Ik ben Patrick
Ik ben een man en woon in Schriek (Belgie) en mijn beroep is gepensioneerde militair..
Ik ben geboren op 21/01/1960 en ben nu dus 65 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: joggen en internet.
In mei 2012 nog 142kg, nu 85kg, en de joggingmicrobe heeft mij te pakken.
Verhaal van een 'nieuwe' jogger Ervaring van een beginnende loper geboren in 1960.
01-04-2014
Stadsloop in Lier
Zondag, 30 maart, tijd voor de laatste manche in het Natuurlopen criterium van Lier: de stadsloop. Keuze uit 5 of 10 Km en de Halve Marathon. Een prachtige zomerdag was het. Ideaal om mij eens te testen op de 10 km. De lopers van de 5 en 10 Km vertrokken samen en na een 200m was er een kleine wegversmalling waardoor er toch wel een korte opstopping ontstond. Jammer maar deze was gelukkig snel voorbij. Er moesten twee rondjes van 5 km gelopen worden in het stadscentrum van Lier: over de Grote Markt, langs de Zimmertoren en een stukje Netedijk. Een prachtig parcours door het stad met heel veel volk langs de weg. Natuurlijk allemaal verhard en ook regelmatig straatkasseien. Na één rondje kwam ik door in 24 minuten. Heel snel voor mij. Het tweede rondje moest ik dan ook het tempo ietsje laten zakken om uiteindelijk de 10 km en 176 meter af te leggen in 50'44 (ofwel een gemiddelde van 12 km/u). Mijn beste tijd ooit op deze afstand !!!
Mijn tweede paar Saucony CS2 heeft ondertussen 800 km op de teller staan en lopen dus op hun laatste beentjes. Een tweetal maanden terug heb ik mij ook een paar Asics Kayano 19 aangeschaft dewelke ook al 200 km op de teller hebben. Tijd dus om eens uit te kijken naar een bijkomend paar loopschoenen. Gezien ik de slijtagevastheid van de zool van de Saucony schoen maar niets vind (na amper 100 km moest ik al bij de schoenmaker langs om nieuwe zooltjes te zetten) had ik dan ook besloten om deze niet meer aan te schaffen. Mijn recent aangekochte Asics voldoen duidelijker beter want met al 200 km op de teller ziet de zool er nog steeds prima uit. Gezien ik echter in een professioneel tijdschrift gelezen had dat het voor de voeten beter is om verschillende paren loopschoenen (verschillende merken) te hebben, moest ik dus uitkijken naar iets anders dan Asics. Na grondige analyse viel mijn keuze dan ook op Brooks Adrenaline GTS. Gezien ik het model 2013 voor een koopje op de kop kon tikken (50% korting), moest ik niet lang twijfelen en staan deze nu dus bij mijn andere loopschoenen. Morgen krijgen zij de eerste kilometers op hun teller. En nu maar hopen dat de zooltjes van Brooks slijtagevast zijn
Eens iets anders dan een gewone loopwedstrijd: de Antwerp Urban Trail. Een tocht van 12 km door het stad en door zijn bezienswaardigheden. Gezien ik mij had ingeschreven voor de eerste wave was de start al om 09:30 uur. Dit betekende om 06:00 uur opstaan om een uurtje later de trein te nemen naar Antwerpen. Om 07:30 uur stond ik op het Astridplein en begaf mij naar de startzone in Park Spoor Noord (zo'n 1.7 km te voet). Mooi op tijd, alle tijd voor het ophalen van mijn startnummer en om mij om te kleden en een beetje rond te lopen terwijl de lopers ondertussen toestroomden. Gezien dit mijn eerste Urban Trail was, had ik mij voorgenomen om kalmpjes te starten en de eerste kilometers tegen een tempo van 5'30 per km af te leggen. Ik had toch wel een beetje schrik van de tempowisselingen die eraan zaten te komen met de trappen op en af en het zich door bochten wringen in de gebouwen. Na een paar kilometer voelde ik mij prima en trok het tempo dan maar omhoog. Dit zou ik trouwens de volledige 12 km kunnen volhouden. Alsmaar ietsje sneller en sneller om tenslotte mijn laatste kilometer op zijn snelst af te leggen. De passages in de historische gebouwen: het station, het stadhuis, het Steen, het Begijnhof, het MAS, ... waren prachtig. Gezien de talrijke bezienswaardigheden waar we door moesten of die we passeerden had ik nooit de indruk dat deze wedstrijd 12 km lang was. De kilometers vlogen voorbij. Uiteindelijk liep ik, zonder ooit te forceren, na 1 uur 1 min 12 sec over de aankomststreep. Een, voor mij, zeer goede tijd. Bovendien was ik ook nooit echt in het rood gegaan. Volgend jaar zien ze mij hier zeker terug (misschien in een latere wave, zodat ik iets langer kan uitslapen).
Gisterenochtend was het al tijd voor mijn vierde wedstrijd van dit jaar: de Flitsrun in Averbode. Lang getwijfeld tussen de 8 of 12 km. Gezien ik 's ochtends echter een lichte irritatie in de knie voelde, besliste ik dan maar om voor de 8 km te gaan. Gezien de schrik voor een blessure er toch wel een beetje inzat, dan ook maar beslist om helemaal achteraan te vertrekken en niets te forceren. Gewoonweg opvatten als een trainingsloopje. Er moesten twee rondjes van 4 km gelopen worden over een mooi parcours: merendeel onverhard en slingerend door het bos. Een mooi parcours, zeker als het droog ligt. Gisteren was dit wel het geval. Het was trouwens de warmste 9 maart ooit in België. Korte mouwen- en broekendag dus, zelfs om 10:30 in de voormiddag. Het eerste rondje liep ik 'rustig' aan, continue mensen inhalen maar wel heel plezant. Het was eens iets anders dan snel snel te vertrekken. Eens de tweede ronde begonnen, versneld ik ook maar een beetje. Helemaal geen last van de knie en dus tijd om er een 'snel' rondje tegenaan te gooien om uiteindelijk in 42 minuten te finishen. Heel tevreden en ook nog een mooi aankomst geschenk mogen ontvangen: een zak met twee appels, een balpen, een koekje, een actimelleke en een bus tandpasta
Een prima test was dit voor de Antwerp Urban Trail van volgende zondag.
Afgelopen zondag was het tijd voor de 30e Volksloop in Putte-Grasheide. Vorig jaar was dit mijn eerste wedstrijd van het jaar (mijn 3e wedstrijd ooit). Toen had ik mij ingeschreven voor de 10 km. Wetende dat het parcours maar 2,6 km lang was en dat er dus rondjes gedraaid moesten worden, had ik dit keer geopteerd voor de 5 km. Bovendien paste dit prima in mijn trainingsschema gezien ik na drie zware weken nu bezig was aan een rustige trainingsweek. Er hadden zich zo'n 210 lopers gemeld voor deze 5 km. Stipt om 14:30 uur konden we eraan beginnen. Het parcours is vlak en voor 70% onverhard. Een relatief snel parcours met een paar 'moeilijkere' passages. In totaal moesten er 5,2 km gelopen worden en na 25'03" bereikte ik de aankomst. Helemaal tevreden met een gemiddelde van 12,43 km/u. Nadien bleek ik als 84e de aankomst bereikt te hebben.
Zondag, 23 februari 2014, afspraak om 15:30 uur voor de start van de 10 km in het Bloso-domein van Hofstade. De 5 km wedstrijd was om 15:00 gestart met 213 deelnemers. Aan de 10 km wedstrijd namen 355 lopers deel. Het parcours in het Bloso-domein slingert zich tussen de bomen door rond het water van het domein. Een mooi beloopbaar, vlak en praktisch volledig onverhard parcours.
Het zonnetje was goed van de partij wat de jogging eerder op een lentejogging liet lijken i.p.v. een winterjogging. Enkel tijdens de open stukken waar de wind op kop blies, voelde deze een beetje kil aan. De meeste lopers waren dan ook in korte broek met korte mouwen. Ikzelf hield het toch maar bij een lange broek met lange mouwen.
Ik had mij bij de start vooraan geplaatst wat niet zo'n goed idee was
want hierdoor liet ik mij tijdens de eerste kilometer meesleuren aan een
tempo dat ik nooit zou kunnen volhouden. Een tempo onder de 5min/km kan ik aan tijdens een wedstrijd over max 5 km maar voor een 10 km loop is me dat momenteel nog te snel. Tussen kilometers vier en
zes moest ik dat dan ook bekopen en pas vanaf de zevende kilometer kon
ik terug in mijn normale tempo komen om uiteindelijk na 51'22" de
aankomst te bereiken. Plaats 167 in de uitslag op 355 deelnemers. Met mijn 54 jaar, en pas mijn tweede loopjaar, toch niet zo slecht
Het was voor mij de eerste keer in Hofstade en het is mij goed bevallen. Genoeg parking dichtbij (op minder dan 50m van de start), een aangename sfeer en een leuk, onverhard, parcours. Goede bevoorrading. Volgend jaar zien ze mij zeker terug.
Mijn eerste wedstrijd van het jaar zit er al op. Gisterenmorgen deelgenomen aan de jogging Les Hivernales in Watermael-Bosvoorde. Een jogging van 10 km (20 km is ook mogelijk) over vooral onverharde wegen in het Zoniënwoud. Een mooie omloop dat wel maar zeker niet vlak. Het gaat hier continue op en neer. Tijdens de eerste helft van de jogging wordt er voornamelijk geklommen en de tweede helft is dan meer in dalende lijn. De 'klimmetjes' zijn best wel pittig en kruipen toch wel in de benen (zeker zo vroeg op het jaar). De organisatie is prima. Absoluut een mooi begin van het jaar. Bovendien was het gisteren prachtig weer. Zo'n 7°, zon en niet teveel wind. De inschrijvingen zijn beperkt tot 2000 deelnemers (te verdelen over de twee afstanden). Gisteren liepen zowat 900 lopers de 10 km. Na 54 min 25 bereikte ik de aankomst (336e plaats). Gezien het heuvelachtig parcours ben ik hier absoluut tevreden mee. Volgend jaar zien ze mij hier terug (tenzij de weersomstandigheden dramatisch zouden zijn).
Na bijna twee paar Saucony CS2 versleten te hebben in mijn eerste loopjaar was het tijd om mij, tijdens de solden, een nieuw paar loopschoenen aan te schaffen. Eens naar Decathlon Olen getrokken om eens te zien of het advies dat ik daar zou krijgen identiek zou zijn als dit in de running store te Kontich. Blijkt van wel. Ik heb een antipronatie schoen nodig. Gezien ik wel tevreden was over de loopeigenschappen van de Saucony maar vond dat de zool wel heel vlug versleten was (na amper 100 km moest ik al nieuwe hieltjes laten zetten) wou ik dit keer een ander merk proberen. Bleek in de solden nog juist één paar Asics Kayano 19 in mijn maat over te blijven. Deze kon ik krijgen tegen wel een heel scherpe prijs van 89 Euro (i.p.v. normaal 140 Euro). Gezien de korte looptest in de winkel mij overtuigde, heb ik deze dus maar meegenomen. En nu maar hopen dat de schoen prima is en de zolen toch iets langer meegaan.
Vanaf Kerstmis tot 6 januari zo goed als niet meer gelopen (met uitzondering van één korte wedstrijd) zodat de spieren konden herstellen. Nu zitten we terug in de opbouwfase naar de Antwerp 10 Miles toe. Ik zal mij hierbij laten leiden door een trainingsschema dat ik van het net gehaald heb. Een 16 weken schema die aangepast is aan mijn mogelijkheden. Vandaag staat mijn tweede duurlooptraining op het programma. Dit schema zal ik af en toe wel eens moeten een beetje aanpassen zodat de geplande wedstrijden erin passen. De eerste is trouwens gepland op 2 februari. Les Hivernales in Bosvoorde, een 10 km wedstrijd in het Zoniënwoud. Ik kijk er al naar uit.
Deze morgen mijn laatste wedstrijd van 2013 gelopen. De eindejaarscorrida (4 km) in het centrum van Leuven. Persoonlijk vind ik dit een mooi parcours, dwars door het centrum van Leuven met aankomst op de Grote Markt. Veel volk en veel sfeer. Zo'n 1200 lopers namen deel aan de 4 km en ik eindigde toch mooi 158ste in 19 min 20 sec. Er waren ook nog 8 en 12 km wedstrijden.
Daarmee zit 2013 er op wat betreft het lopen dan toch. Nu profiteren van een 10-tal dagen rust om dan vanaf 6 januari terug te beginnen met opbouwen. Mijn spieren hebben deze rust meer dan verdiend. In mijn eerste loopjaar heb ik toch mooi 1303 km gelopen in 134 trainingen./wedstrijden. Deelgenomen aan 21 wedstrijden voor een totaal van 175,72 km. En zeggen dat ik in juli en augustus dan nog gekwetst was.
Volgend jaar staan er alvast een paar heel mooie wedstrijden op mijn verlanglijstje, te beginnen met de Antwerp Urban Trail, de Antwerp 10 Miles, de Abdijentocht en de Halve Marathon van Brussel.
Maar eerst genieten van de rust en het eindejaar. Een gezond en gelukkig jaar gewenst aan alle lezers (en niet-lezers) van mijn blog
Gisteren dus voor het eerst deelgenomen aan de 10 Km van Brussel. Door de triestige omstandigheden van de laatste twee weken (inslapen van ons 17 jarig hondje, Mischka en het overlijden van mijn schoonbroer, Eddy) was de voorbereiding allesbehalve ideaal verlopen. Ik verscheen dus aan de start zonder al te veel verwachtingen. De start vond plaats onder het Atomium en het parcours verliep voor een groot deel over onverharde wegen in het Park van Laken met als hoogtepunt de passage voor het Koninklijk Kasteel. Vlak kan je dit parcours zeker niet noemen. Constant ging het op en neer. Een ideaal parcours voor een intervaltraining. Gelukkig hadden de organisatoren voor droog weer gezorgd. De bij momenten nijdige wind namen we er dan maar bij gezien de temperatuur toch een mooie 10° bedroeg. Er moesten twee rondjes van 5 Km gelopen worden. Na het eerste rondje wist je dus waar de moeilijkheden lagen (overal ). Ik had mij voorgenomen om niets te forceren en onder 90% van mijn maximale hartslag te blijven. Ik was dan ook best tevreden met mijn 52min40sec en een 1001e plaats op bijna 2000 deelnemers. Na de aankomst terug naar het Koning Boudewijnstadion om te douchen om dan nog mooi op tijd de tram aan de Heizel te nemen richting Schaarbeek om daar de bus op te stappen naar huis. Al bij al een mooie organisatie in een schitterend decor.
De winterperiode komt eraan. Het
aantal joggings waaraan ik zal deelnemen zal sterk verminderen en dit
niet alleen door het weer maar ook omdat er nu eenmaal minder
organisaties zijn in deze periode van het jaar.
In november stond er nog maar één op
mijn programma. De 11 novemberjoggging in Heultje bij Westerlo. Een
kleine organisatie waar niet veel informatie over beschikbaar was op
het internet. Een vlak, bijna volledig verhard parcours van ongeveer
4 km lang. De keuze was één, twee of drie rondjes. Gezien ik een
beetje wou trainen op mijn snelheid had ik dus gekozen voor één
rondje met de bedoeling van ongeveer 4'45 per km te lopen.
Iedereen samen aan de start (ik schat
zo'n 200 lopers). Mijn eerste kilometer kwam ik door op 4'40, mooi
binnen mijn schema. Daarna doken we het bos in (het enige stuk
onverhard parcours van zo'n 5 à 600 m). Helaas was voorbijsteken
hier niet zo gemakkelijk en zat ik achter een groepje jonge kinderen.
Bovendien stonden er ook nog eens verloren bomen op het looppad
(bijna had ik met één van dichtbij kennis gemaakt). Hierdoor was
mijn 2de kilometer stukken trager (5'10) waardoor ik mijn beoogde
gemiddelde niet meer zou kunnen halen.
Juist voor de aankomst nog een weide
dwars oversteken en dan aankomen na bijna 19 minuten (gemiddelde van
4'56).
Al bij al best tevreden zeker ook omdat
het droog gebleven was. Volgend jaar toch maar eens uitkijken naar
een andere jogging op 11 november (Park van Tervuren misschien ???).
De volgende weken zullen we het bij
trainingsloopjes houden in afwachting van de 10 Km in Brussel op 22
december en de eindejaarscorrida van Leuven op 29 december.
Zaterdagnamiddag voor de eerste keer richting Westerlo getrokken voor de Cross der Jongeren, de afsluitende wedstrijd binnen het KWB-joggingcriterium. Het
was uitzonderlijk zacht voor de tijd van het jaar, zo'n 19°.
Met de bus van De Lijn naar Westerlo getrokken (een rit van 25 minuten). Mooi op tijd tegen 13:45 uur bij de sporthal aan het Domein de Beeltjens aangekomen. De start voor de 10 en 20 km
werd omstreeks 14.50 uur gegeven (ik had mij ingeschreven voor de 10 km) zodat ik genoeg tijd had om eerst nog eens naar de wedstrijd over 5 km te kijken die om 14:00 startte.
De Cross der Jongeren is in hier een begrip. Men
organiseerde deze wedstrijd al voor de 56ste (!) keer. Het aantal
deelnemers was dan ook navenant. Ik schat toch snel 400 starters. Na het startschot verloor ik wel
heel wat seconden omdat de massa zich voor mij maar heel traag op gang
trok. Het parcours liep volledig over bos- en wandelwegen, slingerend door het domein De Beeltjens. De eerste 4 km verliepen vlot aan een gemiddelde van 5 min/km.
Na 4 km voelde ik al aan dat ik niet over de beste benen beschikte
en begon ook mijn buik te rommelen. Tijdens Heist Loopt had ik hier ook al eens last van gehad en toen na 8 km moeten opgeven. Naarmate de kilometers vorderden moest ik ook nu het tempo gevoelig laten zakken en begon ik meer en meer te vrezen voor een nieuwe opgave om snel een toilet op te zoeken. Gelukkig kon ik toch het einde halen in een teleurstellende tijd maar dit was nu niet het belangrijkste voor mij. Blij dat ik had kunnen uitlopen ondanks de hevige buikkrampen haastte ik mij dan ook naar de sporthal om hier een toilet op te zoeken. Ik zal me toch eens moeten verdiepen in wat voor mij het ideale voedsel is voor een wedstrijd want niets ongemakkelijkers dan te moeten rondlopen met een klotsende buik die constant krampen veroorzaakt en waardoor je dringend naar het toilet moet.
Nog eens een jogging dicht bij huis. Zaterdag, 19 oktober in Keerbergen aan de molen. Een kleine maar goede organisatie waar zo'n 300-tal joggers op afkwamen. Het parcours loopt over rondjes van ongeveer 5,4 km lang in de bossen rond de molen van Keerbergen. Zowat 50% van het parcours loopt over onverharde wegen. Op zich best een mooi en vlak parcours. De start en aankomst vindt plaats aan de Heimolen. In een prachtig nazomerweertje gingen we vlot van start. Ik had gekozen voor één rondje. Onmiddellijk had ik door dat ik vandaag niet mijn beste tijd zou lopen. Alles voelde juist dat tikje minder goed aan dan anders. Het was dus continu een beetje zwoegen ... misschien ook wel te wijten aan het onverharde parcours waar het toch iets zwaarder lopen is dan op verharde wegen. Na 27 minuten bereikte ik dan ook de aankomst ... niet super, maar voor mijn doen ook helemaal niet zo slecht en dus best wel tevreden. Na mijn prijs (2kg appelen) afgehaald te hebben, was het tijd om nog rustig naar huis te joggen (nog eens zo'n 5 Km). Volgende zaterdag Cross der Jongeren in Westerlo. 10 km over onverhard parcours.
Gisteren morgen viel de regen met bakken uit de lucht. Mijn regenkledij zat dus prominent in mijn sportzak toen ik richting Hasselt vertrok waar om 13:45 uur de start voor de 5 Km Dwars door Hasselt werd gegeven. De regengoden waren het record aantal deelnemers (meer dan 11.800 aan alle loopafstanden samen) blijkbaar zeer gunstig gezind want de regenkledij kon in de sportzak blijven. Er blies wel een strakke wind maar heel veel last hadden we daar niet van in de straten van het centrum in Hasselt. De 5 Km wordt dan ook bijna voor 100% in het centrum van Hasselt afgewerkt. Ik was afgereisd met de bedoeling om onder de 25 minuten te lopen. Bij de start kon ik me bedwingen om niet meegezogen te worden met al die snellere lopers en ik klokte mijn eerste kilometer dan ook af na 4:50 minuten. Mooi op het vooropgestelde doel dus. De volgende kilometers zou ik dit tempo mooi kunnen volhouden zodat ik na 24:45 minuten de aankomst bereikte. Heel tevreden met mezelf en blij met de deelname aan deze massaloop. Volgend jaar schrijf ik me hier zeker in voor de 10 of 15 km om zo ook eens door de Drukkerij van HBvL te kunnen lopen.
Toen ik vorig jaar begon met Start-to-run heb ik mij ook ingeschreven
voor het wekelijks onderhoudsloopje georganiseerd door de Sportdienst
van Heist-op-den-Berg. Elke woensdagmorgen wordt (afwisselend aan het
Sportcentrum en in de Averegten) een gezamelijke training
georganiseerd. Een leuke, sociale manier om toch in beweging te blijven
en elkaar te motiveren. Gemiddeld komen er toch telkenmale 15 à 20
personen op af. Er wordt een op voorhand gemaakt programma afgewerkt
dat varieert tussen tempolopen en intervaltrainingen. Deze trainingen
zijn uitermate geschikt voor beginnende joggers met een kleine basis.
Er wordt nooit snel gelopen en het tempo schommelt tussen de 6 à 7
minuten per km. Het is dan ook het sociale aspect dat voor mij de
doorslag geeft om wekelijks op woensdag af te zakken naar hetzij het
Sportcentrum, hetzij de Averegten.
Zondag was het dus terug Dwars door Mechelen. Vorig jaar was dit mijn allereerste wedstrijd ooit. Dit jaar moest ik er dus absoluut terug bij zijn. Ik was dan ook als allereerste ingeschreven voor de 10 km. Het was een prachtige zondagnamiddag. Lekker mooi weer en veel volk. Meer dan 2500 ingeschrevenen voor de 10 km, waaronder Bart De Wever, Kris Peeters en Hilde Crevits. Veel volk dus aan de start op de Nekker. De eerste zes à zeven kilometers speelden zich af langs de oevers van de Dijle. Hier niet al te veel toeschouwers en daardoor niet al te veel sfeer. Maar eens we de Kruidtuin indoken zwelde de massa aan en bleven de aanmoedigingen komen. Het stadscentrum zag dan ook zwart van het volk. Plezant lopen is dat. De aankomst op de Grote Markt is natuurlijk schitterend. De massa volk en de prachtige sfeer zijn dan ook de troeven van deze massa-evenementen. De wedstrijd zelf liep voor mij volledig volgens plan. Een mooi egaal tempo van ongeveer 5 min 20 per km zorgde ervoor dat ik na 51 min 20 de aankomst overschreed (juist geteld 5 seconden na Bart De Wever). Volgend jaar zien ze me hier vast en zeker terug.
Deze namiddag deelgenomen aan de laatste jogging van het criterium
Rondom Netedal. Gekozen voor de korte afstand (4,4 km ofwel één
rondje). Ik schat dat er ongeveer een 120-tal deelnemers waren. Het
parcours, 100% verhard, is niets speciaals. Vlak, verhard, tamelijk
lange rechte stukken ... een parcours voor snelle hazen. Daarom ook
gekozen voor één rondje. Bovendien paste deze afstand in mijn
voorbereiding voor Dwars door Mechelen. Ik had mij bij de start eens
vooraan genesteld om zo met de snelsten te kunnen vertrekken.
Natuurlijk moest ik die wel al direct laten lopen maar mijn eerste
kilometer (4min 30) was toch mijn snelste ooit. Bovendien kon ik dit
tempo (ietsje trager) relatief vlot behouden en liep ik de afstand in 20
min 47 sec (gemiddelde van 4 min 45 per km). Heel tevreden dus. Bij de aankomst kregen we nog een zakje met daarin een douchegel en een doosje met drie sterren voor de kerstboom. Volgende week zondag gooien we ons weer eens tussen de massa in Mechelen.
Afgelopen vrijdagavond naar Aarschot getrokken voor de Waterloop (4
- 8 of 15 km). Na een beetje twijfelen toch gekozen voor de 8 km. De
start wordt gegeven aan het voetbalterrein van Aarschot voor de drie
afstanden samen. Na een kleine kilometer moeten we met zijn allen onder
de spoorweg door wat aanleiding geeft tot een beetje samentroepen maar
echt veel tijdsverlies veroorzaakt dit niet. Het voordeel (voor mij
althans) hieraan is dat ik zo genoodzaakt ben om niet uit de
startblokken te schieten en mij op te blazen. Ik kan deze eerste
honderden meters rustig opbouwen om dan na de spoorwegbrug op tempo te
kunnen doorlopen. Het parcours loopt langs de oevers van de Laak en
de Demer. Na een tweetal kilometer slaan de 4 km - lopers rechtsaf de
brug over om zo terug te keren, terwijl de lopers van de twee langere
afstanden verder doorlopen onder de brug door. Na een 3.5 km verlaten
we eventjes de oevers van de Demer om door het domein van het Kasteel
Ter Rivieren te lopen. Heel mooi kader in dit domein. Na een paar
honderd meters bereiken we terug de oevers van de Demer waar wij
afscheid nemen van de 15 km lopers die landinwaarts gestuurd worden
terwijl wij teruglopen naar de aankomst. Mijn kilometertijden zijn praktisch konstant gedurende gans de wedstrijd (5 min 20) wat mij enorm tevreden stelt. Een
groot deel van het parcours verliep op onverharde wegen en het zonnetje
verwarmde ons op deze mooie avond. Gezien het een paar uur voordien
nog geregend had, was er ook meer dan voldoende zuurstof in de lucht.
Een prachtige avond dus voor een jogging. Na de aankomst kunnen we in
De Knoet (in het centrum van Aarschot op zo'n 300 m van de aankomst)
nog een mooie handdoek in ontvangst gaan nemen en is er ter plaatse ook
nog een optreden van Kontrair. Een jogging die volgend jaar vast en zeker terug op mijn programma zal staan.
Gisteren avond deelgenomen aan de kermisjogging in Morkhoven. Gekozen
voor twee rondjes oftewel 5,6 km (keuze uit 1, 2 of 3 rondjes). Het
parcours in het centrum van Morkhoven loopt over 99% verharde landelijke
wegen. Op zich niets speciaals maar toch een relatief aantrekkelijk
parcours. 250 lopers stonden samen aan de start voor de drie
mogelijke wedstrijden. De start verliep een klein beetje bizar maar
uiteindelijk toch zonder problemen. Veel van de deelnemers aan Heist
Loopt waren ook naar hier afgezakt. Uiteindelijk zou ik na een goede
30 minuten de aankomst bereiken (oftwel een gemiddelde van 5 min 17 sec
per km). Veel sneller zat er momenteel nog niet in. De weken
blessureleed hebben niet alleen aan mijn uithouding gevreten maar
duidelijk ook aan de snelheid. Nu gaan we ons richten op een aantal
trainingen om de uithouding terug op te bouwen in aanloop naar de 10 km
tijdens Dwars door Mechelen (eind september). Tussendoor nemen we nog
wel een aantal kortere wedstrijdjes mee, zoals de Waterloop in Aarschot
(4 km) en De Hei Loopt in Pijpelheide (4,4 km).