Koteletten in biersaus
Short ribs baked in bier
Voor 6 personen
Dit gerecht uit de USA zou gebaseerd zijn op onze Belgische stoverij.
2 eetlepels olie
6 koteletten
zwarte peper uit de molen
zout
6 uien, in ringen
4 tenen knoflook, gepeld, heel
snufje tijm
bloem
2-3 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
3,75 dl donker bier
2 eetlepels gehakte peterselie
Verhit de olie in een grote vuur- en ovenvaste schaal. Braad de koteletten op redelijk hoog vuur aan, 4 tot 5 minuten per kant. Doe dit eventueel in porties. Bestrooi ze tijdens het braden royaal met peper en zuinigjes met zout. Haal ze uit de pan en houdt ze apart. Draai het vuur middelhoog en fruit de uiringen, teentjes look en de tijm al roerend gedurende 5 minuten. Bestrooi met bloem en 2 of 3 eetlepels basterdsuiker - afhankelijk van hoe zoet het bruine bier is - en laat alles 10 minuten smoren onder af en toe roeren. Doe de koteletten met hun sap terug in de schaal en breng de saus aan de kook. Zet de afgedekte schaal in een oven van 180 ∞C. Verwijder na 2u30 het deksel en laat alles nog 30 minuten stoven.
Leg het vlees op een groot warm bord. Verwijder losse beenderen. Schem met een schuimspaan de uiringen op het vlees. Schep met een lepel het vet van de saus en schep deze over het vleees en de uien. Bestrooi, indien gewenst, met peterselie en serveer.
01-04-2013 om 00:00
geschreven door achturencultuur
|