De nieuwe oogst Zeeuwse mosselen is binnen! het mosselseizoen in Philippine is geopend.
De zeeuwse mossel mag zich verheugen in een groeiende populariteit. Belgen zijn en blijven de grootste liefhebbers, Mosselen zijn een lekkernij zo uit de natuur. Al helpt de mosselsector een handje.
Ik had het al eens over de mossel zie archief: mosselen met hoegaardenbier
Recept van een vriendin gekregen. gekookte mosselen met groenten Nodig: Per persoon ± 1 kilo mosselen.
Groente: 2 fijn gesneden uien 2 laurierblaadjes 2 preien 1 wortel in plakken een paar takjes gesneden selderie.
bereiding 2 Idem als 1. Nu echter geen groente maar alléén 2 zeer fijn gesneden uien. Giet over de mosselen 1/8 liter slagroom en een glas witte wijn. Schep de mosselen op een diep bord en giet het vocht er over. Doop het stokbrood in deze heerlijke "soep" of eet deze op met een lepel.
Mosselsausje nodig:¼ mosterd, ¼ droge witte wijn, ¼ mayonaise, ¼ azijn Deze saus kan bij alle vormen van gekookte mosselen:
|