recepten van trudy
Inhoud blog
  • wordt
  • trudy
  • Italiaanse kaastaart
  • Indische bruine bonenschotel
  • Indische zoetzure tomatensaus

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     




    Categorieën
  • 0ven schotels (2)
  • aardappels gerechten (11)
  • Barbecue (0)
  • Bijgerechten (4)
  • brood (15)
  • buitenlands eten (32)
  • Caloriearm (9)
  • eieren (2)
  • fruit (6)
  • fruitshaks (2)
  • gebak/taart/cake (9)
  • gehakt (6)
  • gevogelte (3)
  • groenten (23)
  • hartige taart (2)
  • hollands (6)
  • ijs (1)
  • indisch recepten (3)
  • italiaans (3)
  • kaas gerechten (11)
  • lekker hapjes (19)
  • low budget maal tijden (0)
  • lunch (2)
  • moeder dag recepten (4)
  • nagerechten (6)
  • nassie recepten (0)
  • nieuwe recepten (57)
  • ontbijt (0)
  • paprika''s (2)
  • pasta recepten (11)
  • pizza''s (0)
  • recepten voor de feestdagen (7)
  • rijst (6)
  • roer bak (4)
  • saladen (10)
  • sauzen/marinades (5)
  • soepen (25)
  • sushi (0)
  • turkse (1)
  • turkse recepten (16)
  • uit de oven (1)
  • vegetarisch (2)
  • vis (24)
  • vlees (12)
  • voor gerecht (5)
  • wensjes (1)
  • wild (6)
  • wok gerechten (3)


  • Laatste commentaren
  • Fijn weekend (MIA)
        op Hamburgers met Roomsaus
  • Prima toetje met rijst. (Gratis Kredietkaart)
        op toetje met rijst
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op St.Jacobsvruchten
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op LAMSSCHOUDER

  • wel kom bij mij weblog recepten en doe gezellig mee

    Mailinglijst

    Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.



    Zoeken met Google



    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    35.gif
    Gedicht: Bewijzen

    Ik wil me niet bewijzen
    waarom zal ik dat doen
    ik hoef me niet verantwoorden,
    ik kan doen wat ik wil
    ik hoef aan niemand wat te vragen,
    waarom dwingen zoveel mensen je daartoe,
    waarom zal ik angst hebben
    een fout te maken
    zijn we niet allemaal mens
    wie zonder fouten is
    werpen de eerste steen,
    mijn angsten werp ik af,
    mijn stress laat ik achter mij
    ik ben ik
    en als je dat niet zou bevallen,
    Dan is daar het gat van de deur.
    35.gif


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    09-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NASI GORENG
    NASI GORENG (4 personen) =========== Ingredienten ------------ 400 gr rijst 400 gr resten van vlees, kip, ham of garnalen of 500 gr losgebakken gehakt 2 eieren olie 300 gr groenten (tauge, kool en prei) of 100 gram tauge en 2 pakjes soepgroente 200 gr fijngesneden uien 2 teentjes gesnipperde knoflook 1 eetlepel gehakte selderij 1 eetlepel gehakte bieslook 1 of 2 theelepels sambal trasi 1 a 2 eetlepels ketjap zout Bereidingswijze --------------- Kook de rijst zo droog mogelijk. Alleen van goed droog gekookte rijst is lekkere nasi goreng te bereiden. Laat het van tevoren uitdampen en afkoelen. Men kan ook koude rijst van de vorige dag gebruiken. (zelfs beter) Bak in wat olie de uien en knoflook tot de uien geel zijn. Voeg er de diverse restjes (of losgebakken gehakt) aan toe en fruit alles nog even door. Bak daarna de groente nog even mee, maar probeer ze knappend te houden. Werk de het onderste in de pan goed naar boven en voeg in kleine hoeveelheden de rijst toe tot de gehele massa goed warm en opgebakken is. Maak het gerecht af met sambal en ketjap. Roer er vlak voor het opdienen de selderij en bieslook door. Maak van tevoren een omelet van 2 eieren, aan beide kanten gebakken en opgerold. Laat hem iets afkoelen en snijd hem met een scherp mes in ragfijne reepjes. Garneer de nasi goreng met deze reepjes omelet en met tot waaiertjes gesneden augurkjes en zure uitjes. Serveer er atjar tjampoer, piccalilly, tomaten ketchup en kroepoek oedang bij. EET SMAKELIJK

    09-04-2011, 18:41 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:buitenlands eten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fruit met turks yoghurt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Fruit met turkse yoghurt = Meyveli yogurt “ Fruit met turkse yoghurt = Meyveli yogurt Bereidingstijd: 20-30 minuten Gang: Nagerecht Keuken: Turkse keuken Smaak: Zacht en romig Techniek: N.v.t. Soort gerecht: Nagerecht Ingrediënten voor 4 personen 1/2 liter turkse yoghurt. 250 g aardbeien. 2 sinaasappels. oranjebloesemwater. zakje vanillesuiker. 3 el heldere honing. 2 el gepelde ongezouten pistachenoten. Voorbereiding Leg een schone theedoek in een vergiet en schep de yoghurt erin. laat de yoghurt in ong 6 uur uitlekken. maak aardbeien schoon en halveer de grote. schil de sinaasappels dik en snij in dunne plakken. Bereidingswijze Verdeel de aardbeien en sinaasappel over 4 schaaltjes. druppel er de oranjebloesemwater over. schraap de yoghurt uit de doek in een kom en roer de vanillesuiker erdoor. verdeel de yoghurt over het fruit en lepel de honing erover. hak de noten grof en strooi ze over de yoghurt. eetsmakkelijk = afiyet olsun

    09-04-2011, 18:29 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:turkse recepten
    20-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GROOTMOEDER's BIENENSTICH
    GROOTMOEDER's BIENENSTICH Recept van Oma van der Nol, de kinderen en kleinkinderen smullen er elke keer opnieuw van Benodigdheden, voor de basis: - ronde springvorm van 26 centimeter doorsnede - 200 gram bloem - 125 gram boter - 100 gram suiker - 1 zakje vanille-suiker - 2 eieren - 3 druppels amandel-aroma - mespuntje zout - 6 gram bakpoeder (6 afgestreken theelepels) Voor de bovenlaag: - 100 gram boter - 100 gram suiker - 1 zakje vanille-suiker - 1 eetlepel melk - 100 gram gesnipperde amandelen Voor de vulling: - 25 gram suiker - 125 gram boter - 1/4 liter melk - 1/2 zakje pudding-poeder (vanille-creme) We beginnen met de bovenkant, omdat die eerst moet afkoelen, daarna komt de basis aan de beurt. Gezamenlijk gaan ze in de oven en tenslotte komt na het bakken de vulling ertussen. Bovenlaag De boter smelten met de suiker, de vanille-suiker en de melk vermengen. Roer daarna de gesnipperde amandelen er door en zet alles op een koele plaats. Basis Roer de boter tot room en voeg lepel voor lepel, de suiker en vanille-suiker toe. Daarna de eieren, het aroma en het zout. De bloem en het bakpoeder zeven en daarna met 3 lepels tegelijk door het beslag roeren. Het zo ontstane deeg in de springvorm doen en gladstrijken. Zodra de bovenlaag goed is afgekoeld, deze over het deeg in de springvorm verdelen en het geheel onder in de oven plaatsen en 40 minuten op 160 graden bakken. Vulling Maak een papje van een klein beetje melk, de suiker en de pudding poeder. Kook nu de rest van de melk en giet als het kookt het papje er langzaam en goed roerend door. Laat de taart goed afkoelen en snijdt hem horizontaal doormidden. Smeer de koude vulling op de onderste helft en leg de bovenste helft erop. Eventueel afwerken met toefjes slagroom. Tegenwoordig is er voor de vulling ook een kant en klare mix voor banketbakkersroom in de supermarkt te koop. Als je deze gebruikt, dan pas op het laatste moment volgens de gebruiksaanwijzing maken. Laat je deze te lang staan, dan wordt het te hard.







    20-03-2011, 17:38 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:moeder dag recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.APPLE CRISP
    APPLE CRISP Een oud Engels recept Benodigdheden, voor de basis: - ronde springvorm van 26 cm doorsnede - boter - mengsel van 4 eetlepels suiker en 1 eetlepel kaneel Voor de vulling: - 4 grote appels (goudreinettes) - 60 gram boter - 100 gram witte basterd suiker - 25 gram kristal suiker - 40 gram havermout - 60 gram volkorenmeel of bloem - zout Basis Besmeer de springvorm met boter en bestrooi het daarna met het mengsel van suiker en kaneel. Vulling Snipper de appels en druk ze in de vorm. Maak van de boter, suiker, havermout, meel en zout een deeg wat kruimelig blijft. Verdeel het over de appelsnippers en druk het eveneens aan. Bak de Crisp in 40 minuten op 200 graden. Serveer warm of koud, als nagerecht of voor bij de kofiie (of allebei). Extra lekker te maken met slagroom en kaneellikeur.

    20-03-2011, 17:34 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:gebak/taart/cake
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.appel taart
    APPELTAART Benodigdheden: - ronde springvorm van 26 cm doorsnede - 1 pak appeltaartmix van Honig of Koopmans - 1 losgeklopt ei - 150 gram boter - 50 gram (basterd) suiker - 1/2 zakje vanillesuiker - 5 grote goudreinetten - 150 gram rozijnen - 150 gram gemengde nootjes: gesnipperde amandelen, gebroken walnoten, in plastic zak met hamer klein gemaakte hazelnoten - abricozenjam - citroensap - sinaasappel likeur - slagroom De appel in stukjes snijden en dan met de rozijnen, nootjes, citroensap, kaneel en likeur in schaal mengen. Even laten staan, zodat alles goed intrekt. De springvorm invetten met wat van de boter. De boter in een kom roeren, tot deze zacht is en de appeltaartmix en 2/3 van het losgeklopte ei toevoegen. Kneden tot het een samenhangend deeg is. Met 2/3 van het deeg de springvorm bekleden en daarna het appelmengsel erin. De rest van het deeg onder de deegrol tot reepjes maken en kruislings over de vulling leggen. De bovenkant nu met de rest van het ei bestrijken. Bak de taart in 75 minuten gaar op 165 graden. Uit de oven halen en de voorgewarmde abricozenjam op de bovenkant uitstrijken. Af laten koelen tot de springvorm eraf kan. Serveer met wat slagroom, koffie en een glaasje Grand Marnier.

    20-03-2011, 17:34 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:gebak/taart/cake
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelrecepten: gepofte aardappel, aardappels wokken
    Aardappelrecepten: gepofte aardappel, aardappels wokken Gewokte aardappelen met kip Hoofdgerecht – bereidingstijd: 30 min Ingrediënten: * 500 g vastkokende aardappelen * 1 wit van prei * 2 wortelen * 1 limoen * 2 el olijfolie * 300 g kipfilet * ½ broccoli * 1 el oregano * Peper en zout Gewokte aardappelen met kip Gewokte aardappelen met kip Bereidingswijze: Snijd de aardappelen en kip in blokjes van ongeveer 2 cm. Bestrooi de kip met tandoorikruiden. Wok de aardappelen en de kip op een hoog vuur in olijfolie. Bak gedurende 10 minuten. Snijd de broccoli, wortelen en prei in middelgrote stukken en voeg toe. Zet het vuur wat zachter en bak tot alles gaar is. Kruid met peper, zout en oregano. Rasp de schil van de limoen en strooi over het gerecht. Besprenkel met limoensap. TIP: Rasp enkel de groen gekleurde zeste van de limoen fijn. Het witte gedeelte onder de schil is te bitter. Aardappelschijfjes met rode biet en abdijkaas Hoofdgerecht – bereidingstijd: 30 min. Ingrediënten: * 450 g vastkokende aardappelen * 200 g vaste abdijkaas in blokjes * 1 takje tijm * 1 bussel raketsla * 1 el balsamicoazijn * 2 voorgekookte rode bieten * 2 rode uien * 2 el olijfolie * Peper en zout Aardappelschijfjes met rode biet en abdijkaas Aardappelschijfjes met rode biet en abdijkaas Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de ongeschikte aardappelen in schijfjes van 0,5 cm. Leg deze in een bakblik met de tijm en besprenkel met olijfolie. Bak de aardappelschijfjes in 10 minuten krokant. Snijd de rode biet in blokjes en de rode ui in halve maantjes. Meng onder de aardappelen en doe er de kaasblokjes bij. TIP: een heerlijke abdijbiertje erbij en … genieten maar! groetjes trudy



