Om maar met de deur in huis te vallen; iSTAR kan geen video filmen en is daarmee niet geschikt voor 360 graden videoproducties. Dus ontwikkelaar Nctech zal op een andere manier de potentiële koper moeten overhalen. En daar hebben ze een aantal bijzondere functies voor bedacht.
Indrukwekkende specificaties
De iSTAR heeft vier camera's aan boord die samen garant staan voor maar liefst 50 Megapixel foto's. Het duurt twee tot drie seconden om een foto te maken met een totaal aantal van 80 tot 100 panoramafoto's op één acculading. Met de optionele externe accu kun je zelfs tot 600 foto's maken. De camera is waterdicht maar is wel ontworpen voor gebruik op het land. Besturen kan via het ingebouwde display of via elk gewenst apparaat met Wifi. De camera slaat ook de geografische locatie op en heeft een automatische HDR functie. Je kunt de beelden opslaan op een interne SD, SSD, USB of via een Ethernet verbinding.
Stitching op de hoogste kwaliteit, het koppelen van de vier afzonderlijke beelden, gaat via software op de desktop, de camera kan wel zelf een preview weergeven. Ze hebben eigen software ontwikkelt met een Batch functie. Hoewel de camera geen realtime video kan opnemen is het wel mogelijk om losse beelden achteraf samen te voegen tot een videobestand.
Er zijn twee variaties in software, FUSION en PULSAR. PULSAR biedt een hogere verversingssnelheid en een lage resolutie video preview. Optioneel kun je ook infrarood foto's maken voor gebruik in het donker. De SDK kan gebruikt worden in softwaretoepassingen van andere ontwikkelaars.
Geen consumentencamera
De iSTAR is geen hobbycamera maar zuiver gericht op professionele toepassingen. Bijvoorbeeld op locaties waar een misdaad is gepleegd en de politie de locatie in beeld wil brengen. Of in loodsen om afmetingen te registreren en evalueren middels liDAR scanning. De Istar 360 graden camera krijgt een professioneel prijskaartje mee van ruim 7000 euro.
|