recepten van trudy
Inhoud blog
  • wordt
  • trudy
  • Italiaanse kaastaart
  • Indische bruine bonenschotel
  • Indische zoetzure tomatensaus

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     




    Categorieën
  • 0ven schotels (2)
  • aardappels gerechten (11)
  • Barbecue (0)
  • Bijgerechten (4)
  • brood (15)
  • buitenlands eten (32)
  • Caloriearm (9)
  • eieren (2)
  • fruit (6)
  • fruitshaks (2)
  • gebak/taart/cake (9)
  • gehakt (6)
  • gevogelte (3)
  • groenten (23)
  • hartige taart (2)
  • hollands (6)
  • ijs (1)
  • indisch recepten (3)
  • italiaans (3)
  • kaas gerechten (11)
  • lekker hapjes (19)
  • low budget maal tijden (0)
  • lunch (2)
  • moeder dag recepten (4)
  • nagerechten (6)
  • nassie recepten (0)
  • nieuwe recepten (57)
  • ontbijt (0)
  • paprika''s (2)
  • pasta recepten (11)
  • pizza''s (0)
  • recepten voor de feestdagen (7)
  • rijst (6)
  • roer bak (4)
  • saladen (10)
  • sauzen/marinades (5)
  • soepen (25)
  • sushi (0)
  • turkse (1)
  • turkse recepten (16)
  • uit de oven (1)
  • vegetarisch (2)
  • vis (24)
  • vlees (12)
  • voor gerecht (5)
  • wensjes (1)
  • wild (6)
  • wok gerechten (3)


  • Laatste commentaren
  • Fijn weekend (MIA)
        op Hamburgers met Roomsaus
  • Prima toetje met rijst. (Gratis Kredietkaart)
        op toetje met rijst
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op St.Jacobsvruchten
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op LAMSSCHOUDER

  • wel kom bij mij weblog recepten en doe gezellig mee

    Mailinglijst

    Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.



    Zoeken met Google



    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    35.gif
    Gedicht: Bewijzen

    Ik wil me niet bewijzen
    waarom zal ik dat doen
    ik hoef me niet verantwoorden,
    ik kan doen wat ik wil
    ik hoef aan niemand wat te vragen,
    waarom dwingen zoveel mensen je daartoe,
    waarom zal ik angst hebben
    een fout te maken
    zijn we niet allemaal mens
    wie zonder fouten is
    werpen de eerste steen,
    mijn angsten werp ik af,
    mijn stress laat ik achter mij
    ik ben ik
    en als je dat niet zou bevallen,
    Dan is daar het gat van de deur.
    35.gif


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    07-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griekse Salade

    Griekse Salade 
    4 personen:

    Ingredienten
    - 1/2 krop sla (fijngesneden)
    - 2 tomaten (ontpit, in blokjes gesneden)
    - 200 gr feta kaas (in blokjes gesneden)
    - 1 blik ontpitte zwarte olijven
    - 1/2 komkommer (ontpit, in schijfjes)
    - 2 rode sjalotjes (in ringetjes)
    - 3 el olijfolie
    - 1 el rode wijnazijn
    - 1 tl oregano
    - peper en zout

    Bereiding
    Maak een dressing met de olijfolie, wijnazijn en oregano. Schik alle ingredienten op 4 borden, breng op smaak met peper en zout en overgiet met de dressing.

    Lekker verfrissend op warme dagen.

    07-11-2011, 20:40 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:buitenlands eten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griekse gehaktballetjes

    Griekse gehaktballetjes

    Ingrediënten
    500gr mager kalfs of rundergehakt
    100gr verse witte broodkruim
    2 uien, fijngehakt
    2 knoflooktenen uit de pers
    6 eetl droge witte wijn
    1 eetl wijn azijn
    1 groot ei losgeklopt
    wat vers gehakte oregano
    1 eetl vers gehakte peterselie
    zout  & zwarte peper naar smaak
    bloem
    olijfolie

    Bereiding
    Doe alle ingrediënten, behalve de olie en de bloem in een kom en kneed ze goed door elkaar. Laat het een uur rusten in de koelkast.
    Draai er ongeveer 24 balletjes van en haal die door de bloem. Bak ze in ong 10min gaar in een braadpan in een laagje (5cm) olie tot ze rondom bruin zijn.

    07-11-2011, 20:38 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:buitenlands eten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griekse Boerensalade

    Griekse Boerensalade

     

     

    Ingrediënten
    200 gram slamelange  
    1 komkommer 
    2 rode uien
    2 vleestomaten 
    150 gram zwarte olijven 
    200 gram feta (kaas)
    1 tl rozemarijn
    8 el olijfolie 
    zout en versgemalen peper

    Bereiden
    Doe de slamelange in een kom.
    Was de komkommer, halveer hem in de lengte, verwijder met een lepel de zaadjes en snijd hem daarna in schuine plakken. Snijd de uien in dunne ringen en de gewassen tomaten in partjes.
    Verdeel de komkommer, ui, tomaat en olijven over de slamelange en verkruimel de feta er boven.
    Roer de rozemarijn en olijfolie door elkaar en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Besprenkel de salade met de gekruide olie.

    Lekker met Stokbrood.

    07-11-2011, 20:36 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    10-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.babi ketjap

    babi ketjap

    Ingrediënten:

    500 gram varkenslappen (hoeven niet mager te zijn)
    150 gram margarine
    2 middel grote uien
    2 a 3 teentjes knoflook
    1 1/2 a 2 1/4 dl water
    1/4 a 2/5 dl azijn 
    2 eetlepels ketjap manis

    Boemboes:
    2 plakjes djahe  
    1 theelepel vetjin  
    zout en peper naar smaak

    Bereiding:

    Snijd het vlees in dobbelsteentjes. Snijd de uien en knoflook fijn en fruit deze in margarine glazig. Voeg het vlees erbij en bak dat om en om bruin. Voeg dan de boemboes toe en fruit deze ook mee. Blus het geheel met water, azijn en ketjap en laat het vlees ongeveer 1 uur sudderen, totdat het gaar is. Verwijder voor het opdienen de djahe.
    Eet smakelijk.

    10-09-2011, 21:10 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:indisch recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angsa Isi - mild gekruide en gevulde gans

    Angsa Isi - mild gekruide en gevulde gans

    Angsa Isi
    mild gekruide en gevulde gans

    Bahan-bahan:
    ingrediënten:
    1 gans (2000 gr)
    150 ml azijn
    6 cm jahe
    5 teentjes knoflook
    5 wortelen
    5 aardappelen
    5 uien
    1 theel nootmuskaat
    3 theel palmsuiker
    600 ml water
    3 eetl caramel
    2 eetl kecap manis
    6 eetl boter
    6 eetl olie
    zout naar smaak
    peper naar smaak
    1 rode lombok
    biteng

    Cara membuat:
    bereiding:
    Snijd de uien, de knoflook, de jahe en de lombok fijn en rasp de wortelen en de aardappelen. Snijd de onderkant van de gans op en maak de gans schoon. Bewaar de lever, het hart en de maag en hak deze fijn. Verhit in een pan 3 eetl olie en braad de gans totdat er olie op de huid zichtbaar wordt. Neem dan de gans af met de azijn. Wrijf vervolgens de gans in met het zout en de peper.
    Verhit in een wok/wadjan de overige olie en fruit hierin de uien, de knoflook, de jahe en de lombok voor 3 minuten. Voeg dan het hart, de lever en de maag toe en bak dit nog 3 minuten. Vervolgens de aardappelen, de wortels, de palmsuiker, het zout en de peper toe en laat dit zachtjes sudderen totdat de aardapplen bijna gaar zijn en laat het vervolgens afkoelen.
    Vul de gans met het mengsel en maak de gans dicht met de biteng. Verhit in een pan/wok/wadjan de boter en bak de gans rondom bruin. Giet en water toe en stoof de gans gaar. Als het water vrijwel verdampt is, dan de caramel en de kecap toevoegen. Serveer de gans

    10-09-2011, 21:07 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:indisch recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recepten met courgettes

    Recepten met courgettes

    recepten met courgettes

    Courgettes zijn vruchtgroenten en behoren tot dezelfde familie als augurken, meloenen, pompoenen en komkommers. Courgettes zijn een warmteminnende plant die tijdens warme zomerdagen werkelijk een sprint in groei doorzet. Wie de courgette niet tijdig oogst, mist de pointe. Courgettes kenmerken zich door een 'stevige' aanblik en een milde smaak van het vruchtvlees. Vanuit Amerika kwam de courgette in Italië terecht, van waaruit de kennis en de teelt ook bij ons doorbrak.

    En ja, courgettes zijn cool voor je gezondheid!
    Eerst en vooral gaat het (weeral) om een caloriearm product: nauwelijks 13 kcal per 100 gram. Maar een normale portie van zo'n 300 gram levert je wel een belangrijke hoeveelheid vezels en vitamine B9. Beter bekend onder de naam foliumzuur, wordt onder andere genoemd in het kader van de mentale gezondheid. Ook zou foliumzuur preventief werken voor een aantal ernstige aandoeningen bij de foetus. Daarnaast zijn courgettes een belangrijke bron van magnesium en vitamine B1.
    Om het maximale rendement van deze voedingsrijkdom op te nemen, kun je de courgette best bakken of stomen.
    Hierbij maken we toch een randbemerking: de courgette lust best vetstoffen en absorbeert die met veel plezier. In die zin is de courgette, net als de aubergine trouwens, een vetspons. Wees dus zuinig met vetstoffen, dan verteert de groente ook gemakkelijker!

    Receptjes met courgette

    gratting van courgette

    Courgettegratin met sardientjes en aardappelplakjes

    Ingrediënten voor 1 persoon

    • 1 courgette
    • 2 tomaten
    • 1 teentje knoflook
    • 1 takje tijm
    • 1 blaadje laurier
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 3 sardines (blik)
    • 30 g geraspte Parmezaanse kaas
    • peper en zout

    Bereiding
    Was de courgette en snijd ze in schijfjes van 1 cm dik. Bestrooi ze met zout en laat het vocht eruit trekken gedurende 30 minuten. Pel en ontpit de tomaten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Laat het tomatenvlees met het geperste knoflook, de tijm, de laurier, peper en zout op een zacht vuurtje tot een dikke brij stoven. Laat de sardines uitlekken, dep ze droog en snijd ze in stukjes. Spoel het zout van de courgetteschijfjes en dep ze droog. Bak ze in de olijfolie in een pan met een antiaanbaklaag (2 minuten per zijde) en laat ze uitlekken op keukenpapier. Schik ze op de bodem van een ovenschaal en kruid ze met een weinig zout en peper. Bedek ze met de tomatenbrij en schik daarbovenop de stukjes sardine. Bestrooi met de geraspte kaas en laat 20 minuten gratineren in een oven van 200 °C.

    Hawaïaanse wokschotel

    courgette bereiden

    Ingrediënten voor 1 persoon

    • 80 g volle rijst (droog gewogen)
    • 6 diepvriesscampi
    • 1 rode paprika
    • 1 prei
    • ¼ van een courgette
    • 1 schijf ananas (blik)
    • 2 eetlepels maïskorrels
    • 1 eetlepel olie
    • 1 teentje knoflook
    • 1 koffielepel geraspte gember
    • 1 theelepel kurkuma
    • 1 koffielepel sojasaus
    • peper en zout

    Bereiding
    Kook de volle rijst in gezouten water (ong. 25 minuten). Laat de scampi ontdooien en pel ze (dat gaat gemakkelijk als ze nog half bevroren zijn). Snijd het zwarte darmkanaaltje weg. Maak de paprika en de prei schoon en snijd ze in reepjes, snijd de courgette in blokjes, de ananasschijf in stukjes. Verhit de olie in een wokpan. Voeg de scampi toe zodra de olie begint te walmen. Roerbak ze gedurende 1 minuut en schep ze uit de pan. Roerbak vervolgens de groenten in dezelfde vetstof gedurende 5 minuten. Voeg nu het geperste knoflook, de gember, de kurkuma en de sojasaus toe en laat nog 1 minuut roerbakken. Proef de bereiding en kruid zo nodig bij met peper en zout. Roer tot slot de scampi door de wokschotel en dien meteen op met de rijst.

    10-09-2011, 17:06 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Bijgerechten
    31-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aspergerisotto

    Aspergerisotto

    Aantal personen: 4

    • Ingrediënten
      • 6 geschilde witte asperges
      • 6 geschilde groene asperges
      • 1 fijngesneden ui
      • 1 el boter
      • 2 el slagroom
      • 2 el olie
      • 200 g rijst
      • 1 dl witte wijn
      • 100 gram verse Parmezaansekaas, geraspt
      • Suiker
      • Zout
      • Versgemalen zwarte peper

         

    • Bereiding:
      • Asperges koken, met koud water afspoelen en laten uitlekken
      • 7,5 dl kookvocht apart houden Kopjes van de asperges afsnijden en de stelen in stukjes van 1 cm snijden ±1/4 deel van de stelen pureren, en de slagroom toevoegen
      • De ui in de olie ± 5 min fruiten
      • Voeg de rijst toe en bak deze glazig, beslist niet bruin
      • Meng het kookvocht met de wijn en voeg dit beetje bij beetje toe aan de rijst
      • Laat de rijst 20 minuten op laag vuur gaar koken
      • Voeg na 15 minuten de aspergestelen en de puree toe
      • Breng de risotto op smaak met zout, peper en Parmezaansekaas
      • Garneer de risotto met de asperge kopjes

    31-08-2011, 20:57 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wittekool met babi ketjap en Indische rijst

    Wittekool met babi ketjap en Indische rijst
    hoofdgerecht 4 personen

    Ingrediënten
    2 uien
    ½ witte kool
    1 rode peper
    5 el zonnebloemolie
    1 schaaltje varkensreepjes naturel (a 400 gr)
    3 el zoete ketjap
    2 zakjes express rijst (rijst op Indische wijze, a 250 gr)
    1 potje atjar tjampoer
    wok

    Bereiding
    Uien pellen en snipperen. Kool  fijnsnijden. Peper schoonmaken, zaadjes verwijderen en in dunne reepjes snijden. In wok olie verhitten en ui ca. 3 minuten bakken. Vlees in wok scheppen en in ca. 5 minuten rondom bruinbakken. Kool en peperreepjes toevoegen en ca. 3 minuten meebakken (tot halfgaar). Ketjap en ½ kopje water erbij schenken en ca. 3 minuten zachtjes laten koken tot groente gaar is. Rijst volgens gebruiksaanwijzing verwarmen. Kool-vleesmengsel op smaak brengen met zout, ketjap en peper.
    Rijst over vier borden verdelen. Kool met babi ketjap erbij scheppen.

    Serveren met atjar tjampoer.

    31-08-2011, 20:48 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:indisch recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomers stoofpotje met gehaktballetjes

    Zomers stoofpotje met gehaktballetjes

    Ingrediënten voor 4 personen:

    • 2 eetlepels olie
    • 1 schaal runderballetjes (ca. 300 g, biologisch)
    • 2 uien, in smalle partjes
    • 1 rode paprika, grof gesneden
    • 1 courgette, in halve plakjes
    • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
    • 1 zak aardappelpuree (750 g, diepvries)

    Bereiding:

    1. Verhit de olie in een braadpan en bak de runderballetjes rondom bruin.
    2. Voeg de ui toe en fruit deze bruin. Schep de paprika, de courgette en de tomatenblokjes met vocht toe en breng het al roerend aan de kook.
    3. Voeg eventueel wat (warm) water toe, als de saus te dik is. Stoof het geheel 10 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
    4. Verwarm de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer het zomerse stoofpotje met de aardappelpuree.

    Tips:

    • Gebuik zelf gemaakte aardappelpuree i.p.v. diepvriespuree.
    • Ook lekker met rijst i.p.v. aardappelpuree

    31-08-2011, 20:30 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vlees
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Souvlaki van varkenshaas

    Souvlaki van varkenshaas

    Ingrediënten voor 4 personen:

    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 teen knoflook
    • 1 eetlepel paprikapoeder
    • 2 eetlepels gedroogde oregano
    • 300 g varkenshaas
    • 2 kleine uien

    Bereiding:

    1. Maak een marinade van 2 el olijfolie, 1 fijngesneden teen knoflook, 1 el paprikapoeder en 2 el gedroogde oregano.
    2. Snijd 300 g varkenshaas in stukjes, voeg de marinade toe en laat het vlees afgedekt minstens 1 uur in de koelkast marineren.
    3. Neem het vlees uit de koelkast en strooi er naar smaak peper en zout over. Snijd 2 kleine uien in dunne ringen.
    4. Bak het vlees met de ui en een beetje olijfolie op de grillplaat van de gourmetset of in een pannetje in 5 min. gaar. Keer de stukjes vlees doorlopend.
    5. Lekker met tzatziki en een geroosterd pitabroodje

    31-08-2011, 20:29 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vlees
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pangasiusrolletjes met ontbijtspek

    Pangasiusrolletjes met ontbijtspek

    Ingrediënten voor 4 personen:

    • ca. 280 gram pangasiusfilet (vis)
    • 2 theelepels provençaalse kruiden
    • 4 plakjes ontbijtspek

    Bereiding:

    1. Snijd 1 schaaltje pangasiusfilet in reepjes. Strooi er 2 theelepels Provençaalse kruiden over en peper naar smaak (voeg geen zout toe).
    2. Rol de stukjes vis in een plakje ontbijtspek. Leg de rolletjes in een schaaltje en zet op tafel.
    3. Bak de rolletjes ca. 5 min. in een pannetje of op de plaat van de gourmetset

    31-08-2011, 20:27 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaanse letter

    Spaanse letter

    Ingrediënten voor 4-6 personen:

    • 300 g rundergehakt
    • 1 eetl. paprikapoeder
    • zout en versgemalen peper
    • 10 olijven, zonder pit, gehakt
    • 6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
    • 1 ei, losgeklopt

    voor de garnering:

    • halve olijven en reepjes
    • geroosterde paprika
    • bakplaat, ingevet of bekleed met bakpapier

    Bereiding:

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Meng het gehakt met paprikapoeder, zout, peper en gehakte olijven. Halveer de plakjes bladerdeeg.
    2. Vorm van 6 halve plakjes bladerdeeg op de bakplaat een letter, bijvoorbeeld de ‘S’. Druk de naden tegen elkaar. Leg met behulp van twee lepels het gehakt als vulling op het bladerdeeg.
    3. Dek het gehakt af met de rest van de deegplakjes; druk de zijnaden goed aan met behulp van wat ei. Prik het deeg van de letter aan de bovenkant hier en daar in en strijk er de rest van het ei over.
    4. Bak de letter in 20-25 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Garneer met olijven en paprika.

    31-08-2011, 20:26 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade van geroosterde goenten

    Salade van geroosterde goenten
    4 Personen

    Ingrediënten
    2 eieren
    3 groene paprika`s
    3 vleestomaten
    2 uien
    1 teentje knoflook
    2 el citroensap
    6 el olijfolie
    1 tl gemalen komijn (djinten)
    zout & versgemalen peper
    1 blikje ansjovisfilets
    12 zwarte olijven zonder pit 

    Bereiding
    Grill voorverwarmen. Eieren in ca. 10 minuten hard koken. Eieren laten schrikken, pellen en in partjes snijden. Paprika`s, vleestomaten en uien ca. 15 cm onder grill schuiven en in 15-20 minuten roosteren tot groente begint te blakeren. Groenten afgedekt laten afkoelen, schil en zaadjes van tomaten en paprika verwijderen. Groente in kleine blokjes snijden en op schaal leggen. Knoflook pellen en boven kom uitpersen. Citroensap, olie, komijn, zout en peper naar smaak toevoegen en tot dressing kloppen. Dressing door groenten scheppen. Ansjovis afgieten en olijven halveren. Salade garneren met ansjovis, olijven en partjes ei.

    31-08-2011, 20:16 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:saladen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegrilde geitenkaas met honingdressing

    Gegrilde geitenkaas met honingdressing
    voorgerecht 
    gegrildegeitenkaashoning.jpg

    Ingrediënten
    200 gr zachte geitenkaas
    2 el bloem
    100 gr gemengde sla
    2 el gedroogde tomaat
    1 rode ui, in halve ringen
    2 el pijnboompitten
    Voor de dressing
    1 eidooier
    1 tl witte wijnazijn
    1 tl mosterd
    1 el bouillon
    1 el honing
    2 dl maïskiemolie
    zout

    Bereiding
    Meng met een staafmixer alle ingrediënten voor de dressing door elkaar, behalve de olie. Giet er dan langzaam de olie bij tot de dressing gaat binden. Breng op smaak met zout. Snijd de geitenkaas in 2-3 plakken en druk met een vormpje 12 kleine rondjes uit de kaas. Rol ze door de bloem. Bak de kaasrondjes in een grillpan of onder de grill 1 minuut aan beide kanten. Verdeel de salade over 4 borden. Garneer met de ui, tomaat en pijnboompitten. Leg er de geitenkaas bij en giet de dressing eromheen.

    31-08-2011, 20:15 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Coquilles op een bedje van cantharellen met oestersaus

    Coquilles op een bedje van cantharellen met oestersaus

    Ingredienten 
    7 coquille saint jacques  (1 per persoon)
    een bakje cantharellen
    oestersaus
    olijfolie
    chili-knoflookolie
    zeezout & zwarte peper
    klein klontje croma
    een paar sprietjes bieslook
    amuse lepels

    Bereiding
    De cantharellen heel goed wassen, liefst enkele keren, het is moeilijk het zand eruit te wassen. De grote paddestoelen klein snijden, en een scheutje olijfolie en een klein scheutje chiliknoflook olie en het klontje croma in de pan, als het goed warm is, gaan de cantharellen er in, lekker bakken met wat zeezout erbij laten bakken tot al het vocht verdwenen is, op het laatst enkele druppels oestersaus erbij.
    D coquilles met wat zeezout, peper en olijfolie kort krokant bakken om en om, dit doe je op het allerlaatste moment. Drupeltje oestersaus erbij, wat lauwwarme cantharellen op de lepel, een coquille er op en 2 sprietjes bieslook voor de garnering.
    Leuk op een bord de amuse lepels rondom schikken en serveren.

    Wij doen de amuses altijd bij een glas champagne serveren, voor we aan tafel gaan, zeg maar als een soort borrelhapje, maar dan heel luxe.

    kerstmis2007_006.jpg

    31-08-2011, 20:12 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cocktail van Kip Belmont

    Cocktail van Kip Belmont
    Voorgerecht

    Ingrediënten
    250 gr gekookte kipfilet 
    2 perziken 
    ½ rode paprika
    1 sjalotje
    ½ citroen 
    gemberpoeder
    ½ dl mayonaise 
    1 selderijstengel 
    mosterdpoeder
    paprikapoeder
    2 el geklopte slagroom
    zout & peper

    Bereiding
    Schrik de perziken in kokend water en pel ze. Snij ze in juliënne. Pers de citroen uit en sprenkel het sap over de perziken. Snij een gedeelte van de selderij in juliënne en voeg dit bij de perziken. Hak het sjalotje zeer fijn, voeg er wat gemberpoeder en mosterdpoeder bij. Voeg dit bij de perziken, voeg wat zout toe, meng voorzichtig en laat het een kwartier staan. Snij het kipvlees in juliënne en meng het voorzichtig onder de rest, maak de mayonaise en roer er de geslagen room door. Haal de pitjes en de witte randen uit de paprika. Snij de paprika in zeer dunne juliënne. Meng de mayonaise voorzichtig door het kipmengsel. Zet het koud weg tot aan het gebruik. Vul dan de coupes met het mengsel, leg er wat juliënne paprika bovenop en bestuif nog met wat paprikapoeder.

    31-08-2011, 20:11 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carpaccio van gerookte kip met boerenjongens

    Carpaccio van gerookte kip met boerenjongens
    voorgerecht 4 personen

    Ingrediënten
    3 gerookte kipfilets
    1 krop groene sla
    ½ bakje gedroogde abrikozen
    4 el pijnboompitten
    4 el boerenjongens met vocht
    4 el dressing naturel 
    versgemalen peper en zout
    Voor de garnering
    2 sinaasappels in plakjes gesneden

    Bereiden
    Snijd de gerookte kipfilets in dunne plakjes en leg deze in 4 ronde cirkels op een ovenplateau bedekt met vetvrij papier. Bak vervolgens de pijnboompitten goudbruin in een droge pan met anti-aanbaklaag. Meng daarna de dressing met boerenjongens en een beetje vocht. Snijd de abrikozen in kleine blokjes en laat deze marineren in de dressing. Verwarm de oven voor op 200ºC en plaats het ovenplateau met gerookte kip ca. 5 minuten in de oven. Plaats de cirkels vervolgens op lauwwarme borden. Rangschik de binnenste blaadjes van de sla in het midden van de gerookte kipplakjes. Besprenkel het gerecht met de dressing van abrikozen en boerenjongens. Strooi daarna de pijnboompitten over de carpaccio.

    Garneer het gerecht met plakjes sinaasappel.

    Tip
    U kunt dit gerecht voorbereiden door de gerookte kip in plakjes te snijden en in een rondje op plastic folie te plaatsen. Dek de laag elke keer af met een stukje plasticfolie en vries deze in. Ontdooi het geheel voor gebruik.

    31-08-2011, 20:09 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carpaccio van biet en meiknol met pistache

    Carpaccio van biet en meiknol met pistache
    6 Personen

    Ingrediënten
    4 Rode bieten
    4 Meiknol
    1 Citroen
    1 bosje Peterselie
    1 takje Munt
    1 takje Koriander
    2 bosjes Rucola
    2 takjes Swiss Chard
    75 gr Geitenkaas
    75 gr Pistachenoten
    65 ml Oijfolie
    10 ml (Wal)notenolie
    peper & zout

    Bereiden
    Afhankelijk van de smaak van de biet rauw, de in aluminium verpakte bieten half uur garen in de oven op 180 graden. Af laten koelen. De pistachenoten in een plasticzak doen en op snijplank met deegroller in stukjes slaan. De pistachekruimels in een kom overhevelen. De fijngehakte munt, koriander en peterselie samen met een halve eetlepel citroensap, 1 tl geraspte citroenschil, snufje suiker en de 2 soorten olie bij de pistache toevoegen en door elkaar roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Bieten schillen en met een mandoline in flinterdunne plakjes snijden. De meiknollen schillen en met de mandoline in flinterdunne plakjes snijden. Rucola en de Swiss chard wassen en droogdraaien. Halve eetlepel citroensap met 1 eetlepel olijfolie met peper en zout mengen. Theelepel water toevoegen. Hiermee de slasoorten op smaak brengen. Het bord opmaken met de plakjes biet en meiknol. Hierover de pistachedressing verdelen. Sla erop leggen en beetje verkruimelde geitenkaas eroverheen strooien. Op laatst klein beetje verse peper en zout erover strooien

    31-08-2011, 20:07 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huis-apotheek

    Huis-apotheek

    Citroenthee - Tegen migraine
    Pluk wat blaadjes van de citroenmelisse en trek er thee van. Eventueel de thee zoeten met honing.

    Voetenbadje - Tegen wintertenen.
    Neem een afwasteiltje met warm water, doe er een paar druppeltje etherische lavendelolie in en hou je voeten er tien minuten in. Als je klaar bent is het lekker om je voeten met wat massageolie te masseren. Dit recept werkt ook als je door veel lopen zere voeten hebt gekregen.

    Grote weegbree - Tegen brandneteljeuk.
    Een al oud trucje. Neem een blaadje weegbree, kneus het en doe het tegen de pijnlijke plek.

    Augurk - Tegen insectenbeten.
    Hoewel augurk niet echt een kruid is, kom je hem wel in veel kruidenboeken tegen. Snij een plakje van de augurk en leg dit op de gestoken plek.

    Last van muggen?
    Eet veel knoflook. Of meng 1 theelepel etherische citroenolie met 2 eetlepels olijfolie en smeer je daarmee in.

    Stomen met kamille - Tegen verstopte neus en verkoudheid.
    Neem 3 eetlepels kamillebloempjes op een schaal kokend water en ga met je hoofd boven de schaal zitten. Zorg met een handdoek dat je damp niet verloren gaat. 5 minuten stomen

    31-08-2011, 20:03 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Balkenbrij

    Balkenbrij Balkenbrij is een typisch Nederlands gerecht. Het komt weg uit het oostelijk en zuidelijk deel van Nederland. Meestal wordt het in het najaar en de winter gegeten. Het bevat slachtafval van het varken, boekweitmeel of tarwebloem en kruiden. Waarschijnlijk is het woord balkenbrij afgeleid van brij van gebalchte. Gebalchte zijn de resten van een geslacht dier. Er bestaan tientallen recepten voor balkenbrij. Hieronder vind je er een aantal. Algemene serveertips voor balkenbrij Balkenbrij wordt op veel verschillende manieren gegeten:

    Op brood met roggebrood erop Los als tussendoortje of bij een maaltijd met stroop of mosterd Met gebakken appeltjes ernaast Met appelmoes Met rode kool Op krentebrood (Brabants) Met pruimen ernaast Balkenbrij kan goed ingevroren worden. Snij de balkenbrij voordat je het invriest al wel vast in plakken.

     balkenbrij.jpg

    Balkenbrij recept 1

    Ingrediënten
    2 kilogram schouderkarbonade
    2 kilogram mager spek
    1 kilogram lever
    1 kilogram boekweitmeel
    peper
    zout
    nootmuskaat

    Bereiding
    Laat het vlees samen met de peper, het zout en de nootmuskaat 3 uur sudderen in ruim water. Laat het dan afkoelen. Haal het vlees uit de pan en maak het fijn met een vleesmolen. Dan de bouillon weer aan de kook brengen en het boekweitmeel en beetje bij beetje aan toevoegen. Goed roeren zodat er geen klontjes ontstaan! Voeg er zoveel meel aan toe dat de lepel erin omhoog blijft staan. Dan het mengsel in een vorm doen en in de koelkast laten opstijven. Dan in plakken snijden en opbakken.

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Balkenbrij recept 2 Ook wel Gelderse balkenbrij genoemd. ~

    Ingrediënten
    1½ liter bouillon
    ½ liter bloed
    ½ à 1 kilogram aan spek en vleesresten
    Rommelkruid (zouthout, anijs, kaneelkoppen, gemberpoeder en sandelhout)
    Foelie
    Nootmuskaat
    Laurier
    Tijm
    Zout
    300 gram boekweitmeel
    Half kopje rozijnen
    Gesnipperde appel

    Bereiding
    Doe het vocht, het vlees, de kruiden, de rozijnen en de appel in een pan en laat het even koken. Voeg dan langzaam het boekweitmeel eraan toe. Goed roeren. Schenk het mengsel over in een vorm die in de magnetron kan. Kook het mengsel dan langzaam bij een niet te hoge stand gaar in 20 à 30 minuten. Laat het afkoelen en snij in plakken. Daarna opbakken in de koekepan.

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Balkenbrij recept 3

    Ingrediënten
    3 liter bouillon
    300 gram wildlever (grof gemalen)
    400 gram vers spek
    100 gram vlees van wild
    20 gram rommelkruid (zouthout, anijs, kaneelkoppen, gemberpoeder en sandelhout)
    400 gram boekweitmeel
    20 gram zeezout

    Bereiding
    Doe het vlees en de bouillon in een pan en kook het net rosé. Voeg dan de rommelkruiden (fijgestampt) eraan toe. Laat dit 5 minuten weken en intrekken. Voeg beetje bij beetje het boekweitmeel toe. Laat het afkoelen. Doe het mengsel dan in een ingevette cakevorm en zet het een dag in de koelkast. Dan in plakken snijden en opbakken.

    31-08-2011, 19:59 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Archief per week
  • 12/05-18/05 2014
  • 07/11-13/11 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 25/10-31/10 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    We zijn de 24de week van 2025


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs