Fruit een vezelrijk voedingsmiddel is dat je bij elke maaltijd kan eten. Eet zeker dagelijks 2 stukken fruit voor de vitamientjes.
bijzondere weetjes........ De appel is de de meest gezonde vrucht, arm aan calorieën aan vet, rijk aan vocht en vitamine C. Appelmoes veel smakelijker is wanneer de schil eraan blijft.
Bewaartips: het geheim van kersvers. Appels bewaren langer als ze met het steeltje naar onderen in de schaal ligt. Bewaar appels op een donkere plaats
Mijn appeltaart: nodig 200g bloem,200g becel bakken en braden, 175g griessuiker 4 eieren, 2 zakjes vanillesuiker , 1 koffielepel biacarbonaat of bakpoeder en 4 appels bereiding boter en suiker schuimig kloppen, eigeel één voor één door het beslag roeren eiwit hard opkloppen en op het laatste bijvoegen. bloem en bakpoeder bij het beslag en vermeng alles tot een gladde massa giet het deeg in een bakvorm en laat rusten appels schillen en in plakjes leggen op het deeg bakken in een voorverwarmde oven op 180°C 45 tot 60 min. Smakelijk
|