We hebben allemaal wel iets wat ons anders maakt dan anderen: ros krulhaar, een donkere huid, flaporen een dikke kont... of je bent verschrikkelijk slim of juist oliedom, of macho, lastig, tof, katholiek of islamiet. Niemand is hetzelfde, niet uiterlijk, niet innerlijk. Gelukkig maar. Een wereld vol Miekes (zonder Mokes) zou nogal eentonig zijn.
Als je iemand leert kennen die op het eerste gezicht anders is
blijkt die na een tijdje toch niet zo anders. Er is altijd wel iets dat je gemeenschappelijk hebt: je hebt allebei zweetvoeten, je bent fan van dezelfde groep of je vast één keer per jaar. En eens je dat weet, kan je ook veel leren van elkaar.
Allemaal anders, allemaal gelijk; de vakantie is de tijd bij uitstek om alles en iedereen die anders is te ontdekken. Zijn Mie en Mo straks onze vakantie vriendjes? Mo Bizar doe met de vrienden, familie en kennissen een bendevorming en word een bizarre brigade.
Waarvoor variëren makkelijk is. Fijngesneden gekoeld fruit biedt een aangename verfrissing en zet aan er regelmatig een hapje te nemen.
Met dit mooie weer denkt men niet om per dag 1 tot 2 stukken fruit te eten, en daarom maak ik er een gemengde fruitsalade van met telkens een andere variatie.
Verdeel ze in portie's en zet in de frigo om dan in de loop van de dag regelmatig een schep te nemen. Zo heb je tot het avond is je vitamientjes ingenomen.
Op deze manier vind ik het echt zomers en gezond erbij!
Frisse slaatjes die vriendelijk zijn voor je maag. Het laatste dat je wilt is last van je maag na een heerlijke maaltijd. Daarom heeft Floddertje zes slaatjes samengesteld die vriendelijk zijn voor je maag. Tips: eet gevarieerd groenten en fruit.
Frisse slaatjes als voorgerecht of als maaltijdsalade om je vingers af te likken.
1/ Gambasalade voor 4 personen 200gr kant-en-klaar gemengde sla 400g gekookte gepelde garnalen.
voor de dressing: 2 eetl. olie 1 eetl. magere of halfvolle yoghurt 2 eetl. halfvolle melk dille, peper en zout
de sla en de garnalen in een grote slakom en meng dooreen vermeng de ingrediënten voor de dressing en giet juist voor het serveren over de salade doe de salade in schaaltjes en serveer (tijd 10 min)
2/ Caesarsalade voor 4 personen 1 krop ijsbergsla, 1 eetl. olijfolie 3 witte boterhammen, geraspte parmezaanse kaas voor de dressing: fritessaus, 2 eetl. melk mespuntje knoflook, 1 theel. mosterd en 1 zachtgekookt ei
Sla wassen en in reepjes snijden brood in kleine blokjes snijden en in olie knapperig bakken met zout en peper bestrooien voor de dressing het zachtgekookte ei met de overig ingrediënten glad mengen kort voor het opdienen de dressing over de salade gieten , croutons erover verdelen bestrooien met de geraspte parmezaanse kaas Tip: doe de dressing en vinaigrette altijd op het allerlaatste moment over de salade om te voorkomen dat de sla slap wordt. (tijd 20 min.) Woensdag slaatje 3 en 4
Frisse slaatjes die vriendelijk zijn voor je maag. Het laatste dat je wilt is last van je maag na een heerlijke maaltijd. Daarom heeft Floddertje zes slaatjes samengesteld die vriendelijk zijn voor je maag. Tips: eet gevarieerd groenten en fruit.
Frisse slaatjes als voorgerecht of als maaltijdsalade om je vingers af te likken.
3/ Kipsalade met aardbeien voor 4 personen 200gr gemengde sla 250gr rijpe aardbeien
Gewassen en uitgelekte sla over de borden verdelen de gekookte kip in flinterdunne plakjes snijden en mengen tussen de sla gewassen aardbeien snijden en ook op de salade schikken vlak voor het opdienen de ingrediënten voor de dressing luchtig kloppen en over de de salade gieten (tijd 10 min.) Tip: experimenteer ook eens met andere soorten fruit eventueel ook met walnootjes erbij
4/ Nieuwe aardappelsalade 500gr nieuwe aardappelen (bientjes) een snuifje zout voor de vinaigrette 2 eetl. witte wijnazijn, 2 eetl. water, 2 eetl. olijfolie, peper en zout
Aardappelen wassen en koken maar niet te zacht afgieten, gedeeltelijk laten afkoelen en in niet te dunne plakjes snijden ingrediënten voor de vinaigrette goed vermengen de plakjes aardappel bijdoen en 30 min. laten intrekken en regelmatig omroeren salade over de borden verdelen . Tip: voeg eens italiaanse kruiden toe aan de dressing ook mosterd en kerrie zijn lekkere ingrediënten (tijd 45 min.)
Het eerste gedeelte van de vakantie was heet, en dat is nog voorzichtig uitgedrukt. De kinderlijke onschuldige vraag "en wat gaan we doen vandaag?" Heel wat mensen maakten van de gelegenheid gebruik om er al op uit te trekken en velen kozen voor een bezoek aan een pretpark.
Beestig geestig in Bellewaerde park. Een dagje Bellewaerde Park met familie of vrienden. Da's pas een beestig geestig idee! Het familiepark in Ieper staat garant voor een unieke combinatie van een wervelend attractiepark en een verrassend dierenpark in t groen. Gegarandeerd fun voor iedereen: te land, te water én in de lucht.
In Plopsaland is het gelijkaardig en ook met de twee nieuwe attracties, de Supersplash en de Sprinflyer, lokken heel wat volk.
In het Boudewijn Seapark in Brugge was van de grote opkomst niet zoveel te merken. De reden hiervan is te wijten in zo'n hitte heeft Boudewijn Seapark geen waterattracties.
In de kijker "Opgefrist Aviflora"
is een pretpark die reeds van 1956 bestaat, ikzelf als kind ben er meermalen geweest het had zo iets van ik voel me hier thuis. Marnic de uitbater heeft er voor gezorgd dat het zijn charme terug kreeg, hij heeft er veel moeten voor knokken, maar het resultaat mag er wezen. Ik zou het zeker nog deze vakantie met de kinderen bezoeken. Het nieuwe is onder meer de "burcht van Gomar" ondergebracht helemaal met Middeleeuwse bezienswaardigheden en nog zoveel meer; surf maar eens op www.aviflora.be
Met dit warme weer worden er vele koude gerechtjes klaar gemaakt. De snijboontjes en de tomaten komen uit eigen moestuin.
Ik heb nodig voor 4 personen: 300gr snijbonen 2 eieren 4 vleestomaten 1 blikje ansjovis of vers 1 halve citroen 4 eetlepels olijfolie 1 koffielepel mosterd 1 bokaaltje olijven
Bereiding: kook de eieren hard, laten afkoelen. Maak de snijboontjes schoon en snij ze schuin in stukjes. Kook de snijboontjes met wat zout, na het koken laten schrikken onder ijskoud stromend water om de groene kleur te behouden. Pel en ontpit de tomaten en snij ze in porties. Snij eveneens de eieren in partjes. Laat de ansjovis uitlekken en hak ze fijn. Meng de snijbonen en de tomaten. maak een dressing van de olijfolie, citroensap, de mosterd en de stukjes ansjovis. Kruiden met peper zout is niet meer nodig gezien de ansjovis. Meng de dressing voorzichtig met de snijbonen en tomaten. Doe op het laatste de olijven erbij. Ik doe de eieren bij koude aardappeltjes, maar je kan ze evengoed ook bij de salade mengen. Aan uzelf de keuze of ge de salade serveert als voorgerecht of als bijgerecht. "Volgende week komen nog zomerslaatjes"
De nieuwe oogst Zeeuwse mosselen is binnen! het mosselseizoen in Philippine is geopend.
De zeeuwse mossel mag zich verheugen in een groeiende populariteit. Belgen zijn en blijven de grootste liefhebbers, Mosselen zijn een lekkernij zo uit de natuur. Al helpt de mosselsector een handje.
Recept van een vriendin gekregen. gekookte mosselen met groenten Nodig: Per persoon ± 1 kilo mosselen.
Groente: 2 fijn gesneden uien 2 laurierblaadjes 2 preien 1 wortel in plakken een paar takjes gesneden selderie.
bereiding 2 Idem als 1. Nu echter geen groente maar alléén 2 zeer fijn gesneden uien. Giet over de mosselen 1/8 liter slagroom en een glas witte wijn. Schep de mosselen op een diep bord en giet het vocht er over. Doop het stokbrood in deze heerlijke "soep" of eet deze op met een lepel.
Voor de kinderen van de centrumschool is de vakantie begonnen.
Voor de directeur was de laatste schooldag ook heel bijzonder.
Hij ruilt zijn taak als directeur in voor een functie als pedagogisch adviseur bij het stedelijk gemeentelijk onderwijs regio Zuid-West-Vlaanderen en Zuid-Oost-Vlaanderen. Hij heeft eerst 21 jaar voor de klas gestaan in de centrumschool waar hijzelf nog op de schoolbanken gezeten heeft. In 2000 werd hij als directeur aangesteld van twee scholen namelijk Pienter en Boudewijnschoolom dan vorig schooljaar terug naar de centrumschool te komen om Claude Verhelst directeur op rust op te volgen, en nu na één jaar neemt hij al afscheid van de centrumschool want vanaf 1 september wacht hem een andere taak. Zijn opvolging wordt een duobaan door vrouwelijke leerkrachten.
Beiden zullen ze dan ook zowel de functie van directeur combineren met de taak van zorgcoördinator. Tijdens de afscheidsviering kreeg hij bloemen en de kinderen hadden per klas een afscheids-woordje.
Zo klonk het van de juffen en leerlingen van 4B
Floddertje leest voor!
Onze directeur Johan die kan er wat van...
1 september 2005 was de dag waarop je hem voor de éérste keer zag...
Hij kwam naar hier (dachten we) voor één jaar of vier...
Hij voerde in: de leerlingenraad en stond steeds voor ons paraat...
Nu gaat hij weg van onze school en hopelijk raakt hij niet op dool...
Straks gaat hij elke dag met de auto op de weg en hopelijk blijft hij gespaard van alle pech...
We hopen je nog wel eens te zien en wie weet...als minister misschien...
Dagje Oostende Zon, zee en strand: ik zie jullie al kwijlen.
De waterliefhebbers kunnen voor een duik in de badstad Oostende, en toch kan het geen kwaad om je vakantie te kruiden met een intersant museumbezoek.
Het Heemkundig Museum in de langestraat in Oostende is heel mooi. "je lijkt er wel terug te keren in de tijd" met een stokoud frietkot, een ouderwets cafeetje ze hebben er zelfs opnames gemaakt voor het leven zoals het is: De visserij, dat in oktober wordt uitgezonden.
De Amadine in Oostende het schip, de laatste ijslandvaarder, ligt ingebouwd aan de kade en is aan een spotprijsje te bezichtigen. in de keuken hoor je het sissen van de vissen in de pan, in de kajuiten ruik je zelfs de zweetvoeten en zie je de sokken van de bemanning rondslingeren. je beleeft het allemaal mee "alsof je zelf naar Ijsland vaart".
Dan mag je zeker ook de vistrap niet vergeten daar staat het borstbeeld van Lucy Loes de visserszangeres. Dit zou ze gekregen hebben van de stad, met medewerking van de "vissers" Je kan er ook flaneren in de Kapellestraat waar vele winkeltjes zijn en terrasjes op het wapenplein.
Domein Raversijde Openluchtmuseum Atlantikwall Een uniek geheel van bunkers en loopgraven, nauwkeurig heringericht zoals 60 jaar geleden! In het beschermd duingebied van het voormalige Domein Prins Karel bevindt zich een unieke historische site van de moderne vestingbouw: Levende Geschiedenis in 2006 Welkom in het jaar 1465 Lees meer hierover op de site van Domein Raversijde
Nog een weekje te gaan voor de meesten onder ons... En dan; de langverwachte congé! Zo te horen belooft de laatste werkweek er nog eentje met flink hoge temperaturen te worden. Hoe lost u dat op, als het bloed- en snikheet is? Vroeg opstaan, lang opblijven en overdag een uiltje knappen? een mens moet daar de gelegenheid toe hebben, natuurlijk. Wij vinden dat iets speciaals hebben; 's avonds genieten met een richard, met barbecue hapjes, te beseffen dat weer een prachtige dag voorbij gevlogen is.
Eerder heb ik de 10 geboden gegeven voor een goede afloop van barbecueën; zie "archief: juni " Nu verklap ik verschillende marmeladen.
Vlees op de barbecue of in de roosterpan zal extra lekker worden als u het vooraf laat trekken in een marinade. Voor mignonettes, steaks, brochettes en andere eerder kleine stukken vlees volstaan 2 uur marineren, maar grotere stukken zoals tussenribstukken legt u het liefst van de avond tevoren in de marinade.
Pikante marinade: voor rundsvlees. Meng 25cl olie met 1 eetlepel mosterd, het sap van 1 citroen, 1 mespuntje pili-pili, 2 eetlepels paprika, zout, tijm en rozemarijn. Zoetzure marinade: voor een heerlijk korstje aan varkensvlees en lamsvlees. Meng 25cl olie met 2dl witte wijn, 1 dl azijn, 4 eetlepels honing, 2 eetlepels suiker, 2 eetlepels ketchup, enkele druppels tabasco, peper en zout. Texaanse marinade: voor grotere stukken rundvlees. Meng 1dl olie met 150gr mosterd, 150gr honing, 3dl ketchup, 1dl ananassap, 1 eetlepel geplette peperbolletjes, 1 eetlepel sojasaus en 1 koffielepel tabasco.
Ik wens jullie veel zo'n avonden toe en een aangename laatste werkweek.
Zomers genot in Diksmuide verrijkend genieten. Het ideale besluit voor een perfect dagje uit. Je zult zien, door het kiezen voor Diksmuide is je volgende uitstap of vakantie nu al geslaagd! Verken in het centrum van Diksmuide de mooiste historische hoekjes
Je kan ook naar de Portus Dixmuda de opgefriste, vernieuwde en sfeervolle jachthaven en kades.
De allom bekende ijzertoren het museum omtrent de oorlog, vrede en verdraagzaamheid, boven op de toren heb je een mooi uitzicht over Diksmuide en omliggende. het sfeervolle bezoekerscentrum bij de loopgraven van 14-18 de dodengang genoemd.
Om te fietsen is het ook een verademing op het nieuwe fietsnetwerk met knooppunten. En als het nog niet genoeg is varen op de ijzer doorheen het prachtige polderlandschap met de weststar ook nog een buitenbeentje. Tot slot kan je eens bezoekje brengen aan de brouwerij van de Dolle Brouwers, het kakelend kippennmuseum, de Helihaven en de vele andere leuke plekjes in de boterstad.
Van 14 tot 18 juli is er de julifoor en op 16 juli wandel- en fietstocht 1000 zonnen en garnalen met telkens een bekende vlaming.
De bv is fred Deurghgraeve die op de tandem zal stappen en zijn meters zal fietsen. lees meer over Diksmuide op de site.
Regelmatig bezoeken we als dagjesmensen het Middelleeuws vestingsstadje Sluis. Sluis staat bekend om haar gezellige centrum. Tijdens de mossel periode kan je ons vinden in het steak en mosselhuis. De Corner die te midden de drukte van het winkelcentrum ligt vindt ik gezellig en lekker en bovendien een goede service.
Een van de specialiteiten zijn de mossels, die ge kunt in drie verschillende versies krijgen. Mijn voorkeur gaat naar naturel met fijne groentjes,ajuin en het sapje is voor mij een soepje.
Tijdens de schelpdieren en mosselweekend in september serveren de horicaondernemers portie Zeeuwse kwaliteit mosselen. Een aanrader om zeker 2 en 3 september vrij te houden.
Vanaf dinsdag 18 juli kan je in Sluis terecht voor de vele activiteiten. Wat zeker de moeite moet zijn dat is het thema rondleidingen "Jantje-redt-Sluis". alles kan je nog nakijken op de site van Sluis
St pieter Kuurne
Op St pieter Kuurne kon je vanaf 8 juli tot 9 juli op de gemeentelijke Camping Municipal kamperen. De deeltakken van Kuurne nodigden uit voor Vlaanderen Feest.
Onder de kampeerders heel wat buren en jeugdverenigingen.
Met een een mix van jong en oud, die voor een aparte sfeer zorgde. Er waren schone slaapsters maar ook die enkel kwamen ontbijten, om van de sfeer te genieten. Voor we naar Sluis zijn vertrokken ben ik nog langs geweest om een paar foto's te nemen voor op mijn blog. Lees meer over het kamperen in krant geschreven door Katrien
Dit weekend kan je veel gaan bekijken aan de noordzee, ik vind deze plaatsen wel de moeite om er eens naar toe te gaan en ook de temperaturen zullen best meevallen, wie een weekendje zee op zijn planning staan heeft, heeft een grote waaier aan bezienswaardigheden.
Exotisch Blankenberge Zandsculptuurfestival van 1 juli tot en met 10 september.
Vorig jaar had de Blankenbergse zandsculptuur te kampen met het bar slechte zomers stormweer, daarom waren ze dit jaar op hun hoede. Zo voorzien ze van meer dan de helft onder te brengen in een tentencomplex om te vermijden dat het hemelwater de sculpturen zou laten wegspoelen. Geef de zandkunstenaars 40.000ton zand en ze kunnen hun talent botvieren.
Thema dit jaar Sheherazade "sprookje uit 1001 nacht".
Ze stelt je voor aan Noeroennikar en haar drie prinsen.
Wil je nog meer weten vooralleer je in de Arabische wereld vervoegd; kan je kijken op de site van zandsculptuur blankenberge Floddertje en ikzelf gaan zeker kijken dan kan ik verder fantaseren over 1001 nacht in de Arabische wereld.
Blijf je in Kuurne of kom je naar kuurne dan moet je zeker zaterdag 8 juli vrijhouden; Kuurne- Vlaanderen feest Feest van de Vlaamse Gemeenschap op het Marktplein wil je meer weten over hoe zot Ambroos zal zijn klik op kufee in de rechterkolom (Ambroos) vervolg hieronder
Zaterdag 8 en zondag 9 juli kan je een blik werpen achter de schermen van de Belgische Marine
Voor de 26ste keer kan je er terecht op de Marinebasis van Zeebrugge. Tijdens de opendeurdag kan je alle geheimen van de Marine ontdekken.
Dit jaar gebeurt de opendeur in het teken van "175 jaar Belgische Koninklijke Marine", en daarom worden de loodsen omgetoverend tot een expositieruimte waar de tentoonstelling gehouden wordt. Het thema is de geschiedenis van de Belgische Marine. Er is ook mogelijkheid om kennis te maken met de Belgische en buitenlandse bemanningsleden van een, imposante vloot die bij de basis ligt aangemeerd.
Wil je er meer over weten ga naar de site v/d marine
Maak er een dag van met het hele gezin, terwijl de grootsen gaan kijken naar de marinebasis kan je met de kleinsten naar seafront. het wordt voor ieder een leuke en amusante dag!
Maritiem themapark Seafront
Niet ver van de drukke badsteden ligt het laatste authentieke stukje Belgische kust: de oude vismijnwijk van Zeebrugge. In en rond het gebouw van de oude vismijn, strekt zich het maritiem themapark Seafront uit over een oppervlakte van 20.000 m².
Seafront Zeebrugge is vooral bekend voor zijn echte Russische onderzeeër die je ook kan bezoeken. In dit 100 meter lange stalen gevaarte ervaar je hoe de 75 bemanningsleden maanden lang leefden en werkten.
NIEUW: Aanvalssimulatie in de Russische onderzeeër. Dit moet u gezien hebben.
Na de duikboot kan je nog de "West-Hinder" bezoeken. In deze "drijvende vuurtoren" kan je zien hoe de bemanning werkte en leefde en kan je in de stuurhut echt aan het roer gaan staan.
Duik onder in de keuken en doe zelf wat machines nu al jaren in onze plaats doen... Mathias nodigt vriendjes uit op zijn verjaardagsfeestje. Oma Helga maakt popcornlolly's.
wat heeft ze nodig? . 1 eetlepel olie . 1/4 kop maiskorrels . 90 gram suiker . 25 gram boter . 0,6 dl water . 4 druppels rode of groene eetbare kleurstof . 6 houten ijslolliesstokjes
Bereiding: . Verhit de olie in een grote pan. Voeg de maiskorrels toe. Doe er een deksel op en zet alles op halfhoog vuur.
. Hou het deksel goed vast en schud de pan af en toe, blijf bakken tot het poppen ophoudt.
. Doe de popcorn in een grote kom en zet hem apart.
. Meng de suiker met de boter en het water in een pannetje met een dikke bodem.
. Roer het op een matig vuur totdat de suiker volledig is opgelost.
. Breng dit mengsel aan de kook en laat 5 minuten koken zonder roeren.
. Giet het mengsel over de popcorn en meng alles goed met twee metalen lepels
. Laat de popcorn afkoelen tot hij net "hanteerbaar" is.
. Maak met ingevette handen snel ruwe balvormen van de popcorn en zet deze op een ijslollystokje.
OPa dacht we doen ook iets met water omdat het een tuinfeestje was. Zo kwam hij op het idee om een tuindouche te maken zoals ze het in zijn kindertijd zoveel hebben gedaan. Hij vond het zeker geen verspilling van water, op het feestje van zijn kleinkind mocht alles.
Een douche nemen in de tuin? het kan, zelfs al heb je geen echte douche.
Opa probeert hier de tuindouche die hij heeft gemaakt om Mathias en zijn vriendjes te verwennen.
"Veel heb je niet nodig" wees creatief met de tuinslang. Plaatst die op een stok, bezem, enz. klaar, Geniet van die verfrissende stralen.
De guldensporenmarathon werd voor de eerste keer gelopen in 1987.Vandaag voor de 19de keer op rij werd de marathon gelopen met start in Kuurne langs de N50 naar brugge. Daar kan ik ook van genieten doordat ze langs mijn woning passeren en dat is wel een sfeer apart wanneer ze langs komen zijn ze nog maar amper een 500meter van de start vandaan. Mijn neef doet ook elk jaar mee en ik wist niet dat het mij zou lukken om hem te kunnen fotograferen. Maar het is me toch gelukt, hier kan je hem zien op de foto in het geel en hij had nog de tijd om te groeten.Het is voor iedereen een zware tocht geweest met dit mooie tropisch weer.
De solden beginnen vanaf 1 juli en ook de zomervakantie. Tijdens de zomervakantie hebben velen zeeën van tijd... Maak kennis met Floddertje mijn jobstudentje
Als ik er even niet ben dan zal Floddertje er voor zorgen dat mijn blog bijgewerkt wordt. Floddertje en mezelf willen jullie warm maken om samen op een speelse manier naar hartelust een bruisend vat vol informatie,ontspanning en fantasie te brengen. Volg de zomerklap de maanden juli en augustus. Beestig geestig voor het ganse gezin. Er zal altijd iets geplaatst worden die je zal boeien in de zomerklap: voorbeeld: dit weekend met de kinderen.
Bruparck / Mini-Europe
Bruparck is een familiepark aan de voet van het Atomium, in Brussel. Je kan er terecht voor een gezellige uitstap in één van de vele attracties : Mini-Europe, het cinemacomplex Kinepolis, het subtropisch zwemparadijs Oceade en The Village, met vele restaurants, cafés, winkels en het piratenschip. Mini-Europe is het enige park waar u in enkele uren door heel Europa reist. Een unieke tocht ! Breng zelf de annimaties op gang: doe de Vesuvius uitbarsten, breek de Berlijnse muur af, versla de stier in de Arena van Sevilla. Kortom je zal er u niet vervelen.
Zondag 2 juli Leiestreek fietsfeest : halte o.a in Kuurne aan de groene long. dan is er ook de Guldensporenmarathon Kuurne-Brugge een 40km lange tocht op de N50.
De zomer was er ineens en dat is voor veel mannen de gelegenheid om zich met de keukenschort en reuzevork te wapenen aan het barbecuestel. Wij als vrouwen mogen het ganse jaar aan het fornuis onderscheiden,maar de barbecuerooster is en blijft exclusief manenbastion. Het welslagen van een barbecue wordt bepaald door de vleeskwaliteit en de kunsten van de kok.Iedereen kan barbecueën maar wie deraadgevingen volgt zal dat ook op een lekkere en gezonde manier kunnen doen!
De 10 geboden voor een geslaagde barbecue zijn;
1/ U kan het vlees op het barbecuerooster leggen.
2/ Rund- en lamsvlees moeten op een goed heet rooster worden gelegd, om het vlees dicht te schroeien.
3/ Kalfs- en varkensvlees grilt u op een matig vuur en laat u langer bakken.
4/ Prik altijd in worsten en pensen om te vermijden dat ze openbarsten tijdens het bakken.
5/ Prik daarentegen nooit in vlees dat aan het bakken is, want het zou al zijn sap verliezen en dus zijn malsheid.
6/ Draai de stukken om met een barbecuetang.
7/ Vermijd dat vet uit stukken vlees loopt door ze in te smeren met olijfolie (die beter bestand is tegen de hitte) of met een marinade op basis van plantaardige olie.
8/ Marineer het vlees de dag voordien, het zal er alleen maar malser op worden.
9/ Dep gemarineerd vlees voorzichtig af met keukenpapier om het teveel aan marinade te verwijderen, voordat u het vlees op het barbecuerooster legt.
10/ Zout het vlees pas op het einde van de baktijd, want zout onttrekt de sappen aan het vlees.