Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.
Zoeken met Google
Zoeken in blog
Gedicht: Bewijzen
Ik wil me niet bewijzen waarom zal ik dat doen ik hoef me niet verantwoorden, ik kan doen wat ik wil ik hoef aan niemand wat te vragen, waarom dwingen zoveel mensen je daartoe, waarom zal ik angst hebben een fout te maken zijn we niet allemaal mens wie zonder fouten is werpen de eerste steen, mijn angsten werp ik af, mijn stress laat ik achter mij ik ben ik en als je dat niet zou bevallen, Dan is daar het gat van de deur.
28-05-2010
turkse amandelcake
Turkse amandelcake = Bademli kek".
"hallo recepten
liefhebbers van Turksewinkel !! vanaf volgende week geen 2 maar; wel 1
recept per week, en dan ieder vrijdag.ik hoop dat jullie mij wel begrijpt.en
voor jullie allemaal een fijne en zonnige weekend toegewenst. m.v.g
Yasar
Turkse amandelcake = Bademli kek
Bereidingstijd:Langer dan 2 uur
Gang:Nagerecht Keuken:Turkse keuken
Smaak:Zoet Techniek:Bakken in oven
Soort gerecht:Nagerecht
Ingrediënten 2 sinaasappels 250 gr blanke
amandelen 5 eieren 250 gr suiker 1 theelepel citroenrasp (potje)
2 theelepels bakpoeder
Bereidingswijze Laat de
sinaasappels onder water zachtjes 2 uur koken. Giet ze af (vang het vocht op) en
laat ze afkoelen. Maal de amandelen fijn in een amandelmolen of op de rasp
van de food- processor. Pel de sinaasappels, haal de pitjes eruit en pureer
het vruchtvlees. Klop in een kom de eieren met de suiker en citroenrasp
gedurende 15 minuten. Klop er de sinaasappelpulp door en spatel er de
gemalen amandelen en het bakpoeder door. Schep het mengsel in een ingevette (met
bakpapier beklede) springvorm van 22,5 cm diameter, strijk het glad en bak het
bij 180 ?C in 60 minuten gaar.
De cake moet bij controle droog zijn.
Laat de cake in de vorm afkoelen en snijd hem in smalle puntjes.
Serveertips Serveer met turkse thee
(cay).Bereidingswijze Laat de sinaasappels onder water zachtjes 2 uur koken.
Giet ze af (vang het vocht op) en laat ze afkoelen. Maal de amandelen fijn in
een amandelmolen of op de rasp van de food- processor. Pel de
sinaasappels, haal de pitjes eruit en pureer het vruchtvlees. Klop in een
kom de eieren met de suiker en citroenrasp gedurende 15 minuten. Klop er de
sinaasappelpulp door en spatel er de gemalen amandelen en het bakpoeder door.
Schep het mengsel in een ingevette (met bakpapier beklede) springvorm van 22,5
cm diameter,strijk het glad en bak het bij 180 C in 60 minuten gaar. De
cake moet bij controle droog zijn. Laat de cake in de vorm afkoelen en snijd
hem in smalle puntjes.
Serveertips Serveer met
turkse thee (cay)
eetsmakkelijk = afiyet olsun
Reacties en beoordelingen doen wij dan de link van hier
onder a.u.b. want dat is heel belangrijk voor de volgende recept!
>>>>>>> Turkse
amandelcake = Bademli kek
5 teentjes knoflook 1 el venkelzaad ½ el peperkorrels Geraspte
schil van 1, liefst biologische, citroen 50 g lavendelhoning 9 g
grof zeezout 1 lamsbout zonder been van ± 1 kilo 1 el boter 2
el olie Extra nodig: vleesthermometer.
Wrijf de knoflook, venkelzaad, peper, citroen en zout tot een pasta
in de vijzel. Meng de pasta goed met de honing. Klap de ontbeende bout
open en besmeer de binnenzijde met het honingmengsel. Rol de bout strak
op en bind de bout op met keukentouw. Verhit de boter met de olie in
een koekenpan en bak hierin de bout rondom bruin. Haal de bout uit de
pan en smeer het vlees in met de rest van het honingmengsel. Zet de
bout in een bakblik in het midden van een voorverwarmde oven van 80°C.
Gaar de bout in ± 4 -5 uur tot een kerntemperatuur van 50° C. Gebruik
hiervoor een kerntemperatuurmeter of een vleesthermometer. Laat het
vlees nog ± 20 minuten rusten onder folie op een warme plek alvorens
het aan te snijden.
Bereiden: ± 15 minuten Garingstijd: ± 4 5 uur
Tip: Serveer met roergebakken wilde spinazie en krokant gegrilde
aardappels
Ingrediënten
Voor de kebabs: 600 gram lamsgehakt (of nog beter: hoh lams- en
kalfsgehakt) 1 kleine ui, geraspt. 1 kleine rode paprika, gepureerd of
heel klein gesneden. 1 el boter, in hele kleine blokjes. 1/2 el
koriander. 1/2 el komijn. 2 tl pul biber of cayennepeper. peper en
zout.
Voor het bijgerecht: 4 Turkse pitabroden
(platbrood zonder opening) 2 el gesmolten boter. 2 grote rode uien, in
flinterdunne ringen. half bosje bladpeterselie, gehakt. 1 el sumac
(Turkse winkel) of sap van halve citroen. 2 el olijfolie. zout en peper.
Bereiding Kneed de ingrediënten voor de kebabs goed
door elkaar en vorm er 4 rechthoekige schijven van, ca. 15 cm lang en 6 cm
breed. Leg ze afgedekt 2 uur in de koelkast. Maak ondertussen een
uiensalade: bestrooi de uiringen met flink wat zout en laat ze zo een half uur
staan. Spoel ze af in een vergiet en dep ze droog met keukenpapier. Meng er
vervolgens de peterselie, de sumac, de olijfolie en zout en peper door. Zet
afgedekt weg in de koelkast. Zet de gril aan of verwarm een grilpan en smeer
de kebabs in met wat olie. Gril ze 15 minuten en keer ze daarbij regelmatig.
Bestrijk de pita- of naanbroden met de gesmolten boter en leg ze 1 minuut
onder de gril (pas op dat ze niet uitdrogen). Verdeel de kebabs, de
platbroden en de uiensalade over 4 borden en serveer met een knoflook- of
yoghurtsaus.
Bereidingswijze:
Doe een kleingesneden bolletje gember in een kopje
Schenk daarover sterke hete koffie met wat gemberstroop
leg daarop een toefje slagroom met wat cacaopoeder
Bereidingstijd:20-30
minuten Keuken:Turkse keuken Smaak:Anders
Techniek:Koken Soort gerecht:Anders
Ingrediënten 10 á 15 ongedopte tuinbonen
per persoon water 1 kipbouillontablet zout, peper klein
scheutje olijfolie
Voorbereiding Was de
tuinbonen grondig, en snij de steelaanzet eraf. Doe ze in `n ruime
pan met water en zout. Breng aan de kook, op dat moment komt de
"pluis" uit de peulen. Schep dat eraf en spoel de bonen even af. Breng
opnieuw water met zout aan de kook en doe daar de bonen terug in. (
Makkelijkste is om steeds 2 pannen op `t vuur te hebben) Herhaal
dit totdat er geen "pluis" meer boven komt drijven. Voeg dan de
kipbouillontablet toe en laat nog 5 minuutjes pruttelen. Giet ze af,
en breng op smaak met peper, zout en beetje olijfolie. (Ook lekker
om er wat gesmoorde uien en tomaten met knoflook doorheen te mengen.)
Serveertips Heerlijk bij rijst en een
stukje vlees of vis, en een dikke yoghurt-knoflooksaus ( cacik =
djadjik) om de bonen in te dippen.
eetsmakkelijk
= afiyet olsun
Reacties en beoordelingen doen wij dan de
link van hier onder a.u.b. want dat is heel belangrijk voor de
volgende recept! >>>>>>> Turkse
tuinbonen = Taze Fasulye
4 plakjes hartig taartdeeg of bladerdeeg (diepvries), ontdooid
olie om in te vetten
2 eetlepels paneermeel
1 teentje knoflook, gepeld
150 gram ricotta
peper
5 zongedroogde tomaatjes uit olie, in stukjes
2 eetlepels pijnboompitten
3 scharreleieren
100 gram crème fraîche
lage taartvormØ 24 cm, ingevet
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175°C.
Was de spinazieblaadjes en kook ze met aanhangend water en zout net
gaar. Laat de spinazie in een zeef uitlekken en snijd ze grof. Schep de
mojo picon erdoor.
Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een cirkel met een
doorsnede van ca. 28 cm. Bekleed de ingevette bakvorm ermee. Bestrooi de
bodem met paneermeel en verdeel de spinazie erover.
Pers de knoflook boven de ricotta uit en voeg peper en smaak naar
zout toe. Roer goed door elkaar. Verdeel de ricotta, de gedroogde
tomaatjes en de pijnboompitten over de spinazie.
Klop de eieren met de crème fraîche en peper en zout naar smaak los
en schenk het over de spinazie en de ricotta.
Bak de taart in een voorverwarmde oven in ca. 30 minuten goudbruin
en gaar. Serveer warm of lauwwarm.