recepten van trudy
Inhoud blog
  • wordt
  • trudy
  • Italiaanse kaastaart
  • Indische bruine bonenschotel
  • Indische zoetzure tomatensaus

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     




    Categorieën
  • 0ven schotels (2)
  • aardappels gerechten (11)
  • Barbecue (0)
  • Bijgerechten (4)
  • brood (15)
  • buitenlands eten (32)
  • Caloriearm (9)
  • eieren (2)
  • fruit (6)
  • fruitshaks (2)
  • gebak/taart/cake (9)
  • gehakt (6)
  • gevogelte (3)
  • groenten (23)
  • hartige taart (2)
  • hollands (6)
  • ijs (1)
  • indisch recepten (3)
  • italiaans (3)
  • kaas gerechten (11)
  • lekker hapjes (19)
  • low budget maal tijden (0)
  • lunch (2)
  • moeder dag recepten (4)
  • nagerechten (6)
  • nassie recepten (0)
  • nieuwe recepten (57)
  • ontbijt (0)
  • paprika''s (2)
  • pasta recepten (11)
  • pizza''s (0)
  • recepten voor de feestdagen (7)
  • rijst (6)
  • roer bak (4)
  • saladen (10)
  • sauzen/marinades (5)
  • soepen (25)
  • sushi (0)
  • turkse (1)
  • turkse recepten (16)
  • uit de oven (1)
  • vegetarisch (2)
  • vis (24)
  • vlees (12)
  • voor gerecht (5)
  • wensjes (1)
  • wild (6)
  • wok gerechten (3)


  • Laatste commentaren
  • Fijn weekend (MIA)
        op Hamburgers met Roomsaus
  • Prima toetje met rijst. (Gratis Kredietkaart)
        op toetje met rijst
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op St.Jacobsvruchten
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op LAMSSCHOUDER

  • wel kom bij mij weblog recepten en doe gezellig mee

    Mailinglijst

    Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.



    Zoeken met Google



    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    35.gif
    Gedicht: Bewijzen

    Ik wil me niet bewijzen
    waarom zal ik dat doen
    ik hoef me niet verantwoorden,
    ik kan doen wat ik wil
    ik hoef aan niemand wat te vragen,
    waarom dwingen zoveel mensen je daartoe,
    waarom zal ik angst hebben
    een fout te maken
    zijn we niet allemaal mens
    wie zonder fouten is
    werpen de eerste steen,
    mijn angsten werp ik af,
    mijn stress laat ik achter mij
    ik ben ik
    en als je dat niet zou bevallen,
    Dan is daar het gat van de deur.
    35.gif


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    14-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Exotische kippenboutjes
    Exotische kippenboutjes
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    12 kippenboutjes
    2 teentjes knoflook
    1 blikje gepelde tomaten
    1 blikje ananas
    100 gram rozijnen
    2 eetlepels olijfolie
    rozemarijn
    rozijnen
    paprikapoeder
    kerriepoeder

    Werkwijze:

    Kippenboutjes inwrijven met peper en zout. Hak de knoflook fijn of druk die door de knoflookpers. Laat de rozijnen wellen in wat warm water. Laat de olijfolie in een flinke pan heet worden en schroei de bouten op hoog vuur rondom aan. Temper het vuur en doe de tomaten en de knoflook erbij. Sluit de pan en laat het vlees in een klein half uur gaar smoren.
    5 Minuten voor de kip gaar is de "stukjes" ananas en wat van het vocht erbij doen, evenals de rozijnen. Maak de saus op smaak met peper, zout, rozemarijn, paprika- en kerriepoeder.
    Lekker met 100 gram rijst.

    Bevat per 3 kippenboutjes: 290 kcal.

    14-01-2010, 18:58 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appelcake
    Appelcake

    Ingrediënten:

    margarine (om de vorm in te vetten)
    bloem
    2 kleine appels
    1 citroen
    25 gram margarine
    75 gram magere kwark
    100 gram suiker
    1zakje vanillesuiker
    mespuntje zout
    2 eieren
    100 gram zelfrijzend bakmeel
    poedersuiker

    Werkwijze:

    Bestrijk een springvorm (15 cm doorsnee) met margarine en bestuif hem met bloem. Verwarm de oven voor op 160° C. Schil de appels, snijd ze in parten en snijd de appelparten aan de bolle kant enkele malen in. Boen de citroen met warm water goed schoon en rasp het buitenste van de schil eraf.
    Roer de margarine met de kwark, de twee suikers, de citroenschil en het zout zacht. Voeg één voor één de eieren toe. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven de kom en roer het erdoor tot het deeg een gladde massa is. Doe het deeg in de springvorm en druk de appelparten met de volle kant naar boven in het
    deeg. Bak de appelcake 1 uur in de oven. Bestrooi de afgekoelde cake met poedersuiker. Snijd de cake in 8 punten.

    Per persoon 180 kilocalorieën.

    14-01-2010, 17:57 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pommes Gratin
    Pommes Gratin
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    1 teentje knoflook
    5 grote, vastkokende aardappelen
    3 eetlepels versgeraspte parmezaanse kaas
    6 dl groente-of kippenbouillon
    snufje geraspte nootmuskaat
    zout en zwarte peper

    Werkwijze:

    Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd het teentje knoflook doormidden en wrijf de bodem en de zijkanten van een grote, ondiepe ovenschaal ermee in. Snijd de aardappelen in dunne schijfjes en leg eenderde ervan in de schaal. Strooi er wat kaas over en breng ze op smaak met zout en peper. Giet een klein beetje bouillon over de aardappelen, zodat ze niet verkleuren. Bouw de schotel verder op. Eindig met
    geraspte kaas en giet de resterende bouillon erover. Strooi de geraspte nootmuskaat erover. Bak het gerecht in 75 minuten á 90 minuten in de oven tot de aardappelen gaar zijn en de randjes mooi bruin.
    Ui is ook lekker in dit recept. Snijd een middelgrote ui in dunne ringen en leg deze op de kaas.

    Per persoon 178 kilocalorieën.

    14-01-2010, 17:55 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pomodori repiene (gevulde tomaten)
    Pomodori repiene (gevulde tomaten)
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    8 middelgrote tomaten
    150 gram rundergehakt
    1 bos peterselie
    2 uien
    2 teentjes knoflook
    4 eetlepels paneermeel
    4 eetlepels parmezaanse kaas
    1 eetlepel citroensap
    peper en zout

    Werkwijze:

    De tomaten wassen en van elk een 'dekseltje' afsnijden en wel zo dat je goed bij het binnenste van de tomaat kunt komen. Hol de tomaat uit met een lepeltje. De tomaten op hun kop laten uitlekken. Het rundergehakt bakken. De peterselie, ui en knoflook wassen en zeer fijn snijden. Dit doe je vervolgens allemaal bij het rundergehakt, plus het vruchtvlees van de tomaten. Ongeveer 5 minuten laten bakken.
    De oven voorverwarmen. Roer daarna de paneermeel en de kaas er doorheen. Vul de tomaten met het prutje. De tomaten in het midden van de oven circa 20 minuten verwarmen tot de paneervulling mooi bruin ziet. Bevat per 2 tomaten 220 kilocalorieën, exclusief aardappelen of rijst.

    14-01-2010, 17:53 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pizza Margherita (met tomatensaus en Mozzarella)
    Pizza Margherita (met tomatensaus en Mozzarella)
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:
    2 pakjes Danerolles Pizza en Tomato (vers deeg en makkelijk)
    1 eetlepel olijfolie
    2 uien
    2 teentjes knoflook
    200 gram champignons
    3 tomaten
    1 gele paprika
    100 gram achterham in plakjes
    375 gram Mozzarella
    1 bosje basilicum
    Werkwijze:
    Volg de instructies op het pakje Danerolles. De ui, champignons, tomaten, paprika en de knoflook zeer klein snijden en vervolgens laten bakken in wat olijfolie. Inmiddels zijn de pizzabodems klaar en kun je de tomatensaus van het pakje over de pizzabodems uitstrijken. Vervolgens het prutje over de pizza's verdelen. De mozzarella en achterham en plakjes snijden, de basilicumblaadjes afplukken en dit alles over de pizza's verdelen. De pizza's 20 minuten laten bakken. De kaas moet wel smelten, maar mag niet erg bruin worden. Een aanrader voor iedereen die weinig tijd heeft en toch iets lekkers op tafel wil zetten. Serveer er een frisse salade bij. Eet smakelijk!
    Bevat per pizza 380 kilocalorieën.

    14-01-2010, 17:50 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cipolle al balsamico (uien in balsamico-azijn)
    Cipolle al balsamico (uien in balsamico-azijn)
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:
    600 gram kleine, rode uien
    5 a 10 blaadjes salie
    2 eetlepels olijfolie
    4 eetlepels balsamico azijn
    2 eetlepels rode wijn
    2 theelepels honing
    peper en zout
    Werkwijze:
    De uien pellen en in de lengte halveren. De helften nogmaals halveren. De blaadjes salie wassen en in kleine reepjes snijden. Olijfolie in de koekenpan heet laten worden. Vervolgens de uien en salie er doorheen roeren en circa 3 minuten laten fruiten. De balsamico azijn, rode wijn en de honing door de uien roeren. Zout en peper erover en de pan afdekken. Ongeveer 10 minuten laten smoren. Opdienen met ciabattabrood en een frisse salade.
    Bevat per portie 125 kilocalorieën.

    14-01-2010, 17:49 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sonja Bakker Monchoutaart
    Sonja Bakker Monchoutaart
    (12 personen)

    Een light-variant op de bekende Monchou-taart dus. Hij is erg lekker, je proeft gewoon niet dat deze taart veel minder calorieën bevat dan de "normale" monchou-taart! Een aanrader voor de lijners!

    Ingrediënten:
    2 pakjes monchou
    1 pakje bastognekoeken
    100 gram bak en braad
    2 pakjes klop klop (instant moussepoeder)
    100 ml. halfvolle melk
    1 blikje vlaaivulling (kers of aardbei)
    voor de garnering: aardbeien of bessen

    Extra:
    bakpapier
    mixer
    springvorm
    ---
    Bereiding:

    Bak en braad in de pan laten smelten, de koek klein kruimelen. Koek ook in de bak en braad langzaam laten smelten op laag vuur, goed roeren. Van het vuur halen. Springvorm eerst bedekken met bakpapier, dan vullen met de koek. Klop klop romig opkloppen met de melk. De monchou mixen met de mixer, daarna de klop klop erbij gieten en nog even alles goed door elkaar mixen. het geheel verdelen over de bodem en de vlaaivulling erover gieten en verdelen. Zet het minimaal zes uur in de koelkast. Voor het opdienen garneren met verse aardbeien of bessen.

    Bevat per portie: circa 170 kcal.

    14-01-2010, 17:16 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaanse kipfilets
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Italiaanse kipfilets

    ingredienten;

    -400 gram kipfilet
    -100 gram geraspte 30+ kaas
    -1 blikje tomatenblokjes van 400 gram
    -1 ui
    -2 teentjes knoflook
    -1 rode spaanse peper
    -1 eetlepel oregano
    -2 eetlepels olijfolie
    -vers gemalen peper

    Bereiding;

    Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.Snijd de ui in dunne ringen.Halveer de spaanse peper,verwijder de zaadlijst en snijd hem in stukjes.Verwarm een eetlepel olijfolie in een pan en voeg vervolgens de ui,de Spaanse peper en de uitgeperste knoflook toe en bak het een paar minuten tot de ui glazig is.Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe en breng het geheel aan de kook.Laat de saus indikken tot er bijna geen vocht meer over is en breng het op smaak met peper,zout en de helft van de oregano.Snijd ondertussen de kipfilets in dunne plakken.Bestrooi deze vervolgens met vers gemalen peper en de rest van de oregano.Verhit 1 eetlepel olijfolie in de pan en laat de kipfilets snel aan beide kanten bruin bakken.Leg de kipfilets in de ovenschaal en verdeel de saus er overheen.Strooi de geraspte 30+kaas eroverheen.Laat de kip vervolgens in 20 minuten in de verwarmde oven gaar worden.
    ca.264 kcal

    TIP;Wil je het extra pittig?Voeg dan een theelepel piripiri aan de tomatensaus toe.

    SERVEERTIP;
    serveer deze kipfilets met 125 gram pasta per persoon en een komkommersalade.

    AANKOMEN:
    Wil je niet afvallen,maar juist wat aankomen?Neem dan i.p.v kipfilet kippenpootjes.
    Dit geeft je per 100 gram 120 kcal.extra.

    14-01-2010, 17:15 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept Tagliatelle met pijnboompittensaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Recept Tagliatelle met pijnboompittensaus



    Voor 4 personen

    Ingrediënten:
    240 gram tagliatelle
    50 gram pijnboompitten
    4 bosuitjes
    50 gram geraspte 30+ kaas
    2 teentjes knoflook
    125 gram demi crème fraiche
    125 ml bouillon
    2 eetlepels olijfolie
    zakje Rucola sla
    zeezout
    vers gemalen peper





    Bereiding:
    Kook de tagliatelle in een grote pan met water al dente. verwarm een eetlepel olijfolie in een koekenpan en rooster onder voortdurend omscheppen de pijnboompitten bruin. Haal de pitten uit de pan en laat deze afkoelen. Bak vervolgens in een eetlepel olijfolie de fijngesneden bosuitjes en de uitgeperste knoflook, voeg na 2 minuten de demi crème fraiche toe. Laat dit even meebakken en breng het vervolgens op smaak met vers gemalen peper een een beetje zeezout. Voeg dan de 125 ml boullion toe. Giet de tagliatelle af en meng dit door het demi crème fraiche mengsel. Schep als laatste de Rucola en de pijnboompitjes er doorheen en bestrooi met een beetje geraspte 30+ kaas. Meteen opdienen.

    Circa 440 kcal. per portie

    14-01-2010, 17:13 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BANANENMOUSSE;
    BANANENMOUSSE;

    *3 bananen
    *uitgeperste citroen
    *150 ml slankroom
    *3 blaadjes gelatine
    *3 eieren
    *2 theelepels rum-aroma
    *20 gram zoetstof
    *2 eetlepels gemalen kokos
    *blaadjes munt

    extra;siliconen puddingvormpjes

    Bereiding;
    Leg de gelatineblaadjes in koud water en laat ze weken.Splits de eierdooiers van het eiwit,en klop de dooiers met de zoetstof tot een luchtige witte massa.Doe de uitgeperste citroen samen met de bananen in een kom en pureer dit met een staafmixer.Schep er vervolgens de slankroom en het rum-aroma doorheen.Haal de gelatineblaadjes uit het water,knijp ze goed uit en vermeng ze met twee eetlepels heet water.Mix,zodra het goed opgelost is,de gelatine door de bananenmousse.Klop dan de eiwitten tot een stevig schuim en spatel het schuim voorzichtig door de bananenmousse.Vul een leuk siliconenvormpje en laat minimaal vier uur in de koelkast opstijven.
    Serveer omgekeerd op een bordje en garneer met een klein beetje gemalen kokos en een blaadje munt.

    aankomen;
    Wanneer je wilt aankomen,neem je slagroom i.p.v slankroom en suiker i.p.v zoetstof.

    ca.305 kcal.per portie

    14-01-2010, 17:12 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip pannetje
    Kip pannetje

    Benodigdheden:
    300 gram kipblokjes
    1 rode ui
    50 gram gele rozijnen
    250 gram champignons
    8 halve perziken
    200 ml Finesse voor koken slankroom
    2 teentjes knoflook
    1 eetlepel kip kruiden
    2 theelepels paprika poeder

    Bereiding:
    Was de rozijnen en snijd de perziken in reepjes. Snijd de champignons in stukjes, de rode ui in ringen en pers de knoflook. Kruid de kipblokjes met de kipkruiden, paprika poeder en versgemalen peper.
    Verwarm een eetlepel olijfolie in een ban en bak hierin de kipblokjes gaar. Verwarm in een andere pan ook een eetlepel olijfolie en bak hierin de ui, champignons en de rozijnen in een paar minuten glazig. Voeg de finesse slankroom toe en laat even pruttelen. Voeg de kipblokjes bij het groentenmengsel en laat het nog 2 minuten pruttelen. Voeg vlak voor voor het opdienen de perzik reepjes toe.
    Lekker met 125 gram basmati rijst en een frisse salade

    14-01-2010, 17:12 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sonja Bakker sexdieet
    Sonja Bakker sexdieet

    Aanvulling op Sonja Bakker Dieet


    VERMAGEREN DOOR SEKS
    Het is al een hele tijd bekend dat seks een goede vorm van lichaamsbeweging
    is, maar tot voor kort was er nooit onderzoek gevoerd naar het verbranden
    van calorieën door verschillende seksuele activiteiten. Na een diepgravende studie
    kunnen we u nu met trots volgende resultaten voorleggen:

    UITTREKKEN VAN HAAR KLEREN
    Met haar toestemming ............. 12 calorieën
    Zonder haar toestemming ......... 187 calorieën

    HET LOSMAKEN VAN HAAR BEHA
    Met beide handen ................ 8 calorieën
    Met een hand ...................... 12 calorieën
    Met je tanden .................... 85 calorieën

    HET AANTREKKEN VAN EEN CONDOOM
    Bij een erectie ............ 6 calorieën
    Zonder een erectie ...... ... 315 calorieën

    VOORSPEL
    Proberen de clitoris te vinden .... .... 8 calorieën
    Proberen de G-plek te vinden ........ 92 calorieën

    STANDJES
    Missionaris ............... 12 calorieën
    69 al liggend ............. 78 calorieën
    69 al staand ............. 112 calorieën
    Kruiwagen ................. 216 calorieën
    Op z'n hondjes .... .......... 326 calorieën
    Italiaanse kroonluchter ........ 912 calorieën

    ORGASME
    Echt ................... 112 calorieën
    Fake . ................ 315 calorieën

    POST-ORGASME
    In bed liggen knuffelen .................. 18 calorieën
    Onmiddellijk opstaan ......... ....... 36 calorieën
    Uitleggen waarom je onmiddellijk opstaat .... ....... 816 calorieën

    EEN TWEEDE ERECTIE KRIJGEN, ALS JE
    20-29 jaar bent ..................... 36 calorieën
    30-39 jaar bent ... ............. 80 calorieën
    40-49 jaar bent .................... 124 calorieën
    50-59 jaar bent .................... 972 calorieën
    60-69 jaar bent .................... 2916 calorieën
    70 jaar of ouder bent . ........... resultaten nog niet binnen

    ACHTERAF AANKLEDEN
    Kalm .. .................... 32 calorieën
    Gehaast .................. 98 calorieën
    Terwijl haar vader op de deur staat te bonken ............ 1218 calorieën
    Terwijl je vrouw op de deur staat te bonken ........3521 calorieën


    Veel plezier met afvallen!

    14-01-2010, 17:11 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pita (Sonja BVegetarische akker)



    pita (Sonja BVegetarische akker)

    Benodigdheden voor 2 personen:

    4 pitabroodjes
    3 hargekookte eieren
    100 gram taugé
    1 halve komkommer
    Ijsbergsla
    8 cherrytomaatjes
    1 eetlepel halfvolle mayonaise
    2 eetlepels magere yoghurt
    1 teentje knoflook
    Peper en zout

    Bereidingswijze:

    Kook de eieren en snijd deze wanneer ze afgekoeld zijn in kleine stukjes. Schil de komkommer en snijd deze in blokjes. Vermeng de halfvolle mayonaise, magere yoghurt en geperste knoflook. Doe vervolgens de eieren, taugé, komkommer erbij. Verwarm de pitabroodjes in de oven of broodrooster. Snijd ondertussen de sla klein. Leg de sla onderin de opengesneden pitabroodjes en schep vervolgens het ei/groentemengsel er bovenop. Garneer het vervolgens met plakjes cherrytomaatjes.


    :cook: Koolsalade met gerookte kip:cook:

    Ingrediënten
    400 gr witte kool
    200 gr gerookte kip
    1 bosje bieslook
    1 krop ijsbergsla
    1 handje rozijnen
    4 eetlepels yofresh
    halve eetlepel grove mosterd,
    zout en peper

    Bereiding

    Snijd alles heel fijn. Meng het in een kom met de rozijntjes en de bieslook. Roer in een kommetje de dressing van yofresh, mosterd en breng dit op smaak met zout en peper. Meng de dressing door de salade.

    14-01-2010, 17:10 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    10-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept voor zomersalade met courgette, Chinese kool en gerookte zalm

    Zomersalade met courgettes, Chinese kool en gerookte zalm als voorgerecht

    Recept voor zomersalade met courgette, Chinese kool en gerookte zalm

    Een fris voorgerecht

    Ingrediënten voor deze zomers salade:

    • een jonge courgette
    • een beetje Chinese kool
    • gerookte zalm
    • bieslook
    • kerstomaatjes
    • een paar blaadjes Rucola (raketsla, eikenbladsla)
    • vinaigrette naar keuze (eventueel met een beetje vloeibare honing en wat witte balsamicoazijn in, of met wat gembersiroop en wat frambozenazijn in. Door de notensmaak van de rucola kun je ook notenolie gebruiken)


    Courgettes

    Hoe ga je te werk bij het bereiden van het frisse voorgerecht?

    • Snij je Chinese kool in dunne reepjes
    • Snij je jong courgette ook in hele dunne plakjes (jong courgette dan is ze nog heel mals en zitten er nog maar hele kleine zaadaanzetten in)
    • Snij je gerookte zalm in kleine stukjes
    • Halveer je kerstomaatjes
    • Snij de rucola heel fijn
    • Meng alles goed door elkaar (hou een aantal kerstomaatjes over voor versiering) en doe er je favoriete vinaigrette op.
    • Plaats het in de koelkast tot net voor het serveren
    • Leg in een saladebord en versier met wat bieslook en wat halve kerstomaatjes
    • geef er eventueel wat brood bij

    smakelijk


    10-01-2010, 17:12 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomerse gerechten met groenten en fruit: voorgerechten, hoofdgerechten en desserts

    Zomerse gerechten met groenten en fruit: voorgerechten, hoofdgerechten en desserts

    Koken als een keukenprins(es) en toch genieten van de zon

    Verrassend uit de hoek komen met smakelijke gerechten is niet zo gemakkelijk. Want inventief koken neemt dikwijls veel tijd in beslag. We hebben een fijn menu voor je ontworpen met keuze uit zes originele gerechten waarin groenten en fruit een belangrijke rol spelen. Wat ze zo speciaal maakt is hun eenvoud. Ze zijn vrij vlotjes te maken, de basisbereidingen zelfs op voorhand, en ze zien er bijzonder feestelijk uit. Je kunt familie en vrienden vergasten op een zomers feest en toch houd je nog tijd over om te zonnen in de tuin of op het terras.

    Voorgerecht: Bavarois van bloemkool met gerookte zalm
    Voor 6 personen

    • Een kleine bloemkool
    • 1 preistengel, enkel het wit
    • 1 l kippenbouillon
    • 2 dl room
    • 5 gelatineblaadjes
    • 1 lollo bionda
    • 4 sneetjes gemarineerde zalm (kant en klare gravlax uit de supermarkt)

    Snijd de bloemkool in roosjes en het preiwit in schijfjes. Breng de kippenbouillon met alle ingrediënten aan de kook tot de groenten gaar zijn. Giet er dan de room bij en laat afkoelen. Mix de soep fijn. Meng er vervolgens de gelatineblaadjes onder en giet de soep in 6 vormpjes en laat ze opstijven in de koelkast. Was en pluk de sla. Snijd de gemarineerde zalm in reepjes. Ontvorm de bavarois op een bord. Serveer er de sla en de gemarineerde zalm bij. Sprenkel wat fijne olijfolie over de sla.

    Voorgerecht: Salsa met kort gebakken tonijn
    Voor 6 personen

    • 500 g tonijn
    • 1 komkommer
    • 3 tomaten
    • 1 ui
    • 1 mango
    • 1 papaja
    • ½ koffielepel chilipeper, fijngehakt
    • 1 eetlepel verse korianderblaadjes, fijngehakt
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 1 eetlepel bruine suiker
    • Witte en zwarte peper

    Schil komkommer, ui, mango en papaja. Snijd ze samen met de tomaten in fijne blokjes. Meng er de gehakte chilipeper, de olijfolie, de bruine suiker en koriander onder. Laat een nacht rusten in de koelkast. Verdeel de tonijn in 6 gelijke delen. Kruid ze met witte en zwarte peper. Verhit een aanbakvrije pan zonder olie op een hoog vuur en bak daarin de tonijn aan beide kanten even aan. Alleen de buitenzijde mag dichtschroeien, de binnenkant moet nog rauw blijven. Snijd elk stukje tonijn in plakjes en serveer er wat salsa bij.

    Hoofdgerecht: Gegrilde kip met tomatensalade
    Voor 6 personen

    • 6 kipfilets

    Voor de marinade

    • 4 eetlepels limoensap
    • 1 koffielepel gedroogde tijm
    • 1 koffielepel rozemarijnblaadjes, fijngehakt
    • 2 teentjes knoflook, geperst
    • 2 eetlepels graantjesmosterd
    • Zout en peper
    Voor de tomatensalade
    • 500 g Baron tomaten
    • 250 g Ministar
    • 250 g Mini San Marzano
    • 250 g feta
    • 25 basilicumblaadjes
    • 1 eetlepel verse majoraan, fijngehakt
    • Peper van de molen
    • Grof zeezout

    Meng alle ingrediënten voor de marinade. Leg de stukken kip in de marinade en laat 10 minuutjes marineren. Snijd de tomaten in stukken, laat de kerstomaatjes desgewenst heel. Verkruimel er de feta over en bestrooi met de basilicumblaadjes en majoraan. Giet er nog wat olijfolie over en kruid met peper en eventueel wat grof zeezout. Grill de stukken kip op de barbecue of in een grillpan. Serveer met de tomatensalade.

    Hoofdgerecht: Pasta met broccoli, kerstomaatjes en gemarineerde zalm

    • 600 g zalmfilet zonder vel
    • 3 eetlepels citroensap
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 kg broccoli, in roosjes gesneden
    • 300 g Ministar
    • 2 teentjes knoflook, in plakjes gesneden
    • 2 rode chilipepertjes, zonder zaadjes en in fijne stukjes gesneden
    • Vers gemalen zwarte peper
    • Vers gemalen parmezaan
    • 400 g oortjespasta of strikjes

    Snijd de zalmfilet in 6 gelijke delen. Marineer ze in het mengsel van citroensap en olijfolie. Kook of stoom de roosjes broccoli tot ze gaar zijn. Laat ze uitlekken. Verhit wat olie in een pan, voeg er de helft van de knoflook aan toe en bak daarin al roerende de kerstomaatjes tot ze zacht zijn. Verhit ondertussen wat olie in een andere pan, doe er de resterende knoflook bij, de chilipepertjes en de broccoli en laat 2 tot 3 minuten opwarmen. Schep de ingrediënten regelmatig om. Kruid met peper van de molen. Kook de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking. Meng alle ingrediënten onder de pasta. Bestrooi met parmezaan.

    Dessert: Fruitige brioches
    Voor 6 personen

    • 100 g rode bessen
    • 100 g zwarte bessen
    • 100 g frambozen
    • 100 g braambessen
    • 100 g blauwe bessen
    • 100 g aardbeien
    • 6 eetlepels kristalsuiker
    • 6 brioches (van de bakker)
    • Vanille-ijs

    Snijd het hoedje van de brioches en haal voorzichtig met een mes het kruim uit de brioche. Verwarm de bessen, frambozen en aardbeien samen met de kristalsuiker in een pannetje tot alle suiker is opgelost. Lepel het fruit in de brioches en zet het deksel erop. Laat 3 tot 4 uur afkoelen in de koelkast. Serveer er een bolletje vanille-ijs bij.

    Dessert Granité: van rode bessen en frambozen
    oor 6 personen

    • 250 g rode bessen
    • 250 g frambozen
    • 20 cl water
    • 150 g kristalsuiker
    • 40 cl mousserende wijn (Crémant, Cava, Spumante….)

    Rits de rode bessen van de steeltjes. Breng water met de suiker aan de kook. Voeg de bessen en de frambozen toe en laat afkoelen. Roer de mousserende wijn door het fruitmengsel. Giet dat mengsel over in een metalen kom en zet deze in de diepvriezer. Roer het mengsel elk half uur met een vorm los tot het volledig door ijskristallen is gevormd. Serveer in hoge glazen en versier elk glas met een takje rode bessen.

    De lekkerste groenten en fruit herkent u aan het keurmerk Flandria. Keuze genoeg om heerlijke zomerse maaltijden klaar te maken. U bent altijd zeker van kwaliteit, smaak en versheid.


    10-01-2010, 17:04 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scones
    Scones

    1kg zelfrijzend bakmeel
    200gr margarine
    2 zakjes vanille suiker
    2 zakjes bakpoeder
    4 eieren
    750 ml karnemelk
    (benodigheden zijn voor ongeveer 50 Scoons)

    1 bekertje slagroom
    1 bekertje zure room

    ---------
    Eerst eieren en de karnemelk kloppen.
    klein beetje van dit mengsel bewaren om de bovenkant er mee in te strijken.
    zelfrijzendbakmeel,margarine,V.suiker en de bakpoeder toevoegen en daar deeg van maken.

    Uitrollen tot 2 1/2 cm dikke plaat
    Vorm maken , van bv glas of andere vormen.

    op een bakplaat leggen en in het midden van de oven plaatsen.

    bak dit 15 min / 225 graden / stand 5-6

    --------

    Bekertje slagroom eerst kloppen ,
    daarna bekertje zure room toevoegen.

    --------

    Snij de Scoons doormidden en vul ze met:

    Jam of Kaas , Ham , noem maar op.

    Slagroom er bovenop.

    En eet smakelijk.

    10-01-2010, 15:17 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkool soep
    Bloemkool soep


    - 1 zak diepvries bloemkool
    - 1 grote aardappel
    - 4 blokjes (2 dubbele) bouillon blokjes
    - 100gr roomboter
    - Ham reepjes
    - Peper & zout
    Eerst de aardappel schillen en in stukjesin een groteketel water gooien & zout toevoegen,
    zodra het water begint te koken de bloemkool erbij gooien & dan volgens de instructie's van de bloemkool goed gaar koken,
    liefst iets langer zodat de bloemkoolen aardappel goed zacht zijn.
    Daarna het water van deketel 3 kwart afschudden & de pit op laag zetten,
    maar let op! - het water niet weggooien maar in een kom (of iets dergelijks) bewaren.
    Begin nu met een staafmixer de inhoud van deketel fijn te mixen,
    gooi tijdens het mixen (zolang het nog goed heet is) de bouillon blokjes & de roomboter erbij.
    Als er geen stukjes meer in de ketel de bespeuren zijn...
    Het bewaarde water er voorzichtig weer bij gooien en met een garde of lepelroeren tot dat de soep op de gewenste dikte is.
    Daarna de pit iets hoger zetten, de ham reepjes toevoegen & het geheel doorroeren.
    Peper & zout toevoegen om het geheel op smaak te brengen.
    Gebruik bij voorkeur zee-zout & peperuit de molen.
    Kook-ze!

    10-01-2010, 13:05 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Archief per week
  • 12/05-18/05 2014
  • 07/11-13/11 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 25/10-31/10 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    We zijn de 39de week van 2025


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs