Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.
Zoeken met Google
Zoeken in blog
Gedicht: Bewijzen
Ik wil me niet bewijzen waarom zal ik dat doen ik hoef me niet verantwoorden, ik kan doen wat ik wil ik hoef aan niemand wat te vragen, waarom dwingen zoveel mensen je daartoe, waarom zal ik angst hebben een fout te maken zijn we niet allemaal mens wie zonder fouten is werpen de eerste steen, mijn angsten werp ik af, mijn stress laat ik achter mij ik ben ik en als je dat niet zou bevallen, Dan is daar het gat van de deur.
09-04-2011
NASI GORENG
NASI GORENG (4 personen)
===========
Ingredienten
------------
400 gr rijst
400 gr resten van vlees, kip, ham of garnalen
of 500 gr losgebakken gehakt
2 eieren
olie
300 gr groenten (tauge, kool en prei)
of 100 gram tauge en 2 pakjes soepgroente
200 gr fijngesneden uien
2 teentjes gesnipperde knoflook
1 eetlepel gehakte selderij
1 eetlepel gehakte bieslook
1 of 2 theelepels sambal trasi
1 a 2 eetlepels ketjap
zout
Bereidingswijze
---------------
Kook de rijst zo droog mogelijk.
Alleen van goed droog gekookte rijst is lekkere nasi goreng te bereiden.
Laat het van tevoren uitdampen en afkoelen.
Men kan ook koude rijst van de vorige dag gebruiken. (zelfs beter)
Bak in wat olie de uien en knoflook tot de uien geel zijn.
Voeg er de diverse restjes (of losgebakken gehakt) aan toe en fruit alles
nog even door.
Bak daarna de groente nog even mee, maar probeer ze knappend te houden.
Werk de het onderste in de pan goed naar boven en voeg in kleine hoeveelheden
de rijst toe tot de gehele massa goed warm en opgebakken is.
Maak het gerecht af met sambal en ketjap.
Roer er vlak voor het opdienen de selderij en bieslook door.
Maak van tevoren een omelet van 2 eieren, aan beide kanten gebakken
en opgerold.
Laat hem iets afkoelen en snijd hem met een scherp mes in ragfijne reepjes.
Garneer de nasi goreng met deze reepjes omelet en met tot waaiertjes
gesneden augurkjes en zure uitjes.
Serveer er atjar tjampoer, piccalilly, tomaten ketchup en kroepoek oedang bij.
EET SMAKELIJK
Fruit met turkse yoghurt = Meyveli yogurt
“ Fruit met turkse yoghurt = Meyveli yogurt
Bereidingstijd: 20-30 minuten
Gang: Nagerecht
Keuken: Turkse keuken
Smaak: Zacht en romig
Techniek: N.v.t.
Soort gerecht: Nagerecht
Ingrediënten voor 4 personen
1/2 liter turkse yoghurt.
250 g aardbeien.
2 sinaasappels.
oranjebloesemwater.
zakje vanillesuiker.
3 el heldere honing.
2 el gepelde ongezouten pistachenoten.
Voorbereiding
Leg een schone theedoek in een vergiet en schep de yoghurt erin.
laat de yoghurt in ong 6 uur uitlekken.
maak aardbeien schoon en halveer de grote.
schil de sinaasappels dik en snij in dunne plakken.
Bereidingswijze
Verdeel de aardbeien en sinaasappel over 4 schaaltjes.
druppel er de oranjebloesemwater over.
schraap de yoghurt uit de doek in een kom en roer de vanillesuiker erdoor.
verdeel de yoghurt over het fruit en lepel de honing erover.
hak de noten grof en strooi ze over de yoghurt.
eetsmakkelijk = afiyet olsun