Rijstmie met biefstuk en taugeh
voor 6-8 personen
500 g dunne rijstmie (mihoen of miehoen)
500 g lendebiefstuk
zout en witte peper uit de molen
1 theelepel suiker
1 efgestreken theelepel maÔzena
1 eiwit
1,5 eetlepel lichte sojasaus
7 eetlepels maÔsolie
3 plakjes gemberwortel
500 g verse taugeh (sojascheuten)
2 lente-uien, fijngesnipperd
Week de mie enkele uren vooraf in een grote kom met ruim koud water; De mie is gebruiksklaar wanneer hij in volume verdubbeld is. Laat terdege uitlekken in een zeef of vergiet met kleine gaatjes.
Snijd de biefstuk dwars op de draad in dunne plakjes. De gaat gemakkelijker wanneer het vlees een hals uurtje in de diepvries legt zodat het stevig maar nog niet bevroren is. Laat het vlees in dit geval weer op kamertemperatuur komen. Meng sojasaus, eiwit, maÔzena, suiker en peper en zout. Doe de plakjes biefstuk erbij, zorg dat ze met de marinadse bedekt zijn en laat een 20 minuutjes marineren.
Verhit 1,5 eetlepel van de olie in een wok of grote koekenpan. Doe de helft van de mie met een mespuntje zout erein en roerbak 2 minuten. Doe de mie over in een kom. Bereid de rest van de mie op dezelfde manier.
Verhit in dezelfde pan 2 eetlepels van de olie, voeg gember, taugeh en wat zout toe en roerbak 30 seconden. Schep dit over in een andere kom.
Maak nu de rest van de olie zeer heet, voeg het vlees toe en roerbak het onder voortdurend omscheppen ten hoogste 1 minuut, korter als je van saignant houdt.
Doe de mie en de taugeh bij het vlees en roerbak nog hooguit 2 minuten.
Strooi de lente-uitjes erbij, roer goed om gedurende 30 seconden en serveer meteeen.
28-05-2012 om 00:00
geschreven door achturencultuur
|