Zoeken in blog

"Allerlei linken"

Google maps

Google nieuws

Google vertalen

Den Bosrand


Routeplanner

fietsen in Oost-Vlaanderen

Vertalen met AltaVista

Vertalen met Google

Bureaublad achtergrond
Archiefkast

Recepten zoekmachine
 
Zandstorm creatief atelier


Verstuur één kaartje

Infolijn
schoolvakantie's

Millenniumschool

Take my hand

Lucky-Birds

ABC gezondheid

Tuinadvies

Kruiden

"Gastronomisch plezier"

 
Degustation

 Dôme

Het gebaar

 Eric Fernez

Kruidenmolen

 In de Wulf

"Kranten"

Nieuwsblad

Het laatste nieuws

Gazet van Antwerpen

De zondag

De standaard
"Vrouwenblad"

Libelle

Flair

Nina

Plusmagazine

Story

Lili
Archief per maand
  • 12-2024
  • 09-2019
  • 05-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 12-2018
  • 09-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 04-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 09-2005
  • 07-2005
  • 01-2005
  • 01-2004
  • 01-2003
    Betoverend veelzijdig

    07-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 7-8 Zuid Afrika

    ZUID AFRIKA
    Vandaag 16 februari;Port Elisabeth-Mossel Baai. Na het ontbijt vertrek naar Mossel Baai( Bay ) via de beroemde "Tuinroute".
    In het hart van de Tuinroute ligt 'de baai van de mosselen', Mossel Bay.
    In deze plaats werd in 1500 het eerste postkantoor in Zuid Afrika gevestigd toen Pedro de Ataide
    een belangrijke brief achterliet in een schoen onder een grote melkhoutboom. Deze boom is nu een nationaal
    monument en er wordt hier nog steeds post aangenomen.
    Alle accommodatie wordt omringd door schitterende tuinen met een uitbundig vogelleven.
    Na de lunch, Cruise op de Knysna Lagune.
    Knysna Lagune, waarvan de monding bewaakt wordt door twee kapen is de baai een uitstekende plaats
    voor watersporters en men kan er cruises maken.in de omgeving zijn veel bezienswaardigheden.
    een andere mogelijkheid is om in Knysna een oesterfabriek te bezoeken.
    Avondmaal en overnachting in Mossel Bay.



    Vandaag 17 februari;Mossel Baai. Na het ontbijt, verkenning van de streek; in Oudtshoorn bezoek aan struisvogelboerderij met lunch.

    Oudtshoorn is de hoofdstad van de struisvogelcultuur. Werden ze in vroeger tijden gefokt om de veren, ze worden heden ten dage voornamelijk voor consumptie gefokt. Er zijn verschillende boerderijen die voor het publiek zijn opengesteld. Bijvoorbeeld Highgate die u langs de R328 ten zuiden van Oudtshoorn kunt vinden of de Cango Ostrich Farm die ten noorden van Oudtshoorn op de weg naar de Cango Grotten ligt. Deze laatste zijn ook een bezoek waard. Circa 30 km. ten noorden van Oudtshoorn zijn immens grote grotten ontdekt die tegenwoordig voor het publiek zijn opengesteld. Tijdens uw bezoek wordt u door een gids rondgeleid. Langs deze zelfde weg ziet u aan de linkerkant een Cheetah Breeding Farm. Deze zeer toeristische attractie huisvest enige krokodillen, vogels en cheetah's.
    Na de lunch bezoek aan Bartolomeu Diaz, waar een replica staat van de boot waarmee Bartolomeu Diaz vooreerst voet aan wal zette in Zuidelijk Afrika. En natuurlijk is er de Postboom, waar de zeelieden hun brieven achterlieten.
    Avondmaal en overnachting in Mossel Bay.


    >> Reageer (0)
    06-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 9-10-11-12 Zuid Afrika

    ZUID AFRIKA
    Vandaag 18 februari;Mossel Baai-Kaapstad. Na het ontbijt vertrek naar Kaapstad, om 8.30uur een sms gekregen uit Zuid Afrika.
    Zopas zijn we begonnen aan de laatste etappe naar Kaapstad, tot hiertoe alles goed verlopen en enorm veel gezien, "maar heel druk".Tot dinsdag groetjes.Halte in Swellendam,een historisch stadje gesticht in 1747 met zijn bekende
    Hollandse huisjes. Hier is een museum ondergebracht met fascinerende herinneringen aan de historie van de stad en de omgeving.Na de lunch verder naar kaapstad met een uitgebreide citytour.
    Kaapstad ligt op een klein schiereiland aan de beroemde Tafelberg en de imposante Tafelbaai. Het is de meest toeristische en de op drie na grootste stad van het land. Direct naast de stad stuit je op een geweldig landschap met bergen, wijngaarden, palmbomen, witte stranden en de blauwe oceaan.Na al het wildlife en kilometers gereden door nationals parks is het heerlijk ontspannen in Kaapstad, en genieten van de vele bezienswaardigheden.
    Avondmaal en overnachting in Kaapstad.

    Vandaag 19 februari; Kaapstad. Na het ontbijt excursie schiereiland van de Kaap.
    Minicruise naar Kaap de Goede hoop ligt zo ongeveer 70km van kaapstad en bij het einde van het schiereiland
    beukt de oceaan woest tegen de rotsen.vooraf passeren ze Duiker island met de vele zeehonden

       
    Ook bezoek aan de pinguins bij Simon Towns, bij helder weer een mooi uitzicht van de tafelberg.
    Natuurreservaat van Kaap de Goede hoop met halte aan het kaappunt een van de meest gekende landpunten in de wereld. Met zijn wilde prachtige kustlijn aan het uiterste puntje van Zuid Afrika. Lunch in één van de vele visrestaurantjes"Two Oceans".

       
    's Avonds; concert Dana Winner in His people centre in Kaapstad.
    Overnachting in Kaapstad.

    Vandaag 20 februari; kaapstad-Brussel,
    na het ontbijt vertrek voor de "wijnroute", Stellenbosch: bezoek aan de stad en aan een lokaal wijndomein
    met proeverij.
    Stellenbosch is het centrum van de Kaapse wijncultuur. Het stadje werd in 1679 gesticht en is na Kaapstad de oudste gemeente van Zuid-Afrika. Aan weerzijden van de straten staan zeer oude eiken en Nederlandse huizen uit de koloniale tijd. Stellenbosch is een van de best bewaarde stadjes uit de tijd van de Nederlandse Oost-Indische Compagnie en dat is het beste te zien aan de Dorpstraat. Museum, de kustgallerij Rembrandt van Rijn en   cognacmuseum.  
    Na de lunch bezoek aan franschhoek; een dorpje in het wijngebied, daarna naar de luchthaven voor terugvlucht ,
    via Johannesburg naar Brussel.

    Vandaag 21 februari; thuiskomst op de luchthaven in Brussel.
    foto van de vlieghaven in johannesburg en nu maar hopen en duimen dat ze een goede vlucht hebben.
    Afwachten en verlangen naar al het nieuws dat ze te vertellen heeft.


    The end


    >> Reageer (0)
    05-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.compliment
    Geef eens een compliment op een onverwacht moment;

    Op 6 januari ging deze campagne van start.... maar het is nog maar enkele dagen dat het een doorbraak wordt.
    Complimenten als kind we worden ermee overrompeld voor elke stap dat we zetten, maar eenmaal volwassen verliezen
    we de kunst om elkaar complimenten te geven, laat staan ze te ontvangen.
    Enkele jaren terug op één vergadering is dat ook aan de orde gekomen niet enkel aan vrouwelijke collega's maar ook de
    mannelijke collega's een compliment te geven, maar lang heeft het echter niet geduurd.
                                                                     Hopelijk lukt het nu!!!!!
    Meer info op de website van boodschap zonder naam.Bezoek eens ons blog



    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tutti frutti
    In oktober 2005 ging Tutti Frutti van start in scholen in heel Vlaanderen. Bij ons op school krijgen ± 300 kinderen iedere week op een vaste dag fruit toebedeeld. Schoolfruit is vaak een aanleiding voor de school om actief te werken aan gezonde voeding. klik voor groter plaatjeMaar zonder hulp lukt dat niet, zo zijn er
    één 12 tal lieve schatten van mama's en oma's die zich iedere woensdag morgen
    inzetten om het fruit te schillen,  in stukjes te snijden en om dan in de gepaste schaaltjes naar de klassen te brengen.
    Zoals ik reeds gezien heb  kan ik zeggen ze amuseren zich heel goed in hun job.
    Op een woensdag morgen ben ik tot bij de fruitmama's en oma's langs geweest
    om een paar foto's te maken.Ze staan wel niet graag in de belangstelling, maar ik vind dat ze het eens verdienen,klik op fruitmama's 
    mijn album gaat open,dan
    klikken op mijn hobby en aan jullie de keuze van foto-overzicht of Diashow.
    Fruitmama's; wil je de originele foto's ik stuur ze door per email. Verwittig mij a.u.b

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kuurne-Brusel-Kuurne

    Boonen rijdt zowel Omloop als Kuurne Brussel Kuurne
    Als rasechte Kuurnenaar mag dit zeker niet ontbreken op mijn blog!

    Wereldkampioen Tom Boonen rijdt met de Omloop Het Volk en Kuurne-Brussel-Kuurne opnieuw de dubbel in het Belgisch openingsweekend, op zaterdag 25 en zondag 26 februari. De organisatoren van Kuurne-Brussel-Kuurne
    kregen 190 renners aan de start voor de 59ste Kuurne-Brussel-Kuurne. 
      
    Mijn favorieten,Stijn Devolder, Van Petegem, Nico Mattan, Mcewen en niet te vergeten Tom Boonen.
    Enkel maar de kans gekregen om 2 favorieten van dichtbij te fotograferen.
    De winnaar is geworden Nick Nuyens, ploegmaat van Tom Boonen.

    Gilbert wint Omloop Het Volk 25 februari  kuurne- brussel-Kuurne 26 februari
     

    Philippe Gilbert heeft de openingsklassieker

    van het Belgische wielerseizoen, de Omloop Het Volk, gewonnen.

     

    Tom Boonen, die een knappe wedstrijd reed en de finale op gang bracht, eindigde vijftiende. De andere favorieten, Van Petegem en McEwen de nieuwe papa beperkten zich tot een figurantenrol.

     

     


    >> Reageer (0)
    04-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meranerland

    Tijdens de krokusvakantie ligt de school er rustig bij,velen zijn nu op skivakantie of doen andere dingen. Ik zit nu knusjes voor mijn P.ceetje documentatie op te zoeken voor de zomervakantie
    naar MERANER LAND - Wintersport Italie Zuid Tirol. Wintersport Zuid Tirol Italie
    Naturns - Plaus bij Schenna.
    Reeds veel informatie gevonden, wie dit leest en ook uitleg weet van de streek en het met mij wil delen, dat zou ik natuurlijk heel erg op prijs stellen.Emailke altijd welkom.

    Verleden jaar was het de dolomieten in  Barbian.
    We hebben de smaak te pakken daarom willen we nog eens Italie süd-Tirol ontdekken.

     ÞVakantietipsÜ en ÞraadÜ steeds ÞwelkomÜ.

