recepten van trudy
Inhoud blog
  • wordt
  • trudy
  • Italiaanse kaastaart
  • Indische bruine bonenschotel
  • Indische zoetzure tomatensaus

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     




    Categorieën
  • 0ven schotels (2)
  • aardappels gerechten (11)
  • Barbecue (0)
  • Bijgerechten (4)
  • brood (15)
  • buitenlands eten (32)
  • Caloriearm (9)
  • eieren (2)
  • fruit (6)
  • fruitshaks (2)
  • gebak/taart/cake (9)
  • gehakt (6)
  • gevogelte (3)
  • groenten (23)
  • hartige taart (2)
  • hollands (6)
  • ijs (1)
  • indisch recepten (3)
  • italiaans (3)
  • kaas gerechten (11)
  • lekker hapjes (19)
  • low budget maal tijden (0)
  • lunch (2)
  • moeder dag recepten (4)
  • nagerechten (6)
  • nassie recepten (0)
  • nieuwe recepten (57)
  • ontbijt (0)
  • paprika''s (2)
  • pasta recepten (11)
  • pizza''s (0)
  • recepten voor de feestdagen (7)
  • rijst (6)
  • roer bak (4)
  • saladen (10)
  • sauzen/marinades (5)
  • soepen (25)
  • sushi (0)
  • turkse (1)
  • turkse recepten (16)
  • uit de oven (1)
  • vegetarisch (2)
  • vis (24)
  • vlees (12)
  • voor gerecht (5)
  • wensjes (1)
  • wild (6)
  • wok gerechten (3)


  • Laatste commentaren
  • Fijn weekend (MIA)
        op Hamburgers met Roomsaus
  • Prima toetje met rijst. (Gratis Kredietkaart)
        op toetje met rijst
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op St.Jacobsvruchten
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op LAMSSCHOUDER

  • wel kom bij mij weblog recepten en doe gezellig mee

    Mailinglijst

    Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.



    Zoeken met Google



    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    35.gif
    Gedicht: Bewijzen

    Ik wil me niet bewijzen
    waarom zal ik dat doen
    ik hoef me niet verantwoorden,
    ik kan doen wat ik wil
    ik hoef aan niemand wat te vragen,
    waarom dwingen zoveel mensen je daartoe,
    waarom zal ik angst hebben
    een fout te maken
    zijn we niet allemaal mens
    wie zonder fouten is
    werpen de eerste steen,
    mijn angsten werp ik af,
    mijn stress laat ik achter mij
    ik ben ik
    en als je dat niet zou bevallen,
    Dan is daar het gat van de deur.
    35.gif


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    14-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegrilde tonijn met tomatenboter
    Gegrilde tonijn met tomatenboter
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    4 moten tonijn à ca. 100 gram
    1 uitje
    1 teentje knoflook
    2 eetlepel olijfolie
    2 theelepels tomatenketchup
    2 eetlepels fijngeknipte bieslook
    75 gram zachte halvarine

    Werkwijze:

    Snipper de ui en knoflook. Verhit 1 eetlepel olie en fruit hierin het uitje op laag vuur in 3-4 minuten goudbruin. Voeg na 2 minuten de knoflook toe en fruit deze even mee. Voeg daarna de tomatenketchup toe en bak het geheel al roerend nog 2 minuten. Laat het daarna afkoelen. Meng het koude tomatenmengsel met de bieslook, de zachte halvarine en een
    mespunt peper en zout. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Bestrooi de tonijn met peper en zout. Bak de moten tonijn in de olijfolie. Leg de tonijnmoten op 4 borden en schep de tomaten boter erop. Lekker met een gemengde salade en lintmacaroni (tagliatelle).

    Bevat per tonijn: 145 kcal.

    14-01-2010, 18:54 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:vis
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gepocheerde zalm met broccoliroosjes
    Gepocheerde zalm met broccoliroosjes
    (voor 2 personen)

    Ingrediënten:

    2 stuks zalmfilet á 100 gram
    visbouillonblokje
    1 dl witte wijn
    4 dl water
    250 gram broccoli
    2 tomaten
    olijfolie
    bieslook

    Werkwijze:

    Breng 4 dl water met 1 dl droge witte wijn en een visbouillonblokje aan de kook. Doe zodra de bouillon kookt de zalm erbij en laat dit zachtjes 6 minuten doorkoken. Kook intussen de broccoli roosjes in 3 á 4 minuten. De tomaten in plakjes snijden en door de olijfolie halen.

    Koude variant als maaltijdsalade
    Zalm uit de pan halen en laten afkoelen. Broccoli laten afkoelen. Nadat beide zijn afgekoeld voorzichtig door elkaar mengen en opdienen met de plakken tomaat. Hierover wat bieslook strooien. Eventueel ook wat koude pasta erdoor doen.
    Warme variant
    Zalm uit de pan op het bord leggen en garneren met de broccoli en tomaten. Over dit geheel wat bieslook strooien. Lekker met pasta.

    Per portie 265 kilocalorieën.

    14-01-2010, 17:54 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vis
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vis met appeltjes uit de oven
    Vis met appeltjes uit de oven
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:
    400 gram kabeljauw
    2 stevige appels (bijv. goudreinetten)
    paneermeel
    3 eetlepels Twenty Four halvarine of Becel Light
    peper en zout
    verse of gedroogde peterselie
    Werkwijze:
    Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal in en bestrooi deze naar smaak met zout en peper. Was de appels, haal het klokhuis eruit en snijd ze in dunne partjes. Verdeel de appelpartjes over de vis. Strooi de paneermeel over de vis en appel en verdeel er 2 eetlepels margarine over. Bestrooi het geheel met peterselie. Als de appels en de vis niet voldoende vocht loslaten, voeg dan eventueel
    een scheutje water toe. Laat de schotel in 20 minuten (verse vis) of 30 minuten (bevroren vis) gaar worden en een bruin korstje krijgen in de oven.
    Per portie 230 kilocalorieën.

    14-01-2010, 17:21 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vis
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalm ovenschotel met broccoli, brie en cherrytomaatjes.

    Zalm ovenschotel met broccoli, brie en cherrytomaatjes.

    Ingrediënten voor 2 personen:

    • 2 zalmmoten
    • Stronk broccoli
    • 1stuk Brie
    • cherry tomaatjes
    • Bladerdeeg
    • citroensap
    • zout, peper
    • basilicum
    • Ovenschaal

    Maak van de stronk broccoli kleine roosjes en kook ze een paar minuten voor.

    Snij de zalmmoten in blokjes en besprenkel ze met citroensap en kruid ze vervolgens met zout, peper en basilicum naar eigen smaak.

    Snij de brie en cherrytomaatjes in stukjes en mix het samen met de blokjes zalm en de voorgekookte broccoli.

    Vet de ovenschaal in met wat boter, plak vervolgens 4 stukken bladerdeeg tegen de zijkanten van de overnschaal zodat jezestraks over de zalmmix dicht kan vouwen.

    Giet de zalmmix in de ovenschaal, vouw het bladerdeeg nu dicht zodat de mix verpakt zit onder het bladerdeeg, kom je net ruimte tekort leg er dan nog 1 plakje bladerdeeg bovenop zodat de mix echt goed zit ingepakt.

    Plaats de ovenschaal in een voorverwarmde oven, plaats het net zo lang in de oven totdat de bladerdeeg lekker knapperig is, +- 30 minuten op 200 graden.


    14-01-2010, 16:46 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vis
    Archief per week
  • 12/05-18/05 2014
  • 07/11-13/11 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 25/10-31/10 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    We zijn de 37de week van 2025


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs