Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
  • LP Boon - tentoonstelling - Achturenhuis -
  • Spaanse burgeroorlog
  • bruggepensioneerden eco watcher... deel 154
  • Corona wat?
  • Kafka, gedicht voor 'ik Caroline'
  • De toestand is hopeloos, maar niet enstig!
  • ambtenaren in de frontlinie tegen.... Corona!
  • Corona - stopzetting Achturencultuur
  • Ik Caroline!
  • Opinie: Engagement of Meritocratie?
  • Arm maar proper deel 144
  • sport is de spiegel van de maatschappij - deel 143
  • Nieuwjaar 20 PVDA Kortrijk
  • KWARTDRAAI LINKS (deel 140)
  • voorsmaakje van achturencultuur
  • kwartdraai links 135
  • kwartdraai links 134
  • kwartdraai links deel 133
  • Kwartdraai links 22 nov 19
  • .De bruggepensioneerde economiewatcher( 15 November 2019)
  • KWARTDRAAAI LINKS (deel 127)
  • Amougies 50 jaar geleden... getuigenis
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Mijn favorieten
  • ABVV Westvlaanderen
  • Linx+ Westvlaanderen
  • Pittig nieuws uit de stad Kortrijk
  • Ongetwijfeld het beste restaurant in Kortrijk
  • Franse krant - ieder jaar gaan we naar hun feest
  • 1 mei te Kortrijk
  • ACOD
  • de website voor syndicalisten!
  • ACOD West-Vlaanderen
  • Kortrijk, een andere kijk door Frans Lavaert
    Foto
  • uniek reiscafé in Kortrijk - Antipode
  • Reflex
  • ook in ieper bestaat linx+
  • meer dan bommen en granaten... SEMTEX
  • linx+ Harelbeke bestaat ook...
  • unie der zorgelozen kortrijk... sociaal, theater,... en zeer goed!
  • sociaal, links, strijdbaar... pvda!
  • Viva SVV Kortrijk
  • Live @ Kortrijkse gemeenteraad
  • nog een andere visie over kortrijk
  • internationale solidariteit...het FOS
  • een nieuwe wereld in persland... de Wereld Morgen..
  • Vonkisten aller landen....
  • philippe decoenbe blogt
  • MO noord/zuid tijdschrift...
  • 15 decemberbeweging
  • Wakker Kortrijk of satire??
  • Kortrijk scheef bekenen, satire of waarheid?
  • CC Marianne ook in Kortrijk
  • Op reis... Eerst Wegwijzer Brugge effe surfen... Praktische reistips van reizigers!
  • vrijzinnig centrum Mozaïk Kortrijk
  • buda - de betere fim, optredens,... in K-town
  • Pittem en zijn Gaucho's...
  • Marke = Van De Wiele & ferro van het ABVV
  • Cultuur en zijn web
  • granma - de gazet uit Cuba
  • Lieven Vanhoutte beziet het leven, zoals het is...
    Foto
    linx+ links
  • roeselare - de brug
  • foto streuvels Avelgem
  • cc geluwe
  • cc harelbeke
  • cc ieper
  • gaucho's uit pittem
  • cc marianne
  • linx+ westvlaanderen
  • linx+ nationaal
  • De Brug Kortrijk
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    movie
    www.bloggen.be/movie
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    yves92
    www.bloggen.be/yves92
    Zoeken in blog

    achturencultuur
    de culturele centrale - aangesloten bij linx+ - van acod Kortrijk
    Achturencultuur is de culturele centrale van ACOD Kortrijk - aangesloten bij Linx+.
    09-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.diavoorstelling pakistan 06.10

    WEBSTEK : http://go.to/antipode

     

    vrijdag

    6 oktober 2006

    om 20.00 uur

    ingang : € 2,50

    PAKISTAN

    Zomer 2005,

    Hilde Lamon en Frank

    Mulleman, trokken

    naar Pakistan.

    Het is een diavoorstelling/

    reisverslag met oa.

    foto's van de Karakorum

    Highway, Lahore, Islamabad,

    Karachi...

    Fotopresentatie door Frank Mulleman.

    MOZAïEK

    Overleiestraat 15A

    8500 Kortrijk

    ACHTURENCULTUUR

    KORTRIJK

    09-09-2006 om 14:07 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    01-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.maandmenu sept - Schaapskarbonaden uit Henegouwen

    SCHAAPSKARBONADEN UIT HENEGOUWEN (4 personen)

    WAT NODIG?

    1 kg schapenborst, in grove stukken
    50 gr boter
    4 plakken spek, in stukjes gesneden
    4 plakken rauwe gekookte ham, in stukjes gesneden
    4 wortelen, in plakjes
    2 uiten, in ringen
    1 teetje look, gehakt
    een halve liter bier (bv super 64 uit Silly)
    1 takje tijm
    1 laurierblaadje
    peper en zout

    HET KLAARMAKEN

    Bak het vlees rondom bruin in de boter en dan uit de kom halen.

    Bak de stukjes ham en spek in het overgebleven vet en houd de spek en ham zoveel mogelijk gescheiden.

    Schep de stukjes ham op het spek en leg daarop het schapenvlees. Voeg look, wortelen, uien, tijm en laurierblad toe. Nu komt het moeilijkste... open 2 flesjes bier en met een beweging uit de losse pols, het vlees overgieten. Peper en zout toevoegen. Zet het deksel op de pan, alles aan de kook brengen en dan het vuur laag en laat het vlees gedurende een half uur zachtjes laten stoven.

    Dien op en geef er gekookte aardappeltjes bij, bestrooid met gehakte peterselie. Schenk er hetzelfde bier bij dat in het gerecht gebruikt werd.

    Super 64 (5,2 %) lijkt sterk op een Engelse pale-ale.


    Smakelijk,


    Johan,

     

    01-09-2006 om 00:00 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (2)
    29-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fete 2006

    Fête l'Huma 2006 - 16 september 2006.

    vertrek om 9.15 aan de Reflex te Kortrijk.

    prijs: € 35 (bus heen en terug, ingangsticket, ontbijt op zondagmorgen)

    vertrek te Brugge: achterkant van het station om 8 uur.

    prijs: € 38 (bus heen en terug, ingangsticket, ontbijt op zondagmorgen)


    meer info op de Huma-lijn: 0486.674454

    inschrijven door € 35 of € 38 te storten op: 878 2005101 06

    frank,

    29-08-2006 om 00:00 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    28-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.programma zaterdag fete...
    samedi
    13h00 Silver Haze Scène des Pays du Nord
    13h25 Barbara Thaleim Scène des Musiques du Monde
    13h30 Syrano Scène Zebrock/Avant-Garde
    13h55 Luna Lost Scène des Pays du Nord
    14h00 Amparanoïa Grande Scène
    14h45 Foxapet Scène des Musiques du Monde
    14h50 Madjo Scène Zebrock/Avant-Garde
    14h50 Cap Trad Scène des Pays du Nord
    15h20 Sarah Bettens Grande Scène
    15h45 Manu Scène des Pays du Nord
    16h10 Wax Tailor Scène Zebrock/Avant-Garde
    16h15 Lulu et Inana / spectacle de solidarité avec les enfants palestiniens Scène des Musiques du Monde
    16h40 Le Plan Majinski Scène des Pays du Nord
    16h50 Cali Grande Scène
    17h00 Maximum Kouette Scène Zebrock/Avant-Garde
    17h40 La Canaille Scène Zebrock/Avant-Garde
    18h15 Goane Scène des Pays du Nord
    18h20 Têtes Raides Grande Scène
    19h00 Djivilli Quartet Scène Jazz’Hum’Ah
    19h10 Keny Arkana Scène Zebrock/Avant-Garde
    19h30 Ednomel Scène des Pays du Nord
    20h00 The Subways Grande Scène
    20h30 Gnawa Diffusion Scène des Musiques du Monde
    20h40 Tandem Scène Zebrock/Avant-Garde
    20h45 Mémo Scène des Pays du Nord
    21h00 JM Padovani Cantilènes Scène Jazz’Hum’Ah
    21h40 Raphaël Grande Scène
    22h15 Awadi Scène des Musiques du Monde
    22h15 Flobard Scène des Pays du Nord
    22h20 Laréplik Scène Zebrock/Avant-Garde
    23h45 Treize à Table Scène des Pays du Nord

    28-08-2006 om 00:00 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    23-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.geen privatisering van de gevangenissen - ACOD

    Voorstel van VLD en CD&V om gevangenissen te privatiseren niet aanvaardbaar voor ACOD

      ACOD had het privatiseringsvoorstel wel verwacht, het is een klassiek Belgisch verhaal:

    Men werkt van incident naar incident en op het moment dat de overheid na tientallen jaren non-beleid het niet meer ziet zitten  

    schuift men de hete patat door naar de private sector en de burger zal wel betalen .

     

    Wij zijn solidair met de andere vakbonden: privatisering is voor ons absoluut onbespreekbaar.

    De strafuitvoering is de taak van de overheid en dit mag men niet overlaten aan firma’s die

    uiteraard winstgevende activiteiten tot doel hebben en zonder twijfel deze ‘markt’ willen binnenhalen.

     

    Anderzijds is het bovendien nog de vraag wie in de huidige omstandigheden zou willen investeren in de uitgeleefde gebouwen.

     

    Het is duidelijk dat de belastingbetaler een dubbele factuur zal voorgeschoteld krijgen:

    eerst de gebouwen renoveren en dan betalen voor de bewaking.

     

    Het personeel zal de rest van het verhaal kunnen betalen: slechtere arbeidsvoorwaarden enz.

     

    Tot slot: de ervaringen in het buitenland – voor zoverre een vergelijking mogelijk is –

     zijn zeker geen succesverhaal.  

     In het VK overweegt men om de taken af te nemen van de private sector wegens de grote malaise die daar heerst.

     

    De staat moet zijn plichten nakomen en als een goede huisvader zijn opdrachten uitvoeren, privatiseren is vluchten 

    en de inwoners laten opdraaien voor de schulden.

     

    Guido Rasschaert

    Algemeen Secretaris

    ACOD

    Federale Sector AMiO

    0475 522 506

     

    Woordvoerder ACOD Gevangenissen ,Gino HOPPE : 0476 75 20 27

    23-08-2006 om 21:19 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.affiche fête l'huma 2006
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    23-08-2006 om 20:42 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    22-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Dag Van de Internationale Solidariteit

    Datum: Zaterdag 23 september 2006
    Uur: 12u00
    Plaats: Menen, OC De Steiger

    De vierde Dag van de Internationale Solidariteit is een feit.
    SCHRIJF JE NU IN.

    Na Oostkamp, Dranouter en Diksmuide zetten we op 23 september onze tenten op in het OC De Steiger in Menen.

    Op het programma staan opnieuw tal van ontspannende, sportieve en leerrijke activiteiten op het programma, die jong en oud zullen boeien. Je moet je wel vooraf inschrijven (zie gegevens hieronder).

    PROGRAMMA

    Vanaf 12u00
    - Middagmaal (wereldbroodjes, € 3)

    Doorlopend vanaf 12u00 tot 18u00
    - Tentoonstellingen: "Colombia" en "AIDS in Zuid-Afrika"
    - Standenmarktje
    - Start bepijlde wandeltocht (12km)
    - Start bepijlde fietstocht langs de Kommiezenroute (45km)

    Activiteiten, start 14u00
    - Kinderanimatie
    - Historische stadwandeling (duur: 2uur)
    - Busuitstap: Roubaix en de grensarbeid
    - Boottocht naar Wervik en Tabaksmuseum

    Workshops, start 14u00
    - Vakbondswerk in Colombia, levensgevaarlijk
    - Initiatie Tango
    - Websites maken voor beginners
    - 3-D wenskaarten
    - Etsen

    Activiteiten vooravond:
    18u00 - Toneel - De Vieze Gasten stellen voor: De millenniumdoelstellingen
    18u30 - Dans - Optreden van de jonge gasten van Hypnosis

    Avondmaal:
    Doorlopend tussen 18u00 en 20u00 - Barbecue (€ 8 volwassenen/€ 6 kinderen)

    Salsa-party met DJ Tony vanaf 20u00


    VOORAF INSCHRIJVEN VERPLICHT
    Gebruik hiertoe de flyers in de kantoren of het on-line formulier op deze website (binnenkort online).
    Je kan ook gewoon Christine contacteren (zie gegevens hieronder)


    Meer info: Bij Christine Logier (056 24 05 330)
    Er worden bussen ingelegd van uit Oostende, Brugge, Roeselare en Harelbeke. Tijdig inschrijven is de boodschap!

    22-08-2006 om 21:46 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    18-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28.09.2006 Verwending gepensioneerden Kortrijk ACOD Westvlaanderen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Verwendag gepensioneerden

    op 28/9/2006 van 8u30 tot 18u




    Op 28 september richt het Gewest een speciale verwendag in voor gepensioneerden.

    Plaats van afspraak is Kortrijk, met op het programma: boottocht op de Leie en bezoek aan het Groeninghemuseum. Samenkomst in het station te Kortrijk omstreeks 8u30 en einde rond 18u.

    Prijs: 20 euro per persoon voor plaatselijk busvervoer, aperitief, warm middagmaal, koffie en consumptie.

    Meer info?


    0486/ 674454
    /
    Tel.: /
    Fax: /

    18-08-2006 om 00:00 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.info pensioen privé-sector : maandag 02 oktober 2006
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Maandag 2 Oktober 2006 - om 18.30 u.

    Infoavond: 'het pensioen van de privé-sector'

    Een infovergadering over de berekening en wanneer kan je op pensioen (rust-, overlevingspensioen, wat bij echtscheiding,...).

    Spreker van dienst is Frank Mulleman - ACOD-militant en werkt bij de RVP.

    Meer info: 0486.674454

    org: ACOD-Steunpunt Zuid en Achturencultuur.

    18-08-2006 om 00:00 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    01-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.maandmenu aug 2006 - Normandische kipfilets

    NORMANDISCHE KIPFILETS - 4 pers

    WAT NODIG?

    4 kipfilets
    zout en zwarte peper uit de molen
    6 kleine appelen (Elstar), gevierendeeld, geschild en klokhuis verwijderd, overgoten met 1 theelepel citroensap en bestrooid met 2 theelepels suiker
    2 eetlepels boter
    2 eetlepels plantaardige olie
    8 eetlepels calvados
    8 eetlepels slagroom

    HET KLAARMAKEN

    Kruid de kipfilets met zout en peper. Verhit de olie en laat daarin de boter smelten. Daarin de kipfilets mooi bruin laten bakken, ongeveer een 7 minuten per kant. Neem de kipfilets uit de pan, leg ze op een warme schaal, bedek ze losjes met aluminiumfolie en houd ze warm in een matig warme oven met de deur op een kier.

    Schenk alle vet op één eetlepel na uit de pan. Voeg de appelkwarten toe en laat ze een 3 minuten bakken tot ze aan beide zijden bruin zijn. Schenk de calvados in de man, sorry, in de pan, draai het vuur op een matige vlam en laat de appelen 7 à 10 minuten zachtjes sudderen. Schep de appelen met een schuimspaan uit de pan, schik ze rond de kip en warm houden in de oven.

    Laat de rest van het vocht in de pan inkoken op hoog vuur tot er nog 1 eetlepel over is. Voeg slagroom toe en al roerend laten indikken tot ze aan de achterkant van een lepel blijft hangen. Peper en zout toevoegen. Schep de hete saus over de kip en direct opdienen.

    Kleine gekookte aardappelen en een simpele groene salade passen er goed bij.

    Smakelijk,


    Johan

    01-08-2006 om 00:00 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    01-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.maandmenu juli 2006 - Griekse vis in de oven

    Vis in de oven uit Griekenland

    Vorige maand lieten we je de Chinese keuken proeven. Deze maand gaan we op reis naar Griekenland.

    WAT NODIG?

    1 kg witte visfilets
    het sap van 1 citroen
    2 theelepels zout
    1/4 theelepel peper
    250 gr fijngehakte ui
    olijfolie
    4 vleestomaten, gevild en klein gesneden
    1 glas droge witte wijn
    2 tomaten, in plakjes gesneden
    3 eetlepels gehakte bladpeterselie
    2 teentjes look, gesnipperd

    HET KLAARMAKEN

    Leg de visfilets in een ovenschotel, overgiet ze met het citroensap en strooi er zout en peper over.

    Fruit de uien in ruim olijfolie tot ze zacht zijn, maar niet laten kleuren. Voeg de fijn gesneden tomaten, de look en de droge witte wijn toe. Laat dit zo'n 45 minuten pruttelen. Verdeel dit mengsel over de vis en bedek het met de plakjes tomaat. Strooi er de bladpeterselie over en giet er nog royaal olijfolie over.

    Zet de onafgedekte ovenschotel gedurende 45 minuten in een op 190° voorverwarmde oven.


    Smakelijk,


    Johan,

     


    Volgende maand gaan we op reis naar Normandië.

    01-07-2006 om 00:00 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    01-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.maandmenu juni 2006 - gesmoord rundsvlees met look

    GESMOORD RUNDSVLEES MET KNOFLOOK - 6 personen

    Het is een Chinees gerecht met véél look...

    WAT NODIG?

    1 kg riblappen of schenkel zonder bot
    4 eetlepels soja- of maïsolie
    200 gr gepelde knoflook
    3 eetlepels dry sherry
    halve theelepel zout
    2 theelepels suiker
    2 eetlepels dondere soyasaus
    1 eetlepel lichte soyasaus
    6 dl heldere bouillon
    1 à 2 theelepels aardappelmeel
    1 eetlepel water
    8 lenteuien

    HET KLAARMAKEN.

    Het vlees snijden in blokjes van een 4 cm

    Verhit de wok op een hoog vuur tot deze gaat roken. De olie toevoegen en laat deze rondvloeien. De teentjes look toevoegen en bakken al omscheppend tot ze goudbruin zijn. Het vlees toevoegen (2 à 3 minuten) roerbakken. De sherry toevoegen en blijven rondscheppen tot de helft is ingekookt. De wok van het vuur nemen.

    Schep de inhoud van de wok over in een zware braadpan of een vuurvaste casserole. Breng op smaak met zout, suiker, de 2 soorten soyasaus en de bouillon er bij voegen.

    Breng tot kook en dan op een zacht vuurtje voor een anderhalf uur tot het vlees zacht is en de meeste look in de saus is opgenomen. Vul zo nodig wat water bij en regelmatig omroeren. Als het klaar is moet er ongeveer een 3 dl saus over zijn. Desnoods maak je dit een dag vooraf klaar. Na een nachtje rusten zal de smaak nog beter zijn.

    De schoongemaakte lenteuien in stukjes van een 2,5 cm snijden.

    Het vlees met de saus aan de kook brengen. Voeg met water aangemaakte aardappelmeel toe en roer tot de saus gebonden is. Dan de lenteuien toevoegen en nog wat laten inkoken (deksel op!).

    Smakelijk,

     

    Johan,

     

    01-06-2006 om 00:00 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    01-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.maandmenu mei - 1 mei op Cubaanse wijze

    Menu Achturencultuur mei 2006

    Aangezien 1 mei voor ons de aanleiding is voor het nieuwe jaar... een volledig menu, van voorgerecht tot dessert uit Cuba.


    Voorgerecht: Sopa de Camerones (garnaalsoep voor 6 personen)

    - 500 gr middelgrote rauwe zoetwatergarnalen
    - 3 eetlepels ongezouten boter
    - halve liter water
    - 1 middelgrote fijngehakte ui
    - 1 teente gesnipperde look
    - 3 grote vleestomaten, gevild, ontpit en grof gehakt
    - 1 laurierblad
    - 2 kruidnagels
    - 6 nieuwe aardappels, geschrabt en gehalveerd
    - 1 liter melk
    - 2 maïskolven, elk in 6 kolven gesneden
    - 2 geel van ei

    Pel de zoetwatergarnalen en hou ze apart. Verhit 1 eetlepel van de boter en bak daarin de garnaalschalen gedurende 2 à 3 minuten. Giet er een halve liter water bij. Laat alles koken tot de helft van het verdampt is. Zeef de garnalenbouillon.

    Verhit de overige boter en fruit ui en look tot de ui zacht is, maar niet bruin kleurt. Voeg tomaten, laurierblad, kruidnagels en de garnalenbouilllon toe. Laat het geheel 15 minuten sudderen met het deksel op de kom. Verwijder het laurierblad en de kruidnagels en voeg de aardappelen toe. Laat nogmaals een 15 minuten pruttelen met het deksel op de pan. Voeg garnalen, maïskolven en melk toe gedurende 5 minuten (niet langer!) met het deksel op de kom. Opletten: de melk mag niet overkoken... Dus op tijd de kom van het vuur nemen!

    Klop de eigelen zachtjes. Schep er lepel voor lepel 3 à 4 eetlepels van de soep bij en meng ze met de eigelen. Roer dit mengsel door de soep om ze te binden. Doe dit op een laag vuur, want de soep mag niet meer koken!

    Serveer de soep in diepe borden.

    Smakelijk!


    Hoofdgerecht: Pollo con Pina (kip met annanas) voor 6 personen

    - 6 stukken kip
    - 2 eetlepels vers limoen
    - 3 eetlepels olijfolie
    - 1 gesnipperde ui
    - 2 teentje look, gesnipperd
    - 3 sprietje biesloop, fijngehakt
    - 3 verse tomaten, gevild, ontzaad en in stukjes
    - 60 gr rozijnen
    - 1 theelepel vers geraspte limoenschil
    - 3 eetlepels bruine rum (GEEN Bacardi)
    - 1 theelepel zout
    - 1/2 theelepel zwarte peper
    - 1/4 theelepel fijngehakte Spaanse peper
    - 750 verse ananas, in stukjes en wat extra ringen apart

    Marineer de kip 30 minuten in limoensap met peper en zout. Verhit de olijfolie en braad de kip rondom bruin. Schep de kip uit de pan. Fruit ui, knofloop en bieslook in de overgebleven olie. Voeg de kip weer toe en laat ze op een zacht vuur garen. Voeg de overige ingrediënten toe. Breng het geheel op smaak. Giet er zo nodig wat water bij en laat alles 5 minuten sudderen.

    Schep het gerecht op een schaal en garneer met de apart gehouden ananasringen. Serveer warm en geef er rijst en een verse groene salade bij.

    Smakelijk!


    Dessert: Brood- en suikerpudding (voor 4 persomen)

    Dit recept kunnen wij publiceren dan zij mevrouw Marente de Moor en de heer Julio AZrroyo, chef-koks van Fidel Castro.


    - 225 gr bruine suiker
    - 3 sneden oud wit brood, zonder korst, in blokjes van 1 cm
    - 2 kopjes melk (ongeveer een halve liter)
    - 1 vanillestokje
    - 1 snuifje zout
    - 3 opgeklopte eieren
    - 1/4 theelepel geraspte muskaatnoot
    - 40 ml rum (GEEN Bacardi)

    Smelt de suiker in een zware pan totdat hij donkerbruin is. Giet de siroop in 0,3 liter heet water. Bedek de bodem van een goed ingevette schotel met de broodeblokjes. Verwarm de melk met het vanillestokje, snij het vanillestokje in de lengte door, schraap de vanille eruit en voeg die samen met het zout bij de melk. Voeg de melk al roerend aan de geklopte eieren toe. Schenk de gekarameliseerde suiker over het brood. Giet er het melkmengsel bij. Strooi er de geraspte muskaatnoot over. Zet de pudding in een bain-marie en bak hem gedruende 30 minuten in een voorverwarmde oven op 190° C.

    Smakelijk!

    Johan,

     

     


     

    01-05-2006 om 00:00 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    20-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Debat - vrij 19 mei 2006: 'Is er in het vernieuwde Kortrijk nog plaats voor de senioren?'

    Senioren Afdeling Kortrijk - panelgesprek

    op vrijdag 19/5/2006 van 14u30 tot ...

    De senioren van ACOD afdeling Kortrijk organiseren op 19 mei om 14u30 een panelgesprek  met als thema "Is in het vernieuwde Kortrijk nog plaats voor senioren?". In de nabije toekomst breekt men het hart van de stad af.... nee, niet voor senioren-flats of sociale huisvesting, maar om winkelcentra te bouwen... Hierover een debat.

    sprekers: Philippe De Coene - Marc Lemaitre - Eddy Van Lancker

    Aansluitend is er een koffietafel.

    Deelname is gratis, maar inschrijving is verplicht voor 15 mei bij Gilbert De Mullie.

    Waar?

    Textielhuis
    Rijselsestraat 19
    8500 Kortrijk

    Meer info?

    Gilbert De Mullie

    Tel.: 056/502.185

    mmv: Achturencultuur

    20-04-2006 om 00:00 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    13-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.invullen belastingsaangiften - juni 2006.
    Naar jaarlijkse gewoonte kan je je belastingsaangiften laten invullen, gratis en voor niks, in het Textielhuis... een service van Achturencultuur en ACOD-Kortrijk.

    Invullen belastingaangiften

    Data : donderdag 15 juni 2006 en dinsdag 27 juni 2006 telkens van 17u30 tot
    19u30.
    Plaats : Textielhuis, Rijselsestraat 19, 8500 Kortrijk

    13-04-2006 om 20:25 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    02-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.quiz 2006: verslag

    Quiz 2006 - een verslag

    gemiddeld slaapt de mens 24 jaar en 4 maanden, werken neemt 7 jaar in beslag, televisiekijken doet hij 5 en een half jaar. Bidden doen we 2 volle weken! Hoeveel tijd besteed de mens in totaal aan orgasmes?

    a 16 uur
    b 16 dagen
    c 16 weken

    Met deze eerste vraag werd de quiz 2006 van Achturencultuur geopenend... en zo werd ook verder de toon gezet!

    Ieder jaar komen we tot eigenaardige vaststellingen... Harelbekanen zijn blijkbaar het best onderlegd in de Kamasutra en communisten kennen het best de geheimen en bijzonderheden van de patroonheiligen.

    Hieronder de uitslag:

    1 44 punten : Platform Zero
    2 42        : Beriberi and the mellow Johnnys
    3 36        : De Geuskes
    4 32        : 3 + 1 = 5
                : Kwistet
    6 30        : De Walibi's
    7 28        : De Marianne
    8 27        : Je ne vièvre plus
    9 26        : José Marti & Cie.

    De opbrengst voor het derde wereldproject van ABVV-westvlaanderen was € 80.

    Tot volgend jaar...

    Frank,

    ah ja, de oplossing is a.



    De sfeerfoto's kan je zien op de website van ABVV Westvlaanderen (zie links).

    02-04-2006 om 00:00 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    01-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.maandmenu april 2006 - ALBANESE SALADE

    ALBANESE SALADE - voor 4 personen

    Achturencultuur ziet de lente en vooral de zomer in aantocht komen...

    =250 gr in de schil gekookte aardappelen in de vorm van kubusjes
    =250 gr vlezige paprika's, in blokjes
    =500 gr vlezige bonktomaten,gevild, in blokjes
    =2 kleine uien, fijngehakt
    =1 bosje fijngehakte peterselie
    =1 bosje fijngehakte dille
    =50 gr rozijnen, half uur geweekt en uitgelekt
    =2 tot 3 dl zure room
    =3 eetlepels olie
    =zout en peper

    Meng de aardappels, paprika's en tomaten voorzichtig in een mooie, elegante slakom.
    Meng daar behoedzaam uien, peterselie, dille en rozijnen onder. Kruid de salade met peper en zout.
    Roer de olie door de zure room, schenk dit mengsel over de groenten en meng nogmaals voorzichtig. Laat de salade dan even rusten...

    Serveer deze salade bij vis of vlees, gebakken of geroosterd naar keuze....

    Johan,
    Hoofdredacteur van het sporadisch, zelfbedruipend,in eigen beheer, uitgegeven culinair tijdschrift 'Circus Cuisine'(oplage: nog geen dozijn - aantal lezers: meer dan een dozijn)

     

    01-04-2006 om 18:46 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    23-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.maandmenu maart 2006 - uit peru - een ovenschotel

    ESTOFADO DE CHACARERO (of te in het skoon Vloms…een stoverie voa dedie die werkn’ up ’t land)

    Nodig – voor 10 gewone eters…

    • 500 gr rundsvlees
    • 500 gr lam
    • 500 gr kipfilet
    • Oregano#
    • Gemalen komijn#
    • Chilipoeder#
    • Een long-drink glas# olijfolie
    • Een long-drink glas witte wijn
    • 500 gr sjalotten
    • Minstens 4 teentjes (maat 47) look, en om beter resultaat te hebben… de lange tenen mogen door de lookpers…
    • 1 blik gepelde tomaten, zo een grote doos..
    • 500 gr geblancheerde sperziebonen, waarvan er minstens 4 nog één staartje overhouden… Niet dat het iets doet aan de smaak, maar om het gesprek nadien levendig te houden.
    • 1 kilo aardappelen
    • Peper en zout

    #: het kan nooit genoeg gekruid zijn en een beetje olijfolie meer kan ook geen kwaad om alles goed te laten schuiven…

    Nu het klaarmaken…

    Je begint volledig ontspannen met het snijden van het vlees, zo stukjes van enkele vingers dik, en je legt deze in een grote ovenschotel… Het eerste gedeelte van dit proces kan je vermijden door eens goed te praten met uw beenhouwer…

    Strooi er de oregano, komijn, chilipoeder, sjalotten, look erover en meng het geheel met de olijfolie…

    De ovenschotel afsluiten met een deksel of met aluminiumfolie.

    De ovenschotel minstens 2 uur in de oven plaatsen op een grote 120 C).

    Ondertussen heb je voldoende tijd om de geschilde aardappelen ne keer kort te koken en om de sperziebonen te blancheren.

    De aardappelen en de bonen samen met de witte wijn doormengen met het vlees… het geheel nog minstens een half uur in de oven plaatsen…

    Opdienen met rijst, salade….

    Smakelijk,

    Frank,

    23-03-2006 om 01:57 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Openbare Diensten zijn broodnodig!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per maand
  • 07-2020
  • 05-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 09-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Goedemiddag blogmaatje
  • hallo
  • Ben is op bezoek geweest. (I like it)
  • Genoten van deze blog...heel apart
  • Bezoekje met link

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs