Kip Marseille
Voor 4 personen
1 flinke braadkip (poularde) in stukken verdeeld
zout
bloem
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel boter
250 g champignons, in plakjes
2 grote tomaten, gevild, in parten
1 teentje knoflook, gesnipperd
snufje tijm
snufje rosmarijn
1 glas witte wijn
1 glas kippen- of groentebouillon
12 groene olijven
Bestrooi de stukken kip met weinig zout en haal ze door wat bloem. Klop overtollige bloem af. Braad de stukken kip op hoog vuur in olie en boter aan. Keer de stukken regelmatig. Temper na een kwartier het vuur. Voeg champignons, tomaten, look, tijm en rosmarijn toe en na 2 minuten bakken de witte wijn en de iets voorverwarmde bouillon. Leg een deksel op de pan en laat de stukken kip 45 minuten stoven. Voeg dan de olijven toe en laat nog 15 minuten stoven. Serveer met rijst of macaroni.
01-09-2013 om 00:00
geschreven door achturencultuur
|