    20-03-2011, 16:35 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:aardappels gerechten
    20-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.biefstuk
    2 champignonrecepten: met biefstuk en champignonkoekjes Biefstuk met champignons de Paris en pasta Ingrediënten voor 4 personen: 500 g champignons de Paris 1 eetlepel citroensap 4 biefstukjes van elk 150 g 1 dl magere runderbouillon 2 eetlepels sojasaus 400 g volkorenspaghetti zout en peper Biefstuk met champignons klaarmaken: Borstel de champignons schoon. Snijd ze in plakjes en besprenkel ze met het citroensap. Bak de biefstukjes zonder vetstof in een grillpan met een antiaanbaklag. Breng ze op smaak met peper en zout. Voeg na 2 minuten bakken de champignons toe en laat ze nog 3 tot 4 minuten mee bakken (roer ze geregeld om). Haal het vlees en de champignons uit de pan en hou ze warm. Blus het bakvocht met de runderbouillon en sojasaus. Laat in koken tot de helft van het volume. Kook de pasta al dente en laat ze uitlekken. Meng de pasta met de ingekookte saus. Verdeel het vlees en de champignons over de borden en schep er de saus met de pasta over. Tip: uiteraard kunt u voor dit gerecht ook andere paddenstoelen gebruiken (gewone champignons, kastanjechampignons, oesterzwammen...). Champignonkoekjes met pittige tomatensaus Ingrediënten voor 4 personen: 500 g Flandria champignons, 1 sjalot, 2 teentjes knoflook, 4 eetlepels broodkruim, 1 dl magere melk, 1 eierdooier, 1 ui, 3 tomaten, 1 koffielepel chilipoeder, 1 eetlepel olie, peper en zout. Bereiding van champignonkoekjes met pittige tomatensaus: Hak de champignons, de sjalot en het knoflook fijn. Pureer alles samen fijn tot een gladde brij (gebruik de keukenrobot of de mixer met het cutterhulpstuk). Laat het broodkruim weken in de melk. Meng de champignonpuree met het uitgeperste broodkruim, de eierdooier, peper en zout. Vorm van dit mengsel ronde koekjes en leg deze even in de diepvriezer om ze vaster te maken. Pel en ontpit de tomaten en nijd het vruchtvlees in stukjes en snipper de ui fijn. Doe de tomaten met de ui, het chilipoeder, peper en zout in een pan en laat 20 minuten zachtjes koken. Mix de saus glad. Verhit de olie in een pan met een antiaanbaklaag en bak er de koekjes in (reken 5 minuten per zijde). Dien ze op met de saus.

    20-02-2011, 13:11 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    11-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.spinazie met eirenen
    Spinazie met eieren = Yumurtali ispanak “ Spinazie met eieren = Yumurtali ispanak Bereidingstijd:10-20 minuten Gang:Hoofdgerecht Keuken:Turkse keuken Smaak:Hartig Techniek:Bakken Soort gerecht:Hoofdgerecht Ingrediënten voor 4 personen 1 kilo spinazie (goed gewassen en uitgelekt), olijfolie, 1 grote ui gesnipperd, 200 gram rundergehakt, 4 eieren, handje ongekookte rijst, 2 kleine blikjes tomatenpuree, rode Turkse peper, zout. Bereidingswijze Bak de ui in een flinke scheut olijfolie glazig. Voeg de tomatenpuree toe, alsmede de rijst. Bak dit zo′n vijf minuten en doe dan het gehakt erbij. Bak dit rul. Dan de spinazie in de pan met een kopje water en laat dit onder voortdurend roeren meebakken tot de groente enigszins slinkt. Strooi er zout en flink wat rode peper overheen en roer nog even flink door. Breek boven het spinaziemengsel de eieren en laat deze in ongeveer 10 minuten stollen en gaar worden. Serveertips Met vers Turks brood. eetsmakkelijk = afiyet olsun Reacties en beoordelingen doen wij dan de link van hier onder a.u.b. >>>>>>>Spinazie met eieren = Yumurtali ispanak

    11-02-2011, 18:04 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:buitenlands eten
    Archief per week
  • 12/05-18/05 2014
  • 07/11-13/11 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 25/10-31/10 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    We zijn de 24de week van 2025


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs