Wel als wij willen minderen met zout zijn enkele tips hier wel handig . Heb je al iets zonder zout proberen te eten ? Heb je problemen met u cholesterol of hoge bloeddruk ?
Wel dan moet je minderen met zout , Veel is te verwezenlijken met verse kruiden dat geeft meer smaak dan droge kruiden , doe de test en overtuig jezelf! Deze zout is en kan je gebruiken als je echt niet zonder kan maar het is zout dus wees voorzichtig mee ... Een snuifje zout kan geen kwaad maar voeg er andere kruiden bij en je zal het verschil niet merken en uw eten smaakt 100% beter . Ik gebruik de laatste tijd veel pili pili bij alle gerechten want in de plaats van peper .
Bv; wanneer je aardappelen kookt voor u puree doe er een klein snuifje zout en wat laurierblaadjes bij en een ajuin , de smaak van de puree is niet te vergeleiken met het ander , voeg er magere melk en becel boter ...zo heb je dé gezondste puree ooit en het is lekker ook !! Pasta koken is van hetzelfde ik gebruik geen zout alleen laurierblaadjes .... Na enkele keren dat je dit gebruikt smaak je alles beter het lijkt alsof je stopt met roken dat ze dan zeggen = alles smaakt beter
Hoi hoi , deze recept lijkt veel op de pizzaiola maar is het niet .
Is lekker bij vleesgerechten als vervanging van je andere groentjes , is héél lekker bij stokbrood of als apperetiefje op een toast ! Met pasta is ook lekker = vegetarisch en bijna geen calorieën alleen de calorieën van de olijfolie kan je tellen want de rest zijn allemaal groenten en die hebben er geen !!
benodigdheden ;
Olijven , zwart en groen , je mag ze in zijn geheel gebruiken maar onpitte olijven hebben een voorkeur bij deze gerechtje kappertjes rode pasta saus , 1 pakje van 500gr is voldoende look ,3 teentjes ajuin naar keus , fijngesneden aubergine , fijn gesneden maar deze moet je eigenlijk met de schil gebruiken selder , fijn gesneden olijfolie
Bereiding ;
look en ajuin met wat olijfolie samen wat bakken , voeg er na enkele minuten de olijven en kappertjes toe en laat even 2 min. samen bakken en voeg nadien er de andere groenten bij ....laat weer even samen bakken voor enkele min. en voeg er nadien de pasta saus toe .
Voeg voor de zekerheid wat water toe , een halve glas is voldoende want zo krijgt het de kans om te bakken en de smaken los te komen van al deze groentjes bijeen !
Kruid met peper en zout , niks anders toevoegen !
Hier mag je pili pili toevoegen .
Na een klein half uurtje op het vuur kan je ze nog heel even laten sudderen op een heel laag vuurtje .
Laat het u smaken en hopelijk is het lekker voor u .
Kleine tip , de volgende dag is het nog lekkerder want dan hebben de smaken mekaar ontmoet en zelfs koud eetbaar .
Geregeld een veggiedag houden is zo gezond en daarom wil ik jullie deze site introduceren leuk en net iets anders op je bord krijgen ,ik heb mij daar ingeschreven voor de nieuwsbrief een 1x per week ontvang ik gelijk vandaag de nieuwsbrief met een leuk tip voor de veggiedag dat vandaag valt !!
Pasta alla Pizzaiola-bereidingtijd +-30min--Vegetarisch gerecht.
Wie is niet verzot op Italiaans eten en dat betekend niet slecht eten maar vooral gezond eten . Vandaag heb ik dit gemaakt
je zijn de ingrediënten die je nodig hebt ;
1 dikke ajuin mag rode maar moet niet (fijngehakt)
grote teentjes look , deze mogen in zijn geheel blijven
olijfolie Kappertjes een volledige potje olijven al fijn gesneden of zelf in schijfjes snijden , je mag ook mengen zwarte en groenen olijven gebruiken 1 busje rode pasta saus
Bereiding ;1. zet onmiddelijk je pot met water op voor je pasta uit te koken met wat zout .
laat de ajuin en look even samen sudderen en voeg er de kappertjes en olijven dadelijk bij en laat dit nog even samen koken tot de smaken met elkaar ontmoeten . Voeg er de rode pastasaus bij en laat op een zacht vuurtje verder sudderen , voeg alleen peper en zout toe en geen enkel andere kruid alleen kan je er de pili pili bijdoen dat past er perfect bij ...
Let wel op dat de saus genoeg vocht heeft om te koken want het zou kunnen dat het aanbrand !!! een half glas water kan genoeg zijn ...
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
Over mijzelf
Ik ben sara
Ik ben een vrouw en woon in hoeselt (België) en mijn beroep is bediende.
Ik ben geboren op 01/01/1970 en ben nu dus 55 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: sport-tuinieren-klussen-en nog veel meer!.
Deze blog is niet zo dat ik een schrijfster ben of zo maar voor wie het gewoon wil weten !