Vis in de oven uit Griekenland
Vorige maand lieten we je de Chinese keuken proeven. Deze maand gaan we op reis naar Griekenland.
WAT NODIG?
1 kg witte visfilets het sap van 1 citroen 2 theelepels zout 1/4 theelepel peper 250 gr fijngehakte ui olijfolie 4 vleestomaten, gevild en klein gesneden 1 glas droge witte wijn 2 tomaten, in plakjes gesneden 3 eetlepels gehakte bladpeterselie 2 teentjes look, gesnipperd
HET KLAARMAKEN
Leg de visfilets in een ovenschotel, overgiet ze met het citroensap en strooi er zout en peper over.
Fruit de uien in ruim olijfolie tot ze zacht zijn, maar niet laten kleuren. Voeg de fijn gesneden tomaten, de look en de droge witte wijn toe. Laat dit zo'n 45 minuten pruttelen. Verdeel dit mengsel over de vis en bedek het met de plakjes tomaat. Strooi er de bladpeterselie over en giet er nog royaal olijfolie over.
Zet de onafgedekte ovenschotel gedurende 45 minuten in een op 190° voorverwarmde oven.
Smakelijk,
Johan,
Volgende maand gaan we op reis naar Normandië.
01-07-2006 om 00:00
geschreven door achturencultuur
|