Zoeken in blog

"Allerlei linken"

Google maps

Google nieuws

Google vertalen

Den Bosrand


Routeplanner

fietsen in Oost-Vlaanderen

Vertalen met AltaVista

Vertalen met Google

Bureaublad achtergrond
Archiefkast

Recepten zoekmachine
 
Zandstorm creatief atelier


Verstuur één kaartje

Infolijn
schoolvakantie's

Millenniumschool

Take my hand

Lucky-Birds

ABC gezondheid

Tuinadvies

Kruiden

"Gastronomisch plezier"

 
Degustation

 Dôme

Het gebaar

 Eric Fernez

Kruidenmolen

 In de Wulf

"Kranten"

Nieuwsblad

Het laatste nieuws

Gazet van Antwerpen

De zondag

De standaard
"Vrouwenblad"

Libelle

Flair

Nina

Plusmagazine

Story

Lili
Archief per maand
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 04-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 09-2005
  • 07-2005
  • 01-2005
  • 01-2004
  • 01-2003
    Betoverend veelzijdig

    30-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De 10 geboden voor een geslaagde barbecue
    De zomer was er ineens en dat is voor veel mannen de gelegenheid om zich met de keukenschort en reuzevork te wapenen aan het barbecuestel. Wij als vrouwen mogen het ganse jaar aan het fornuis onderscheiden,maar de barbecuerooster is en blijft exclusief manenbastion. Het welslagen van een barbecue wordt bepaald door de vleeskwaliteit en de kunsten van de kok.Iedereen kan barbecueën maar wie de raadgevingen volgt zal dat ook op een lekkere en gezonde manier kunnen doen!

    De 10 geboden voor een geslaagde barbecue zijn;

    1/ U kan het vlees op het barbecuerooster leggen.

    2/ Rund- en lamsvlees moeten op een goed heet rooster worden gelegd, om het vlees dicht te schroeien.    

    3/ Kalfs- en varkensvlees grilt u op een matig vuur en laat u langer bakken.

    4/ Prik altijd in worsten en pensen om te vermijden dat ze openbarsten tijdens het bakken.

    5/ Prik daarentegen nooit in vlees dat aan het bakken is, want het zou al zijn sap verliezen… en dus zijn malsheid.

    6/ Draai de stukken om met een barbecuetang.

    7/ Vermijd dat vet uit stukken vlees loopt door ze in te smeren met olijfolie (die beter bestand is tegen de hitte) of met een marinade op basis van plantaardige olie.

    8/ Marineer het vlees de dag voordien, het zal er alleen maar malser op worden.

    9/ Dep gemarineerd vlees voorzichtig af met keukenpapier om het teveel aan marinade te verwijderen, voordat u het vlees op het barbecuerooster legt.

    10/ Zout het vlees pas op het einde van de baktijd, want zout onttrekt de sappen aan het vlees.


    28-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dessertje
    merinque, ananas en kokosnoot

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 ananas, 3 eiwitten en 50 gr geraspte kokosnoot

    150 gr poedersuiker

    Bereiding

    1 - Schil de ananas en snijd het vruchtvlees in grote stukken.

    2 -  Verdeel deze over 4 ovenschaaltjes.
     
    3 - Klop het eiwit stijf, voeg de suiker en 3/4 van de kokosnoot toe.

    4 - Bedek de stukken ananas met een laagje meringue,
         bestrooi met kokosnoot en zet de schaaltjes een tiental
     
         minuten onder de ovengrill.

    5 - Controleer af en toe en haal ze uit de oven van zodra de
         meringue een kleurtje krijgt

         Smakelijk!


     


     

     


    25-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afscheid van spartelkatrien
     

    De laatste Spartel?

    Of memoires van een verwoede Spartelaar...

     

    Deze week krijgen de kinderen van de Centrumschool voor de laatste keer de oude vertrouwde 'Spartel' mee naar huis. 'Spartel' is niet zomaar een schoolkrant: het is een krantje dat geschiedenis schreef!

    Of beter: de school schreef de geschiedenis en de redactie probeerde dit in een mooi geheel te bundelen. Spartel werd 24 jaar oud, en daarvan mocht ik er acht van dichtbij meemaken. Eerst als medewerker, later als eindredacteur en het laatste jaar als doorgeefluik naar de finale lay-outer.

    De medewerkers van het eerste uur ken ik niet, wel diegene die voor mij kwamen: Els Lammens en na haar Bine Boomgaert. Samen met de werkgroep Spartel maakten zij van een 'schoolkrant' een Spartel die een eigen leven begon te leiden. Sponsors zorgden ervoor dat we degelijk drukwerk konden afleveren en jaarlijks met een reuze wedstrijd vele kinderhanden mochten vullen met prijzen.

     Over mezelf praten is moeilijker dan ik dacht!

    In 1997 wou ik graag deel uitmaken van de werkgroep. Schrijven is voor mij 'een hobby', dus…  Iemand vertelde me dat ik daarvoor eerst lid moest worden van de ouderraad. Zo gezegd, zo gedaan. (achteraf bleek dit niet nodig maar intussen hadden ze me wel mooi liggen.) Ik ben als moeder van Nele (nu 15) in de ouderraad gestapt en van daaruit bij Spartel aangeklopt. Na een eerste grondige keuring werd ik aangenomen. Intussen zijn Nele en Stien(nu 14) de school uit en staat ook Staf (12) op de drempel naar het middelbaar. Marte(6) blijft nog even Centrummen, maar ik blijf niet langer Spartelen. Ik zeg dit jaar Spartel en de ouderraad, (waar ik  als secretaris,die functie graag gedaan heb) vaarwel, en wuif nog even naar ons ploegske van de meesters Johan, Philip en Bregwin en onze nieuwe medewerkers Francis en Vincent. Na 24 jaar staat een gezonde herziening van de formule voor de deur, maar ik verklap nog niet wat...Yvette zal daar volgend schooljaar wel even een ballonnetje over oplaten!

    Vele groeten, Spartelkatrien


    22-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereldweetjes.Techno totaal Coole uitvindingen

    Even m'n hond bellen

    heb je ooit gedroomd dat je je hond kon bellen met een mobiele telefoon?
    Het kan nu echt! De Pet Cell-telefoon zit met een clip aan de halsband
    van je trouwe viervoeter. Wil je hem spreken? bel gewoon zijn Pet Cell.
    Dat ding neemt automatisch op, zodat de hond jou hoort praten.
    Als hij terugblaft, hoor jij dat natuurlijk ook. De vraag is alleen of je
    hond er wat van begrijpt.
    De Pet Cell heeft ook nog een andere functie. Die kan wel handig zijn.
    Als je hond wegloopt en iemand vindt hem, dan hoeft de vinder maar
    één knop op de Pet Cell in te drukken om meteen met jouw tefefoon
    verbonden te worden. Handig! Als je hond tenminste toestaat dat die
    vreemde aan zijn halsband komt!


     


     


    21-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ambroos zijn cocktail

    Ambroos mascotte van mijn blog wilde eens in de belangstelling staan.
    En klampte zich vast aan het
    braderiecomité met de vraag doe eens iets speciaals rond Ambroos,
    jullie hebben reeds met verschillende activiteiten uitgepakt die telkens heel goed in de mars lagen.
    Zo zijn ze aan het denken geslagen en vonden er moet een Ambrooscocktail komen
    .

    Tijdens de zomerbraderie kon men hem proeven

    Deze cocktail heeft een zuiderse uitstraling.
    De warme kleur en het verleidende aroma in combinatie met de diversiteit van smaken en de aangename afdronk maken van deze cocktail een bijzonder aangename aperitief of long-drink.  De guitige gezelligheid waarmee 'Ambroos' de fles siert is kenmerkend voor wie deze cocktail in gezelschap drinkt.  Alleen wie overdrijft, krijgt
    's anderendaags te kampen met echte 'koppigheid' van d'n Ambroos.

    Lees meer op de site klik op "Ambroos"


    19-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zonnetips om er niet als een kreeftje bij te lopen
    De zon beïnvloedt met haar licht en warmte het totale organisme van de mens op een positieve manier. 

    Tijdens de zomer en op vakantie houden we van een
    bruin tintje, maar het kan soms ook schadelijk zijn voor de gezondheid.Voor de vakantie houden we best
    rekening met deze wijze tips! 

    • Vermijd intensieve blootstelling aan de zon, zeker tussen 11 en 15 uur.

    • Bescherm uw huid met zonnecrème met een voldoende hoge beschermingsfactor. Gebruik zonneproducten niet om langer in de zon te blijven.
     
    • Draag bedekkende kledij, een pet of een breed gerande hoed en een zonnebril met UV-filter als u in de zon op een terrasje zit, wandelt, fietst of buiten werkt.

    • Water, zand en witte muren weerkaatsen de zonnestralen waardoor u ook in de schaduw kan verbranden. Zelfs in de schaduw zijn beschermende kleding en zonnecrème dus noodzakelijk. Houd er tevens rekening mee dat u in de bergen sneller verbrandt.

    • Een natte huid is gevoeliger, dus droog uw huid steeds goed af na een zwempartij. UV-stralen worden niet door water tegengehouden waardoor u ook in het water kunt verbranden.

    • Gebruik geen producten tegen muggenbeten, parfum of andere cosmetica; die kunnen onder invloed van de zon allergische reacties veroorzaken. Als u geneesmiddelen neemt, informeert u best uw huisarts of apotheker of zij bijwerkingen hebben onder invloed van de zon.




    18-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 juni vaderdag


    Voor mijn nederlandse vrienden

      een gelukkige vaderdag!


    16-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.doorzettings vermogen

    Cursus "gek worden!"

    introductie:
    Doormiddel van deze cursus draai je in tien eenvoudige stappen door. Je hebt om deze cursus te kunnen volgen geen
    voor opleiding nodig.
    De tijd waarin je de cursus kunt behalen is erg veranderlijk en ligt aan je doorzettingsvermogen, gemiddeld is hij binnen 15 minuten te behalen.

    bekijk de pagina cursus


    12-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De winnaar van de vaderdag denksport

    De uitslag van
    wie wil een gokje wagen?

    Hoeveel is het totale gewicht?

    (moto + bestuurder)

    = 325,500kgr

    de winnaar met 500gr verschil is geworden;
    Madammeke van seniorennet
    http://blog.seniorennet.be/madammeke/


    Ik citeer uit haar  email die ze gestuurd heeft;
    Ik heb geen benul van het gewicht maar gok
    toch maar op 325 kgr
    groetjes sjoeke

    11-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag feest voor de papa's


     

    Liefste papa 
     
    Papa, nu is het vaderdag
    alle papa's hebben feest
    daar ze nu al zoveel jaren
    steeds maar papa zijn geweest. 
    Papa zijn, dat is heel moeilijk, 
    want dan kun je toch zoveel !
    Al wat mama stuk laat vallen
    dat maakt papa wel weer heel ! 
     
    Als ik later eens ga trouwen
    dat wordt vast een reuzefeest 
    wil ik net zo'n papa naast me 
    als u altijd bent geweest!

                                                                              


     


    07-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nieuwe website centrumschool Kuurne
    Beginnen aftellen!

    Nog enkele dagen voor de geboorte
    van de nieuwe website.
    Begin dit schooljaar was de site aan vernieuwing toe
    en zo werd beslist voor een nieuwe site.

    We hadden geen idee wat het zou worden.


    Op 13 maart werd
    Steven Duyck
    (PIH-student)
    als stagiair aangesteld om
    als eindwerk een nieuwe
    website op te bouwen.
    hij creëerde een nieuwe, hedendaagse website voor de school..
    om alle informatie kenbaar te maken.
    Daarbij kwam ook nog wanneer we een advies nodig hebben
    probeerd hij het altijd uit te leggen dat we het goed begrijpen want in computer termen is dat voor ons als leek wel héél moeilijk.
    Het is een bron aan informatie!


    06-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6/6/6 goed om te weten

    De duivel houdt vandaag zijn feestje
    6-6-6 is leuke trouwdatum, maar ook nummer van de antichrist

    Sommige vrouwen willen per se vandaag bevallen, anderen ab-so-luut niet. Hetzelfde geldt voor huwelijksfeesten en verjaardagspartijen. Voor de meesten onder ons heeft 6 juni 2006 geen enkele betekenis, maar sommigen vinden 6-6-6 te aardig om zomaar te laten voorbijgaan. Diep- gelovigen vrezen dan weer acties van de duivel, want 666 is in de Bijbel het nummer van het Beest.

    Gisteren was het nog Pinkstermaandag, maar vandaag is de duivel aan het feest, al liggen wij nuchtere Vlamingen daar niet erg wakker van. In andere landen worden ze er helemaal gek van. In Nederland wordt er vandaag massaal getrouwd, wat een positieve benadering is van 6 juni 2006.

    01-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat men moet weten over asperges

    Het seizoen van de asperges trekt zich op gang. Dankzij nieuwe teeltmethodes
    (onder meer in serres) zijn er asperges van november tot augustus maar de  grootste aanvoer
    en dus het echte seizoen is nog altijd in mei en juni.
    Asperges zijn de jonge stengels die uit de wortel van de aspergeplant opschieten.
    Witte asperges groeie in een opgehoogd grondbed (zoals prei) en dus in het donker waardoor
    ze wit blijven. Groene asperges zijn afkomstig van dezelfde aspergeplant maar worden boven
    de grond geteeld.Vandaar de groene tot violet-groene kleur.

    Hoe weet je of asperges vers zijn?

    Wrijf twee stengelstegen elkaar. Als ze een tjirpend of piepend geluid
    maken, zijn ze vers. Verse Belgische vollegrondasperges zijn ook te
    herkennen aan de mooie blanke kleur, het topje voelt stevig aan de onderkant
    van de stengel is niet houterig en geeft niet mee als je erin knijpt.
    De stengels van groene asperges zijn niet vlezig maar ze behouden een frisse malsheid.

    Mijn geheim zal ik verklappen om ze te bereiden:

    Schil ze zorgvuldig en snij ze dan in gelijke stukken (ongeveer 3cm).
    Kook ongeveer 20 minuten de schillen en het achterste gedeelte in zoutwater.
    Zeef het vocht en laat hierin de asperges 20 minuten pocheren. 

    Receptje; asperges met kasselrib

    nodig:     voor 4 personen
    1 kilo asperges          70gr boter
    50gr bloem              6 eieren
    50gr geraspte kaas     4 eetlepels room 
    2,5 dl melk              3 stukken kasselrib
    nootmuskaatnoot         peper en zout

    Asperges pocheren zoals hier beschreven  goed laten uitlekken.
    Kook de eieren hard en de kasselrib in blokjes snijden.
    Maak een roux met de boter en bloem. Meng de melk en 2,5 dl kooknat van de asperges en bind met de roux. breng op smaak met peper zout en muskaatnoot.Snij de eieren in schijfjes.
    Neem een vuurvaste schotel en doe op de bodem wat saus, asperges, ei enz. Eindig met een laagje saus. Bestrooi met de kaas. Smelt de rest van de boter en druppel ze over de kaas.
    Zet de schotel onder de grill en laat de bovenkant gratineren (bruin worden).
    Eet er gekookte aardappelen of puree bij (eigen keuze).
    Asperges zijn dan ook heel vitaminnerijk ze bevatten veel vitaminne B1 en B6 en zink.

    Smakelijk! 



                




     Eigen hoekje

    't Blogkrantje

    Place2beyvette

    Yvi magazine

    Yvi pagina

    Intro

    Medium 4 you


    "Uit Kuurne"

    Centrumschool

     

    Go santiago


    Mordekoi

    Marc van Roosje




    "Vrije tijd"

    Motel-Saint-Michel

    Le CLos domange
    (Igé)


    Het boerderijleven
    voor kinderen

    Warandehof

    Pieterkenshoeve

    Reutelhoeve

    't Klein Gerigt

    Wilgenhof

    Populierenhoeve

    Schraevenacker

    Klein Burkelhof

    Hof de Abeeleboom

    De Bouwhoeve

    Predikerhof
     
    Jos theys boerderij

    Hageland

    Wambashoeve


    Het Weidehof

    "Franse streken"

    Vakantiestreken in frankrijk

    1/Savoie mont blanc maurienne

    2/Aube en champagne

    3/Ardeche

    4/Aubergne

    5/ De Jura

    Archief per maand
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 04-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 09-2005
  • 07-2005
  • 01-2005
  • 01-2004
  • 01-2003


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!