     


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paulette
    Paulette in de hoofdrol;

    vandaag viert ze haar zoveelste verjaardag maar het is niet enkel om haar verjaardag dat we ze in de bloemetjes willen zetten maar ook! omdat Paulette van den "boven" aan haar laatste maanden als werkkracht in de centrumschool begint. In het jaar 1993 begon zij in onze school als 3de werkvrouw voor een deeltijdse loopbaan en kreeg de klaslokalen van de 3de graad op het eerste verdiep.
    Vandaar de naam Paulette van den "boven". Ze is ook nog moeder van An en grootmoeder van Alana hier op de foto die in het 1ste leerjaar  in diezelfde school zit waar oma werkzaam is.
    Paulette begin maar af te tellen !!!!!

    Proficiat van het centrumteam.
    Jarig op 24 februari

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tartine russe

    Recept van 'tartine russe'- komt uit een oud kookcahier, normaal probeer ik eerst zelf eens of het wel lekker en haalbaar is. Maar op aandringen zal ik het receptje nu maar al publiceren, er was vraag naar om te gebruiken voor Valentijns dessertbuffetje en dat kon ik toch niet weerhouden.Maar in de plaats van met boterroom te werken dat is nogal calorierijk, hier te vervangen door 'lichtere' mascarpone.

    Nodig: voor 16 koekjes;
    200g boter, 200g suiker, 200g bloem en 2 zakjes vanillesuiker.

    Bereiding:
    meng alle ingrediënten door elkaar en roer tot een glad maar stevig deeg.
    Verdeel een dun laagje deeg op een ingevette bakplaat.
    Bak op 200 graden ongeveer 10 minuutjes tot het deeg mooi bruin en krokant is.
    Direct na het bakken in de gewenste porties en laten afkoelen, ondertussen de mascarpone klaar maken.

    Voor de afwerking:
    2 eierdooiers,50g poedersuiker, 250g mascarpone, 0,25l room.
    Klop het eigeel samen met de poedersuiker luchtig, roer dan de mascarpone en de slagroom door elkaar tot je een stevig massa krijgt, dan voorzichtig in beetjes de mascarpone bij het eigeel roeren. Leg tussen twee koekjes een laagje mascarpone.

     

     


    >> Reageer (0)
    03-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lachen is gezond

    lachende manWeekend Humor.

    Dialoog tussen twee melkflessen.
    "Wat ben jij een mooie fles, ik wou dat ik een kindje bij je had."
                     "Dat kan niet, ik ben gesteriliseerd."

    In een café
         jongen: "Barman, 19 pilsjes graag!"
      Barman: "Waarom 19, u bent maar alleen!"
    jongen: "hier staat, onder de 18 wordt niet getapt!""

    Men zegt wel:
    "je bent wat je eet, maar wie wil nu een krop sla zijn,"
      Salade is goed voor je sexleven.
        Dat weten konijnen al langer.


    >> Reageer (0)
    01-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pannekoeken voor lichtmis
    Nodig: voor 8 pannenkoeken

    200 gr. tarwebloem
    2 eieren

    1/2 liter melk
    50 gram boter
    1/2 pakje vaniilesuiker
    1 snuifje zout

    Bereiding:

    Bloem in een diepe kom doen, het eigeel en de helft van
    de melk erbij doen en roeren tot een glad beslag.
    Klop het eiwit en voeg het met de rest van de melk en het
    snuifje zout erbij.
     Laat het beslag 10 minuten rusten.

    Verhit een klontje boter in een pan 
    lepel het beslag in de pan en laat het beslag alle kanten uitvloeien,door de pan scheef te houden. Bak de pannenkoeken op een halfhoog vuur aan beide zijden licht bruin. Houd de pannenkoeken warm. Smakelijk.

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leuk om te weten in februari
    Februari is genoemd naar de Romeinse god Februus, de god van de onderwereld.
    In gewone jaren, zoals 2006 heeft februari 28 dagen, in schrikkeljaren 29.

    1 februari-2003
    Space Shuttle Colombia ontploft bij zijn terugkeer naar de aarde.
    2 februari-1935
    De leugendetector wordt voor het eerst getest.
    4 februari-1805

    In parijs krijgen huizen voor het eerst huisnummers!
    10 februari-1940
    De eerste strip van Tom en jerry wordt uitgegeven.

    14 februari
    Houd je brievenbus en mailbox in de gaten, want het is Valentijnsdag!
    16 februari-1923
    De grafkamer van farao Toetanchamon wordt in egypte geopend.
    18 februari-1930
    Voor het eerst maakt een koe een vliegreis! en wordt de planeet Pluto ontdekt.
    21 februari-1972
    Het Russische onbemande ruimtevoertuig Luna 20 landt op de maan.
    22 februari-1918
    De langste man ter wereld wordt geboren. Hij wordt 2.45 meter lang!

    >> Reageer (0)
    29-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Culinair mix
    Een slippertje? drink bubbels!


    One Fo(u)r Blue, One Fo(u)r Pink' van het champagnehuis NF
    zijn verbonden door een grappig slipper hangertje, en het moet gezegd:
    de champagne is van uitstekende kwaliteit. .


    Gewoon klasse: zijn deze kartonnen, jawel bordjes van Habitat.
    Helemaal in Oosterse bloemensfeer en in mooie kleuren.
    Om elke party stijl te geven zonder veel afwas.

    Heerlijk naïef
    Gewoon superlief is dit dienblad
    frisse heldere kleuren en aaibare figuren
    voor een lentegevoel in deze winterse dagen.

    Pyramide van sinaasappels

    Schuif sinaasappels in de ringen van deze aparte houder,
    zo creëer je je eigen zonnige pyramide.



    Receptje: Voor een warm winterdrankje heb je nodig:

    1 kop groene thee mengen met 4cl perzikenstroop en 3cl Grand Marnier.
    Werk af met een stukje perzik, verse munt en tijm.
    Resultaat is een echt schilderijtje in je glas en een drankje
    dat zelfs de grootste koude verdrijft.

    >> Reageer (0)
    26-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.waterkerssoep
    Mijn waterkerssoep
        ·   1 prei in ringen snijden 
        ·   1 fijngehakte bleekselder 
        ·   1 ajuin, 1 aardappel
        ·   1/2l water, 1 blokje kipbouillon 
        ·   1 bosje waterkers ( 70a80g )  peper,zout,muskaatnoot
        ·   2 cl room ( maar is niet nodig )
    • 1. Schil de aardappel, en snij hem in blokjes.  
    • 2. Doe alles behalve de room in een soepkom (hou een mooi plukje waterkers achter) en laat het 30 minuten koken.
    • 3. Pureer het mengsel met de staafmixer.
      4. Maak de soep af met peper, zout en nootmuskaat, roer de room erdoor en garneer met waterkers.
    • Smakelijk

     

     

     

     

     


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.waterkers
    Waterkers een bom van gezondheid:
    waterkersZien wij de waterkers als een exclusieve groente, sommige landen refereren er naar als rivieronkruid. Dit komt omdat waterkers van oorsprong een moerasplantje is. In het wild komt waterkers voor in Europa en Noord-Amerika. Beddingen kunnen er vaak vol mee staan. En dat is een goed teken want waar waterkers groeit stroomt zuiver water.

    Om waterkers te telen dient de natuur nagebootst te worden. De plantjes gedijen het best in een bodempje stromend water en vormen witte wortels om voedingsstoffen uit het water op te nemen. De donkergroene, ronde blaadjes bevatten veel vitamine C. Heeft u net wat waterkers in huis gehaald maar weet u nog niet precies wat u er mee wilt doen, stop waterkers dan in een pot zonder water met een plastic zak eroverheen. Om het verleppen van de blaadjes te voorkomen.
    Waterkers is een vitaminebom,waterkers heeft een bloedzuiverende en vochtafdrijvende werking.
    Waterkerssapkuur: een reinigingskuur met waterkers heeft enkel voldoende resultaat bij gebruik van vers of diepgevroren waterkerssap. Deze kuur duurt ongeveer 6 weken. Ikzelf doe deze kuur in het na- en voorjaar, en gebruik de gediepvriesde sap-blokjes. Iedere morgen voor het ontbijt oplossen in een glas water.Te verkrijgen bij een biologische kweker woonachtig in de Zwalmstreek.

    http://www.cressana.com/

     



    >> Reageer (0)
    25-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.poëziedag
     is een poëziefeest van Nederland en Vlaanderen.
    Ieder jaar op de laatste donderdag van januari staat de poëzie één dag in het zonnetje.
    Zo stond ik deze week ook in het zonnetje kreeg een heel mooi gedicht in mijn gastenboekje,
    geschreven door een toffe gast uit de Centrumschool hij staat op de site http://www.mordekoi.be
    met ezelspreuken, gedichten enz. Zo schreef hij het gedicht aan mij gericht:


    Pluisjes muisjes alles weg
    door de glazen van een kluns
    zie je toverlijke dingen
    hoe je zwierend met je sluns
    fantaseert in elfenkringen

    stofferige banken
    laatste noten op hun zang
    wij die nooit eens luidop danken
    pluisjes maken ons zo bang

    pluisje pluisje waai eens hier
    kan 'k je strelen aan je wangen?
    muisje muisje vies grijs dier
    aan ons kaasje zal je hangen

    pluisjes muisjes kaasjes weg
    ons Yvette zal ons wel redden
    pluisjes muisjes kaasjes pech
    met Yvette wil 'k altijd wedden...

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.weet je?

    Waarom popcorn niet popt

    Popcorn maak je van maïskorrels. Popcorn is een Engels woord, pop betekent ploffen en corn betekent maïs. Door de hitte van de pan of de magnetron barsten ze open, en daardoor krijg je die lekkere popcorn. Maar soms blijven er maïskorrels achter die niet openbarsten. Dat is niet alleen onhandig, maar soms zelfs ook pijnlijk, want je kunt op die harde korrels echt je tand breken!

    popcornElke maïskorrel is een soort snelkookpannetje die op het punt staat te ontploffen. Als je de korrel verhit, zal het water dat van nature in de korrel zit, opwarmen. Het water wordt zo heet, dat het gas wordt en dat zet enorm uit. De druk op de korrel wordt dan zo groot, dat de buitenkant openbarst en voilà: je popcorn is klaar!

    Voedselonderzoekers weten nu hoe het komt dat sommige korrels niet opengaan. Het blijkt dat het heel belangrijk is hoe de buitenkant van de korrel eruit ziet. Die buitenkant bestaat voor een deel uit cellulose. Wanneer cellulose verhit wordt, neemt het een andere vorm aan. Het vormt kristallen. En het blijkt dat maïskorrels die popcorn worden, cellulose hebben dat heel goed die andere vorm aan kan nemen. En maïskorrels die niet openbarsten, hebben dit goede cellulose niet. Met deze ontdekking kan betere maïs worden gekweekt, die precies de goede cellulose heeft, zodat er meer korrels mooi openbarsten.


    >> Reageer (0)
    16-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wereldweetjes

    De P van pies, eh.. power!

    Onderzoekers in Singapore, een land in Azië, hebben iets heel handigs bedacht. Met plas (=urine) hebben ze een batterij gemaakt!
    De onderzoekers deden de uitvinding toen ze bezig waren met het maken van biochips. Dat zijn kleine apparaatjes, gemaakt met menselijk materiaal, waarmee je bijvoorbeeld bij een mens allerlei testjes en onderzoeken kunt doen. Biochips zijn alleen zo klein, dat de onderzoekers geen batterij hadden die klein genoeg was om de apparaatjes van energie te voorzien. Opeens bedachten ze, dat je misschien met urine ook een batterijtje kunt maken!

    Met een beetje plas op een papiertje en een paar chemische stofjes konden de onderzoekers een batterij maken die evenveel energie geeft als een AA-batterijtje (die gebruik jij ook in een heleboel apparaten). Na 90 minuten was de energie pas op. De onderzoekers denken dat je ook met ander menselijk vocht zoals bloed en spuug een batterijtje kunt maken. Zo kun je binnenkort bijvoorbeeld, als je in nood bent, een batterijtje maken van spuug waarmee je je telefoon kunt opladen. In de toekomst kun je, zo verwachten de onderzoekers, zelfs een laptop, een mp3-speler, een televisie en een auto op je eigen lichaamsvocht laten werken!

    Zou je dan je laptop inpluggen in je neus?


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de aardappel
    De aardappel is afkomstig uit Zuidamerika. In feite is de aardappel door de Spaanse ontdekkingsreizigers in de 16e eeuw in Europa binnengebracht. Voordat de Spanjaarden in Zuid-Amerika de aardappel ontdekten, was hij al meer dan 800 jaar het favoriete cultuurgewas van de Indianen.Aan  het einde van de 16de eeuw bereikte de aardappel onze streken. Langzaam maar zeker ging de aardappel een steeds belangrijkere rol spelen in de voedselvoorziening van de bevolking. De aardappel die in ons land aanvankelijk als varkensvoer en 'slechte' kost werd beschouwd, kreeg meer en meer de rol van volksvoedsel. Aardappelen waren goedkoper dan graan (brood). De knol diende als vervanger van groente en won zo populariteit. Door zijn hoge gehalte aan vitamine C werd de knol een bestrijder van de veel voorkomende ziekte scheurbuik. Geleidelijk verspreidde de aardappel zich over heel Europa. In de 17e eeuw begon men in alle Europese landen aardappelen te verbouwen.
    Aardappelen worden niet gezaaid maar gepoot. In de herfst worden eerst de bladeren van de plant verwijderd. Dit kan op twee manieren: bespuiten met chemische middelen of door de bladeren af te slaan . Zo krijgen de aardappelen in de grond een dikkere schil en kunnen ze beter tegen een stootje.


    Mijn ovenschotel met ham en prei (4 personen)

    nodig:
    6 grote aardappelen, 3 preistengels, 250g gekookte ham, 150g geraspte emmental, 2dl room, muscaatnoot, peper en zout.
    Bereiding: schil de aardappelen, snij ze in heel fijne plakjes en leg in een kom voor de microgolfoven.
    Snij het wit van de prei in ringen en leg ze boven de aardappelen ( het groen gebruik ik voor de soep ) kruiden met peper, zout en nootmuskaat.
    Snij de ham in blokjes en bedek er de prei mee.
    Overgiet alles met room en strooi de geraspte kaas erover.
    Plaats de schotel 30min. in de microgolfoven op de hoogste stand.
    Controleer of de aardappelen gaar zijn door erin te prikken met een vork.
    Stop nog even onder de grill voor een bruin korstje.

     
    Als je wilt dat de aardappelen nog sneller gaar zijn kun je ze ook raspen zoals worteltjes. Van geraspte aardappelen kun je ook een aardappelkoek maken: aardappelen raspen ( niet meer doorroeren ) in de pan laten glijden en een kwartiertje bakken langs weerszijden na de helft van de baktijd voorzichtig omdraaien.
    Smakelijk





    >> Reageer (0)
    11-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weet je dat...de appel
    Fruit een vezelrijk voedingsmiddel is dat je bij elke maaltijd kan eten.
    Eet zeker dagelijks 2 stukken fruit voor de vitamientjes.

    bijzondere weetjes........
    De appel is de de meest gezonde vrucht, arm aan calorieën aan vet, rijk aan vocht en vitamine C.
    Appelmoes veel smakelijker is wanneer de schil eraan blijft.

    Bewaartips: het geheim van kersvers.
    Appels bewaren langer als ze met het steeltje naar onderen in de schaal ligt.
    Bewaar appels op een donkere plaats

    Mijn appeltaart:
    nodig
    200g bloem,200g becel bakken en braden, 175g griessuiker
    4 eieren, 2 zakjes vanillesuiker , 1 koffielepel biacarbonaat of bakpoeder en 4 appels
    bereiding
    boter en suiker schuimig kloppen, eigeel één voor één door het beslag roeren
    eiwit hard opkloppen en op het laatste bijvoegen.
    bloem en bakpoeder bij het beslag en vermeng alles tot een gladde massa
    giet het deeg in een bakvorm en laat rusten
    appels schillen en in plakjes leggen op het deeg
    bakken in een voorverwarmde oven op 180°C 45 tot 60 min.
    Smakelijk

    >> Reageer (0)
    10-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezond leven 1
    Goede leef- en eetgewoonten zo beginnen we eraan.

    Gezond zijn en blijven hangt voor een groot deel van onszelf en de leefgewoonten in het algemeen af.
    Wie sport voelt zich fitter en beter in zijn vel, en da's zalig.Maar zoals alles kunnen er ook risico's aan verbonden zijn.
    Daarom is het ook  aangeraden om voor een gezonde voeding te zorgen.
    Alvast enkele tips om erger te voorkomen.

    Wanneer we 's morgens wakker worden is het ongeveer 10 tot 12 uur geleden dat we nog iets hebben gegeten.Heb je geen tijd voor ontbijt? blijf je liever tot de laatste minuut in je bed liggen? of sla je zelfs het ontbijt over? foei, foei, mijn ma zei altijd het ontbijt zorgt voor een deel van de dagelijkse energie want anders krijgt ge een appelflauwte in de voormiddag. Een stevig ontbijt bevordert een evenwichtige voeding over heel de dag.

    Gezellig ontbijten probeer tijd te maken...

    Mischien is het moeilijk tijdens de week wanneer je uit werken gaat ...Probeer toch tijdens de weekends uitgebreid je ontbijt te nemen.

    · De rust van het ontbijt is goed als tegengewicht voor de stress die we opdoen tijdens de dag.
    · Ontbijten is een gezonde gewoonte en bevordert een evenwichtige voeding over heel de dag.
    · Als je niet direkt wakker raakt, kun je eerst een douche nemen en dan pas aan tafel gaan.
    · Als je 's morgens gehaast bent, kan je 's avonds de tafel al dekken... of zet de wekker wat vroeger.
    · Kies voedingsmiddelen die ge graag lust maar ook niet overdrijven.
    · ook voor lijners is een gezond ontbijt heel goed ....Het vermindert de drang naar snoep.
    · Als je bij het ontbijt voldoende eet, heb je eigenlijk geen tussendoortjes nodig.


    >> Reageer (0)


     Eigen hoekje

    't Blogkrantje

    Place2beyvette

    Yvi magazine

    Yvi pagina

    Intro

    Medium 4 you


    "Uit Kuurne"

    Centrumschool

     

    Go santiago


    Mordekoi

    Marc van Roosje




    "Vrije tijd"

    Motel-Saint-Michel

    Le CLos domange
    (Igé)


    Het boerderijleven
    voor kinderen

    Warandehof

    Pieterkenshoeve

    Reutelhoeve

    't Klein Gerigt

    Wilgenhof

    Populierenhoeve

    Schraevenacker

    Klein Burkelhof

    Hof de Abeeleboom

    De Bouwhoeve

    Predikerhof
     
    Jos theys boerderij

    Hageland

    Wambashoeve


    Het Weidehof

    "Franse streken"

    Vakantiestreken in frankrijk

    1/Savoie mont blanc maurienne

    2/Aube en champagne

    3/Ardeche

    4/Aubergne

    5/ De Jura

    Archief per maand
  • 12-2024
  • 09-2019
  • 05-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 12-2018
  • 09-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 04-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 09-2005
  • 07-2005
  • 01-2005
  • 01-2004
  • 01-2003


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs