Virtual Reality
Alles over virtual realiy
Inhoud blog
  • VR Bril huren
  • Virtual reality huren
  • Samsung Gear VR huren
  • VR bril huren, waar moet je op letten?
  • Virtual reality huren
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    23-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VRIZZMO Stardust


    Het Poolse Bedrijf VRIZZMO is in 2013 begonnen met het maken van de VRIZZMO VR bril, het idee was om een soort Google Cardboard van betere kwaliteit te maken. Het eerste prototype was gemaakt van Lego, al snel werden er sterkere en lichtere onderdelen gebruikt en in december 2014 werden de eerste VRIZZMO VR brillen verkocht. De review van die bril kun je hier lezen. De bril heeft afgelopen jaar een upgrade gehad, met sterkere en lichtere materialen werd de VRIZZMO Stardust gecreëerd. Evenals de oude versie kost de nieuwe Stardust 60 euro, is de bril veel beter geworden?

    What’s in the box?

    VSDe inhoud van de doos is op het eerste gezicht erg karig, de doos zelf is van karton zonder dat het logo ook maar ergens te bekennen is. In de doos vindt je de Stardust bril met enkele extra onderdelen. 2 schuimrubberen zijstukken die het dragen comfortabel maken, en een schuimrubberen onderdeel voor je voorhoofd. Ook zit er een extra plaat van kunststof in, deze plaat zorgt ervoor dat het scherm van je telefoon in twee delen wordt verdeeld. Voor de rest zit er nog een handleiding in de doos, helaas zitten er geen extra attributen in zoals extra lenzen of een schoonmaakdoekje.

    Gebruik

    VS1Voor het testen wordt gebruik gemaakt van een Samsung Galaxy S5. Het eerste dat opviel na de stevige indruk die de bril maakt, is dat het er in schuiven van de telefoon behoorlijk krapjes is. De telefoon dient via bovenkant van de bril te worden ingeschoven. De telefoon past dan nauw aansluitend tussen twee rubberen randjes tegen het scherm en het achterpaneel. Dit paneel dat tegen de achterkant van de telefoon duwt bevat een stukje schuimrubber en wordt door de telefoon naar buiten gedrukt.

    Dit is onderdeel van de plastic constructie en zorgt er voor dat de telefoon erg stevig in de bril zit, maar misschien wel iets té stevig. Door de schuimrubberen elementen zal je telefoon niet beschadigd raken, maar het plaatsen van de telefoon kan niet als bijzonder gemakkelijk worden bestempeld.

    De Stardust is niet voorzien van extra software die je moet downloaden, je kunt wel een QR code scannen die op de website van VRIZZMO staat hiermee kun je de VR instellingen verbeteren. Omdat de VRIZZMO Stardust een verbeterde versie van de Google Cardboard is kun je ook gewoon de Cardboard applicaties downloaden. Door de form factor van de bril kan het zijn dat de camera achter op je telefoon naar een deel van de behuizing kijkt. Dit was bij de Galaxy S5 geen probleem.

    De half-open structuur van de telefoon biedt veel mogelijkheden. Je kan bijvoorbeeld de telefoon nog besturen terwijl deze in de bril zit, ook kun je je telefoon opladen tijdens het spelen en kun je oordoppen inpluggen.

    Een handige feature die ook bij de laatste bril zat zijn de twee pootjes aan de linker- en rechterkant van de bril. met deze pootjes kun je sommige apps aansturen tijdens het spelen, bij andere brillen heb je hiervoor een controller nodig of kun je gewoon domweg niet spelen zonder speciale bril.

    Een unieke feature aan de bril zijn de dubbele lenzen, VRIZZMO is bijna de enige fabrikant die dubbele lenzen gebruikt. Een groot nadeel hiervan is dat de bril ontzettend lastig is schoon te maken, de binnenkant van de lenzen zijn bereikbaar maar de buitenkant van de lenzen niet. De bril is gemaakt van stevig, licht en duurzaam materiaal. Met de extra onderdelen present kun je voor een lange tijd veel plezier hebben van deze bril.

    Beeld & Lenzen

    VS4De combinatie van het Galaxy S5 scherm en de lenzen van de VRIZZMO zorgden voor prima beeld. De kwaliteit van het beeld is natuurlijk ook afhankelijk van het scherm van je eigen telefoon, maar met een resolutie van 1920×1080 pixels op een scherm van 5,1 inch is de kijkervaring behoorlijk goed.

    Zoals eerder gezegd heeft VRIZZMO een andere aanpak op het gebied van lenzen. Daar waar standaard brillen voorzien zijn van één paar lenzen, maakt de VRIZZMO gebruik van twee paar. Deze staan in lijn met elkaar en zo wordt het beeld correcter weergeven. In de praktijk is het echter lastig om de vinger te leggen op het exacte verschil. Net als bij de voorgaande versie heeft de bril een field of view van 105 graden, helaas zijn de lenzen van de bril niet te verstellen.

    Wat wel een nadeel is aan de kijk ervaring bij de Stardust (tevens ook bij de vorige bril van VRIZZMO), is dat je een stuk meekrijgt van de middenstreep van het beeldscherm. Maar dat heeft meer te maken met de formaat van de telefoon die je hanteert, de Galaxy S5 heeft namelijk een 5,1 inch scherm terwijl er telefoons van 5,7 inch in de bril passen.

    Comfort

    VS3Voor een VR bril die qua budget in de middenklasse zit biedt de VRIZZMO Stardust vrij veel comfort. De hoofdband is makkelijk te verstellen door middel van klittenband, hierdoor blijft de bril tijdens de ervaring goed op z’n plek. Ook heeft de hoofdband een elastisch achterkant gekregen, met daarbij een band over de bovenkant van je hoofd voor extra stabiliteit.

    Een groot verschil met de vorig bril is het design van het gezichtscomfort, waar de schuimrubberen gezichtsbescherming eerder met klittenband werd vastgemaakt gebeurd dat nu met een handig kliksystem. Een groot voordeel hiervan is dat je de onderdelen van de bril sneller en makkelijker kan verwisselen, en de aansluiting neemt niet af in kracht hoewel dat met klittenband vaak wel het geval is.

    Met de pootjes aan de zijkant kun je de bril makkelijk besturen. Waar je bij andere brillen vaak de telefoon in- en uit de bril moet halen, kun je de telefoon hier makkelijk laten zitten. Een nadeel aan de bril is de ventilatie. De ventilatie kwam eerder uit de regio waar de neus zat, nu komen juist de problemen hier vandaan. Omdat de bril nauw aansluit aan het gezicht en de telefoon heel nauw aangesloten zit beslaan de lenzen eerder. Hierdoor moet je vrijwel de gehele tijd dat je de bril draagt door je mond ademen. Ook zit er een scherp randje aan de zijkant van de hoofdband, je moet deze dus over je oren trekken en niet laten steunen op je oren.

    Design en Kwaliteit

    VS1De bril is voorzien van een rechthoekig ontwerp dat is opgebouwd uit harde plastic elementen. De voor en zijkant van de bril kunnen voor 5 euro meer worden bedrukt met een logo. Waar de bril eerder op zijn plek werd gehouden met schroefjes is de bril nu volledig in elkaar geklikt. Een stevige constructie die gemakkelijk te repareren is, daarbuiten ziet het er ook heel strak uit. De beste feature aan deze bril is het halfopen design, hierdoor is de telefoon gemakkelijk te besturen.

    Ook waren we in staat om een audiokabel en zelfs de lader aan te sluiten op de telefoon terwijl deze in de bril zat. Iets dat niet bij alle mobiele vr brillen vanzelfsprekend is. Door deze open elementen bleef zelfs de camera te gebruiken voor eventuele augmented reality applicaties. Let wel op; bij de Samsung Galaxy S5 zit de camera netjes gecentreerd. Bij een toestel zoals de Sony Experia  zit de camera in de hoek en dat zou nog wel eens een probleem kunnen worden door de behuizing van de Stardust.

    Hoewel het erg bijzonder is dat de VRIZZMO Stardust dubbele lenzen heeft, blijft het erg onhandig. De lenzen vallen erg lastig schoon te maken, het ziet er gaaf uit maar heeft volgens ons weinig meerwaarde. Een groot verschil met de vorige VRIZZMO bril is het design, bij de vorige bril is het design gekozen puur uit praktische overwegingen. Nu heeft VRIZZMO wel meer tijd aan de bril besteed, de bril ziet er erg strak uit met een robuust patroon op meerdere onderdelen. Ook een pluspunt is je eigen logo of design op de bril, hierdoor krijgt de bril een iets persoonlijkere uitstraling.

    Prijs

    De VRIZZMO Stardust is met 60 euro redelijk te doen, beter design en meer comfort zorgt ervoor dat deze bril richting de hogere middenklasse gaat. Let wel op, dat er twee verschillende versies zijn. Een voor standaard formaat smartphones (tot 151mm x 75mm) en een voor de grotere modellen zoals de Note 5 (tot 158mm x 75mm) met zeven millimeter extra ruimte in de breedte. Deze grote versie wordt aangemerkt als VRIZZMO Stardust Plus. Het maakt vervolgens niet uit of je een zwarte variant of een van de standaard design-opties kiest. Wil je een eigen custom logo of design op de bril gedrukt hebben, komt er 5 euro bij, voor een totaal van 65 euro.

     

    De VRIZZMO Stardust is wat ons betreft een goede bril, maar dat was de vorige bril van VRIZZMO ook. Er zijn wat onderdelen verbeterd, maar er is verder niet veel nieuws bijgekomen waardoor de bril beter is geworden. Dat moet VRIZZMO zelf ook gedacht hebben aangezien ze dezelfde prijs hanteren. Wij zien deze bril dan ook niet zozeer als een update, maar eerder een revisie.
    7.2Total Score
    Geen update, maar revisie

    De VRIZZMO Stardust is wat ons betreft een goede bril, maar dat was de vorige bril van VRIZZMO ook. Er zijn wat onderdelen verbeterd, maar er is verder niet veel nieuws bijgekomen waardoor de bril beter is geworden. Dat moet VRIZZMO zelf ook gedacht hebben aangezien ze dezelfde prijs hanteren. Wij zien deze bril dan ook niet zozeer als een update, maar eerder een revisie.

    Gebruik
    7
    Beeld en Lenzen
    8
    Comfort
    7
    Design en Kwaliteit
    7.5
    Prijs
    6.5


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    23-10-2015, 16:05 geschreven door timnijland  
    Reacties (0)
    22-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Magic Leap haalt 542 miljoen op bij Google

    Magic Leap haalt 542 miljoen op bij Google

    Eerder deze week werd bekend dat Google 542 miljoen dollar ging investeren in het bedrijf Magic Leap. Juist, een half miljard word geïnvesteerd in een startup bedrijf. Magic Leap is in een klap een bedrijf geworden waar we rekening mee moeten houden, maar wat is Magic Leap en waarom krijgen ze een half miljard van Google?

    Virtual Reality, Augmented Reality of Magie?

    Magic Leap OrcaAlles wat wij weten over Magic Leap komt uit een demo filmpje, hierin valt te zien hoe een Orka omhoog duikt in een gymzaal van een High School. Nou hebben we al hele vette dingen gezien in de virtual reality wereld, maar een Orka in een gymzaal is voor ons ook compleet nieuw. Nog iets dat heel vreemd is aan het filmpje is dat geen enkel persoon in de hele zaal een bril opheeft, in ieder geval geen virtual reality bril. Het kan ook geen vorm zijn van Augmented Reality want daar is ook een bril voor nodig, is het dan magie?

    Dat is het in ieder geval niet, Magic Leap lijkt gespecialiseerd te zijn in Hologrammen. In de video valt te zien dat dit geen flikkerende Tupac hologram is, maar een levensechte Orka compleet met liters water die omhoog schieten. Hoe werkt deze technologie, en hoe kan het dat het nu al zo levens echt is?

    Dynamic Digitized Lightfield Signal

    Magic Leap laat vrij weinig los over het bedrijf en wat ze doen, hoewel het duidelijk is dat ze met hologrammen werken weten we niet hoe ze dit bewerkstelligen. Magic Leap zelf zegt dat ze meer werken aan een idee dan aan een product. Hedendaags heeft virtual reality de mogelijkheid om je in een compleet nieuwe omgeving te zetten, zelfs interactie is mogelijk. Maar toch voelt het allemaal niet natuurlijk aan, daar ligt de uitdaging voor Magic Leap.

    Magic Leap is begonnen met het ontwerpen van iets dat ze het Dynamic Digitized Lightfield Signal noemen, Digital Lightfield in het kort. Een digitaal lichtveld dus, maar niet zomaar een digitaal lichtveld. Digital Lightfield is biomimetisch, dat betekend het nabootsen van natuurlijke effecten. Dit zorgt ervoor dat het Digital Lightfield correspondeert met onze natuurlijke sensoren in onze hersenen waardoor alles wat je ziet natuurlijk aanvoelt. Door hardware, software, sensoren en core processors toe te voegen aan het Digital Lightfield, creëert Magic Leap een ervaring die zo onverwachts goed is dat ze het magisch noemen.

    Team

    MLOp het moment dat je gaat zoeken naar de personen achter Magic Leap krijg je een aparte lijst met het soort personen die er werken, niet de personen zelf. De lijst bestaat uit Story-tellers, Rocket Scientists, Artificial Intelligence gurus, Software ninjas, Computing Hobbits, Movie Freaks, Mathematical Artists, Whole-earthers, Psychedelic Physicists, People People en Music Lovers. Probeer daar maar eens wijs uit te worden.

    Als je verder gaat zoeken op twitter kom je voor de rest alleen maar grappige posts tegen, bijvoorbeeld een leeg kantoor op het moment dat The Avengers uitkwam, of een Gandalf omgetoverd tot kerstman. Ook staan er nieuwe toevoegingen aan het bedrijf tussen, naast een hond en een baby staan hier ook erg indrukwekkende namen tussen.

    Denk bijvoorbeeld aan voormalig VEVO CEO Rio Caraeff, Voormalig Vicepresident van Samsung Advanced Software Yannick Pellet, ‘Vader’ van de Metaverse Neal Stephenson, Scott Henry die onder andere bekend is van Apple en Beats by Dr. Dre, en uiteindelijk de CEO van Magic Leap zelf Rony Abovitz.

    ML3Rony Abovitz is een excentrieke man, hij gaf ooit een Tedx conferentie verkleed als een Astronaut die twee vechtende apen bij zich had en een chocoladereep zo groot als hemzelf. Allerminst vreemd dus, zijn laatste Tedx conferentie heeft hij op het allerlaatst afgezegd met de volgende reden: ‘’in het eerste deel van The Hobbit zag je de kop van Smaug en een stuk van zijn staart, pas in het tweede deel zag je de volledige draak’’.

    Dat is dus ook zijn marketing strategie, niet te veel weg geven en wachten tot het allerlaatste moment. Deze strategie heeft Magic Leap al we zo’n 542 miljoen dollar opgeleverd, een vreemde man maar heel goed in zijn werk.

    Toch wel een HMD?

    Abovitz laat dus erg weinig zien, heel af en toe komt er een video online voor de enthousiasteling. De vraag is alleen hoe werkt de technologie van Magic Leap? Is er een bril nodig of iets anders? Hier wordt veel over gespeculeerd, de een zegt dat het een draagbare projector is die je oogbewegingen volgt.

    De ander zegt dat het een soort infrarood camera is die hetzelfde werkt als Microsoft Kinect, door de infrarood camera zou de omgeving een 3D omgeving worden waardoor virtuele objecten rekening houden met de werkelijke omgeving. Het probleem is dat er per video verschil is, bij de ene video is er duidelijk te zien dat de gebruiker een bril draagt. Bij de laatste demo was er echter geen bril te bekennen, de demo is niet bewerkt dus wordt er dan wel of geen bril gebruikt?

    Release

    Er is dus weinig bekend over het product, het team en de technologie. Zo is ook de releasedatum nog onbekend, Volgens CEO Abovitz moet het Digital Lightfield in de nabije toekomst al beschikbaar worden. Wij denken dat het echter nog wel even gaat duren met de nieuwe investering van Google, met 542 miljoen dollar is er nog genoeg speelruimte voor eventuele verbeteringen. En als het product net zo goed is als op de demo te zien valt willen wij nog rustig even wachten. Magic Leap is dus de naam die je in de gaten moet houden.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-10-2015, 13:33 geschreven door timnijland  
    Reacties (0)
    20-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.virtual reality in de medische wereld

    virtual reality in de medische wereld

    Vaak wordt er gedacht dat virtual reality alleen bedoelt is om spelletjes te spelen en om kinderen te amuseren. Maar dat is niet het geval, buiten de spelletjes en de zakelijke toepassingen om wordt virtual reality ook gebruikt in de medische wereld. Met verschillende soorten virtual reality therapie zijn dokters in staat om pijn te verlichten en rustgevende omgevingen te creëren.

    Western University of Health Sciences – Pomona, California

    VRM1Deze universiteit in California heeft als eerste ter wereld een virtual reality laboratorium geopend. Het laboratorium is speciaal ontwikkeld om studenten een andere kijk op het menselijk lichaam te geven, in plaats van 2D afbeeldingen te bekijken kunnen de studenten nu het hele lichaam in 3D bekijken.

    WUHS werkt met verschillende soorten virtual reality.

    Naast de ‘normale’ Oculus Rift gebruikt WUHS ook een grote virtual reality tafel, de Anatomage Virtual Dissection Table. Deze tafel geeft studenten de mogelijkheid om het menselijk lichaam van top tot teen te ontleden, elk onderdeel van het menselijk lichaam kan in 3D worden bekeken zodat het zo goed mogelijk kan worden bestudeert.

    De Oculus Rift wordt nog weer iets anders gebruikt, met de Rift krijg je een volledige virtuele rondleiding door het menselijk lichaam. Bij deze tour krijg je bij elk onderdeel een uitleg over de functies en kenmerken van een orgaan of ledemaat.

    PTSD

    U.S. Navy Hospital Corpsman 3rd Class Sean Stevenson takes a knee while on a security patrol in Sangin, Afghanistan, June 6, 2011. Stevenson is a corpsman with Combined Anti-Armor Team 2, Weapons Company, 1st Battalion, 5th Marines, Regimental Combat Team 8. The U.S. Marines conduct frequent patrols through the area to show a presence and interact with the community to find ways to help the populace. (U.S. Marine Corps photo by Cpl. Nathan McCord/Released)Een bekende stoornis bij oorlogsveteranen is het Posttraumatic Stress Disorder, hierdoor krijgen veteranen nachtmerries, flashbacks en angstaanvallen. Al in 1997 heeft het bedrijf Georgia Tech een virtual reality programma gelanceerd genaamd: Vietnam Virtual Reality. Dit programma zorgde ervoor dat de veteranen een manier hadden om de traumatische ervaringen in veilige omgeving konden verwerken.

    Tegenwoordig zijn er speciale klinieken die deze behandelingen doen en er zijn zelfs ziekenhuizen mee bezig. De veteranen uit Irak en Afghanistan herleven regelmatig scenario’s die ze hebben meegemaakt tijdens de oorlog. In een veilige virtuele omgeving krijgen de veteranen de mogelijkheid om zich te distantiëren van deze gebeurtenissen, hierdoor leren ze hoe ze om moeten gaan met PTSD. Zonder virtual reality zouden deze veteranen geen uitlaatklep hebben en continue in een staat van angst leven.

    Fantoompijn

    VRM2Voor veel mensen die een ledemaat hebben verloren is fantoompijn een terugkerende kwaal. Een veel voorkomend geval is de verkrampte vuist, de persoon die zijn hand is kwijtgeraakt heeft het gevoel dat de hand er nog is en dat deze verkrampt is. Niet alleen is dit erg raar maar de meeste mensen omschrijven de pijn die ze voelen als ondraaglijk. Virtual reality biedt hiervoor een uitweg; de spiegelmethode.

    De persoon staat in virtual reality voor een spiegel met het verloren ledemaat nog steeds aan het lichaam. Doordat de hersenen het ledemaat herkennen gaan de zenuwen hier zich op afstellen, in andere woorden de zenuwen herkennen de hand en hiermee krijgt het slachtoffer weer controle over de verloren hand. Door vervolgens deze virtuele hand speciale handelingen te laten verrichten verdwijnt de fantoompijn.

    Dit zijn slechts enkele voorbeelden van hoe nuttig virtual reality kan zijn, angst word afgewend en pijn verdwijnt. Zonder virtual reality zouden veteranen in een constante staat van angst leven, en zouden mensen die ledematen verloren hadden altijd pijn hebben. Virtual reality is dus niet alleen leuk om spelletjes mee te spelen maar helpt mensen om rust te creëren en pijn te verlichten.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    20-10-2015, 10:29 geschreven door timnijland  
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 01/10-07/10 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 11/12-17/12 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs