Vanaf de 40ste verjaardag van de vrouw gaan er serieuze veranderingen aan de gang .
Ze gaat in de penopauze , hormonale toestanden komen op gang , ze kan borst / baarmoederkanker krijgen , en de lijst gaat maar door .
Ja , is echt geen lachertje zene.... probeer het maar !
Ze gaat van smal naar medium en dan weer terug , reden --->>Hormonaal , je kan er echt huus niks aan doen (dokter ) je bent in de 40 en het is normaal .
Ze verliest haren , reden schildklier ---->>>niet echt veel te doen (zegt de dokter ) mss heb je stress !!
Ze krijgt PMS kuren --->>Dokter , wel is normaal als je in de 40 bent ;-( =dat kan gebeuren )
Ze krijgt zeer pijnlijke borsten , tja zegt de dokter , je gaat naar de menopauze hé ....wat je wel kan doen laat een mammografie doen voor de zekerheid want ja het is nu een
gevaarlijke leeftijd .
Mijn baarmoeder ben ik al kwijtgeraakt zo een jaar of 6 geleden ...dus geen echte lachertje voor een vrouw .
Stapel deze dingen op en dan ga je nog zorgen maken dat ze thuis eten en drinken genoeg krijgen en je zorgen maken hoe de kinderen het doen op school .
Je zorgen maken wat te eten vandaag en je zorgen maken wat je gaat maken en hoe gezond je eten wel is voor je familie en nog de rekeningen die betaald moeten worden en
als je deze maand wel ga toekomen en je zorgen maken dat een nieuwe schooljaar begint en hoe en nog wat allemaal .
Wat stress??!! Wie zegt da ?
Heb een fijne rustige dag en probeer er toch van te genieten
klein voorproefje --->>Het leven van de vrouw met al haar complexen , een vrouw is moeilijk te begrijpen maar ze maakt ook veel mee , niet ?
maiskoekjes
Klop het ei los met melk en een snufje zout.
Voeg het bakmeel toe en klop het beslag glad.
Roer 300 gram maïs, de lente-ui en het rode pepertje door het beslag en breng op smaak met zout.
Verhit een laag olie in een koekenpan.
Maak met behulp van twee lepels telkens 3-4 bergjes beslag, schep ze in de koekenpan en strijk ze plat.
Bak de koekjes aan beide kanten lichtbruin en gaar op.
Serveer ze samen met een frisse tzatziki. Je kunt de koekjes goed een dag van te voren maken.
Dan hoef je ze alleen nog even op te warmen en heb je genoeg tijd over om met je gasten te kletsen.
Ingrediënten
1 blik Maïs à 425 ml1 ei150 ml melk100 gram zelfrijzend bakmeel gezeefd
2 lente-uitjes, in ringetjes1 rood pepertje fijngehakt
150 ml tzatziki100 ml zonnebloemoliezout Info 20 min bereidingstijd 4 personen
ingrediënten , 400gr roze zalm uit blik -uitgelekt en in stukken gebroken
250gr aardappelpuree -2 lente uitjes in dunne plakjes gesneden -2 eetlepels fijngehakte verse dille -wat citroenpeper -1eiwit -snuifje zout -2 eetlepels bloem -olijfoliespray maar gewone is ook goed
en als laatste partjes citroen
bereiding -meng de zalm en de aardappelpuree de lente uitjes dille citroenpeper (ik laat dit meestal weg en vervang met algemene peper ) het eiwit zout in een grote kom
Maak van het mengsel 8 koekjes liefst ronde vorm als een hamburger bestuif ze met bloem (niet te veel ) als er tijd is leg je de koekjes 30min in de koelkast afgedekt natuurlijk (maar het moet niet).
Verhit een grote pan met antiaanbaklaag op een middel hoog vuur , bespuit de pan met olijfolie en bak de koekjes 2 a 3 min aan iedere kant tot ze goudbruin zijn , draai ze voorzichtig om want ze zijn heel zacht -
Serveer met een groene salade en partjes citroen -
-250ml groentenbouillon-1 pak jonge spinazie -1doosje tonijn het mag ook zelfs een grote doosje zijn .
zout en vers gemalen peper .
Bereiding -
Kook de penne 10-12 min of zoals op het pakje in een pan met kokend water - vergeet je zout niet toe te voegen .
Gebruik een klokje anders wanneer het de nodige tijd in het water gekookt heeft laat het water uitlekken en zet opzij .
Verhit de olijfolie in een grote braadpan met antiebaklaag op een middelhoog vuur , voeg de sjalotjes en knoflook toe en laat enkele min bakken .
Voeg de tomaten -bouillon toe en laat alles 2 min op een laag vuur sudderen -
voeg citroensap en spinazie toe en de tonijn laat alles nog 2 a 3 min samen sudderen tot de spinazie slap is en meng de saus nu met de afgekookte deegwaren (de penne) en breng alles op smaak !
Je kan knapperige volkoren stokbrood bij serveren maar het moet niet - ik heb het graag zonder ...
Smakelijk en vlug klaar -
Cholesterolarm Dat is koken met smaak en plezier !
juist wilde ik even op de looppiste van Hoeselt mijn benen strekken maar werkvolk was daar aant werk en had hun grote graafmachine in het midden van het parcour gezette
met resultaat dat die gasten moeten werken oké maar dat ze hun wagen en graafmachines in het midden zetten daar ga ik nie mee akkoord ...deju !
Met grote ergernis ben ik maar een rondje in-door-langs het dorpje gaan doen ...;-)
wees sportief en laat je niet belemmeren door kiekes !
2 bundels groene asperges Voor de salsa-2 tomaten fijngesneden ,een halve rode ui gepeld en fijngesneden, 2 eetlepels kappertjes , 1 eet lepel fijngesneden dillen , 2theelepels olijfolie ,
2eetlepels citroensap wat wittewijnazijn -zout -en versgemalen peper
-2 eetlepels citroensap
-olijfoliespray
-50gr jonge rucola
-200gr gerookte zalm-
Bereiding , maak eerst de salsa -meng hiervoor de tomaten rode ui kappertjes dille olijfolie citroensap en de wijnazijn peper en zout - meng alles goed en dek af en zet in de koelkast
De asperges eerst schoongemaakt natuurlijk en daarna leg je ze op een bakplaat giet er de citroensap over en breng op smaak met peper en zout bespuit ze met olijfolie en als je geen spray hebt giet je er wat over
bak ze 2-3 minuten op een grill .
Opdienen ; op een bedje van rucola leg je de asperges en serveer met de zalm en de salsa -
Hey lieve bloggertjes , hoe zit het daar allemaal ?
Ik wil zoveel zeggen maar de tijd gun mij dit niet dus ik ben aant denken om veel vetvrije vlug klaargemaakte recepten te posten want dit is wel waar iedereen en toch zoveel
moeite kost aan diegene die toch wel gezond willen eten .
Daarom denk ik dat ik mijn blog ga bezetten met voeding deze keer en leuke makkelijke recepten ga zetten zodat iedereen meer tijd heeft voor verdere dingen in het leven .
Foei foei , seg hopelijk komt mijn groot verlof vlug en dat is nog effe op wachten want het is pas in augustus en ik kan niet wachten want dit jaar staat bloggen op de agenda.
bakje champions
1 rode paprika
½ groene paprika
2 uien
1 blikje tomatenpuree
1 eetlepel chilipoeder
Witte peper, zout
1 eetlepel paprikapoeder
1 rund bouillonblokje
1 teen knoflook
Klein bekertje slagroom
Flinke scheut wodka.
Voorbereiding
Ui en paprika fijnsnijden. Champignons in plakjes snijden.
Bereidingswijze :
Uitje fruiten dan paprika even meebakken als laatste de champignons erbij doen. Deksel op de pan is nodig zodat het vocht uit de champignons vooral niet verloren gaat, dit geeft een extra lekkere smaak! Dit op half vuur laten pruttelen zodat de champignons lekker zacht zijn.
Dan de wodka erbij doen en even lekker door laten warmen (de alcohol verdampt dan).
Tomatenpuree, bouillonblokje, knoflook alle kruiden naar smaak toevoegen.
Als laatste zoveel slagroom toevoegen dat de saus een mooi kleurtje krijgt. Alleen snel opwarmen, anders gaat de saus schiften.
Serveertips
Je kunt deze saus een paar uur van tevoren klaarmaken zodat hij alleen opgewarmd hoeft te worden.
Het lekkerst smaakt hij bij een goeie biefstuk!
Erbij gebakken aardappeltjes of patat en een lekkere salade.
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
Over mijzelf
Ik ben sara
Ik ben een vrouw en woon in hoeselt (België) en mijn beroep is bediende.
Ik ben geboren op 01/01/1970 en ben nu dus 55 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: sport-tuinieren-klussen-en nog veel meer!.
Deze blog is niet zo dat ik een schrijfster ben of zo maar voor wie het gewoon wil weten !