Lasagne met broccoli en kip
Voor 6 personen
450 g broccoli, in roosjes
450 g kipfilet, in reepjes
1 eetlepel zonnebloemolie
25 g boter
1 ui, fijn gesneden
1 teentje knoflook, gesnipperd
6 dl passata (gezeefde tomaten)
1 snufje tijm
1 snufje oregano
ongeveer 12 vellen lasagne
275 g verse roomkaas
75 g parmezaanse kaas, geraspt
225 g mozzarella, in dunne plakken
zout en zwarte peper uit de molen
Kook de vellen lasagne volgens de gebruiksaanwijzingen beetgaar.
Stoom of kook de broccoliroosjes net gaar. Laat uitlekken en zet ze apart.
Bak de reepjes kip filet in de hete olie in een koeken pan in enkele minuten rondam lichtbruin. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en zet ze apart. Bak knoflook en ui in dezelfdepan tot de ui lichtbruin is. Roer op tijd en stond. Roer passata, tijm, oregano en peper en zout naar smaak door de uien. Laat allesonder af en toe roeren 3-4 minuten pruttelen op middelhoog vuur, tot de saus iets ingedikt is.
Vet een grote ondiep ovenschaal in met boter. Schep de helft van de tomatensaus in de ovenschaal. Lag er een laagje lasagnevellen op, en vervolgens de helft van de kip en de broccoliroosjes. Verdeel de helft van de roomkaas en de helft vande Parmezaan erover. Leeg weerom een laagje lasagnevellen en bedek met de rest van de tomatensaus, de kip, de broccoli en de roomkaas. Dek het geel af met laag lasagnevellen.
Verdeel de plakken mozzarella over de lasagne en bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas.. Bak de lasagne 30-35 minuten in een oven van 180 ∞C, tot hij een goudkleurig korstje heeft.
30-07-2012 om 00:00
geschreven door achturencultuur
|