Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.
Zoeken met Google
Zoeken in blog
Gedicht: Bewijzen
Ik wil me niet bewijzen waarom zal ik dat doen ik hoef me niet verantwoorden, ik kan doen wat ik wil ik hoef aan niemand wat te vragen, waarom dwingen zoveel mensen je daartoe, waarom zal ik angst hebben een fout te maken zijn we niet allemaal mens wie zonder fouten is werpen de eerste steen, mijn angsten werp ik af, mijn stress laat ik achter mij ik ben ik en als je dat niet zou bevallen, Dan is daar het gat van de deur.
14-01-2010
Kip-aardappelschotel
Kip-aardappelschotel
(voor 4 personen)
Ingrediënten:
450 gram kipfilet
50 gram boter
1/2 groot blik groentesoep
1 pak aardappelpuree
100 gram geraspte 30+ kaas
Werkwijze:
Laat de boter in een ruime vuurvaste schotel heet worden en bak hierin
de kipfilet goudbruin. Voeg het blik soep toe. Roer het mengsel goed
door elkaar en laat de kip in de gesloten schotel in het midden van de
warme oven gaar worden in circa 30 minuten. Maak de aardappelpuree
volgens de gebruiksaanwijzing klaar. Doe de puree in een spuitzak en
spuit de aardappelpuree op het kipmengsel. Strooi er de 30+ kaas op.
Laat de schotel onder de grill of in een zeer hete oven een goudbruin
korstje krijgen.
Per portie à 250 gram 325 kilocalorieën.
Ingrediënten:
1 kilo aardappelen
zout, peper en kerriepoeder
scheutje halfvolle melk
olijfolie
2 uien
1 middelgrote bloemkool
350 gram rundergehakt
100 gram geraspte 30+ kaas
Werkwijze:
Kook de aardappelen gaar. Maak er met wat zout en peper aardappelpuree
van. Bak het gehakt goudbruin in een beetje olijfolie. Fruit in een
andere pan de ringen gesneden uien met kerrie naar smaak (1 eetlepel is
wel genoeg). Twee minuten de kook over de bloemkool laten gaan. Leg
onderin de ovenschaal een laag aardappelpuree van 1 cm, daarop de
gefruite uien met kerrie, daarop het gehakt, de bloemkoolroosjes,
strooi hier overheen de geraspte kaas en dek het geheel toe met een
laag puree. Laat het geheel in de oven een bruin laagje krijgen.
Per portie 275 kilocalorieën.
Ingrediënten:
1/2 witte kool
1 ui
100 gram bleekselderij 1/2 groene paprika
1/2 geraspte wortel
8 augurken
1 gekookt ei
5 eetlepels bleekselderijsalade (uit een bakje)
3 perziken uit blik
150 gram kipfilet
Werkwijze:
Snijd alles in kleine stukjes. Vermeng de geraspte kool met de ui,
bleekselderij, wortel, paprika, perziken, kipfilet en augurken. Vermeng
de bleekselderijsalade met de koolmix en meng de stukjes ei vlak voor
het serveren door de heerlijke koolsalade. Lekker met rijst, aardappels
of warme pitabroodjes.
Per portie à 300 gram: 210 kilocalorieën, exclusief aardappelen, rijst of broodjes.
Werkwijze:
Kook wat water. Schil de stengels bleekselderij met een dunschiller en
snijd ze in dunne reepjes. Doe de bleekselderij in een zeef en schenk
er kokend water over. Laat de bleekselderij goed uitlekken. Was de
citroen goed en rasp de helft van de schil er dun af. Pers de citroen
uit en klop de olie door het sap. Roer de geraspte citroenschil en de
kruiden door het sausje en breng het op smaak met zout en peper. Snijd
de
feta in blokjes. Schep de bleekselderij en de feta door het sausje
en laat de salade minstens een uur intrekken. Rooster de pijnboompitten
goudbruin en schep ze door de salade.
Per portie 140 kilocalorieën.
Sorbet van grapefruit en mango-ijs
(voor 4 personen)
Ingrediënten:
3 rijpe mango's
3 dl Lessini siroop mango-rode grapefruit
3 eetlepels fijngesneden munt
1 rode grapefruit
ijskoude zoete bruiswijn
Werkwijze:
Schil 2 mango's, snijd het vruchtvlees van de pit en pureer het met de
staafmixer of keukenmachine. Meng de mango mangopuree met 2 eetlepels
munt en de siroop. Draaier in de ijsmachine ijs van of schep het
mengsel in een plat metalen bakje, vries het 4 uur in en klop het elk
half uur (met de mixer wordt het goed luchtig) los. Schilde derde mango
en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schilde grapefruit dik en
snijd de partjes uit de vliesjes. Vul sorbetglazen in laagjes met
fruit, de rest van de munt en het sorbetijs. Schenk de glazen vol met
de bruiswijnen serveer ze met een rietje en een lange lepel.
Per portie 110 kilocalorieën.
Ingrediënten:
400 gram kabeljauw
2 stevige appels (bijv. goudreinetten)
paneermeel
3 eetlepels Twenty Four halvarine of Becel Light
peper en zout
verse of gedroogde peterselie
Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal in en bestrooi
deze naar smaak met zout en peper. Was de appels, haal het klokhuis
eruit en snijd ze in dunne partjes. Verdeel de appelpartjes over de
vis. Strooi de paneermeel over de vis en appel en verdeel er 2
eetlepels margarine over. Bestrooi het geheel met peterselie. Als de
appels en de vis niet voldoende vocht loslaten, voeg dan eventueel
een scheutje water toe. Laat de schotel in 20 minuten (verse vis)
of 30 minuten (bevroren vis) gaar worden en een bruin korstje krijgen
in de oven.
Per portie 230 kilocalorieën.
Ingrediënten:
500 gram bietjes (ongekookt)
1 citroen
1 eetlepel olijfolie
½ bosje peterselie
1 teentje knoflook
200 gram magere yoghurt
1/2/ theelepel nigellazaadjes (in toko of Turkse supermarkt)
zout en peper
Werkwijze:
Was de bietjes zorgvuldig en kook ze gaar ( ± 1 uur) in gezouten water.
Pel de bietjes onder de koude kraan en snijd ze in dobbelsteentjes.
Maak een dressing van de yoghurt, een uitgeknepen teentje knoflook,
fijngesneden peterselie, een kneep citroensap, olijfolie en zout en
peper naar smaak. Meng de dressing door de bietjes en strooi de
nigellazaadjes er overheen.
Tip: Nigellazaad lijkt wat op sesamzaad en heeft een notig,
peperig smaakje. Je komt het wel eens tegen op Turks brood. Je kunt de
bietjes ook aanmaken met een zoete dressing van bijvoorbeeld
oranjebloesemwater, citroensap, komijn, koriander, wat suiker en zout.
Per portie 165 kilocalorieën.
Rundvleesreepjes met courgette en paprika
(voor 2 personen)
Ingrediënten:
1 zak Iglo kookstart met rundvleesreepjes, courgette, paprika, basilicum, tijm
100 gram krielaardappeltjes
1 teentje knoflook
2 gesneden bosuitjes
parmezaanse kaas
Werkwijze:
Laat de wok, hapjespan of koekenpan heet worden. Voeg 1 à 2
eetlepels olijfolie toe. Doe de nog bevroren kookstart erin. Voeg
halverwege 1 à 2 eetlepels water toe. Serveer met pasta, rijst of
aardappelen. Om dit gerecht compleet te maken zou je krielaardappeltjes
kunnen bakken, eventueel in een teentje knoflook met 2 gesneden
bosuitjes en wat verse bieslook. Vlak voor het serveren kun je
vervolgens een stukje parmezaanse kaas over het gerecht schaven.
Per portie 325 kilocalorieën.
Kruidenboter:
100 gram Twenty Four halvarine of Becel Light
peterselie
sjalotje
sap van 1/4 citroen, zout
peper
nootmuskaat
Maak de Twenty Four of Becel Light zeer zacht. Kluts de kruiden en het
sap er doorheen. Maak de kruidenboter op smaak met zout, peper en
nootmuskaat.
Mayonaise:
3 hardgekookte eierdooiers
1rauwe eierdooier
1eetlepel mosterd
1 theelepel zoetstof
zout
peper
1/2 dl olijfolie
Meng alle eidooiers, de mosterd, de zoetstof, zout en peper zolang fijn
tot het er als boter uit ziet. Giet dan druppelsgewijs en al roerend de
olie erbij.
Saladesaus:
2 hardgekookte eieren
1 rauwe eierdooier
1 eetlepel azijn
1 theelepel mosterd
3 eetlepels olie
1 eetlepel rode wijn,
2 sjalotjes
dragon
zout en peper
Prak de hardgekookte eieren zeer fijn en meng deze intensief met de
rauwe dooier, de azijn en de mosterd. Druppel er al roerende de olie
door. Voeg de rode wijn toe en de fijngehakte sjalotjes. Maak de saus
op smaak met zout, peper en dragon.
Kerriesaus:
125 gram magere kwark
1eetlepel Yofresh
1 ei
1/2 ui,
1/2 eetlepel kerrie
peper en zout
Doe de kwark samen met de Yofresh in een kommetje. Roer de kerrie
en wat peper en zout samen met de uienstukjes en het hardgekookt ei
door de saus.
Paprikasaus:
1/2 rode paprika
125 gram magere kwark
1 eetlepel Yofresh
1/2 uitje
peper en zout
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel ketchup
1 theelepel zoetstof
Hak de paprika in kleine stukjes. Klop een luchtig sausje van de kwark
en de Yofresh. Maak die op smaak met het uitje dat u heeft fijngehakt,
een beetje peper en zout, paprikapoeder, zoetstof en de paprikastukjes.
Vermeng het gehakt met een verkruimelde beschuit,het ei en breng het
geheel op smaak met peper en sambal.Maak er balletjes van met een
doorsnede van 2 a 3 cm.Verwarm de olijfolie in de pan en bak hierin de
gehaktballetjes bruin.Verwarm vervolgens de chilisaus in een steelpan
en voeg onder goed roeren de kokosmelk,de pindakaas,de ketjaptoe,en
meng dit tot een saus.Voeg de gehaktballetjes bij de saus en laat
ongeveer 10 minuten doorwarmen.Serveer de balletjes met wat munt of
basilicum.Eet hier een lekkere groene salade bij per persoon 110 gram
krielaardappeltjes.
bevat per portie;
circa 321 kcal.
De gehaktballetjes zijn ook smakelijk met nasi of bami.
Een light-variant op de bekende Monchou-taart dus. Hij is erg lekker,
je proeft gewoon niet dat deze taart veel minder calorieën bevat dan de
"normale" monchou-taart! Een aanrader voor de lijners!
Ingrediënten:
2 pakjes monchou
1 pakje bastognekoeken
100 gram bak en braad
2 pakjes klop klop (instant moussepoeder)
100 ml. halfvolle melk
1 blikje vlaaivulling (kers of aardbei)
voor de garnering: aardbeien of bessen
Extra:
bakpapier
mixer
springvorm
---
Bereiding:
Bak en braad in de pan laten smelten, de koek klein kruimelen. Koek ook
in de bak en braad langzaam laten smelten op laag vuur, goed roeren.
Van het vuur halen. Springvorm eerst bedekken met bakpapier, dan vullen
met de koek. Klop klop romig opkloppen met de melk. De monchou mixen
met de mixer, daarna de klop klop erbij gieten en nog even alles goed
door elkaar mixen. het geheel verdelen over de bodem en de vlaaivulling
erover gieten en verdelen. Zet het minimaal zes uur in de koelkast.
Voor het opdienen garneren met verse aardbeien of bessen.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.Snijd de ui in dunne
ringen.Halveer de spaanse peper,verwijder de zaadlijst en snijd hem in
stukjes.Verwarm een eetlepel olijfolie in een pan en voeg vervolgens de
ui,de Spaanse peper en de uitgeperste knoflook toe en bak het een paar
minuten tot de ui glazig is.Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe en
breng het geheel aan de kook.Laat de saus indikken tot er bijna geen
vocht meer over is en breng het op smaak met peper,zout en de helft van
de oregano.Snijd ondertussen de kipfilets in dunne plakken.Bestrooi
deze vervolgens met vers gemalen peper en de rest van de oregano.Verhit
1 eetlepel olijfolie in de pan en laat de kipfilets snel aan beide
kanten bruin bakken.Leg de kipfilets in de ovenschaal en verdeel de
saus er overheen.Strooi de geraspte 30+kaas eroverheen.Laat de kip
vervolgens in 20 minuten in de verwarmde oven gaar worden.
ca.264 kcal
TIP;Wil je het extra pittig?Voeg dan een theelepel piripiri aan de tomatensaus toe.
SERVEERTIP;
serveer deze kipfilets met 125 gram pasta per persoon en een komkommersalade.
AANKOMEN:
Wil je niet afvallen,maar juist wat aankomen?Neem dan i.p.v kipfilet kippenpootjes.
Dit geeft je per 100 gram 120 kcal.extra.
Bereiding:
Kook de tagliatelle in een grote pan met water al dente. verwarm een
eetlepel olijfolie in een koekenpan en rooster onder voortdurend
omscheppen de pijnboompitten bruin. Haal de pitten uit de pan en laat
deze afkoelen. Bak vervolgens in een eetlepel olijfolie de fijngesneden
bosuitjes en de uitgeperste knoflook, voeg na 2 minuten de demi crème
fraiche toe. Laat dit even meebakken en breng het vervolgens op smaak
met vers gemalen peper een een beetje zeezout. Voeg dan de 125 ml
boullion toe. Giet de tagliatelle af en meng dit door het demi crème
fraiche mengsel. Schep als laatste de Rucola en de pijnboompitjes er
doorheen en bestrooi met een beetje geraspte 30+ kaas. Meteen opdienen.
Bereiding;
Leg de gelatineblaadjes in koud water en laat ze weken.Splits de
eierdooiers van het eiwit,en klop de dooiers met de zoetstof tot een
luchtige witte massa.Doe de uitgeperste citroen samen met de bananen in
een kom en pureer dit met een staafmixer.Schep er vervolgens de
slankroom en het rum-aroma doorheen.Haal de gelatineblaadjes uit het
water,knijp ze goed uit en vermeng ze met twee eetlepels heet
water.Mix,zodra het goed opgelost is,de gelatine door de
bananenmousse.Klop dan de eiwitten tot een stevig schuim en spatel het
schuim voorzichtig door de bananenmousse.Vul een leuk siliconenvormpje
en laat minimaal vier uur in de koelkast opstijven.
Serveer omgekeerd op een bordje en garneer met een klein beetje gemalen kokos en een blaadje munt.
aankomen;
Wanneer je wilt aankomen,neem je slagroom i.p.v slankroom en suiker i.p.v zoetstof.
Bereiding:
Was de rozijnen en snijd de perziken in reepjes. Snijd de champignons
in stukjes, de rode ui in ringen en pers de knoflook. Kruid de
kipblokjes met de kipkruiden, paprika poeder en versgemalen peper.
Verwarm een eetlepel olijfolie in een ban en bak hierin de kipblokjes
gaar. Verwarm in een andere pan ook een eetlepel olijfolie en bak
hierin de ui, champignons en de rozijnen in een paar minuten glazig.
Voeg de finesse slankroom toe en laat even pruttelen. Voeg de
kipblokjes bij het groentenmengsel en laat het nog 2 minuten pruttelen.
Voeg vlak voor voor het opdienen de perzik reepjes toe.
Lekker met 125 gram basmati rijst en een frisse salade
VERMAGEREN DOOR SEKS
Het is al een hele tijd bekend dat seks een goede vorm van lichaamsbeweging
is, maar tot voor kort was er nooit onderzoek gevoerd naar het verbranden
van calorieën door verschillende seksuele activiteiten. Na een diepgravende studie
kunnen we u nu met trots volgende resultaten voorleggen:
UITTREKKEN VAN HAAR KLEREN
Met haar toestemming ............. 12 calorieën
Zonder haar toestemming ......... 187 calorieën
HET LOSMAKEN VAN HAAR BEHA
Met beide handen ................ 8 calorieën
Met een hand ...................... 12 calorieën
Met je tanden .................... 85 calorieën
HET AANTREKKEN VAN EEN CONDOOM
Bij een erectie ............ 6 calorieën
Zonder een erectie ...... ... 315 calorieën
VOORSPEL
Proberen de clitoris te vinden .... .... 8 calorieën
Proberen de G-plek te vinden ........ 92 calorieën
POST-ORGASME
In bed liggen knuffelen .................. 18 calorieën
Onmiddellijk opstaan ......... ....... 36 calorieën
Uitleggen waarom je onmiddellijk opstaat .... ....... 816 calorieën
EEN TWEEDE ERECTIE KRIJGEN, ALS JE
20-29 jaar bent ..................... 36 calorieën
30-39 jaar bent ... ............. 80 calorieën
40-49 jaar bent .................... 124 calorieën
50-59 jaar bent .................... 972 calorieën
60-69 jaar bent .................... 2916 calorieën
70 jaar of ouder bent . ........... resultaten nog niet binnen
ACHTERAF AANKLEDEN
Kalm .. .................... 32 calorieën
Gehaast .................. 98 calorieën
Terwijl haar vader op de deur staat te bonken ............ 1218 calorieën
Terwijl je vrouw op de deur staat te bonken ........3521 calorieën
Kook de eieren en snijd deze wanneer ze afgekoeld zijn in kleine
stukjes. Schil de komkommer en snijd deze in blokjes. Vermeng de
halfvolle mayonaise, magere yoghurt en geperste knoflook. Doe
vervolgens de eieren, taugé, komkommer erbij. Verwarm de pitabroodjes
in de oven of broodrooster. Snijd ondertussen de sla klein. Leg de sla
onderin de opengesneden pitabroodjes en schep vervolgens het
ei/groentemengsel er bovenop. Garneer het vervolgens met plakjes
cherrytomaatjes.
Koolsalade met gerookte kip
Ingrediënten
400 gr witte kool
200 gr gerookte kip
1 bosje bieslook
1 krop ijsbergsla
1 handje rozijnen
4 eetlepels yofresh
halve eetlepel grove mosterd,
zout en peper
Bereiding Snijd alles heel fijn. Meng het in een kom met de rozijntjes en de
bieslook. Roer in een kommetje de dressing van yofresh, mosterd en
breng dit op smaak met zout en peper. Meng de dressing door de salade.
Kook de eieren en snijd deze wanneer ze afgekoeld zijn in kleine
stukjes. Schil de komkommer en snijd deze in blokjes. Vermeng de
halfvolle mayonaise, magere yoghurt en geperste knoflook. Doe
vervolgens de eieren, taugé, komkommer erbij. Verwarm de pitabroodjes
in de oven of broodrooster. Snijd ondertussen de sla klein. Leg de sla
onderin de opengesneden pitabroodjes en schep vervolgens het
ei/groentemengsel er bovenop. Garneer het vervolgens met plakjes
cherrytomaatjes.
Zalm ovenschotel met broccoli, brie en cherrytomaatjes.
Zalm ovenschotel met broccoli, brie en cherrytomaatjes.
Ingrediënten voor 2 personen:
2 zalmmoten
Stronk broccoli
1stuk Brie
cherry tomaatjes
Bladerdeeg
citroensap
zout, peper
basilicum
Ovenschaal
Maak van de stronk broccoli kleine roosjes en kook ze een paar minuten voor.
Snij
de zalmmoten in blokjes en besprenkel ze met citroensap en kruid ze
vervolgens met zout, peper en basilicum naar eigen smaak.
Snij de brie en cherrytomaatjes in stukjes en mix het samen met de blokjes zalm en de voorgekookte broccoli.
Vet
de ovenschaal in met wat boter, plak vervolgens 4 stukken bladerdeeg
tegen de zijkanten van de overnschaal zodat jezestraks over de
zalmmix dicht kan vouwen.
Giet de zalmmix in de
ovenschaal, vouw het bladerdeeg nu dicht zodat de mix verpakt zit onder
het bladerdeeg, kom je net ruimte tekort leg er dan nog 1 plakje
bladerdeeg bovenop zodat de mix echt goed zit ingepakt.
Plaats
de ovenschaal in een voorverwarmde oven, plaats het net zo lang in de
oven totdat de bladerdeeg lekker knapperig is, +- 30 minuten op 200
graden.