (bijv. goudreinetten)
    paneermeel
    3 eetlepels Twenty Four halvarine of Becel Light
    peper en zout
    verse of gedroogde peterselie
    Werkwijze:
    Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal in en bestrooi deze naar smaak met zout en peper. Was de appels, haal het klokhuis eruit en snijd ze in dunne partjes. Verdeel de appelpartjes over de vis. Strooi de paneermeel over de vis en appel en verdeel er 2 eetlepels margarine over. Bestrooi het geheel met peterselie. Als de appels en de vis niet voldoende vocht loslaten, voeg dan eventueel
    een scheutje water toe. Laat de schotel in 20 minuten (verse vis) of 30 minuten (bevroren vis) gaar worden en een bruin korstje krijgen in de oven.
    Per portie 230 kilocalorieën.

    14-01-2010, 17:21 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vis
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bietensalade
    Bietensalade
    (voor 2 personen)

    Ingrediënten:
    500 gram bietjes (ongekookt)
    1 citroen
    1 eetlepel olijfolie
    ½ bosje peterselie
    1 teentje knoflook
    200 gram magere yoghurt
    1/2/ theelepel nigellazaadjes (in toko of Turkse supermarkt)
    zout en peper
    Werkwijze:
    Was de bietjes zorgvuldig en kook ze gaar ( ± 1 uur) in gezouten water. Pel de bietjes onder de koude kraan en snijd ze in dobbelsteentjes. Maak een dressing van de yoghurt, een uitgeknepen teentje knoflook, fijngesneden peterselie, een kneep citroensap, olijfolie en zout en peper naar smaak. Meng de dressing door de bietjes en strooi de nigellazaadjes er overheen.
    Tip: Nigellazaad lijkt wat op sesamzaad en heeft een notig, peperig smaakje. Je komt het wel eens tegen op Turks brood. Je kunt de bietjes ook aanmaken met een zoete dressing van bijvoorbeeld oranjebloesemwater, citroensap, komijn, koriander, wat suiker en zout.
    Per portie 165 kilocalorieën.

    14-01-2010, 17:20 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:saladen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rundvleesreepjes met courgette en paprika
    Rundvleesreepjes met courgette en paprika
    (voor 2 personen)

    Ingrediënten:
    1 zak Iglo kookstart met rundvleesreepjes, courgette, paprika, basilicum, tijm
    100 gram krielaardappeltjes
    1 teentje knoflook
    2 gesneden bosuitjes
    parmezaanse kaas
    Werkwijze:
    Laat de wok, hapjespan of koekenpan heet worden. Voeg 1 à 2 eetlepels olijfolie toe. Doe de nog bevroren kookstart erin. Voeg halverwege 1 à 2 eetlepels water toe. Serveer met pasta, rijst of aardappelen. Om dit gerecht compleet te maken zou je krielaardappeltjes kunnen bakken, eventueel in een teentje knoflook met 2 gesneden bosuitjes en wat verse bieslook. Vlak voor het serveren kun je vervolgens een stukje parmezaanse kaas over het gerecht schaven.
    Per portie 325 kilocalorieën.

    14-01-2010, 17:19 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vlees
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kruidenboter:
    Kruidenboter:
    100 gram Twenty Four halvarine of Becel Light
    peterselie
    sjalotje
    sap van 1/4 citroen, zout
    peper
    nootmuskaat
    Maak de Twenty Four of Becel Light zeer zacht. Kluts de kruiden en het sap er doorheen. Maak de kruidenboter op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

    14-01-2010, 17:19 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:sauzen/marinades
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mayonaise:
    Mayonaise:
    3 hardgekookte eierdooiers
    1rauwe eierdooier
    1eetlepel mosterd
    1 theelepel zoetstof
    zout
    peper
    1/2 dl olijfolie
    Meng alle eidooiers, de mosterd, de zoetstof, zout en peper zolang fijn tot het er als boter uit ziet. Giet dan druppelsgewijs en al roerend de olie erbij.

