recepten van trudy
Inhoud blog
  • wordt
  • trudy
  • Italiaanse kaastaart
  • Indische bruine bonenschotel
  • Indische zoetzure tomatensaus

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     




    Categorieën
  • 0ven schotels (2)
  • aardappels gerechten (11)
  • Barbecue (0)
  • Bijgerechten (4)
  • brood (15)
  • buitenlands eten (32)
  • Caloriearm (9)
  • eieren (2)
  • fruit (6)
  • fruitshaks (2)
  • gebak/taart/cake (9)
  • gehakt (6)
  • gevogelte (3)
  • groenten (23)
  • hartige taart (2)
  • hollands (6)
  • ijs (1)
  • indisch recepten (3)
  • italiaans (3)
  • kaas gerechten (11)
  • lekker hapjes (19)
  • low budget maal tijden (0)
  • lunch (2)
  • moeder dag recepten (4)
  • nagerechten (6)
  • nassie recepten (0)
  • nieuwe recepten (57)
  • ontbijt (0)
  • paprika''s (2)
  • pasta recepten (11)
  • pizza''s (0)
  • recepten voor de feestdagen (7)
  • rijst (6)
  • roer bak (4)
  • saladen (10)
  • sauzen/marinades (5)
  • soepen (25)
  • sushi (0)
  • turkse (1)
  • turkse recepten (16)
  • uit de oven (1)
  • vegetarisch (2)
  • vis (24)
  • vlees (12)
  • voor gerecht (5)
  • wensjes (1)
  • wild (6)
  • wok gerechten (3)


  • Laatste commentaren
  • Fijn weekend (MIA)
        op Hamburgers met Roomsaus
  • Prima toetje met rijst. (Gratis Kredietkaart)
        op toetje met rijst
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op St.Jacobsvruchten
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op LAMSSCHOUDER

  • wel kom bij mij weblog recepten en doe gezellig mee

    Mailinglijst

    Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.



    Zoeken met Google



    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    35.gif
    Gedicht: Bewijzen

    Ik wil me niet bewijzen
    waarom zal ik dat doen
    ik hoef me niet verantwoorden,
    ik kan doen wat ik wil
    ik hoef aan niemand wat te vragen,
    waarom dwingen zoveel mensen je daartoe,
    waarom zal ik angst hebben
    een fout te maken
    zijn we niet allemaal mens
    wie zonder fouten is
    werpen de eerste steen,
    mijn angsten werp ik af,
    mijn stress laat ik achter mij
    ik ben ik
    en als je dat niet zou bevallen,
    Dan is daar het gat van de deur.
    35.gif


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    08-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZEEDUIVEL op zijn Indisch..

    ZEEDUIVEL op zijn Indisch...

    zeeduivel
    ZEEDUIVEL op zijn INDISCH (KORMA)

    Ingrediënten voor 4 personen:

    - 4 zeeduivelfilets van 150 g

    - 2 uien i/schijfjes

    - 1 pot Griekse yoghurt

    - 10 cl zure room

    - 2 tl rode currypasta

    - 1 mespuntje kaneel

    - ½° tl komijnzaad

    - 100 g cashewnoten

    - 2 teentjes knoflook (fijngehakt)

    - 10 g geraspte gember

    - 15 cl water

    - 1 bosjes koriander

    - 2 el olie

    - 2 zakjes snelkookrijst

    - peper & zout1 hindenfilet v/+/- 600 g

    Bereiding:

    - mix de cashewnoten m/d currypasta, de yoghurt, de kaneel & het komijnzaad en leg opzij

    - bak de zeeduivelfilets aan elke zijde 4 min. i/e pan m/e beetje olie

    - laat uitlekken & leg opzij

    - kook de rijst

    - warm de resterende olie op i/e pot & fruit de uien m/d look & de gember

    - voeg vervolgens het kruidenmengsel & het water toe

    - laat 10 min. sudderen ZONDER deksel!!

    - voeg de room toe & laat nog 2 min. sudderen op laag vuur

    - bestrooi vervolgens m/d koriander

    - dien de zeeduivel m/d rijst onmiddellijk op

    - gebruik warme borden!!!


    08-02-2010, 22:16 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:buitenlands eten
    30-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus
    Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus


    Ingrediënten:

    1 kg lamsgehakt
    250 gram ontvelde tomaten (blik of pak)
    1 kippenbouillonblokje opgelost in ½ liter water
    1 groene paprika
    1 grote ui
    2 teentjes knoflook
    1 eetlepel tomatenpuree
    3 eieren
    75 gram paneermeel
    75 gram bloem
    4 eetlepels sherry
    ½ glas rode wijn
    4 eetlepels olijfolie
    2 takjes peterselie (vers)
    gehaktkruiden
    zout
    versgemalen (zwarte) peper

    Bereiding:
    Pel de uit en de teentjes knoflook en hak ze klein. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote pan en fruit daarin de uit en de knoflook tot de ui glazig is.
    Doe het gehakt in een diepe kom en meng de gehaktkruiden (volgens aanwijzing op de verpakking) en het paneermeel erdoor.
    Klop de eieren los, schep ze door het gehakt en meng het geheel goed.
    Rol van de gehakt balletjes met een doorsnede van ca. 4 cm. Strooi bloem op een bord en rol de balletjes daardoor.
    Giet de resterende olijfolie in de pan met de gehakte ui en doe daar de gehaktballetjes bij. Bak ze aan alle kanten mooi bruin.
    Doe de tomaten, de sherry, de rode wijn, de tomatenpuree en de bouillon bij de gehaktballetjes. Snijd de paprika in blokjes van ca. 1 cm en voeg ze er eveneens bij. Leg het deksel op de pan en laat het geheel gedurende 45 minuten op een laag vuur zachtjes pruttelen.
    Breng op smaak met zout en versgemalen peper en serveer het geheel in een mooie schaal en strooi er versgehakte peterselie over.

    Tips:
    Het lamsgehakt kan desgewenst ook vervangen worden door kalfsgehakt of mager rundergehakt. Half-om-half-gehakt is te vet om dit gerecht goed te kunnen maken.
    In plaats van paneermeel kunt u ook enkele beschuiten verkruimelen.

    30-01-2010, 14:44 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:buitenlands eten
    29-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept voor Spanakopita (Griekse spinazietaart)

    Recept voor Spanakopita (Griekse spinazietaart)

    Omschrijving van het recept:
    Een heerlijke Griekse spinazietaart met feta-kaas en eieren.
    Voor 10 porties.

    Bereidingstijd van het recept:
    Bereidingstijd: 2 uur.

    Ingrediënten voor dit recept:
    1 1/2 kilo spinazie,
    1 grote ui, fijngesneden,
    1/2 kop verse uitjes, fijngesneden,
    1/2 kop melk,
    1/2 kop peterselie, versgesneden,
    1/2 kop dille, versgesneden,
    1 kop boter,
    5 eieren,
    250 gram feta-kaas,
    peper, zout,
    12 vellen kant en klare fylo,
    boter om in te vetten.


    29-01-2010, 10:22 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:buitenlands eten
    14-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaanse groentetortilla

    Spaanse groentetortilla

    hoofdgerecht
    bereiden 30 min
    4 personen

    Ingrediënten

    2 eetlepels olijfolie
    2 uien, in dunne ringen
    225 g aardappelschijfjes, voorgekookt (zakje a 450 g)
    75 g peen julienne (zakje a 150 g)
    1 courgette, in dunne plakjes
    6 eieren
    50 ml melk
    50 g belegen kaas 30+, geraspt

    Bereiden
    Verhit de olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en fruit de uiringen in 5 minuten zachtjes gaar.
    Verwarm de aardappelschijfjes op een bord 5 minuten in de magnetron op 700 watt.
    Verdeel de aardappel, de wortel en de courgette in laagjes over de uien.
    Klop de eieren los met de melk en zout en (versgemalen) peper naar smaak.
    Schenk het eimengsel over de groenten.
    Draai de koekenpan een aantal keer rond om het eimengsel goed te verdelen over de pan.
    Strooi de kaas over het eimengsel.
    Leg een deksel op de koekenpan en laat de groenteomelet in 20 minuten gaar en goudbruin worden.
    Leg een groot bord op de groenteomelet en houd dit goed vast, terwijl je de koekenpan met inhoud omkeert.
    Leg een ander groot bord boven op de omelet en keer opnieuw om.
    De groentetortilla komt zo mooi en in één stuk uit de koekenpan.
    Snijd de groentetortilla in kwarten en serveer meteen.
    Lekker met een groene salade van veldsla en een slanke yoghurtdressing.


    14-01-2010, 21:00 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:buitenlands eten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Makkelijke Foe Yong Hai
    Makkelijke Foe Yong Hai
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    5 grote eieren
    200 gram kipfilet
    1 zakje tomatensaus
    1 teen knoflook
    1 tl suiker
    0,5 tl mosterd
    1 eetlepel ketjap
    1 ui
    stukje prei
    een paar takjes selderij
    2 eetlepels olijfolie

    Werkwijze:

    Hak de kipfilet in kleine blokjes en bak ze goudbruin. Maak de tomatensaus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Pers het teentje knoflook erboven uit en roer dat met de suiker, mosterd en ketjap door de saus.
    Snipper de ui, snijd de prei in dunne ringen en knip de selderij fijn. Klop de eieren met 2 eetlepels koffiemelk, peper en zout los. Roer er de ui, de preiringen en selderij door.
    Smelt 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en giet er 1/3 van het eimengsel in.
    Bak de omelet tot de bovenkant nog wat vochtig is, leg er wat gebakken
    kippenblokjes op en vouw de omelet dubbel. Laat hem op een bord glijden en
    geef de saus er apart bij.
    Lekker met 125 gram rijst.

    Bevat per portie van 225 gram: 240 kcal.

    14-01-2010, 19:20 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:buitenlands eten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oosterse stoofpot
    Oosterse stoofpot
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    350 gram rundvlees
    2 eetlepels olijfolie
    1 klein blikje tomatenpuree
    1 eetlepel ketjap manis
    1 theelepel gemberpoeder
    1 uitgeperst teentje knoflook
    1 klein potje atjar tjampoer
    1 klein blikje ananas op sap (schijven of stukjes)

    Werkwijze:

    Snijd het vlees in blokjes.
    Verhit de olie en bak hierin de vleesblokjes in ca. 5 minuten rondom bruin. Voeg
    tomatenpuree, ketjap, gemberpoeder en de knoflook toe, en roerbak het geheel
    10 minuten.
    Schep de atjar tjampoer en de ananas in stukjes door het vlees en laat het
    gerecht op laag vuur nog ca. 10 minuten zachtjes sudderen.
    Lekker met sla en eventueel nog met 100 rijst.

    Bevat per portie van 225 gram: 350 kcal.

    14-01-2010, 19:15 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:buitenlands eten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ierse stoofschotel
    Ierse stoofschotel
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    4 rundvleeslapjes van elk 75 gram
    0,5 theelepel zout
    0,5 theelepel peper
    2 uien
    0,5 kilo aardappelen
    0,5 kilo wortelen
    100 gram boter
    1 liter runderbouillon (blokjes)

    Werkwijze:

    Bestrooi de rundvleeslapjes vlak voor het bakken met peper en zout. Snijd de uien in halve ringen. Snijd de geschilde aardappelen in plakken van ca. 0,5 cm dikte en de schoongemaakte wortelen ook in plakjes van ca. 0,5 cm. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de rundvleeslapjes aan beide kanten mooi bruin. Neem het vlees uit de pan en leg ze in een hoge ovenvaste schaal of pan die in de oven kan. Bak de uien en de wortelen 5 minuten in hetzelfde braadvet. Leg de aardappelplakjes op het vlees en schep het ui- wortelmengsel daarop. Breng de bouillon aan de kook en giet het in de schaal of pan.
    Zet de schaal of pan in een voorverwarmde oven van 1900 C en laat het gerecht in ca. 2 uur gaar worden.

    Bevat per portie van 225 gram: 260 kcal.

    14-01-2010, 19:06 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:buitenlands eten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zweeds rijstgerecht met kabeljauw
    Zweeds rijstgerecht met kabeljauw
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    300 gram kabeljauwfilet (eventueel diepvries)
    250 gram droogkokende rijst
    2 uien
    1 teen knoflook
    2 groen paprika's
    5 tomaten
    2 eetlepels olijfolie
    1 (vis)bouillontablet

    Werkwijze:

    De visfilet gedurende 10 minuten laten ontdooien. Ui en paprika schoonmaken en
    kleinsnijden. Tomaten even in kokend water houden, ontvellen en in partjes snijden.
    In een braadpan ui, knoflook en paprika ca. 2 minuten fruiten in de boter. Rijst toevoegen en al omscheppend ca. 5 minuten laten meebakken. 0,5 Liter water en het bouillontablet toevoegen en aan de kook brengen. Vis toevoegen, afdekken en in ca. 20 minuten gaarkoken op de laagste stand. Als de rijst gaar is, de tomatenpartjes er voorzichtig doorscheppen en even warm laten worden.

    Bevat per portie van 225 gram: 315 kcal.

    14-01-2010, 18:57 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:buitenlands eten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deense zuurkool met zalmfilet
    Deense zuurkool met zalmfilet
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    500 gram zuurkool
    250 gram champignons
    4 zalmfilets à 150 gram
    2 eetlepels olijfolie
    2,0 dl crème fraîche demi
    cayennepeper

    Werkwijze:

    Spoel de zuurkool af en laat deze uitlekken. Was de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Bak de champignonplakjes in de olijfolie op hoog vuur lichtbruin en knapperig. Kook de zuurkool in een bodempje water in ca. 15 minuten gaar. Bak ondertussen de met zout naar smaak bestrooide zalmfilets, in ca. 5 minuten per kant, op matig vuur in de rest van de olijfolie gaar (de baktijd in een beetje afhankelijk van de dikte van de visfilets).
    Giet de zuurkool af en roer de gebakken champignons, wat cayennepeper en de crème fraîche erdoor. Schep op elk bord wat zuurkool, leg er een zalmfilet bovenop.
    Lekker met 125 gram aardappelpuree.

    Bevat per portie van 225 gram: 315 kcal.

    14-01-2010, 18:52 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:buitenlands eten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tunesische gehaktschotel
    Tunesische gehaktschotel
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:
    1 knolselderij (400 gram)
    2 eetlepels citroensap
    1 ui
    1 bosje peterselie
    500 gram rundergehakt
    4 eetlepels zonnebloemolie
    zout
    1 eetlepel honing
    mespuntje gemalen nootmuskaat
    1/2 theelepel kaneelpoeder
    1kilo geschilde aardappelen
    3 eetlepels geschaafde amandelen
    Werkwijze:
    Verwijderde wortels van de knolselderij, schil de selderij en snijd deze in smalle reepjes. Besprenkel ze met citroensap. Pel de ui en snipper deze. Hak de peterselie fijn. Verwarm de oven voor op 200 graden. Rul het gehakt, voeg zout, selderijreepjes, ui, de helft van de peterselie, honing, nootmuskaat,
    saffraanpoeder en de helft van het kaneelpoeder toe. Roerbak dit nog 3 minuten en doe daarna nog 5
    minuten de deksel op de pan om het gerecht goed door te warmen. Snijd de aardappelen in stukken en kook ze in 15 minuten gaar. Giet ze af en pureer ze met 2 eetlepels olie, de rest van de peterselie en kaneelpoeder. Schep het gehaktmengsel in een ovenschaal, verdeel de puree erover
    en strooi de geschaafde amandelen erover. Zet het gerecht in het midden van de oven totdat de bovenkant goudbruin is. Lekker met een tomatensalade. Bereidingstijd: ongeveer 45 minuten.
    Bevat per portie 280 kilocalorieën.

    14-01-2010, 17:42 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:buitenlands eten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.boemboe bali
    Boemboe Bali (mild Indonesisch gerecht)
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:
    1 braadkip of 8 drumsticks
    2 uien
    4 teentjes knoflook
    1 Spaanse peper of 2 à 3 theelepels sambal oelek
    2 theelepels laos
    1theelepel tamarine
    1 theelepel trassi
    1 eetlepel suiker
    ketjap manis olie om te bakken
    Werkwijze:
    Snijd de braadkip in kleine stukken. Snipper de ui en de knoflook, snijd de peper open, verwijder de zaad lijsten en snijd deze in kleine stukjes. Verhit de olie in een braadpan en fruit hierin de uien, knoflook en de peper. Voeg de kruiden toe, laat even meebraden en doe er de stukken kip bij. Voeg -zodra de kipdelen een kleurtje hebben - zout, ketjap, suiker en een beetje water toe en laat in circa 1 uur gaar smoren.
    Per portie 305 kilocalorieën.

    14-01-2010, 17:41 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:buitenlands eten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vegetarische pita (Sonja Bakker)
    Vegetarische pita (Sonja Bakker)

    Benodigdheden voor 2 personen:

    4 pitabroodjes
    3 hargekookte eieren
    100 gram taugé
    1 halve komkommer
    Ijsbergsla
    8 cherrytomaatjes
    1 eetlepel halfvolle mayonaise
    2 eetlepels magere yoghurt
    1 teentje knoflook
    Peper en zout

    Bereidingswijze:

    Kook de eieren en snijd deze wanneer ze afgekoeld zijn in kleine stukjes. Schil de komkommer en snijd deze in blokjes. Vermeng de halfvolle mayonaise, magere yoghurt en geperste knoflook. Doe vervolgens de eieren, taugé, komkommer erbij. Verwarm de pitabroodjes in de oven of broodrooster. Snijd ondertussen de sla klein. Leg de sla onderin de opengesneden pitabroodjes en schep vervolgens het ei/groentemengsel er bovenop. Garneer het vervolgens met plakjes cherrytomaatjes.

    14-01-2010, 17:08 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:buitenlands eten
    Archief per week
  • 12/05-18/05 2014
  • 07/11-13/11 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 25/10-31/10 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    We zijn de 38de week van 2025


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs