bakje champions
1 rode paprika
½ groene paprika
2 uien
1 blikje tomatenpuree
1 eetlepel chilipoeder
Witte peper, zout
1 eetlepel paprikapoeder
1 rund bouillonblokje
1 teen knoflook
Klein bekertje slagroom
Flinke scheut wodka.
Voorbereiding
Ui en paprika fijnsnijden. Champignons in plakjes snijden.
Bereidingswijze :
Uitje fruiten dan paprika even meebakken als laatste de champignons erbij doen. Deksel op de pan is nodig zodat het vocht uit de champignons vooral niet verloren gaat, dit geeft een extra lekkere smaak! Dit op half vuur laten pruttelen zodat de champignons lekker zacht zijn.
Dan de wodka erbij doen en even lekker door laten warmen (de alcohol verdampt dan).
Tomatenpuree, bouillonblokje, knoflook alle kruiden naar smaak toevoegen.
Als laatste zoveel slagroom toevoegen dat de saus een mooi kleurtje krijgt. Alleen snel opwarmen, anders gaat de saus schiften.
Serveertips
Je kunt deze saus een paar uur van tevoren klaarmaken zodat hij alleen opgewarmd hoeft te worden.
Het lekkerst smaakt hij bij een goeie biefstuk!
Erbij gebakken aardappeltjes of patat en een lekkere salade.
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
Over mijzelf
Ik ben sara
Ik ben een vrouw en woon in hoeselt (België) en mijn beroep is bediende.
Ik ben geboren op 01/01/1970 en ben nu dus 55 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: sport-tuinieren-klussen-en nog veel meer!.
Deze blog is niet zo dat ik een schrijfster ben of zo maar voor wie het gewoon wil weten !