    Saladesaus:
    2 hardgekookte eieren
    1 rauwe eierdooier
    1 eetlepel azijn
    1 theelepel mosterd
    3 eetlepels olie
    1 eetlepel rode wijn,
    2 sjalotjes
    dragon
    zout en peper
    Prak de hardgekookte eieren zeer fijn en meng deze intensief met de rauwe dooier, de azijn en de mosterd. Druppel er al roerende de olie door. Voeg de rode wijn toe en de fijngehakte sjalotjes. Maak de saus op smaak met zout, peper en dragon.

    Kerriesaus:
    125 gram magere kwark
    1eetlepel Yofresh
    1 ei
    1/2 ui,
    1/2 eetlepel kerrie
    peper en zout
    Doe de kwark samen met de Yofresh in een kommetje. Roer de kerrie en wat peper en zout samen met de uienstukjes en het hardgekookt ei door de saus.

    Paprikasaus:
    1/2 rode paprika
    125 gram magere kwark
    1 eetlepel Yofresh
    1/2 uitje
    peper en zout
    1 theelepel paprikapoeder
    1 theelepel ketchup
    1 theelepel zoetstof
    Hak de paprika in kleine stukjes. Klop een luchtig sausje van de kwark en de Yofresh. Maak die op smaak met het uitje dat u heeft fijngehakt, een beetje peper en zout, paprikapoeder, zoetstof en de paprikastukjes.



    14-01-2010, 17:18 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:sauzen/marinades
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rundergehakt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen 300 gram rundergehakt
    1 ei
    1 beschuit
    1 eetlepel sambal
    4 eetlepels rode chilisaus
    2 eetlepels pindakaas driekwart(light)
    1 eetlepel ketjap
    3 dl kokosmelk
    2 eetlepels olijfolie
    blaadjes munt of basilicum
    peper


    extra

    400 gram krielaardappeltjes
    groene salade


    Bereiding

    Vermeng het gehakt met een verkruimelde beschuit,het ei en breng het geheel op smaak met peper en sambal.Maak er balletjes van met een doorsnede van 2 a 3 cm.Verwarm de olijfolie in de pan en bak hierin de gehaktballetjes bruin.Verwarm vervolgens de chilisaus in een steelpan en voeg onder goed roeren de kokosmelk,de pindakaas,de ketjaptoe,en meng dit tot een saus.Voeg de gehaktballetjes bij de saus en laat ongeveer 10 minuten doorwarmen.Serveer de balletjes met wat munt of basilicum.Eet hier een lekkere groene salade bij per persoon 110 gram krielaardappeltjes.

    bevat per portie;
    circa 321 kcal.


    De gehaktballetjes zijn ook smakelijk met nasi of bami.

    14-01-2010, 17:17 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:gehakt
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sonja Bakker Monchoutaart
    Sonja Bakker Monchoutaart
    (12 personen)

    Een light-variant op de bekende Monchou-taart dus. Hij is erg lekker, je proeft gewoon niet dat deze taart veel minder calorieën bevat dan de "normale" monchou-taart! Een aanrader voor de lijners!

    Ingrediënten:
    2 pakjes monchou
    1 pakje bastognekoeken
    100 gram bak en braad
    2 pakjes klop klop (instant moussepoeder)
    100 ml. halfvolle melk
    1 blikje vlaaivulling (kers of aardbei)
    voor de garnering: aardbeien of bessen

    Extra:
    bakpapier
    mixer
    springvorm
    ---
    Bereiding:

    Bak en braad in de pan laten smelten, de koek klein kruimelen. Koek ook in de bak en braad langzaam laten smelten op laag vuur, goed roeren. Van het vuur halen. Springvorm eerst bedekken met bakpapier, dan vullen met de koek. Klop klop romig opkloppen met de melk. De monchou mixen met de mixer, daarna de klop klop erbij gieten en nog even alles goed door elkaar mixen. het geheel verdelen over de bodem en de vlaaivulling erover gieten en verdelen. Zet het minimaal zes uur in de koelkast. Voor het opdienen garneren met verse aardbeien of bessen.

    Bevat per portie: circa 170 kcal.

    14-01-2010, 17:16 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaanse kipfilets
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Italiaanse kipfilets

    ingredienten;

    -400 gram kipfilet
    -100 gram geraspte 30+ kaas
    -1 blikje tomatenblokjes van 400 gram
    -1 ui
    -2 teentjes knoflook
    -1 rode spaanse peper
    -1 eetlepel oregano
    -2 eetlepels olijfolie
    -vers gemalen peper

    Bereiding;

    Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.Snijd de ui in dunne ringen.Halveer de spaanse peper,verwijder de zaadlijst en snijd hem in stukjes.Verwarm een eetlepel olijfolie in een pan en voeg vervolgens de ui,de Spaanse peper en de uitgeperste knoflook toe en bak het een paar minuten tot de ui glazig is.Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe en breng het geheel aan de kook.Laat de saus indikken tot er bijna geen vocht meer over is en breng het op smaak met peper,zout en de helft van de oregano.Snijd ondertussen de kipfilets in dunne plakken.Bestrooi deze vervolgens met vers gemalen peper en de rest van de oregano.Verhit 1 eetlepel olijfolie in de pan en laat de kipfilets snel aan beide kanten bruin bakken.Leg de kipfilets in de ovenschaal en verdeel de saus er overheen.Strooi de geraspte 30+kaas eroverheen.Laat de kip vervolgens in 20 minuten in de verwarmde oven gaar worden.
    ca.264 kcal

    TIP;Wil je het extra pittig?Voeg dan een theelepel piripiri aan de tomatensaus toe.

    SERVEERTIP;
    serveer deze kipfilets met 125 gram pasta per persoon en een komkommersalade.

    AANKOMEN:
    Wil je niet afvallen,maar juist wat aankomen?Neem dan i.p.v kipfilet kippenpootjes.
    Dit geeft je per 100 gram 120 kcal.extra.

    14-01-2010, 17:15 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept Tagliatelle met pijnboompittensaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Recept Tagliatelle met pijnboompittensaus



    Voor 4 personen

    Ingrediënten:
    240 gram tagliatelle
    50 gram pijnboompitten
    4 bosuitjes
    50 gram geraspte 30+ kaas
    2 teentjes knoflook
    125 gram demi crème fraiche
    125 ml bouillon
    2 eetlepels olijfolie
    zakje Rucola sla
    zeezout
    vers gemalen peper





    Bereiding:
    Kook de tagliatelle in een grote pan met water al dente. verwarm een eetlepel olijfolie in een koekenpan en rooster onder voortdurend omscheppen de pijnboompitten bruin. Haal de pitten uit de pan en laat deze afkoelen. Bak vervolgens in een eetlepel olijfolie de fijngesneden bosuitjes en de uitgeperste knoflook, voeg na 2 minuten de demi crème fraiche toe. Laat dit even meebakken en breng het vervolgens op smaak met vers gemalen peper een een beetje zeezout. Voeg dan de 125 ml boullion toe. Giet de tagliatelle af en meng dit door het demi crème fraiche mengsel. Schep als laatste de Rucola en de pijnboompitjes er doorheen en bestrooi met een beetje geraspte 30+ kaas. Meteen opdienen.

    Circa 440 kcal. per portie

    14-01-2010, 17:13 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BANANENMOUSSE;
    BANANENMOUSSE;

    *3 bananen
    *uitgeperste citroen
    *150 ml slankroom
    *3 blaadjes gelatine
    *3 eieren
    *2 theelepels rum-aroma
    *20 gram zoetstof
    *2 eetlepels gemalen kokos
    *blaadjes munt

    extra;siliconen puddingvormpjes

    Bereiding;
    Leg de gelatineblaadjes in koud water en laat ze weken.Splits de eierdooiers van het eiwit,en klop de dooiers met de zoetstof tot een luchtige witte massa.Doe de uitgeperste citroen samen met de bananen in een kom en pureer dit met een staafmixer.Schep er vervolgens de slankroom en het rum-aroma doorheen.Haal de gelatineblaadjes uit het water,knijp ze goed uit en vermeng ze met twee eetlepels heet water.Mix,zodra het goed opgelost is,de gelatine door de bananenmousse.Klop dan de eiwitten tot een stevig schuim en spatel het schuim voorzichtig door de bananenmousse.Vul een leuk siliconenvormpje en laat minimaal vier uur in de koelkast opstijven.
    Serveer omgekeerd op een bordje en garneer met een klein beetje gemalen kokos en een blaadje munt.

    aankomen;
    Wanneer je wilt aankomen,neem je slagroom i.p.v slankroom en suiker i.p.v zoetstof.

    ca.305 kcal.per portie

    14-01-2010, 17:12 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip pannetje
    Kip pannetje

    Benodigdheden:
    300 gram kipblokjes
    1 rode ui
    50 gram gele rozijnen
    250 gram champignons
    8 halve perziken
    200 ml Finesse voor koken slankroom
    2 teentjes knoflook
    1 eetlepel kip kruiden
    2 theelepels paprika poeder

    Bereiding:
    Was de rozijnen en snijd de perziken in reepjes. Snijd de champignons in stukjes, de rode ui in ringen en pers de knoflook. Kruid de kipblokjes met de kipkruiden, paprika poeder en versgemalen peper.
    Verwarm een eetlepel olijfolie in een ban en bak hierin de kipblokjes gaar. Verwarm in een andere pan ook een eetlepel olijfolie en bak hierin de ui, champignons en de rozijnen in een paar minuten glazig. Voeg de finesse slankroom toe en laat even pruttelen. Voeg de kipblokjes bij het groentenmengsel en laat het nog 2 minuten pruttelen. Voeg vlak voor voor het opdienen de perzik reepjes toe.
    Lekker met 125 gram basmati rijst en een frisse salade

    14-01-2010, 17:12 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sonja Bakker sexdieet
    Sonja Bakker sexdieet

    Aanvulling op Sonja Bakker Dieet


    VERMAGEREN DOOR SEKS
    Het is al een hele tijd bekend dat seks een goede vorm van lichaamsbeweging
    is, maar tot voor kort was er nooit onderzoek gevoerd naar het verbranden
    van calorieën door verschillende seksuele activiteiten. Na een diepgravende studie
    kunnen we u nu met trots volgende resultaten voorleggen:

    UITTREKKEN VAN HAAR KLEREN
    Met haar toestemming ............. 12 calorieën
    Zonder haar toestemming ......... 187 calorieën

    HET LOSMAKEN VAN HAAR BEHA
    Met beide handen ................ 8 calorieën
    Met een hand ...................... 12 calorieën
    Met je tanden .................... 85 calorieën

    HET AANTREKKEN VAN EEN CONDOOM
    Bij een erectie ............ 6 calorieën
    Zonder een erectie ...... ... 315 calorieën

    VOORSPEL
    Proberen de clitoris te vinden .... .... 8 calorieën
    Proberen de G-plek te vinden ........ 92 calorieën

    STANDJES
    Missionaris ............... 12 calorieën
    69 al liggend ............. 78 calorieën
    69 al staand ............. 112 calorieën
    Kruiwagen ................. 216 calorieën
    Op z'n hondjes .... .......... 326 calorieën
    Italiaanse kroonluchter ........ 912 calorieën

    ORGASME
    Echt ................... 112 calorieën
    Fake . ................ 315 calorieën

    POST-ORGASME
    In bed liggen knuffelen .................. 18 calorieën
    Onmiddellijk opstaan ......... ....... 36 calorieën
    Uitleggen waarom je onmiddellijk opstaat .... ....... 816 calorieën

    EEN TWEEDE ERECTIE KRIJGEN, ALS JE
    20-29 jaar bent ..................... 36 calorieën
    30-39 jaar bent ... ............. 80 calorieën
    40-49 jaar bent .................... 124 calorieën
    50-59 jaar bent .................... 972 calorieën
    60-69 jaar bent .................... 2916 calorieën
    70 jaar of ouder bent . ........... resultaten nog niet binnen

    ACHTERAF AANKLEDEN
    Kalm .. .................... 32 calorieën
    Gehaast .................. 98 calorieën
    Terwijl haar vader op de deur staat te bonken ............ 1218 calorieën
    Terwijl je vrouw op de deur staat te bonken ........3521 calorieën


    Veel plezier met afvallen!

    14-01-2010, 17:11 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pita (Sonja BVegetarische akker)



    pita (Sonja BVegetarische akker)

    Benodigdheden voor 2 personen:

    4 pitabroodjes
    3 hargekookte eieren
    100 gram taugé
    1 halve komkommer
    Ijsbergsla
    8 cherrytomaatjes
    1 eetlepel halfvolle mayonaise
    2 eetlepels magere yoghurt
    1 teentje knoflook
    Peper en zout

    Bereidingswijze:

    Kook de eieren en snijd deze wanneer ze afgekoeld zijn in kleine stukjes. Schil de komkommer en snijd deze in blokjes. Vermeng de halfvolle mayonaise, magere yoghurt en geperste knoflook. Doe vervolgens de eieren, taugé, komkommer erbij. Verwarm de pitabroodjes in de oven of broodrooster. Snijd ondertussen de sla klein. Leg de sla onderin de opengesneden pitabroodjes en schep vervolgens het ei/groentemengsel er bovenop. Garneer het vervolgens met plakjes cherrytomaatjes.


    :cook: Koolsalade met gerookte kip:cook:

    Ingrediënten
    400 gr witte kool
    200 gr gerookte kip
    1 bosje bieslook
    1 krop ijsbergsla
    1 handje rozijnen
    4 eetlepels yofresh
    halve eetlepel grove mosterd,
    zout en peper

    Bereiding

    Snijd alles heel fijn. Meng het in een kom met de rozijntjes en de bieslook. Roer in een kommetje de dressing van yofresh, mosterd en breng dit op smaak met zout en peper. Meng de dressing door de salade.

    14-01-2010, 17:10 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vegetarische pita (Sonja Bakker)
    Vegetarische pita (Sonja Bakker)

    Benodigdheden voor 2 personen:

    4 pitabroodjes
    3 hargekookte eieren
    100 gram taugé
    1 halve komkommer
    Ijsbergsla
    8 cherrytomaatjes
    1 eetlepel halfvolle mayonaise
    2 eetlepels magere yoghurt
    1 teentje knoflook
    Peper en zout

    Bereidingswijze:

    Kook de eieren en snijd deze wanneer ze afgekoeld zijn in kleine stukjes. Schil de komkommer en snijd deze in blokjes. Vermeng de halfvolle mayonaise, magere yoghurt en geperste knoflook. Doe vervolgens de eieren, taugé, komkommer erbij. Verwarm de pitabroodjes in de oven of broodrooster. Snijd ondertussen de sla klein. Leg de sla onderin de opengesneden pitabroodjes en schep vervolgens het ei/groentemengsel er bovenop. Garneer het vervolgens met plakjes cherrytomaatjes.

    14-01-2010, 17:08 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:buitenlands eten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalm ovenschotel met broccoli, brie en cherrytomaatjes.

    Zalm ovenschotel met broccoli, brie en cherrytomaatjes.

    Ingrediënten voor 2 personen:

    • 2 zalmmoten
    • Stronk broccoli
    • 1stuk Brie
    • cherry tomaatjes
    • Bladerdeeg
    • citroensap
    • zout, peper
    • basilicum
    • Ovenschaal

    Maak van de stronk broccoli kleine roosjes en kook ze een paar minuten voor.

    Snij de zalmmoten in blokjes en besprenkel ze met citroensap en kruid ze vervolgens met zout, peper en basilicum naar eigen smaak.

    Snij de brie en cherrytomaatjes in stukjes en mix het samen met de blokjes zalm en de voorgekookte broccoli.

    Vet de ovenschaal in met wat boter, plak vervolgens 4 stukken bladerdeeg tegen de zijkanten van de overnschaal zodat jezestraks over de zalmmix dicht kan vouwen.

    Giet de zalmmix in de ovenschaal, vouw het bladerdeeg nu dicht zodat de mix verpakt zit onder het bladerdeeg, kom je net ruimte tekort leg er dan nog 1 plakje bladerdeeg bovenop zodat de mix echt goed zit ingepakt.

    Plaats de ovenschaal in een voorverwarmde oven, plaats het net zo lang in de oven totdat de bladerdeeg lekker knapperig is, +- 30 minuten op 200 graden.


    14-01-2010, 16:46 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vis
    Archief per week
  • 12/05-18/05 2014
  • 07/11-13/11 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 25/10-31/10 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    We zijn de 24de week van 2025


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs