recepten van trudy
Inhoud blog
  • wordt
  • trudy
  • Italiaanse kaastaart
  • Indische bruine bonenschotel
  • Indische zoetzure tomatensaus

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     




    Categorieën
  • 0ven schotels (2)
  • aardappels gerechten (11)
  • Barbecue (0)
  • Bijgerechten (4)
  • brood (15)
  • buitenlands eten (32)
  • Caloriearm (9)
  • eieren (2)
  • fruit (6)
  • fruitshaks (2)
  • gebak/taart/cake (9)
  • gehakt (6)
  • gevogelte (3)
  • groenten (23)
  • hartige taart (2)
  • hollands (6)
  • ijs (1)
  • indisch recepten (3)
  • italiaans (3)
  • kaas gerechten (11)
  • lekker hapjes (19)
  • low budget maal tijden (0)
  • lunch (2)
  • moeder dag recepten (4)
  • nagerechten (6)
  • nassie recepten (0)
  • nieuwe recepten (57)
  • ontbijt (0)
  • paprika''s (2)
  • pasta recepten (11)
  • pizza''s (0)
  • recepten voor de feestdagen (7)
  • rijst (6)
  • roer bak (4)
  • saladen (10)
  • sauzen/marinades (5)
  • soepen (25)
  • sushi (0)
  • turkse (1)
  • turkse recepten (16)
  • uit de oven (1)
  • vegetarisch (2)
  • vis (24)
  • vlees (12)
  • voor gerecht (5)
  • wensjes (1)
  • wild (6)
  • wok gerechten (3)


  • Laatste commentaren
  • Fijn weekend (MIA)
        op Hamburgers met Roomsaus
  • Prima toetje met rijst. (Gratis Kredietkaart)
        op toetje met rijst
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op St.Jacobsvruchten
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op LAMSSCHOUDER

  • wel kom bij mij weblog recepten en doe gezellig mee

    Mailinglijst

    Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.



    Zoeken met Google



    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    35.gif
    Gedicht: Bewijzen

    Ik wil me niet bewijzen
    waarom zal ik dat doen
    ik hoef me niet verantwoorden,
    ik kan doen wat ik wil
    ik hoef aan niemand wat te vragen,
    waarom dwingen zoveel mensen je daartoe,
    waarom zal ik angst hebben
    een fout te maken
    zijn we niet allemaal mens
    wie zonder fouten is
    werpen de eerste steen,
    mijn angsten werp ik af,
    mijn stress laat ik achter mij
    ik ben ik
    en als je dat niet zou bevallen,
    Dan is daar het gat van de deur.
    35.gif


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    31-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pangasiusrolletjes met ontbijtspek

    Pangasiusrolletjes met ontbijtspek

    Ingrediënten voor 4 personen:

    • ca. 280 gram pangasiusfilet (vis)
    • 2 theelepels provençaalse kruiden
    • 4 plakjes ontbijtspek

    Bereiding:

    1. Snijd 1 schaaltje pangasiusfilet in reepjes. Strooi er 2 theelepels Provençaalse kruiden over en peper naar smaak (voeg geen zout toe).
    2. Rol de stukjes vis in een plakje ontbijtspek. Leg de rolletjes in een schaaltje en zet op tafel.
    3. Bak de rolletjes ca. 5 min. in een pannetje of op de plaat van de gourmetset

    31-08-2011, 20:27 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaanse letter

    Spaanse letter

    Ingrediënten voor 4-6 personen:

    • 300 g rundergehakt
    • 1 eetl. paprikapoeder
    • zout en versgemalen peper
    • 10 olijven, zonder pit, gehakt
    • 6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
    • 1 ei, losgeklopt

    voor de garnering:

    • halve olijven en reepjes
    • geroosterde paprika
    • bakplaat, ingevet of bekleed met bakpapier

    Bereiding:

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Meng het gehakt met paprikapoeder, zout, peper en gehakte olijven. Halveer de plakjes bladerdeeg.
    2. Vorm van 6 halve plakjes bladerdeeg op de bakplaat een letter, bijvoorbeeld de ‘S’. Druk de naden tegen elkaar. Leg met behulp van twee lepels het gehakt als vulling op het bladerdeeg.
    3. Dek het gehakt af met de rest van de deegplakjes; druk de zijnaden goed aan met behulp van wat ei. Prik het deeg van de letter aan de bovenkant hier en daar in en strijk er de rest van het ei over.
    4. Bak de letter in 20-25 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Garneer met olijven en paprika.

    31-08-2011, 20:26 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade van geroosterde goenten

    Salade van geroosterde goenten
    4 Personen

    Ingrediënten
    2 eieren
    3 groene paprika`s
    3 vleestomaten
    2 uien
    1 teentje knoflook
    2 el citroensap
    6 el olijfolie
    1 tl gemalen komijn (djinten)
    zout & versgemalen peper
    1 blikje ansjovisfilets
    12 zwarte olijven zonder pit 

    Bereiding
    Grill voorverwarmen. Eieren in ca. 10 minuten hard koken. Eieren laten schrikken, pellen en in partjes snijden. Paprika`s, vleestomaten en uien ca. 15 cm onder grill schuiven en in 15-20 minuten roosteren tot groente begint te blakeren. Groenten afgedekt laten afkoelen, schil en zaadjes van tomaten en paprika verwijderen. Groente in kleine blokjes snijden en op schaal leggen. Knoflook pellen en boven kom uitpersen. Citroensap, olie, komijn, zout en peper naar smaak toevoegen en tot dressing kloppen. Dressing door groenten scheppen. Ansjovis afgieten en olijven halveren. Salade garneren met ansjovis, olijven en partjes ei.

    31-08-2011, 20:16 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:saladen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegrilde geitenkaas met honingdressing

    Gegrilde geitenkaas met honingdressing
    voorgerecht 
    gegrildegeitenkaashoning.jpg

    Ingrediënten
    200 gr zachte geitenkaas
    2 el bloem
    100 gr gemengde sla
    2 el gedroogde tomaat
    1 rode ui, in halve ringen
    2 el pijnboompitten
    Voor de dressing
    1 eidooier
    1 tl witte wijnazijn
    1 tl mosterd
    1 el bouillon
    1 el honing
    2 dl maïskiemolie
    zout

    Bereiding
    Meng met een staafmixer alle ingrediënten voor de dressing door elkaar, behalve de olie. Giet er dan langzaam de olie bij tot de dressing gaat binden. Breng op smaak met zout. Snijd de geitenkaas in 2-3 plakken en druk met een vormpje 12 kleine rondjes uit de kaas. Rol ze door de bloem. Bak de kaasrondjes in een grillpan of onder de grill 1 minuut aan beide kanten. Verdeel de salade over 4 borden. Garneer met de ui, tomaat en pijnboompitten. Leg er de geitenkaas bij en giet de dressing eromheen.

    31-08-2011, 20:15 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Coquilles op een bedje van cantharellen met oestersaus

    Coquilles op een bedje van cantharellen met oestersaus

    Ingredienten 
    7 coquille saint jacques  (1 per persoon)
    een bakje cantharellen
    oestersaus
    olijfolie
    chili-knoflookolie
    zeezout & zwarte peper
    klein klontje croma
    een paar sprietjes bieslook
    amuse lepels

    Bereiding
    De cantharellen heel goed wassen, liefst enkele keren, het is moeilijk het zand eruit te wassen. De grote paddestoelen klein snijden, en een scheutje olijfolie en een klein scheutje chiliknoflook olie en het klontje croma in de pan, als het goed warm is, gaan de cantharellen er in, lekker bakken met wat zeezout erbij laten bakken tot al het vocht verdwenen is, op het laatst enkele druppels oestersaus erbij.
    D coquilles met wat zeezout, peper en olijfolie kort krokant bakken om en om, dit doe je op het allerlaatste moment. Drupeltje oestersaus erbij, wat lauwwarme cantharellen op de lepel, een coquille er op en 2 sprietjes bieslook voor de garnering.
    Leuk op een bord de amuse lepels rondom schikken en serveren.

    Wij doen de amuses altijd bij een glas champagne serveren, voor we aan tafel gaan, zeg maar als een soort borrelhapje, maar dan heel luxe.

    kerstmis2007_006.jpg

    31-08-2011, 20:12 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cocktail van Kip Belmont

    Cocktail van Kip Belmont
    Voorgerecht

    Ingrediënten
    250 gr gekookte kipfilet 
    2 perziken 
    ½ rode paprika
    1 sjalotje
    ½ citroen 
    gemberpoeder
    ½ dl mayonaise 
    1 selderijstengel 
    mosterdpoeder
    paprikapoeder
    2 el geklopte slagroom
    zout & peper

    Bereiding
    Schrik de perziken in kokend water en pel ze. Snij ze in juliënne. Pers de citroen uit en sprenkel het sap over de perziken. Snij een gedeelte van de selderij in juliënne en voeg dit bij de perziken. Hak het sjalotje zeer fijn, voeg er wat gemberpoeder en mosterdpoeder bij. Voeg dit bij de perziken, voeg wat zout toe, meng voorzichtig en laat het een kwartier staan. Snij het kipvlees in juliënne en meng het voorzichtig onder de rest, maak de mayonaise en roer er de geslagen room door. Haal de pitjes en de witte randen uit de paprika. Snij de paprika in zeer dunne juliënne. Meng de mayonaise voorzichtig door het kipmengsel. Zet het koud weg tot aan het gebruik. Vul dan de coupes met het mengsel, leg er wat juliënne paprika bovenop en bestuif nog met wat paprikapoeder.

    31-08-2011, 20:11 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carpaccio van gerookte kip met boerenjongens

    Carpaccio van gerookte kip met boerenjongens
    voorgerecht 4 personen

    Ingrediënten
    3 gerookte kipfilets
    1 krop groene sla
    ½ bakje gedroogde abrikozen
    4 el pijnboompitten
    4 el boerenjongens met vocht
    4 el dressing naturel 
    versgemalen peper en zout
    Voor de garnering
    2 sinaasappels in plakjes gesneden

    Bereiden
    Snijd de gerookte kipfilets in dunne plakjes en leg deze in 4 ronde cirkels op een ovenplateau bedekt met vetvrij papier. Bak vervolgens de pijnboompitten goudbruin in een droge pan met anti-aanbaklaag. Meng daarna de dressing met boerenjongens en een beetje vocht. Snijd de abrikozen in kleine blokjes en laat deze marineren in de dressing. Verwarm de oven voor op 200ºC en plaats het ovenplateau met gerookte kip ca. 5 minuten in de oven. Plaats de cirkels vervolgens op lauwwarme borden. Rangschik de binnenste blaadjes van de sla in het midden van de gerookte kipplakjes. Besprenkel het gerecht met de dressing van abrikozen en boerenjongens. Strooi daarna de pijnboompitten over de carpaccio.

    Garneer het gerecht met plakjes sinaasappel.

    Tip
    U kunt dit gerecht voorbereiden door de gerookte kip in plakjes te snijden en in een rondje op plastic folie te plaatsen. Dek de laag elke keer af met een stukje plasticfolie en vries deze in. Ontdooi het geheel voor gebruik.

    31-08-2011, 20:09 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carpaccio van biet en meiknol met pistache

    Carpaccio van biet en meiknol met pistache
    6 Personen

    Ingrediënten
    4 Rode bieten
    4 Meiknol
    1 Citroen
    1 bosje Peterselie
    1 takje Munt
    1 takje Koriander
    2 bosjes Rucola
    2 takjes Swiss Chard
    75 gr Geitenkaas
    75 gr Pistachenoten
    65 ml Oijfolie
    10 ml (Wal)notenolie
    peper & zout

    Bereiden
    Afhankelijk van de smaak van de biet rauw, de in aluminium verpakte bieten half uur garen in de oven op 180 graden. Af laten koelen. De pistachenoten in een plasticzak doen en op snijplank met deegroller in stukjes slaan. De pistachekruimels in een kom overhevelen. De fijngehakte munt, koriander en peterselie samen met een halve eetlepel citroensap, 1 tl geraspte citroenschil, snufje suiker en de 2 soorten olie bij de pistache toevoegen en door elkaar roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Bieten schillen en met een mandoline in flinterdunne plakjes snijden. De meiknollen schillen en met de mandoline in flinterdunne plakjes snijden. Rucola en de Swiss chard wassen en droogdraaien. Halve eetlepel citroensap met 1 eetlepel olijfolie met peper en zout mengen. Theelepel water toevoegen. Hiermee de slasoorten op smaak brengen. Het bord opmaken met de plakjes biet en meiknol. Hierover de pistachedressing verdelen. Sla erop leggen en beetje verkruimelde geitenkaas eroverheen strooien. Op laatst klein beetje verse peper en zout erover strooien

    31-08-2011, 20:07 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huis-apotheek

    Huis-apotheek

    Citroenthee - Tegen migraine
    Pluk wat blaadjes van de citroenmelisse en trek er thee van. Eventueel de thee zoeten met honing.

    Voetenbadje - Tegen wintertenen.
    Neem een afwasteiltje met warm water, doe er een paar druppeltje etherische lavendelolie in en hou je voeten er tien minuten in. Als je klaar bent is het lekker om je voeten met wat massageolie te masseren. Dit recept werkt ook als je door veel lopen zere voeten hebt gekregen.

    Grote weegbree - Tegen brandneteljeuk.
    Een al oud trucje. Neem een blaadje weegbree, kneus het en doe het tegen de pijnlijke plek.

    Augurk - Tegen insectenbeten.
    Hoewel augurk niet echt een kruid is, kom je hem wel in veel kruidenboeken tegen. Snij een plakje van de augurk en leg dit op de gestoken plek.

    Last van muggen?
    Eet veel knoflook. Of meng 1 theelepel etherische citroenolie met 2 eetlepels olijfolie en smeer je daarmee in.

    Stomen met kamille - Tegen verstopte neus en verkoudheid.
    Neem 3 eetlepels kamillebloempjes op een schaal kokend water en ga met je hoofd boven de schaal zitten. Zorg met een handdoek dat je damp niet verloren gaat. 5 minuten stomen

    31-08-2011, 20:03 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Balkenbrij

    Balkenbrij Balkenbrij is een typisch Nederlands gerecht. Het komt weg uit het oostelijk en zuidelijk deel van Nederland. Meestal wordt het in het najaar en de winter gegeten. Het bevat slachtafval van het varken, boekweitmeel of tarwebloem en kruiden. Waarschijnlijk is het woord balkenbrij afgeleid van brij van gebalchte. Gebalchte zijn de resten van een geslacht dier. Er bestaan tientallen recepten voor balkenbrij. Hieronder vind je er een aantal. Algemene serveertips voor balkenbrij Balkenbrij wordt op veel verschillende manieren gegeten:

    Op brood met roggebrood erop Los als tussendoortje of bij een maaltijd met stroop of mosterd Met gebakken appeltjes ernaast Met appelmoes Met rode kool Op krentebrood (Brabants) Met pruimen ernaast Balkenbrij kan goed ingevroren worden. Snij de balkenbrij voordat je het invriest al wel vast in plakken.

     balkenbrij.jpg

    Balkenbrij recept 1

    Ingrediënten
    2 kilogram schouderkarbonade
    2 kilogram mager spek
    1 kilogram lever
    1 kilogram boekweitmeel
    peper
    zout
    nootmuskaat

    Bereiding
    Laat het vlees samen met de peper, het zout en de nootmuskaat 3 uur sudderen in ruim water. Laat het dan afkoelen. Haal het vlees uit de pan en maak het fijn met een vleesmolen. Dan de bouillon weer aan de kook brengen en het boekweitmeel en beetje bij beetje aan toevoegen. Goed roeren zodat er geen klontjes ontstaan! Voeg er zoveel meel aan toe dat de lepel erin omhoog blijft staan. Dan het mengsel in een vorm doen en in de koelkast laten opstijven. Dan in plakken snijden en opbakken.

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Balkenbrij recept 2 Ook wel Gelderse balkenbrij genoemd. ~

    Ingrediënten
    1½ liter bouillon
    ½ liter bloed
    ½ à 1 kilogram aan spek en vleesresten
    Rommelkruid (zouthout, anijs, kaneelkoppen, gemberpoeder en sandelhout)
    Foelie
    Nootmuskaat
    Laurier
    Tijm
    Zout
    300 gram boekweitmeel
    Half kopje rozijnen
    Gesnipperde appel

    Bereiding
    Doe het vocht, het vlees, de kruiden, de rozijnen en de appel in een pan en laat het even koken. Voeg dan langzaam het boekweitmeel eraan toe. Goed roeren. Schenk het mengsel over in een vorm die in de magnetron kan. Kook het mengsel dan langzaam bij een niet te hoge stand gaar in 20 à 30 minuten. Laat het afkoelen en snij in plakken. Daarna opbakken in de koekepan.

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Balkenbrij recept 3

    Ingrediënten
    3 liter bouillon
    300 gram wildlever (grof gemalen)
    400 gram vers spek
    100 gram vlees van wild
    20 gram rommelkruid (zouthout, anijs, kaneelkoppen, gemberpoeder en sandelhout)
    400 gram boekweitmeel
    20 gram zeezout

    Bereiding
    Doe het vlees en de bouillon in een pan en kook het net rosé. Voeg dan de rommelkruiden (fijgestampt) eraan toe. Laat dit 5 minuten weken en intrekken. Voeg beetje bij beetje het boekweitmeel toe. Laat het afkoelen. Doe het mengsel dan in een ingevette cakevorm en zet het een dag in de koelkast. Dan in plakken snijden en opbakken.

    31-08-2011, 19:59 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruschetta met paddenstoelenspread

    Bruschetta met paddenstoelenspread
    voorgerecht 4 personen

    Ingrediënten
    100 gr kastanjechampignons, fijngehakt
    1 teentje knoflook, gesnipperd
    4 el olijfolie traditioneel
    1 voorgebakken wit stokbrood
    25 gr zwarte olijven, ontpit en fijngehakt
    2 el fijngeknipt bieslook
    peper & zout
    1 bakje zuivel- of soja spread, bieslook à 150 gr

    Bereiding
    Bak de champignons met de knoflook in ½ el van de olie al omscheppend bruin en laat ze afkoelen. Snijd het stokbrood in dunne sneetjes en leg ze naast elkaar op een bakblik. Druppel de olie erover en rooster ze onder de hete grill lichtbruin. Schep de gebakken paddestoelen met de olijven, het bieslook en peper en zout naar smaak luchtig door de zuivelspread.

    Serveer de spread met de geroosterde sneetjes brood.

    31-08-2011, 19:55 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bourgondische kokommer

    Bourgondische kokommer

    Ingrediënten
    1 komkommer
    200 gr gehakt
    zout & peper
    paprikapoeder
    paneermeel
    bouillon (van een blokje)
    fijngehakte peterselie
    klontje boter

    Bereiding
    Snij de komkommer in de lengte doormidden en verwijder het zaad. Verdeel de helften in stukjes van 5 centimeter en kook ze in een beetje water met wat zout 5 minuten. Laat ze uitlekken. Maak het gehakt aan met peper, zout en paprikapoeder en vul hiermee de komkommer stukjes. Giet een bodemje bouillon in een ovenschaal en leg hierin de stukjes komkommer. Strooi wat paneermeel over en leg er een klonjte boter op. Plaats de schotel een halfuurtje in een voorverwarmde oven van 200 graden. Strooi voor het opdienen peterselie over de schotel.

    31-08-2011, 19:54 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Avocadomousse met gerookte kip

    Avocadomousse met gerookte kip
    voorgerecht
    4 personen

    Ingrediënten
    2 st. avocado
    1 el citroensap
    3 blaadjes gelatine
    4 el wittewijn
    1 bekertje crème fraîche
    150 gr, gerookte kipfilet
    zout & cayennepeper naar smaak

    Bereiding
    De avocado's doorsnijden, de pit verwijderen en het vruchtvlees met een lepel uit de schil nemen. Het vruchtvlees met het citroensap pureren. De gelatine in ruim koud water weken. De wijn verwarmen en de uitgeknepen gelatine hierin oplossen. Het mengsel door de gepureerde avocado mengen, op smaak brengen met cayennepeper en zout en enigszins laten geleren. De creme fraiche half stijf slaan. De gerookte kip in piepkleine blokjes snijden. De creme fraiche en kip door de avocado spatelen. De mousse in 6 timbaaltjes doen en minimaal 4 uur koud weg zetten. De timbaaltjes op de borden

    31-08-2011, 19:53 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:wild
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amuse van gerookte zalm
    Amuse van gerookte zalm

    Ingrediënten
    200 gr gerookte zalm, ik haal gewoon zalm bij a.h.van het merk euroshopper 200 gr. kost maar € 2,99
    enkele takjes dille, een potje zalmeitjes, kun je die niet krijgen, dan enkele flinters zalm apart houden
    2 blaadje gelatine
    125 ml crème fraiche
    4 eetlepels mayonaise,
    ½ dl witte wijn
    ½ dl water 
    een eetlepel citroensap
    wat peper & zout 
    snufje cayenne peper

    Bereiding
    de zalm in een keukenmachine fijn hakken, tot het een soort puree is geworden, het mag nog wel een beetje structuur hebben. D
    e gelatine weken in koud water,10 minuten, en in een pannetje de wijn met het water verhitten en dan de uitgeknepen gelatine er door roeren, en af laten koelen. D
    e zalmpuree , de crème fraiche, de citroensap, de mayonaise en de kruiden door elkaar mengen en dan de bijna afgekoelde wijn met gelatine erbij en dan goed mengen.
    Meteen in de amuse glaasjes, 8 stuks, gieten en in de koelkast op laten stijven, 3 uur, je kunt dit rustig een dag vooraf klaarmaken.
    Garneren met een takje dille en een klein toefje zalmeitjes of een flintertje zalm erop.

    Met een theelepeltje opdienen en smullen maar.

    31-08-2011, 19:52 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:vis
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baklava

    Baklava

    Beschrijving

    Baklava wordt gemaakt van filodeeg, gemalen nootjes, gesmolten boter en natuurlijk de zoete stroop. Het wordt vaak geserveerd tijdens het Suikerfeest.

    Aantal personen

    16

    Bereidingstijd

    180 min

    Ingrediënten:

    • 1 ½ glas zonnebloemolie
    • 1 ½ glas melk
    • 2 eieren
    • 1 kilogram meel
    • 1 theelepel bakpoeder


    Ingrediënten van de stroop:

    • 1 liter water
    • 5 glazen suiker
    • 1 eetlepels citroensap

    Voor tussen de baklava:

    • 300 gram gemalen walnoten of pistachenootjes

    Voor de bereiding van de baklava:

    • 600 gram aardappelzetmeel

    Op baklava:

    • 750 gram margarine
    • Gemalen nootjes (pistachenootjes of walnoten)

    Bereiding van het deeg:

    • Neem een kom. Zeef het meel en de bakpoeder in de kom.
    • Voeg de eieren, melk en de zonnebloemolie toe aan de kom met meel en bakpoeder.
    • Kneed alles tot een deeg.

    • Maak een theedoek vochtig en leg dit over het deeg heen. Laat het deeg nu 20 minuten rusten.

    Bereiding van de baklava:

    • Neem het deeg voor je. Kneed dit 5 minuten lang door zodat het wat makkelijker wordt om mee te werken.
    • Als je klaar bent, maak je kleine balletjes uit het deeg. Zorg ervoor dat je 40 balletjes krijgt.

    • Leg de 40 balletjes even aan de kant. Verdeel dit in vier rijen van 10.

    • Neem een balletje. Rol het deeg uit tot een middelgroot formaat (na een bepaald formaat zal het ook niet meer langer worden omdat het deeg anders te dun wordt).

    • Strooi het aardappelzetmeel over het deeg heen. Strooi niet te veel!

    • Neem weer een balletje en rol deze uit. Leg dit over het andere lapje deeg heen.

    • Daarna strooi je weer aardappelzetmeel over het deeg heen en ga je verder met het uitrollen van de andere balletjes deeg. Deze stappen herhaal je totdat je10 balletjes hebt uitgerold en op elkaar hebt gestapeld.
    • Nu heb je een stapel van deeglapjes met er tussen in steeds een beetje aardappelzetmeel. Zet deze aan de kant.

    • Nu ga je de vorige stappen herhalen bij de andere balletjes deeg. (uitrollen van het deeg, aardappelzetmeel eroverheen strooien, weer een lapje deeg eroverheen leggen etc. totdat je 10 balletjes hebt uitgerold).
    • Als je klaar bent met alle 40 balletjes en je hebt ze verdeeld in 4 stapels van 10 lapjes deeg, doe je het volgende:
    • Neem een stapel deeglapjes. Rol deze zo groot mogelijk uit met een deegroller zodat het in je bakplaat zal passen.

    • Herhaal deze stap bij de andere 3 stapels deeglapjes.
    • Nu heb je 4 grote deeglappen (elk bestaande uit 10 deeglapjes).
    • Neem je bakplaat voor je. Deze moet je invetten.
    • Leg deze in de bakplaat (als het te klein is voor je bakplaat, zoals hier op deze foto, kan je het deeg verdelen in lapjes en dit verdelen over de bakplaat).

    • Strooi de gemalen nootjes over het deeg heen.

    • Leg weer een grote lap deeg over de nootjes heen.
    • Daaroverheen strooi je weer de gemalen nootjes overheen.
    • Hier overheen leg je weer een grote lap deeg.
    • Strooi weer de gemalen nootjes over de grote lap deeg heen. Dit doe je voor de laatste keer.
    • Nu leg je het laatste stuk deeg over de nootjes heen.

    • In totaal heb je dus alle 4 de deeglapjes gebruikt en 3 keer met de nootjes gestrooid.
    • Snijd  de baklava horizontaal en verticaal.
    • Neem een pan en laat de margarine smelten. De margarine moet heel heet zijn.
    • Giet de gesmolten margarine over de baklava heen.

    • Leg de baklava in een voorverwarmde oven van 200 graden voor 45 minuten totdat de bovenkant en de onderkant goud/bruin kleuren.
    • Neem een pan. Voeg hier het water en de suiker aan toe.
    • Laat de suiker smelten en het water koken voor een half uur.
    • Na het koken voeg je de citroensap toe in de pan. Dit laat je 15 minuten koken.
    • Laat de stroop helemaal afkoelen.
    • Haal de baklava uit de oven.
    • Giet de afgekoelde stroop over de baklava heen.

    • Strooi nog wat gemalen nootjes over de baklava heen.

    • Zie de onderstaande foto voor het eindresultaat, eet smakelijk!

    31-08-2011, 19:37 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:turkse recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tulumba tatlisi

    Tulumba tatlisi

    tulumba tatlisi turkse recepten

    Beschrijving

    Tulumba tatlisi is een zoete lekkernij dat de hele tijd in een pan wordt voorbereid. De vorm krijgen ze door een spuitzak te gebruiken.

    Aantal personen

    8

    Bereidingstijd

    60 min

    Ingrediënten:

    • 125 gram margarine
    • 2 eetlepels suiker
    • 2 ½ glazen meel
    • 4 eieren
    • 2 glazen water
    • 2 glazen zonnebloemolie
    • 1 theelepel zout

    Ingrediënten van de stroop:

    • 2 glazen suiker
    • 2 glazen water
    • 1 eetlepel citroen

    Op de tulumba tatli:

    • Bolletje ijs
    • Poedersuiker
    • Gemalen nootjes

    Bereiding:

    • Neem een pan. Giet hier het water in en laat het koken.
    • Voeg de margarine, zout en suiker toe aan de pan.
    • Als de margarine is gesmolten, roer je alles snel door. Terwijl je roert voeg je het meel toe.

    • Roer goed door. Als je geen meel meer ziet, is het goed. Zet het vuur uit en laat het ‘deeg’ een klein beetje afkoelen.

    • Na het koelen voeg je de eieren één voor één toe. Na elke keer dat je een ei toevoegt, moet je goed kneden. Als de ei niet meer zichtbaar is, voeg je de volgende ei toe etc.

    • Als je alles goed gekneed hebt, leg je het deeg aan de kant en laat je alles volledig afkoelen.
    • Neem een spuitzak en vul dit met het deeg.
    • Knijp een grote stuk deeg uit en snijd dit in stukjes.

    • Neem een pan. Giet hier de zonnebloemolie in.
    • Als de zonnebloemolie klaar is om in te bakken, leg je de deegstukjes in de pan.

    • Laat ze bakken totdat ze goud/bruin kleuren.
    • Haal ze eruit en leg ze op een schaal zodat het resterende vet er nog van af kan.

    • In de tussentijd maak je de stroop: Neem een pan en doe daar het water en de suiker in.
    • Laat het water koken en de suiker smelten voor een half uur.
    • Voeg de citroensap toe. Dit laat je weer 15 minuten koken.
    • Laat de stroop afkoelen.
    • Leg de gebakken deegstukjes in de stroop. Beweeg ze even heen en weer en laat de stroop intrekken.

    • Haal ze eruit. Nu kun je nog poedersuiker over de ‘Tulumba tatli’ strooien of nog een bolletje ijs opleggen.
    • Zie de onderstaande foto voor het eindresultaat, eet smakelijk!

    31-08-2011, 19:27 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:turkse recepten
    24-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Couscous

    Couscous

                           
                            

    Winkelen:       250 gr vlees per persoon (lams, kip, kalkoen, rund naar keuze)

                            Olijfolie

                            3 grote wortelen

                            3 teentjes knoflook

                            200 gr groene boontjes

                            1 rode en 1 groene paprika

                            Radijsjes (of een rammenas)

                            Gedroogde pruimen

                            100 gr cashewnoten

                            200 gr couscous per persoon

     

    Niets is zo eenvoudig te maken als een lekkere couscous. Je kunt een couscous bereiden met schaap, kip of rund. In principe gebruiken we geen varkensvlees omdat het gerecht  traditioneel meestal gegeten wordt door de moslims.

    We hebben ongeveer een kilo vlees nodig voor 4 personen. Als groente nemen we enkele wortelen, een ui, drie teentjes knoflook, 200 gr groene boontjes, een rode en groene paprika, radijsjes of een stuk rammenas, gedroogde pruimen en ik zelf doe er meestal wat cashewnoten bij. Met de groenten kun je ook naar eigen smaak variëren.

    Snijd het vlees en de groenten en tamelijk grote stukken en kruid het met zout.

    Braad het vlees aan in olijfolie in een hoge pot. Doe er daarna de groenten bovenop.

    We kruiden met een volle dessertlepel van elk van volgende kruiden:

    Kurkuma, gemalen zwarte peper, gemalen komijn, paprikapoeder.

    Overgieten met wat water en laat drie kwartier stoven. Tegen het einde van de gaartijd de saus een klein beetje aandikken met aardappelzetmeel.

    De couscous korrels die je in de winkel koopt zijn meestal voorgekookt. Kijk in ieder geval steeds even naar de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Je giet er kokend water over en laat ze dan een vijftal minuten zwellen. Even omroeren en ze zijn klaar. Schep de couscous in en diep bord en doe er groenten, vlees en saus over.

    24-07-2011, 13:05 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Archief per week
  • 12/05-18/05 2014
  • 07/11-13/11 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 25/10-31/10 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    We zijn de 23de week van 2025


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs