Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.
Zoeken met Google
Zoeken in blog
Gedicht: Bewijzen
Ik wil me niet bewijzen waarom zal ik dat doen ik hoef me niet verantwoorden, ik kan doen wat ik wil ik hoef aan niemand wat te vragen, waarom dwingen zoveel mensen je daartoe, waarom zal ik angst hebben een fout te maken zijn we niet allemaal mens wie zonder fouten is werpen de eerste steen, mijn angsten werp ik af, mijn stress laat ik achter mij ik ben ik en als je dat niet zou bevallen, Dan is daar het gat van de deur.
Kippenboutjes inwrijven met peper en zout. Hak de knoflook fijn of druk
die door de knoflookpers. Laat de rozijnen wellen in wat warm water.
Laat de olijfolie in een flinke pan heet worden en schroei de bouten op
hoog vuur rondom aan. Temper het vuur en doe de tomaten en de knoflook
erbij. Sluit de pan en laat het vlees in een klein half uur gaar
smoren.
5 Minuten voor de kip gaar is de "stukjes" ananas en wat van het
vocht erbij doen, evenals de rozijnen. Maak de saus op smaak met peper,
zout, rozemarijn, paprika- en kerriepoeder.
Lekker met 100 gram rijst.
margarine (om de vorm in te vetten)
bloem
2 kleine appels
1 citroen
25 gram margarine
75 gram magere kwark
100 gram suiker
1zakje vanillesuiker
mespuntje zout
2 eieren
100 gram zelfrijzend bakmeel
poedersuiker
Werkwijze:
Bestrijk een springvorm (15 cm doorsnee) met margarine en bestuif hem
met bloem. Verwarm de oven voor op 160° C. Schil de appels, snijd ze in
parten en snijd de appelparten aan de bolle kant enkele malen in. Boen
de citroen met warm water goed schoon en rasp het buitenste van de
schil eraf.
Roer de margarine met de kwark, de twee suikers, de citroenschil
en het zout zacht. Voeg één voor één de eieren toe. Zeef het
zelfrijzend bakmeel boven de kom en roer het erdoor tot het deeg een
gladde massa is. Doe het deeg in de springvorm en druk de appelparten
met de volle kant naar boven in het
deeg. Bak de appelcake 1 uur in de oven. Bestrooi de afgekoelde cake met poedersuiker. Snijd de cake in 8 punten.
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd het teentje knoflook doormidden en
wrijf de bodem en de zijkanten van een grote, ondiepe ovenschaal ermee
in. Snijd de aardappelen in dunne schijfjes en leg eenderde ervan in de
schaal. Strooi er wat kaas over en breng ze op smaak met zout en peper.
Giet een klein beetje bouillon over de aardappelen, zodat ze niet
verkleuren. Bouw de schotel verder op. Eindig met
geraspte kaas en giet de resterende bouillon erover. Strooi de
geraspte nootmuskaat erover. Bak het gerecht in 75 minuten á 90 minuten
in de oven tot de aardappelen gaar zijn en de randjes mooi bruin.
Ui is ook lekker in dit recept. Snijd een middelgrote ui in dunne ringen en leg deze op de kaas.
De tomaten wassen en van elk een 'dekseltje' afsnijden en wel zo dat je
goed bij het binnenste van de tomaat kunt komen. Hol de tomaat uit met
een lepeltje. De tomaten op hun kop laten uitlekken. Het rundergehakt
bakken. De peterselie, ui en knoflook wassen en zeer fijn snijden. Dit
doe je vervolgens allemaal bij het rundergehakt, plus het vruchtvlees
van de tomaten. Ongeveer 5 minuten laten bakken.
De oven voorverwarmen. Roer daarna de paneermeel en de kaas er
doorheen. Vul de tomaten met het prutje. De tomaten in het midden van
de oven circa 20 minuten verwarmen tot de paneervulling mooi bruin
ziet. Bevat per 2 tomaten 220 kilocalorieën, exclusief aardappelen of
rijst.
Pizza Margherita (met tomatensaus en Mozzarella)
(voor 4 personen)
Ingrediënten:
2 pakjes Danerolles Pizza en Tomato (vers deeg en makkelijk)
1 eetlepel olijfolie
2 uien
2 teentjes knoflook
200 gram champignons
3 tomaten
1 gele paprika
100 gram achterham in plakjes
375 gram Mozzarella
1 bosje basilicum
Werkwijze:
Volg de instructies op het pakje Danerolles. De ui, champignons,
tomaten, paprika en de knoflook zeer klein snijden en vervolgens laten
bakken in wat olijfolie. Inmiddels zijn de pizzabodems klaar en kun je
de tomatensaus van het pakje over de pizzabodems uitstrijken.
Vervolgens het prutje over de pizza's verdelen. De mozzarella en
achterham en plakjes snijden, de basilicumblaadjes afplukken en dit
alles over de pizza's verdelen. De pizza's 20 minuten laten bakken. De
kaas moet wel smelten, maar mag niet erg bruin worden. Een aanrader
voor iedereen die weinig tijd heeft en toch iets lekkers op tafel wil
zetten. Serveer er een frisse salade bij. Eet smakelijk!
Bevat per pizza 380 kilocalorieën.
Cipolle al balsamico (uien in balsamico-azijn)
(voor 4 personen)
Ingrediënten:
600 gram kleine, rode uien
5 a 10 blaadjes salie
2 eetlepels olijfolie
4 eetlepels balsamico azijn
2 eetlepels rode wijn
2 theelepels honing
peper en zout
Werkwijze:
De uien pellen en in de lengte halveren. De helften nogmaals halveren.
De blaadjes salie wassen en in kleine reepjes snijden. Olijfolie in de
koekenpan heet laten worden. Vervolgens de uien en salie er doorheen
roeren en circa 3 minuten laten fruiten. De balsamico azijn, rode wijn
en de honing door de uien roeren. Zout en peper erover en de pan
afdekken. Ongeveer 10 minuten laten smoren. Opdienen met ciabattabrood
en een frisse salade.
Bevat per portie 125 kilocalorieën.
Een light-variant op de bekende Monchou-taart dus. Hij is erg lekker,
je proeft gewoon niet dat deze taart veel minder calorieën bevat dan de
"normale" monchou-taart! Een aanrader voor de lijners!
Ingrediënten:
2 pakjes monchou
1 pakje bastognekoeken
100 gram bak en braad
2 pakjes klop klop (instant moussepoeder)
100 ml. halfvolle melk
1 blikje vlaaivulling (kers of aardbei)
voor de garnering: aardbeien of bessen
Extra:
bakpapier
mixer
springvorm
---
Bereiding:
Bak en braad in de pan laten smelten, de koek klein kruimelen. Koek ook
in de bak en braad langzaam laten smelten op laag vuur, goed roeren.
Van het vuur halen. Springvorm eerst bedekken met bakpapier, dan vullen
met de koek. Klop klop romig opkloppen met de melk. De monchou mixen
met de mixer, daarna de klop klop erbij gieten en nog even alles goed
door elkaar mixen. het geheel verdelen over de bodem en de vlaaivulling
erover gieten en verdelen. Zet het minimaal zes uur in de koelkast.
Voor het opdienen garneren met verse aardbeien of bessen.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.Snijd de ui in dunne
ringen.Halveer de spaanse peper,verwijder de zaadlijst en snijd hem in
stukjes.Verwarm een eetlepel olijfolie in een pan en voeg vervolgens de
ui,de Spaanse peper en de uitgeperste knoflook toe en bak het een paar
minuten tot de ui glazig is.Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe en
breng het geheel aan de kook.Laat de saus indikken tot er bijna geen
vocht meer over is en breng het op smaak met peper,zout en de helft van
de oregano.Snijd ondertussen de kipfilets in dunne plakken.Bestrooi
deze vervolgens met vers gemalen peper en de rest van de oregano.Verhit
1 eetlepel olijfolie in de pan en laat de kipfilets snel aan beide
kanten bruin bakken.Leg de kipfilets in de ovenschaal en verdeel de
saus er overheen.Strooi de geraspte 30+kaas eroverheen.Laat de kip
vervolgens in 20 minuten in de verwarmde oven gaar worden.
ca.264 kcal
TIP;Wil je het extra pittig?Voeg dan een theelepel piripiri aan de tomatensaus toe.
SERVEERTIP;
serveer deze kipfilets met 125 gram pasta per persoon en een komkommersalade.
AANKOMEN:
Wil je niet afvallen,maar juist wat aankomen?Neem dan i.p.v kipfilet kippenpootjes.
Dit geeft je per 100 gram 120 kcal.extra.
Bereiding:
Kook de tagliatelle in een grote pan met water al dente. verwarm een
eetlepel olijfolie in een koekenpan en rooster onder voortdurend
omscheppen de pijnboompitten bruin. Haal de pitten uit de pan en laat
deze afkoelen. Bak vervolgens in een eetlepel olijfolie de fijngesneden
bosuitjes en de uitgeperste knoflook, voeg na 2 minuten de demi crème
fraiche toe. Laat dit even meebakken en breng het vervolgens op smaak
met vers gemalen peper een een beetje zeezout. Voeg dan de 125 ml
boullion toe. Giet de tagliatelle af en meng dit door het demi crème
fraiche mengsel. Schep als laatste de Rucola en de pijnboompitjes er
doorheen en bestrooi met een beetje geraspte 30+ kaas. Meteen opdienen.
Bereiding;
Leg de gelatineblaadjes in koud water en laat ze weken.Splits de
eierdooiers van het eiwit,en klop de dooiers met de zoetstof tot een
luchtige witte massa.Doe de uitgeperste citroen samen met de bananen in
een kom en pureer dit met een staafmixer.Schep er vervolgens de
slankroom en het rum-aroma doorheen.Haal de gelatineblaadjes uit het
water,knijp ze goed uit en vermeng ze met twee eetlepels heet
water.Mix,zodra het goed opgelost is,de gelatine door de
bananenmousse.Klop dan de eiwitten tot een stevig schuim en spatel het
schuim voorzichtig door de bananenmousse.Vul een leuk siliconenvormpje
en laat minimaal vier uur in de koelkast opstijven.
Serveer omgekeerd op een bordje en garneer met een klein beetje gemalen kokos en een blaadje munt.
aankomen;
Wanneer je wilt aankomen,neem je slagroom i.p.v slankroom en suiker i.p.v zoetstof.
Bereiding:
Was de rozijnen en snijd de perziken in reepjes. Snijd de champignons
in stukjes, de rode ui in ringen en pers de knoflook. Kruid de
kipblokjes met de kipkruiden, paprika poeder en versgemalen peper.
Verwarm een eetlepel olijfolie in een ban en bak hierin de kipblokjes
gaar. Verwarm in een andere pan ook een eetlepel olijfolie en bak
hierin de ui, champignons en de rozijnen in een paar minuten glazig.
Voeg de finesse slankroom toe en laat even pruttelen. Voeg de
kipblokjes bij het groentenmengsel en laat het nog 2 minuten pruttelen.
Voeg vlak voor voor het opdienen de perzik reepjes toe.
Lekker met 125 gram basmati rijst en een frisse salade
VERMAGEREN DOOR SEKS
Het is al een hele tijd bekend dat seks een goede vorm van lichaamsbeweging
is, maar tot voor kort was er nooit onderzoek gevoerd naar het verbranden
van calorieën door verschillende seksuele activiteiten. Na een diepgravende studie
kunnen we u nu met trots volgende resultaten voorleggen:
UITTREKKEN VAN HAAR KLEREN
Met haar toestemming ............. 12 calorieën
Zonder haar toestemming ......... 187 calorieën
HET LOSMAKEN VAN HAAR BEHA
Met beide handen ................ 8 calorieën
Met een hand ...................... 12 calorieën
Met je tanden .................... 85 calorieën
HET AANTREKKEN VAN EEN CONDOOM
Bij een erectie ............ 6 calorieën
Zonder een erectie ...... ... 315 calorieën
VOORSPEL
Proberen de clitoris te vinden .... .... 8 calorieën
Proberen de G-plek te vinden ........ 92 calorieën
POST-ORGASME
In bed liggen knuffelen .................. 18 calorieën
Onmiddellijk opstaan ......... ....... 36 calorieën
Uitleggen waarom je onmiddellijk opstaat .... ....... 816 calorieën
EEN TWEEDE ERECTIE KRIJGEN, ALS JE
20-29 jaar bent ..................... 36 calorieën
30-39 jaar bent ... ............. 80 calorieën
40-49 jaar bent .................... 124 calorieën
50-59 jaar bent .................... 972 calorieën
60-69 jaar bent .................... 2916 calorieën
70 jaar of ouder bent . ........... resultaten nog niet binnen
ACHTERAF AANKLEDEN
Kalm .. .................... 32 calorieën
Gehaast .................. 98 calorieën
Terwijl haar vader op de deur staat te bonken ............ 1218 calorieën
Terwijl je vrouw op de deur staat te bonken ........3521 calorieën
Kook de eieren en snijd deze wanneer ze afgekoeld zijn in kleine
stukjes. Schil de komkommer en snijd deze in blokjes. Vermeng de
halfvolle mayonaise, magere yoghurt en geperste knoflook. Doe
vervolgens de eieren, taugé, komkommer erbij. Verwarm de pitabroodjes
in de oven of broodrooster. Snijd ondertussen de sla klein. Leg de sla
onderin de opengesneden pitabroodjes en schep vervolgens het
ei/groentemengsel er bovenop. Garneer het vervolgens met plakjes
cherrytomaatjes.
Koolsalade met gerookte kip
Ingrediënten
400 gr witte kool
200 gr gerookte kip
1 bosje bieslook
1 krop ijsbergsla
1 handje rozijnen
4 eetlepels yofresh
halve eetlepel grove mosterd,
zout en peper
Bereiding Snijd alles heel fijn. Meng het in een kom met de rozijntjes en de
bieslook. Roer in een kommetje de dressing van yofresh, mosterd en
breng dit op smaak met zout en peper. Meng de dressing door de salade.
Recept voor zomersalade met courgette, Chinese kool en gerookte zalm
Zomersalade met courgettes, Chinese kool en gerookte zalm als voorgerecht
Recept voor zomersalade met courgette, Chinese kool en gerookte zalm
Een fris voorgerecht
Ingrediënten voor deze zomers salade:
een jonge courgette
een beetje Chinese kool
gerookte zalm
bieslook
kerstomaatjes
een paar blaadjes Rucola (raketsla, eikenbladsla)
vinaigrette naar keuze (eventueel met een beetje
vloeibare honing en wat witte balsamicoazijn in, of met wat
gembersiroop en wat frambozenazijn in. Door de notensmaak van de rucola
kun je ook notenolie gebruiken)
Courgettes
Hoe ga je te werk bij het bereiden van het frisse voorgerecht?
Snij je Chinese kool in dunne reepjes
Snij je jong courgette ook in hele dunne plakjes
(jong courgette dan is ze nog heel mals en zitten er nog maar hele
kleine zaadaanzetten in)
Snij je gerookte zalm in kleine stukjes
Halveer je kerstomaatjes
Snij de rucola heel fijn
Meng alles goed door elkaar (hou een aantal kerstomaatjes over voor versiering) en doe er je favoriete vinaigrette op.
Plaats het in de koelkast tot net voor het serveren
Leg in een saladebord en versier met wat bieslook en wat halve kerstomaatjes
Zomerse gerechten met groenten en fruit: voorgerechten, hoofdgerechten en desserts
Zomerse gerechten met groenten en fruit: voorgerechten, hoofdgerechten en desserts
Koken als een keukenprins(es) en toch genieten van de zon
Verrassend uit de hoek komen met smakelijke gerechten is niet zo
gemakkelijk. Want inventief koken neemt dikwijls veel tijd in beslag.
We hebben een fijn menu voor je ontworpen met keuze uit zes originele
gerechten waarin groenten en fruit een belangrijke rol spelen. Wat ze
zo speciaal maakt is hun eenvoud. Ze zijn vrij vlotjes te maken, de
basisbereidingen zelfs op voorhand, en ze zien er bijzonder feestelijk
uit. Je kunt familie en vrienden vergasten op een zomers feest en toch
houd je nog tijd over om te zonnen in de tuin of op het terras.
Voorgerecht: Bavarois van bloemkool met gerookte zalm Voor 6 personen
Een kleine bloemkool
1 preistengel, enkel het wit
1 l kippenbouillon
2 dl room
5 gelatineblaadjes
1 lollo bionda
4 sneetjes gemarineerde zalm (kant en klare gravlax uit de supermarkt)
Snijd de bloemkool in roosjes en het preiwit in schijfjes. Breng de
kippenbouillon met alle ingrediënten aan de kook tot de groenten gaar
zijn. Giet er dan de room bij en laat afkoelen. Mix de soep fijn. Meng
er vervolgens de gelatineblaadjes onder en giet de soep in 6 vormpjes
en laat ze opstijven in de koelkast. Was en pluk de sla. Snijd de
gemarineerde zalm in reepjes. Ontvorm de bavarois op een bord. Serveer
er de sla en de gemarineerde zalm bij. Sprenkel wat fijne olijfolie
over de sla.
Voorgerecht: Salsa met kort gebakken tonijn Voor 6 personen
500 g tonijn
1 komkommer
3 tomaten
1 ui
1 mango
1 papaja
½ koffielepel chilipeper, fijngehakt
1 eetlepel verse korianderblaadjes, fijngehakt
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel bruine suiker
Witte en zwarte peper
Schil komkommer, ui, mango en papaja. Snijd ze samen met de tomaten
in fijne blokjes. Meng er de gehakte chilipeper, de olijfolie, de
bruine suiker en koriander onder. Laat een nacht rusten in de koelkast.
Verdeel de tonijn in 6 gelijke delen. Kruid ze met witte en zwarte
peper. Verhit een aanbakvrije pan zonder olie op een hoog vuur en bak
daarin de tonijn aan beide kanten even aan. Alleen de buitenzijde mag
dichtschroeien, de binnenkant moet nog rauw blijven. Snijd elk stukje
tonijn in plakjes en serveer er wat salsa bij.
Hoofdgerecht: Gegrilde kip met tomatensalade Voor 6 personen
6 kipfilets
Voor de marinade
4 eetlepels limoensap
1 koffielepel gedroogde tijm
1 koffielepel rozemarijnblaadjes, fijngehakt
2 teentjes knoflook, geperst
2 eetlepels graantjesmosterd
Zout en peper
Voor de tomatensalade
500 g Baron tomaten
250 g Ministar
250 g Mini San Marzano
250 g feta
25 basilicumblaadjes
1 eetlepel verse majoraan, fijngehakt
Peper van de molen
Grof zeezout
Meng alle ingrediënten voor de marinade. Leg de stukken kip in de
marinade en laat 10 minuutjes marineren. Snijd de tomaten in stukken,
laat de kerstomaatjes desgewenst heel. Verkruimel er de feta over en
bestrooi met de basilicumblaadjes en majoraan. Giet er nog wat
olijfolie over en kruid met peper en eventueel wat grof zeezout. Grill
de stukken kip op de barbecue of in een grillpan. Serveer met de
tomatensalade.
Hoofdgerecht: Pasta met broccoli, kerstomaatjes en gemarineerde zalm
600 g zalmfilet zonder vel
3 eetlepels citroensap
1 eetlepel olijfolie
1 kg broccoli, in roosjes gesneden
300 g Ministar
2 teentjes knoflook, in plakjes gesneden
2 rode chilipepertjes, zonder zaadjes en in fijne stukjes gesneden
Vers gemalen zwarte peper
Vers gemalen parmezaan
400 g oortjespasta of strikjes
Snijd de zalmfilet in 6 gelijke delen. Marineer ze in het mengsel
van citroensap en olijfolie. Kook of stoom de roosjes broccoli tot ze
gaar zijn. Laat ze uitlekken. Verhit wat olie in een pan, voeg er de
helft van de knoflook aan toe en bak daarin al roerende de
kerstomaatjes tot ze zacht zijn. Verhit ondertussen wat olie in een
andere pan, doe er de resterende knoflook bij, de chilipepertjes en de
broccoli en laat 2 tot 3 minuten opwarmen. Schep de ingrediënten
regelmatig om. Kruid met peper van de molen. Kook de pasta beetgaar
volgens de instructies op de verpakking. Meng alle ingrediënten onder
de pasta. Bestrooi met parmezaan.
Dessert: Fruitige brioches Voor 6 personen
100 g rode bessen
100 g zwarte bessen
100 g frambozen
100 g braambessen
100 g blauwe bessen
100 g aardbeien
6 eetlepels kristalsuiker
6 brioches (van de bakker)
Vanille-ijs
Snijd het hoedje van de brioches en haal voorzichtig met een mes het
kruim uit de brioche. Verwarm de bessen, frambozen en aardbeien samen
met de kristalsuiker in een pannetje tot alle suiker is opgelost. Lepel
het fruit in de brioches en zet het deksel erop. Laat 3 tot 4 uur
afkoelen in de koelkast. Serveer er een bolletje vanille-ijs bij.
Dessert Granité: van rode bessen en frambozen oor 6 personen
Rits de rode bessen van de steeltjes. Breng water met de suiker aan
de kook. Voeg de bessen en de frambozen toe en laat afkoelen. Roer de
mousserende wijn door het fruitmengsel. Giet dat mengsel over in een
metalen kom en zet deze in de diepvriezer. Roer het mengsel elk half
uur met een vorm los tot het volledig door ijskristallen is gevormd.
Serveer in hoge glazen en versier elk glas met een takje rode bessen.
De lekkerste groenten en fruit herkent u aan het keurmerk Flandria.
Keuze genoeg om heerlijke zomerse maaltijden klaar te maken. U bent
altijd zeker van kwaliteit, smaak en versheid.
1kg zelfrijzend bakmeel 200gr margarine 2 zakjes vanille suiker 2 zakjes bakpoeder 4 eieren 750 ml karnemelk (benodigheden zijn voor ongeveer 50 Scoons)
1 bekertje slagroom 1 bekertje zure room
--------- Eerst eieren en de karnemelk kloppen. klein beetje van dit mengsel bewaren om de bovenkant er mee in te strijken. zelfrijzendbakmeel,margarine,V.suiker en de bakpoeder toevoegen en daar deeg van maken.
Uitrollen tot 2 1/2 cm dikke plaat Vorm maken , van bv glas of andere vormen.
op een bakplaat leggen en in het midden van de oven plaatsen.
bak dit 15 min / 225 graden / stand 5-6
--------
Bekertje slagroom eerst kloppen , daarna bekertje zure room toevoegen.