Zoeken in blog

"Allerlei linken"

Google maps

Google nieuws

Google vertalen

Den Bosrand


Routeplanner

fietsen in Oost-Vlaanderen

Vertalen met AltaVista

Vertalen met Google

Bureaublad achtergrond
Archiefkast

Recepten zoekmachine
 
Zandstorm creatief atelier


Verstuur één kaartje

Infolijn
schoolvakantie's

Millenniumschool

Take my hand

Lucky-Birds

ABC gezondheid

Tuinadvies

Kruiden

"Gastronomisch plezier"

 
Degustation

 Dôme

Het gebaar

 Eric Fernez

Kruidenmolen

 In de Wulf

"Kranten"

Nieuwsblad

Het laatste nieuws

Gazet van Antwerpen

De zondag

De standaard
"Vrouwenblad"

Libelle

Flair

Nina

Plusmagazine

Story

Lili
Archief per maand
  • 12-2024
  • 09-2019
  • 05-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 12-2018
  • 09-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 04-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 09-2005
  • 07-2005
  • 01-2005
  • 01-2004
  • 01-2003
    Betoverend veelzijdig

    30-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ter nagedachtenis het overlijden van mijn ma



    Mevrouw BERTHA WINDELS

    echtgenote van de Heer Urbain SPIESSENS

    geboren te Tielt op 20 september 1914

    en godvruchtig overleden te Kortrijk

    op 30 november 1982,

    voorzien van de H. Gerechten.

    Lid van de bond der gepensioneerden.



    In deze eerste week van de Advent roept de Kerk ons toe:
    « Weest waakzaam, want de komst van de Heer is nabij ».
    Ongetwijfeld voor Bertha was de komst van haar Goddelijke Meester heel nakend.
    De Heer is gekomen om haar te verlosssen van haar vele leed en pijnen.
    Gedurende de laatste maanden was haar leven een lijdenssweg geweest;
    doch haar geduld was voorbeeldig ;
    geen de minste klacht kwam er over haar lippen.
    Ze verdroeg alles vol gelatenheid en onderwerping.
    De Heer zegt:
    «Ik heb de dood overwonnen; geen droefheid, geen angst, geen tranen meer ».
    Onze moeder leeft nu verder bij de Heer: alle lijden, alle smart is voorbij.

    Bertha was een goede echtgenote en moeder. Trouw aan haar werk en haar
    dagelijkse zorg voor haar gezin en haar kinderen. Jarenlange arbeid en kommer,
    nooit aflatende werkzaamheid en toewijding.
    Wij bidden U, Heer, dat dit leven nu bij U zijn beloning mag vinden.

    Dierbare echtgenoot, de laatste weken waren we samen opgenomen In de kliniek;
    vanaf ons ziekkbed bezochten wij mekaar en trachten mekaar moed en opbeuring bij te brengen.
    Ik ben nu de eerste om afscheid te nemen; eens zijn we weerom samen voor een blijvend geluk.

    Dierbare kinderen, kleinkinderen en achterkleinnkind,
    blijft steeds indachtig dat ik hard en veel voor u gewerkt heb.
    Ik deed het echter met veel liefde voor U. Blijft mij nu verder indachtig.

    Dierbare familieleden en vrienden,
    dank voor uw genegenheid.Tot weerziens hierboven.

    Mama vandaag brand het kaarsje speciaal voor jou

     


    >> Reageer (0)
    27-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Week van de friet van 24 tot 3 december

    De week van de smaak is pas voorbij, of de week van de friet is aangebroken.
    Typisch Belgisch die door jong en oud worden gegeten.
    Geef voor mij maar een puntzak met mayonaise aan het frietkot.

    Als jong meisje ging ik op zondag naar de dancing naar het dorp in Lendelede.
    Vlak voor de dancing en cinema stond een frietkot nog één op wieltjes.
    Iedere zondag samen met mijn vriendinnen wanneer het orkest pauze nam,
    liepen we snel om een zak frietjes gewoon met mayonaise tijdens het wachten
    kletsen we erop los met de uitbaters want dat waren voor ons een soort van biechtvader en moeder.
    Och wat waren dat toch leuke momenten. Ik heb het altijd spijtig gevonden dat het frietkot
    uit het straatbeeld is moeten verdwijnen, ook wanneer de puntzak is vervangen  door bakskes.
    Op reis  zal ik altijd zoeken of er toch nog een kraam is die frietjes besteld in één puntzak.

    De baktips van de chefs
    Goede frietjes worden gemaakt van bintjes.
    Snij ze in reepjes van ca. 0,8 cm en spoel ze goed
    om het zetmeel te verwijderenanders plakken ze aan elkaar.
    Dep de aardappelen goed droog, nooit in water laten liggen,
    want dan nemen ze vocht op.
    Bak ze voor de eerste maal in kleine hoeveelheden op 150°C, een goede friet
    moet binnenin nog zacht zijn.
    De frietjes opnieuw bakken-niet teveel te gelijk tot ze lichtgekleurd zijn.
    Dit is een kwestie van zelf aan te voelen en je aanpassen aan het seizoen
    van januari tot maart zijn frietjes altijd donkerder.
    Laat ze goed uitlekken, lekker met de typische vlaamse stoverij.

    Smakelijk "nog meer weetjes over de frietjes"


    >> Reageer (0)
    26-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bourgondisch Vlaanderen was aan zet


    Eet cultuur is helemaal in!
    dat is bewezen tijdens de week van de smaak.
    Het was een overweldigende enthousiasme voor deze eerste editie,
     en meteen ook een hoopvol perspectief voor de volgende.

    De week van de smaak wordt een blijver.

    Peter Goossens als de trotse peter
    vond het een eer om deze eerste editie als voorzitter met een uitgebreid comité  

    de week van de smaak op een schitterende manier te realiseren.
    Het was een smaakweek vol afwisseling, verrassing en genot.

    Een aperitief als afsluiter van deze week staat hier heel goed bij.

    Ik serveer de aperitief : Dynamiet
    Meng in een glas met ijsblokjes 3cl. Grand Marnier,
    6cl. wodca en een paar druppeltjes muntsiroop.
    Versier met een blaadje munt.

    Volgend jaar is Kortrijk uitgekozen en het land als gast  is: "Italie"


    >> Reageer (0)
    24-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom een bloemetje op vrijdag
    Vrijdag geeft een vooruitzicht op een weekend en genieten van thuis te zijn.

    En daar mogen bloemen zeker  niet bij ontbreken.

    Bloemen maken de woning  gezellig.

    Vrijdag bloemendag is voor velen een traditie

    Waarom verdien jij een bloemetje?

    Plaats je reactie op de rubriek "hart op de tong"

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorlezen

    Voorlezen in de kijker vrijdag 24/11/2006 dag vijf einde
     
    Tijdens de Voorleesweek wil ik hier aantonen  

    dat voorlezen het leukste kwartiertje van de dag is. Elke dag opnieuw!
    Het leukste is dan ook knusjes samen op de sofa.
    Deze week breng ik iedere dag een stukje uit: de twaalf broers

    er waren eens een koning en een koningin. Ze hadden twaalf kinderen.
    Allemaal waren het jongens. De koningin was heel blij met al haar jongens.
    Ze was er erg trots op.

    Op een dag reed er een jonge koning door het bos. Hij zag het huisje en het beeldschone meisje, slot lees verder in Þ Þ 't blogkrantje





    >> Reageer (0)
    23-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie ben ik?
    "Enig idee wie"
     



    Dit meisje is nog altijd even ijdel als 57 jaar geleden.

    Ze houdt van een gebakje, ijsje en een kriekske.

    Ooit lag op haar nachtkastje chocolade met noten.

    Wat zou er nu liggen? haar......

    Als ze zich happy voelt, zal je dat niet merken.

    Maar ze geniet wel zeer intens.

    Enig idee wie deze gelukkige moeder en oma is?

    Laat de ware zich bekend maken.

    >> Reageer (0)
    22-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bakkunstjes van ons ma heel lang geleden
    Laat het haardvuur lekker knapperen en het gure weer buiten maar losbarsten.
    De gezellige tijd van het grote genieten is aangebroken!
    naar aanleiding van de week van de smaak
    de bakkunstjes van mijn ma heel lang geleden "Bak ze maar bruin "

    Effen koekebrood - Rozijnenbrood

    Benodigheden: een halve kilo bloem. 30 gr. gist, 50 gr. suiker, 2 eieren
    plus ongeveer een vierde liter melk,een weinig zout, een weinig kaneel, 75 gr.natuurboter.
    Bewerking: Leg de bloem in een kringetje aan de buitenkant het zout,
    eieren suiker en kaneel. Verwarm de melk (lauw) en lost er de gist in op.
    Giet deze in het midden van de bloem en meng er de bloem onder.
    Daarna alles er door, werken en kneden wanneer het bijna klaar is
    de boter bijkneden en bewerken tot een glad en homogeen deeg.
    Voor rozijnen brood: er nu de rozijnen bijmengen.
    Vervolgens'geeft men twee rijstijden met een tussenpauze van 15 minuten.
    Daarna opbollen en ingevette vormen plaatsen door prikken met naald.
    Na de rijs lichtjes afstrijken met ei en afbakken gedurende 30 tal minuten in een oven van 200 graden.

    "Vandaag nog van dit lekkers" bruinbrood
    Benodigdheden: een halve kilo ongebuild meel, ongeveer 4dl. lauwe melk, 15gr gist, 10gr zout.
    Bewerking: Maak een deeg zoals in het receptje hierboven beschreven is.
    Neem een ingevette bakblik, leg het deeg erin, laat 15min. narijzen en bak het af.
    Strijk even voor het brood uit de oven wordt gehaald, met een kwastje borsteltje) met water over de korst
    om deze glanzend te maken.
    Indien  tegelijkertijd twee broden in de oven worden gebakken de baktijd 10 min. verlengen.
    Anders is de baktijd 30min. op 200 graden



    >> Reageer (0)
    21-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verrassend
    Het grote uitpakken begint nu!
    De feestdagen staan bijna voor de deur: 
    U merkt het en dat is nog maar een begin,
    hopelijk staan me nog leuke verrassingen te wachten .
    Het pakje staat in de rechterkolom.

    >> Reageer (0)
    18-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het huis van de Sint

    HET HUIS VAN DE SINT

    Ooit hebben we er allemaal in geloofd! We stonden 's nachts op om te luisteren
    of we geen voetstappen hoorden .. De Sint werd een droom. 
    Op de foto verwelkomen we de Sint in Kuurne bij zijn aankomst.
     

    Sinterklaas verblijft drie weken in Kortrijk.
    Maar waar woont hij dan precies? Waar slaapt hij? Wanneer en wat eet de Sint?
    Heeft hij een ligbad of een douche? Kijkt hij' s avonds naar tv?
    Draagt hij dan een kamerjas? En hoe zit het met al die zwarte pieten?
    Wonen die daar ook en kunnen zij oefenen voor de grote dag?

    Sinterklaas nodigt alle kinderen uit om het antwoord
    op al deze vragen zelf te komen ontdekken, door een bezoek te brengen aan zijn Huis.
    Het is een mooi groot Huis, in het hart van de stad. Het adres is:
    Huis van de Sint, 'Erfgoedhuis' , Onze-Lieve-Vrouwestraat 45 Kortrijk
    (schuin tegenover de O.L.Vrouwekerk).

    In het Huis van de Sint kan je heel wat kamers bezoeken.
    Sinterklaas zet zijn ontvangstruimte, werkkamer, slaapkamer, badkamer en hobbyruimte open.

    De zwarte pieten laten je binnen in hun atelier, inpakkamer, toilet, badkamer en slaapkamer.
    Je kan de Pietensecretaris het best bereiken via huisvandesint.kortrijkelenet.be
    Het huis is zeker een bezoekje waard niet enkel voor de kinderen, zelfs wij volwassenen
    zullen versteld staan van o.a de huisstijl van de 12 pieten die daar heen en weer lopen!


    >> Reageer (0)
    17-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorleesweek 17 tot tot 26 november
    "begin bij het begin"
    Voorlezen doet lezen, is pret voor iedereen.
    Als u dit leest, maak het u daarna gemakkelijk met:
    een kopje warme chocomelk en een stukje taart.
    Misschien brandt er wel een heerlijk haardvuur en legt iemand een kussen in uw rug.
    Wens jezelf een vader die voorleest wat hij mooi vindt.
    Wens jezelf een moeder die zo hard lacht als jij.
    Wens jezelf een broer die alles eerlijk deelt.
    Wens jezelf een zus die zelfs in het donker ziet.
    Voorlezen is geschiedenis doorgeven.

    >> Reageer (0)
    15-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cultuur en smaak
    "Week van de smaak"
    van 16 tot 25 november organiseert het vlaams centrum voor volkscultuur voor de eerste keer
    de week van de smaak.
    De bedoeling is zoveel mogelijk mensen in contact brengen want het moet een
    feest worden voor iedereen.
    In maart werd een oproep gelanceerd om mensen en
    verenigingen aan te zetten iets te organiseren.
    De oproep viel niet in dovemansoren "er is een gevarieerd aanbod".

    Teten van méme lees verder in Þ Þ 't blogkrantje

     


    >> Reageer (0)
    14-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sigaret wordt lolly
    Rokers hebben het tegenwoordig niet gemakkelijk.

    Of ze nu gaan werken, op restaurant gaan of een openbaar gebouw bezoeken,
    overal worden ze gevraagd om hun sigaret te doven.
    Dat dit verbod niet noodzakelijk klantonvriendelijk
    aan de man moet gebracht worden, bewezen ze op de vakbeurs broodway.

    Tijdens de trefdagen voor de bakker, banketbakker,
    chocoladebewerker en de ijsbereider,
    werden de rokers vriendelijk gevraagd om hun sigaret te ruilen voor een lolly.
    Dat vind ik een warm gebaar dat navolging verdient.


    >> Reageer (0)
    13-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Week van de senioren

    Al zoveel jaartjes ben je oud,

    wijl zilver siert in 't blonde goud

    toch kan ik er heus niet aan doen

    dat ik je liefheb net als toen..

        Henry Luyck


    >> Reageer (0)
    12-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grappig maar waar
    Gelezen in een tearoom

    "Geef niet teveel kritiek op onze koffie"

    eens komt de dag dat ook jij oud en slap zult zijn!

    Aan iedereen wens ik een aangename zondag toe.

    >> Reageer (0)
    10-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11.11 wapenstilstand
    De elfde maand van het jaar 2006 met straks de herdenking van Wapenstilstand.

    Voor soldaten die aan de IJzer vochten in de oorlog van '14-'18: zij die sneuvelden voor het Vaderland
    op een koude, winderige, natte novemberdag te gedenken. Naar de Menenpoort te Ieper gaan,
    waar meer dan vijftigduizend namen gebeiteld staan in de muur.

    Waar iedere avond om 19 uur de Last Post wordt geblazen:
    brandweermannen nemen hun klaroen ter hand en brengen hulde aan Zij die sneuvelden.
    Ieder die op dit lapje Vlaanderen woont, ongeacht rang of stand of gezindte of partij of wat dan ook
    iedereen die onze dialecten met fierheid spreekt: In naam van Zij die in modder en slijk stierven,
    nodigen wij u uit ooit op een avond onder deze indrukwekkende poort te staan  ;
    terwijl klaroengeschal weerklinkt en Ieper een wijle dood is ...

    Met tienduizenden komen ze uit alle landen van de wereld jaarlijks naar Ieper en de slagvelden in de buurt,
    naar de talrijke kerkhoven waar Ieren, Britten, Canadezen, Nieuw-Zeelanders, Duitsers, Fransen,
    Algerijnen en nog veel meer nationaliteiten rusten in de velden,
    waar eens papavers groeiden op weiden waar makkers waren gevallen en de overgeblevenen verder vochten ...
    Wapenstilstand, november: ook ter herdenking aan de gesneuvelde soldaten van de Tweede Wereldoorlog.
    Van alle oorlogen waar ter wereld ooit...
    Elf november, ook de 11.11.11-aktie: solidariteit met wie zoveel minder heeft dan wij ...
    Laten we de Doden herdenken en de Levenden een helpende hand toesteken ...


    >> Reageer (0)
    09-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beter een bosbezoek dan... een bloeddrukpilleke
    Normaal moest ik nu bezig zijn met mijn eerste artikeltje voor 't Blogkrantje over;

     "TROUWEN"
    opnieuw in de lift, "een ja is één ja"
    maar wegens vertraging aan informatie zal dit voor een latere datum zijn.
    In afwachting ben ik gaan ontbossen.
    Mijn locatie was 't Veld in Ardooie "een bos in beweging".
    Men kan er zondag 12 november terecht voor een natuurwandeling: daar zijn de paddestoelen.

    "November heeft zijn intrede gedaan"
    maar met dit mooie weer heb ik nog de kans gekregen om deze middag te gaan ontbossen.
    Dit is voor mij de ideale plek om te ontspannen en mijn batterijtjes op te laden, daarna heb ik terug alle energie die nodig is.
    Bossen zijn populair.Waarom een bosbezoek? daarover wil ik even duidelijk zijn dat...
    het  bos een ideale omgeving is om tot rust te komen en zich te ontspannen.
    Wandelen, fietsen, joggen...Alles kan en ook de kinderen kunnen er uren in ravotten.
    Het bos is dus een vijfsterrenontspanningsoord!

    Wat ongetwijfeld ook meespeelt is het gevoel dat een bosbezoek geassocieerd wordt met een"beloning".
    het feit alleen al dat je in het bos bent, betekent dat je niet hoeft te werken of naar school te gaan.
    Kortom , de tijd dat we in het bos besteden is een investering in ons zelf.
    We kunnen ontspannen, ons zelf zijn en...genieten.
    Lees verder in:    Þ     Þ 't blogkrantje 


    >> Reageer (0)
    07-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hutsepotje naar ieders smaak

    De winter is in zicht en de lichte maaltijden maken langzaam maar zeker weer plaats voor de stevige kost. Boerekost, want die is voedzaam en lekker. ‘Okee’ goed voor de lijn is het niet, maar er gaat toch niets boven een stamppot met worst en een kuiltje vette jus?

    Stamppot
    of hutsepot
    Variatie genoeg. Al blijft voor één ingrediënt de hoofdrol weggelegd en dat is natuurlijk de aardappel. De aardappel is, zoals zoveel typisch ingrediënten, geïmporteerd uit overzeese gebieden. Uit Amerika om precies te zijn. Pas na 1700 begonnen we massaal aardappelen te eten, maar voor die tijd waren het vooral allerhande knollen met vlees wat de pot schafte. Aardappelen, groenten en vlees werden allemaal in een pan gegaard, omdat er simpelweg maar een vuur was om op te koken. Dit eenpansgerecht staat nu bekend als de hutse- of de stamppot.

    Een recept voor stamppot <nieuwe stijl > met spinazie.
    Ik heb nodig:

    1.5 kg. aardappel
    600 gr. verse spinazie, 
    75 gr. kaas, oude, geraspte
    50 gr. roomboter
    100 gr. ontbijtspek, in dobbelsteentjes
    1 grote ui
    4 teentjes knoflook
    2 el. mosterd, (ik gebruik zaadjesmosterd)
    Zout en Peper

    Bereiding:
    Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.
    Doe de in stukken gesneden aardappelen in een kom met zout en breng ze aan de kook.
    Smelt ondertussen de boter en bak de spekblokjes hierin zachtjes uit.
    pel en snipper de ui en de knoflook en bak ze in 3 minuten met de spekblokjes mee. .
    Aardappelen fijnstampen,voeg het spekmengsel aan de aardappelen toe en roer er de rauwe gewassen spinazie door.
    Breng eventueel de stamppot op smaak met mosterd, zout en peper. Roer vervolgens de oude kaas erdoor.
    Garneer de stamppot eventueel met extra plakjes uitgebakken spek of klop door de vers gemaakte aardappelpuree klontjes roomboter en eventueel een gefruit uitje en geraspte kaas. (ik heb er ook een potje room ingeroerd, maar het hoeft niet).

    Lekker met worst. Smakelijk!


    >> Reageer (0)
    05-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dankjewel

    Vanuit mijn diepste binnenste
     wil ik iedereen bedanken.
    Die zo lief en hartverwarmend
    gereageerd hebben op de verjaardag van mijn blogje. 

    Mocht ik in alle drukte iemand vergeten hebben,
    bij deze iedereen en allemaal bedankt


    >> Reageer (0)
    04-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kennismaking met 't blogkrantje


    Mijn eerste artikel wordt een burgelijk huwelijks inzegening
    wat kan er mooier zijn 't blogkrantje daarmee van start te gaan.

    "TROUWEN"
    opnieuw in de lift, "een ja is één ja"

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 jaar bloggen verjaardag op 5/11/2006

    Mijn blog bestaat op 5/11/2006 één jaar.
    Tijd om eens terug te kijken, maar vooral om vooruit te kijken.
    Hoe ga ik verder, en op welke manier; (zoals ik bezig ben).

    Allereerst eens even terugkijken. Mijn blog  is ontstaan uit een persoonlijke behoefte,
    om alles wat me interesseerde op één plaats te hebben. Leek me handig en is ook handig.
    Het begon op seniorennet waar ik de smaak te pakken kreeg. Maar.....ik was toen nog actief bezig
    als medewerkster in  de vriendenkring  en kon me nog niet genoeg vrij maken, 
    een tijdje daarna kwam plots  bloggen.be erbij en op aandringen van....mezelf
    ben ik toch maar gestart en dat was zeker in het begin met vallen en opstaan en veel gepruts.

    Gelukkig kon ik op bepaalde bloggers rekenen en tot op heden nog altijd.
    Alles was nieuw  en vooral het werken met de code's.
    Mijn eerste button die heb ik gekregen van Arséne computertips avdl
    nadat ik eerst alle uitleg had gekregen van pépe1 

    hoe ik een button kon maken enz., ik begreep er nog niets van.
    Deze twee mensen hebben engelen geduld gehad met mijn gesjoemel.(danke Arséne en Pépe)
    Ik ben ook veel gaan kijken bij zonnegroeten en blogtips.

    Zo heb ik eens een grote flater begaan!.
    op het blogje van zonnegroeten stond op 30/11/2005 een verslagje over foto's onzichtbaar(x)..
    met een gifplaatje erbij en dat had ik zonder argwaan "heel gewoon" gekopieerd en op mijn blogje gezet,
    ik was zo fier want het stond er zo mooi op mijn pagina en iedereen kon er wat mee doen.

    Op 3/12/2005 de zaterdag morgen keek ik naar mijn emails en wat zie ik een brief
    met een aanmaning maar heel beleefd geschreven dat dit niet kan en mag rechtsstreeks kopiëren 
    ik kreeg klamme handen en begon te zweten..., en dacht "wat heb ik misdaan?.
    Ik stop ermee want ik wil zeker niemand pijn doen en werkjes afsnoepen.
    Direkt een mooie brief terug geschreven met verontschuldigingen rond mijn oren.
    Gelukkig is alles goed gekomen en zo heb ik tot hiertoe nog altijd mijn blogje...
                           "betoverend veelzijdig"

    één jaar bloggen is me de vraag gesteld wat levert dat op?
                en mijn antwoord was "vriendschap".


    >> Reageer (0)
    03-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weekend

    "Ik wens iedereen een aangenaam weekend"


    >> Reageer (0)
    02-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Experimenteren met eitjes
    ZELF DOEN: "Het is mij gelukt"
    Voor dit experiment heb je 2 eieren nodig, een flinke scheut azijn en een paar scheppen suiker.
    Leg de eieren in de azijn, zodat ze helemaal onder liggen, en wacht een nacht.
    De schaal is opgelost! Was de restjes schaal weg onder de kraan.
    Je hebt nu verse eieren zonder schaal, ook wel windeieren of zwalpeieren genoemd.
    Ze zijn nog steeds perfect eetbaar.
    Wat jij nu met azijn gemaakt hebt, gebeurt in de natuur soms spontaan.
    Kippen die te weinig kalk krijgen, leggen dan maar windeieren.
    Dompel nu zo'n windei onder in water en een ander in suikersiroop, en wacht een paar dagen.
    Het water-ei is dik en hard geworden, het suikerei is helemaal verschrompeld.
    Dat komt door 'osmose': water gaat doorheen een vlies naar de kant met de meeste opgeloste stoffen.
    Het suikerwater is zo geconcentreerd dat het water aan je ei onttrekt.
    In het andere geval bevatte het ei meer opgeloste stoffen dan het zuivere water; dat ei zoog water op.
    Osmose wordt al sedert de Romeinen gebruikt voor het bewaren van voedsel :
    pekelen in zout, opleggen in honing, suikersiroop of azijn.
    De eventuele microben in het voedsel verliezen dan hun lichaamsvocht, en sterven aan de behandeling.

    >> Reageer (0)
    01-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Allerheiligen herdenking van de overledenen

    Allerheiligen

    Uit de hemel blad'ren die vallen, als droeve tranen van allen

    die treuren, het hart zo gekrenkt, van wie de geliefde Doden herdenkt...

    Met liefde een anjer, chrysant, winterviooltjes langs grafzerk geplant,

    in aarde, 0 wonder, die ruikt naar het leven terwijl hier Het Eind geldt als enig gegeven ...

    Een steen of een urne, de wind of de zee; namen voorgoed wie ons lief blijft dan mee; in harten

     geschreven, verguld door de tijd; herinnering, teder, wil niemand ooit kwijt...

    Dag Vader, dag Moeder, dag broer en schoonzus;

    hiernederwaarts hebt gij uw sporen verdiend.

    In Hemel hierboven; geef ons uw zegen;

    wij blijven u tot aan ons' dood steeds genegen.

     


    >> Reageer (0)


     Eigen hoekje

    't Blogkrantje

    Place2beyvette

    Yvi magazine

    Yvi pagina

    Intro

    Medium 4 you


    "Uit Kuurne"

    Centrumschool

     

    Go santiago


    Mordekoi

    Marc van Roosje




    "Vrije tijd"

    Motel-Saint-Michel

    Le CLos domange
    (Igé)


    Het boerderijleven
    voor kinderen

    Warandehof

    Pieterkenshoeve

    Reutelhoeve

    't Klein Gerigt

    Wilgenhof

    Populierenhoeve

    Schraevenacker

    Klein Burkelhof

    Hof de Abeeleboom

    De Bouwhoeve

    Predikerhof
     
    Jos theys boerderij

    Hageland

    Wambashoeve


    Het Weidehof

    "Franse streken"

    Vakantiestreken in frankrijk

    1/Savoie mont blanc maurienne

    2/Aube en champagne

    3/Ardeche

    4/Aubergne

    5/ De Jura

    Archief per maand
  • 12-2024
  • 09-2019
  • 05-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 12-2018
  • 09-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 04-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 09-2005
  • 07-2005
  • 01-2005
  • 01-2004
  • 01-2003


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs