Recept van 'tartine russe'- komt uit een oud kookcahier, normaal probeer ik eerst zelf eens of het wel lekker en haalbaar is. Maar op aandringen zal ik het receptje nu maar al publiceren, er was vraag naar om te gebruiken voor Valentijns dessertbuffetje en dat kon ik toch niet weerhouden.Maar in de plaats van met boterroom te werken dat is nogal calorierijk, hier te vervangen door 'lichtere' mascarpone.
Nodig: voor 16 koekjes; 200g boter, 200g suiker, 200g bloem en 2 zakjes vanillesuiker.
Bereiding: meng alle ingrediënten door elkaar en roer tot een glad maar stevig deeg. Verdeel een dun laagje deeg op een ingevette bakplaat. Bak op 200 graden ongeveer 10 minuutjes tot het deeg mooi bruin en krokant is. Direct na het bakken in de gewenste porties en laten afkoelen, ondertussen de mascarpone klaar maken.
Voor de afwerking: 2 eierdooiers,50g poedersuiker, 250g mascarpone, 0,25l room. Klop het eigeel samen met de poedersuiker luchtig, roer dan de mascarpone en de slagroom door elkaar tot je een stevig massa krijgt, dan voorzichtig in beetjes de mascarpone bij het eigeel roeren. Leg tussen twee koekjes een laagje mascarpone.
|