recepten van trudy
Inhoud blog
  • wordt
  • trudy
  • Italiaanse kaastaart
  • Indische bruine bonenschotel
  • Indische zoetzure tomatensaus

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     




    Categorieën
  • 0ven schotels (2)
  • aardappels gerechten (11)
  • Barbecue (0)
  • Bijgerechten (4)
  • brood (15)
  • buitenlands eten (32)
  • Caloriearm (9)
  • eieren (2)
  • fruit (6)
  • fruitshaks (2)
  • gebak/taart/cake (9)
  • gehakt (6)
  • gevogelte (3)
  • groenten (23)
  • hartige taart (2)
  • hollands (6)
  • ijs (1)
  • indisch recepten (3)
  • italiaans (3)
  • kaas gerechten (11)
  • lekker hapjes (19)
  • low budget maal tijden (0)
  • lunch (2)
  • moeder dag recepten (4)
  • nagerechten (6)
  • nassie recepten (0)
  • nieuwe recepten (57)
  • ontbijt (0)
  • paprika''s (2)
  • pasta recepten (11)
  • pizza''s (0)
  • recepten voor de feestdagen (7)
  • rijst (6)
  • roer bak (4)
  • saladen (10)
  • sauzen/marinades (5)
  • soepen (25)
  • sushi (0)
  • turkse (1)
  • turkse recepten (16)
  • uit de oven (1)
  • vegetarisch (2)
  • vis (24)
  • vlees (12)
  • voor gerecht (5)
  • wensjes (1)
  • wild (6)
  • wok gerechten (3)


  • Laatste commentaren
  • Fijn weekend (MIA)
        op Hamburgers met Roomsaus
  • Prima toetje met rijst. (Gratis Kredietkaart)
        op toetje met rijst
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op St.Jacobsvruchten
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op LAMSSCHOUDER

  • wel kom bij mij weblog recepten en doe gezellig mee

    Mailinglijst

    Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.



    Zoeken met Google



    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    35.gif
    Gedicht: Bewijzen

    Ik wil me niet bewijzen
    waarom zal ik dat doen
    ik hoef me niet verantwoorden,
    ik kan doen wat ik wil
    ik hoef aan niemand wat te vragen,
    waarom dwingen zoveel mensen je daartoe,
    waarom zal ik angst hebben
    een fout te maken
    zijn we niet allemaal mens
    wie zonder fouten is
    werpen de eerste steen,
    mijn angsten werp ik af,
    mijn stress laat ik achter mij
    ik ben ik
    en als je dat niet zou bevallen,
    Dan is daar het gat van de deur.
    35.gif


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    28-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.turkse amandelcake
    Turkse amandelcake = Bademli kek".



    "hallo recepten liefhebbers van Turksewinkel !!
    vanaf volgende week geen 2 maar; wel 1 recept per week, en dan ieder vrijdag.ik hoop dat jullie mij wel begrijpt.en voor jullie allemaal een fijne en zonnige weekend toegewenst.
    m.v.g
    Yasar


    Turkse amandelcake = Bademli kek
    no name







    Bereidingstijd:Langer dan 2 uur
    Gang:Nagerecht
    Keuken:Turkse keuken
    Smaak:Zoet
    Techniek:Bakken in oven
    Soort gerecht:Nagerecht

    Ingrediënten
    2 sinaasappels
    250 gr blanke amandelen
    5 eieren
    250 gr suiker
    1 theelepel citroenrasp (potje)
    2 theelepels bakpoeder

    Bereidingswijze
    Laat de sinaasappels onder water zachtjes 2 uur koken. Giet ze af (vang het vocht op) en laat ze afkoelen. Maal de amandelen fijn in
    een amandelmolen of op de rasp van de food- processor.
    Pel de sinaasappels, haal de pitjes eruit en pureer het vruchtvlees.
    Klop in een kom de eieren met de suiker en citroenrasp gedurende 15 minuten.
    Klop er de sinaasappelpulp door en spatel er de gemalen amandelen en het bakpoeder door. Schep het mengsel in een ingevette (met bakpapier beklede) springvorm van 22,5 cm diameter, strijk het glad en bak het bij 180
    ?C in 60 minuten gaar.

    De cake moet bij controle droog zijn. Laat de cake in de vorm
    afkoelen en snijd hem in smalle puntjes.

    Serveertips
    Serveer met turkse thee (cay).Bereidingswijze
    Laat de sinaasappels onder water zachtjes 2 uur koken. Giet ze af (vang het vocht op) en laat ze afkoelen. Maal de amandelen fijn in
    een amandelmolen of op de rasp van de food- processor.
    Pel de sinaasappels, haal de pitjes eruit en pureer het vruchtvlees.
    Klop in een kom de eieren met de suiker en citroenrasp gedurende 15 minuten.
    Klop er de sinaasappelpulp door en spatel er de gemalen amandelen en het bakpoeder door. Schep het mengsel in een ingevette (met bakpapier beklede) springvorm van 22,5 cm diameter,strijk het glad en bak het bij 180
    C in 60 minuten gaar.
    De cake moet bij controle droog zijn. Laat de cake in de vorm
    afkoelen en snijd hem in smalle puntjes.

    Serveertips
    Serveer met turkse thee (cay)

    eetsmakkelijk = afiyet olsun

    Reacties en beoordelingen doen wij dan
    de link van hier onder a.u.b.
    want dat is heel belangrijk voor de volgende recept!
    >>>>>>>
    Turkse amandelcake = Bademli kek

    no name
    no name



    "


    28-05-2010, 17:49 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:turkse recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lamsbout met lavendehoning

    Lamsbout met lavendelhoning

    Hoofdgerecht (6 -8 personen)

    5 teentjes knoflook
    1 el venkelzaad
    ½ el peperkorrels
    Geraspte schil van 1, liefst biologische, citroen
    50 g lavendelhoning
    9 g grof zeezout
    1 lamsbout zonder been van ± 1 kilo
    1 el boter
    2 el olie
    Extra nodig: vleesthermometer.

    Wrijf de knoflook, venkelzaad, peper, citroen en zout tot een pasta in de vijzel. Meng de pasta goed met de honing. Klap de ontbeende bout open en besmeer de binnenzijde met het honingmengsel. Rol de bout strak op en bind de bout op met keukentouw. Verhit de boter met de olie in een koekenpan en bak hierin de bout rondom bruin. Haal de bout uit de pan en smeer het vlees in met de rest van het honingmengsel. Zet de bout in een bakblik in het midden van een voorverwarmde oven van 80°C. Gaar de bout in ± 4 -5 uur tot een kerntemperatuur van 50° C. Gebruik hiervoor een kerntemperatuurmeter of een vleesthermometer. Laat het vlees nog ± 20 minuten rusten onder folie op een warme plek alvorens het aan te snijden.

    Bereiden: ± 15 minuten
    Garingstijd: ± 4 – 5 uur

    Tip: Serveer met roergebakken wilde spinazie en krokant gegrilde aardappels


    28-05-2010, 15:30 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vlees
    12-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turks gehaktspiesje = Adana Kebab
    Turks gehaktspiesje = Adana Kebab".



    "Turks gehaktspiesje = Adana Kebab
    no name












    Ingrediënten
    Voor de kebabs:

    600 gram lamsgehakt (of nog beter: hoh lams- en kalfsgehakt)
    1 kleine ui, geraspt.
    1 kleine rode paprika, gepureerd of heel klein gesneden.
    1 el boter, in hele kleine blokjes.
    1/2 el koriander.
    1/2 el komijn.
    2 tl pul biber of cayennepeper.
    peper en zout.

    Voor het bijgerecht:
    4 Turkse pitabroden (platbrood zonder opening)
    2 el gesmolten boter.
    2 grote rode uien, in flinterdunne ringen.
    half bosje bladpeterselie, gehakt.
    1 el sumac (Turkse winkel) of sap van halve citroen.
    2 el olijfolie.
    zout en peper.

    Bereiding
    Kneed de ingrediënten voor de kebabs goed door elkaar en vorm er 4 rechthoekige schijven van, ca. 15 cm lang en 6 cm breed.
    Leg ze afgedekt 2 uur in de koelkast.
    Maak ondertussen een uiensalade: bestrooi de uiringen met flink wat zout en laat ze zo een half uur staan. Spoel ze af in een vergiet en dep ze droog met keukenpapier.
    Meng er vervolgens de peterselie, de sumac, de olijfolie en zout en peper door.
    Zet afgedekt weg in de koelkast.
    Zet de gril aan of verwarm een grilpan en smeer de kebabs in met wat olie. Gril ze 15 minuten en keer ze daarbij regelmatig.
    Bestrijk de pita- of naanbroden met de gesmolten boter en leg ze 1 minuut onder de gril (pas op dat ze niet uitdrogen).
    Verdeel de kebabs, de platbroden en de uiensalade over 4 borden en serveer met een knoflook- of yoghurtsaus.

    eetsmakelijk = aiyet olsun



    no name
    no name


    12-05-2010, 16:50 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:turkse recepten
    08-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mama koffie met gember

    Mama koffie met gember

    Ingrediënten:
    • Sterke hete koffie
    • Bolletje gember
    • Gemberstroop
    • Slagroom
    • Cacaopoeder

    Bereidingswijze:
    Doe een kleingesneden bolletje gember in een kopje
    Schenk daarover sterke hete koffie met wat gemberstroop
    leg daarop een toefje slagroom met wat cacaopoeder

    08-05-2010, 16:54 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    02-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.turkse tuinbonen
    Turkse tuinbonen = Taze Fasulye".



    "no name








    Bereidingstijd:20-30 minuten
    Keuken:Turkse keuken
    Smaak:Anders
    Techniek:Koken
    Soort gerecht:Anders

    Ingrediënten
    10 á 15 ongedopte tuinbonen per persoon
    water
    1 kipbouillontablet
    zout, peper
    klein scheutje olijfolie

    Voorbereiding
    Was de tuinbonen grondig, en snij de steelaanzet eraf.
    Doe ze in `n ruime pan met water en zout.
    Breng aan de kook, op dat moment komt de "pluis" uit de peulen.
    Schep dat eraf en spoel de bonen even af.
    Breng opnieuw water met zout aan de kook en doe daar de bonen terug in. ( Makkelijkste is om steeds 2 pannen op `t vuur te hebben)
    Herhaal dit totdat er geen "pluis" meer boven komt drijven.
    Voeg dan de kipbouillontablet toe en laat nog 5 minuutjes pruttelen.
    Giet ze af, en breng op smaak met peper, zout en beetje olijfolie.
    (Ook lekker om er wat gesmoorde uien en tomaten met knoflook doorheen te mengen.)

    Serveertips
    Heerlijk bij rijst en een stukje vlees of vis, en een dikke yoghurt-knoflooksaus ( cacik = djadjik) om de bonen in te dippen.

    eetsmakkelijk = afiyet olsun

    Reacties en beoordelingen doen wij dan
    de link van hier onder a.u.b.
    want dat is heel belangrijk voor de volgende recept!
    >>>>>>>
    Turkse tuinbonen = Taze Fasulye

    no name
    no name


    02-05-2010, 13:16 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:turkse recepten
    Archief per week
  • 12/05-18/05 2014
  • 07/11-13/11 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 25/10-31/10 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    We zijn de 24de week van 2025


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs