Met dit warme weer worden er vele koude gerechtjes klaar gemaakt. De snijboontjes en de tomaten komen uit eigen moestuin.
Ik heb nodig voor 4 personen: 300gr snijbonen 2 eieren 4 vleestomaten 1 blikje ansjovis of vers 1 halve citroen 4 eetlepels olijfolie 1 koffielepel mosterd 1 bokaaltje olijven
Bereiding: kook de eieren hard, laten afkoelen. Maak de snijboontjes schoon en snij ze schuin in stukjes. Kook de snijboontjes met wat zout, na het koken laten schrikken onder ijskoud stromend water om de groene kleur te behouden. Pel en ontpit de tomaten en snij ze in porties. Snij eveneens de eieren in partjes. Laat de ansjovis uitlekken en hak ze fijn. Meng de snijbonen en de tomaten. maak een dressing van de olijfolie, citroensap, de mosterd en de stukjes ansjovis. Kruiden met peper zout is niet meer nodig gezien de ansjovis. Meng de dressing voorzichtig met de snijbonen en tomaten. Doe op het laatste de olijven erbij. Ik doe de eieren bij koude aardappeltjes, maar je kan ze evengoed ook bij de salade mengen. Aan uzelf de keuze of ge de salade serveert als voorgerecht of als bijgerecht. "Volgende week komen nog zomerslaatjes"
|