gebruik zoveel mogelijk ajuin
Dank uI Want tegen 2015 moet honger de wereld uit.
11.11.06 2 oktober ajuinensoepdag
RECEPT: UIENSOEP MET KAAS
Maak de 100 g ui en - naar eigen keuze - een stukje selder en prei schoon / aardappelen en spoel ze goed In koud water.
Snij de groenten en de aardappelen In stukken van 2 cm, de ui in grove stukken. Maar snijd ongeveer 1/3 van de uien afzonderlijk zeer fijn.
Laat de 50 g vetstof goed heet worden In een kookpot en fruit er de grof gesneden ui goudgeel in.
Voeg de aardappelen, de groenten en een halve kop water toe en stoof alles enkele min.
Voeg de bouillon blokjes en 1 I water toe. Plaals het deksel op de kookpot en breng de soep aan de kook.
Matig het vuur en laat zachtjes gaar koken in 20 tot 30 mln.
Mix de soep fijn en laat ze opnieuw een 5-ta1 minuten doorkoken.
Stoof ondertussen de fIjngesnipperde ui mooi bruin in een weinig vetstof en voeg hem aan de soep toe,
deze krijgt nu een lichtbruine kleur. Proef en breng op smaak met peper en zout.
Voeg net voor het opdienen de 30 g goed afsmakende gemalen kaas toe.