Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
  • LP Boon - tentoonstelling - Achturenhuis -
  • Spaanse burgeroorlog
  • bruggepensioneerden eco watcher... deel 154
  • Corona wat?
  • Kafka, gedicht voor 'ik Caroline'
  • De toestand is hopeloos, maar niet enstig!
  • ambtenaren in de frontlinie tegen.... Corona!
  • Corona - stopzetting Achturencultuur
  • Ik Caroline!
  • Opinie: Engagement of Meritocratie?
  • Arm maar proper deel 144
  • sport is de spiegel van de maatschappij - deel 143
  • Nieuwjaar 20 PVDA Kortrijk
  • KWARTDRAAI LINKS (deel 140)
  • voorsmaakje van achturencultuur
  • kwartdraai links 135
  • kwartdraai links 134
  • kwartdraai links deel 133
  • Kwartdraai links 22 nov 19
  • .De bruggepensioneerde economiewatcher( 15 November 2019)
  • KWARTDRAAAI LINKS (deel 127)
  • Amougies 50 jaar geleden... getuigenis
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Mijn favorieten
  • ABVV Westvlaanderen
  • Linx+ Westvlaanderen
  • Pittig nieuws uit de stad Kortrijk
  • Ongetwijfeld het beste restaurant in Kortrijk
  • Franse krant - ieder jaar gaan we naar hun feest
  • 1 mei te Kortrijk
  • ACOD
  • de website voor syndicalisten!
  • ACOD West-Vlaanderen
  • Kortrijk, een andere kijk door Frans Lavaert
    Foto
  • uniek reiscafé in Kortrijk - Antipode
  • Reflex
  • ook in ieper bestaat linx+
  • meer dan bommen en granaten... SEMTEX
  • linx+ Harelbeke bestaat ook...
  • unie der zorgelozen kortrijk... sociaal, theater,... en zeer goed!
  • sociaal, links, strijdbaar... pvda!
  • Viva SVV Kortrijk
  • Live @ Kortrijkse gemeenteraad
  • nog een andere visie over kortrijk
  • internationale solidariteit...het FOS
  • een nieuwe wereld in persland... de Wereld Morgen..
  • Vonkisten aller landen....
  • philippe decoenbe blogt
  • MO noord/zuid tijdschrift...
  • 15 decemberbeweging
  • Wakker Kortrijk of satire??
  • Kortrijk scheef bekenen, satire of waarheid?
  • CC Marianne ook in Kortrijk
  • Op reis... Eerst Wegwijzer Brugge effe surfen... Praktische reistips van reizigers!
  • vrijzinnig centrum Mozaïk Kortrijk
  • buda - de betere fim, optredens,... in K-town
  • Pittem en zijn Gaucho's...
  • Marke = Van De Wiele & ferro van het ABVV
  • Cultuur en zijn web
  • granma - de gazet uit Cuba
  • Lieven Vanhoutte beziet het leven, zoals het is...
    Foto
    linx+ links
  • roeselare - de brug
  • foto streuvels Avelgem
  • cc geluwe
  • cc harelbeke
  • cc ieper
  • gaucho's uit pittem
  • cc marianne
  • linx+ westvlaanderen
  • linx+ nationaal
  • De Brug Kortrijk
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    walterdebock
    www.bloggen.be/walterd
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    awt_slg
    www.bloggen.be/awt_slg
    Zoeken in blog

    achturencultuur
    de culturele centrale - aangesloten bij linx+ - van acod Kortrijk
    Achturencultuur is de culturele centrale van ACOD Kortrijk - aangesloten bij Linx+.
    28-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.receptie steunpunt zuid acod - foto's
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    Zaterdag 25 januari was de receptie van het steunpunt zuid van ACOD, in het Textielhuis te Kortrijk.

    Klik hieronder voor meer foto's:

    http://www.abvv-wvl.be/v2/activiteiten/vorige/detail.php?ID=182

    Frank Mulleman

    foto: socfo/frankmulleman

    28-01-2008 om 19:28 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.petitie 'wij willen een buurtwerker op de venning'
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zondagmiddag hadden de vrijwilligers van de buurt al meer dan 450 handtekeningen opgehaald voor het behoud van een buurtwerker op de wijk 'Venning' te Kortrijk.

    De petitie wordt afgegeven, door de wijkburgemeester 'Venning' Werner Six (foto), aan het stadsbestuur op de volgende gemeenteraad van 04.02.08.

    lees meer op: http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=4B1N1C4I&PostCode=8500

                        http://www.indymedia.be/node/25719

    Frank

    foto: socfo/frankmulleman

    28-01-2008 om 19:17 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.einde van de maandmenu: Harde Schijf in een bouillon van Gsm
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Harde Schijf in een bouillon van Gsm

     

     

     Aangezien de prijzen van de dagelijkse goederen blijven stijgen ondanks de liberalisering en globalisering van de ‘markt’, ziet Achturencultuurs kok-master,  zich genoodzaakt een alternatief te brengen voor deze situatie.  Omdat de prijzen van elektronische producten dalen wenden wij ons tot deze sector om onze gastronomische behoeften te bevredigen.  Het recept is voor vier personen.

     

    Voor de bouillon

    Een dozijn gsm’s zonder batterij

    4 liter terpentijn

    20 cl wasbenzine

    Een handvol chips

    2-3 floppy discs, verknipt

     

    Voor de Harde Schijf

    4 kleine of 2 grote harde schijven, verbrijzeld met een moker

    Zwarte printerinkt

    Een webcam, fijngestampt

     

     Zet een olieton zonder deksel op het vuur.  Rooster de hele gsm’s in het droge recipiënt gedurende een vijftal minuten tot ze geuren.  Overgiet met wasbenzine en flambeer.  Wacht tot de vlammen gedoofd zijn vooraleer de terpentijn erbij te gieten.  Breng aan de kook.  Kruid met chips en floppy’s.  Laat alles 6 uur trekken op een zeer matig vuur.  Voeg zo nodig extra terpentijn toe.

     

     Neem de oliedrum van het vuur en laat alles afkoelen.  Passeer de bouillon door de grove zeef.  Duw met een pollepel de laatste sappen uit de gsm’s.

     

     Verhit de zwarte printerinkt zonder ze te laten verkleuren.  Braad daarin de stukjes harde schijf gedurende twee minuten.  Voeg een scheutje koude bouillon toe en laat die al roerend door de harde schijf opnemen.  Voeg weer een scheutje koude bouillon toe en ga zo verder tot de stukjes schijf geen vocht meer opnemen.  Neem het olievat van het vuur.  Voeg de fijngestampte webcam toe en roer terdege.  Zet weer op het vuur en voeg de overige bouillon toe.  Laat op een matig vuur pruttelen tot de saus ingedikt is.  Indien de saus niet indikt kan ze gebonden worden met wat zaagmeel.  Serveer, gegarneerd met geroosterde uraniumschilfers, in een voorverwarmde carburator..  Geef er in plasmaschermsap gemarineerde CD-ROMdoosjes op kamertemperatuur bij.  Een Château Vitriol du Pape past er bij.

     

    Variatie : de bouillon kan ook getrokken worden van zakrekenmachientjes.  Je hebt er dan wel twee dozijn van nodig omdat de schermpjes die voor de fijne smaak zorgen kleiner zijn.

     

    Johan,

    Hoofdredacteur van ‘Cuisine Culinaire’ en tevens lid van Achturencultuur.

      

     

     

    28-01-2008 om 00:00 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    25-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.energie moet goedkoper - 6 %: petitie

    Maak energie goedkoper:
    geen 21%, maar 6% BTW op gas en elektriciteit

          Dit jaar, in 2008, stijgt uw factuur voor gas en elektriciteit met gemiddeld 300 euro. Ondertussen maakt Electrabel woekerwinsten van 2,3 miljard euro. Wij betalen dat.

         Na twee jaar campagne voor een BTW-verlaging op gas en elektriciteit, met info-avonden, acties, en debatten, start de PVDA een nationale petitiecampagne "ENERGIE IS GEEN LUXE, MAAR EEN NOODZAAK" voor een verlaagd tarief van 6% op gas en elektriciteit.
         Ook de vakbonden en de CREG, het officiële orgaan dat toeziet op de energiemarkt, steunen nu deze eis.

    Vijf goede redenen om de petitie te ondertekenen
    "ENERGIE IS GEEN LUXE, MAAR EEN NOODZAAK"
    www.6procent.be

         1. Energie is geen luxe, maar levensnoodzakelijk. Gas en elektriciteit voor verwarming, verlichting en om te koken is pure noodzaak. Toch betalen wij in België 21% BTW op gas en elektriciteit. Alsof het luxegoederen zijn zoals breedbeeldtelevisie en kaviaar.

          2. Elk gezin bespaart 200 euro wanneer de BTW naar 6% verlaagd wordt. Hard nodig. Een voorbeeld: Electrabel verhoogde de gasprijs op 1 oktober 2007 in één klap met 17%.

          3. Het BTW-tarief in Luxemburg is 6%. Het BTW-tarief in België behoort tot de hoogste in Europa. Nochtans laat de Europese wetgeving toe om de BTW op energie te verlagen. In Portugal en Groot-Brittannië is het tarief maar 5%.

         4. Het BTW-tarief voor kraantjeswater is 6%. In België hanteert de regering een verlaagd BTW-tarief voor kraantjeswater, groenten en fruit, en voeding. Precies omdat het "levensnoodzakelijke goederen en diensten" zijn. Waarom weigert ze dit te doen voor gas en elektriciteit?

         5. De superwinsten van Electrabel afromen. Door de BTW-verlaging krijgt de overheid minder inkomsten. We willen dat Electrabel en de andere energiebedrijven dat geld bijpassen door een taks op hun woekerwinsten (de 'mottenballentaks'). Electrabel maakt per jaar 2,3 miljard euro winst.

    "Verlaag de BTW op gas en elektriciteit van 21% naar 6%, op kosten van Electrabel"

    onderteken de petitie op: www.6procent.be


     







    foto's: socfo/frankmulleman

    25-01-2008 om 20:25 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    21-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.moskee - opendeurdag - 20.01.08
    hieronder enkele foto's van de opendeurdag in de moskee Stasegemsestraat....

    foto's: socfo/frankmulleman







    21-01-2008 om 22:17 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.abvv spa receptie
    hieronder enkele sfeer foto's....

    Nog veel meer foto's op: http://www.abvv-wvl.be/v2/activiteiten/vorige/detail.php?ID=181&PHPSESSID=1052cbe9a7d83ac00e9cbd2cece59a53

    socfo/frankmulleman













    21-01-2008 om 00:00 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    18-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen buurtwerker meer op de Venning. Interview met Werner!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In 1998 werd de buurtwerking ‘Venning’ opgericht. De wijk kan je het best omschrijven als een ‘eiland’ aan de rand van Kortrijk. Je kan deze vinden tussen de ‘ring rond Kortrijk’, de spoorweg ‘Kortrijk-Gent-Brussel’ en aan de rand van het kanaal ‘de vaart Kortrijk-Bossuit’. Het overgrote deel van de woningen zijn eigendom van de ‘Goedkope Woningen’.

     

    Vanaf heden is de buurtwerker er niet meer, maar overgeplaatst naar een andere plaats in Kortrijk. De bewoners van de wijk willen een buurtwerker in hun buurthuisje ‘Juwelierke’.

     

    Wijkburgemeester ‘Venning’, Werner Six, met de steun van veel buren, start daarom een actie om terug een buurtwerker te laten werken in hun buurthuis.

     

     

    Werner, hoe kan je best de ‘Venning’ omschrijven?


    lees meer op:

    http://www.indymedia.be/nl/node/25593

    18-01-2008 om 19:28 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    15-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jef Bossuyt op tv! Korea.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Jef Bossuyt op TV!

    Naar aanleiding van de Noord-Zuidontmoeting in Korea, was Jef Bossuyt een van de gasten in het actua-programma van de VRT « De Zevende Dag » van 7 oktober. Hij leverde daar een uitstekende prestatie. 

    U kan hem hier zien op youtube: http://www.youtube.com/watch?v=CiVGsfiLhxI   Niet te missen!

     

    En als u dan toch op youtube zit, werp dan even een blik op de video-clip:

    Glad to meet you 반갑습니다

    Bezoek ook de website van:
    http://www.korea-is-one.org/spip.php?rubrique4

    foto: socfo/frankmulleman (metrostation in pyongyang)

    15-01-2008 om 18:19 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    10-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ABVV eist optrekking van de pensioenen....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het leven komt duurder en duurder...

    ABVV eist een verhoging van de minimumpensioenen met 2 %.

    Lees meer op: http://www.abvv-wvl.be/v2/layout/images/E07N034.pdf

    foto: socfo/frankmulleman

    10-01-2008 om 20:46 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    01-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.maandmenu januari 2008

    Eindejaarsmenu

    Laten we het eenvoudig houden, de kok moet ook mee aan tafel. Zowel de Bretoense soep als de Baskische kip kunnen een dag van tevoren bereid worden ; de kip smaakt zelfs nog beter na een nachtje trekken. Het nagerecht is Grieks. Alle recepten zijn voor 4 personen en kunnen mits enig rekenwerk aangepast worden voor minder of meer eters. Smakelijk en de beste rode wensen voor het nieuwe jaar.

    Romige uiensoep

    La mitonnée

    300 g uien, gepeld en in plakken gesneden

    6 dl melk

    2,5 dl kippenbouillon

    1 kruidnagel

    100 g (oud) witbrood, in blokjes gesneden

    Zout en versgemalen peper

    65 g boter

    Doe de uien, de melk, de kippenbouillon, de kruidnagel en het brood in een soeppan. Breng gezapig aan de kook, leg er een deksel op en laat alles 2u30 sudderen op een laag vuur. Kijk af en toe of de soep niet te snel inkookt. Voeg indien nodig water toe en laat de soep op het vuur tot de uien heel zacht zijn en het brood opgelost is..

    Breng de soep op smaak met zout en peper en verwijder de kruidnagel. Steek de soep door met behulp van een mixer of blender. Breng de soep weer tot tegen het kookpunt en roer er net voor het opdienen de boter door.

    Baskische kip

    1 kip van 1,5 tot 2 kg, in acht stukken

    of

    4 kippenbouten, eventueel in bovenbout en onderbout verdeeld

    5 eetlepels olijfolie of andere plantaardige olie

    12 ferme teentjes look, in dunne plakjes

    3 niet te kleine rode paprika’s, minus steel, zaadlijsten en zaad, in ringen van 1 cm gesneden

    1-2 Spaanse pepertjes, minus zaadlijsten en zaad, in reepjes gesneden

    4 dikke plakken niet gerookte rauwe ham (ca. 250 g), in blokjes gesneden

    2 grote uien, grof gehakt

    1 kg tomaten, ontveld, ontdaan van de zaadjes en kleingesneden

    of

    1 groot blik gepelde tomaten, uitgelekt en kleingesneden

    Eventueel 200-250 g champignons, in grove stukken gesneden

    Snufje tijm

    Snufje marjolein

    Snufje oregano

    Bestrooi de kip met zout en peper. Zet een ruime, diepe braadpan op een hoog vuur en verhit daarin 3 eetlepels van de olie. Wanneer de olie heet is – ze mag nog niet roken – braad je de stukken kip in 5 minuten per kant bruin. Pas op voor aanbranden. Bak de kip desnoods in porties – dat is ten andere het gemakkelijkst.

    Doe alle stukken kip weer in de pan. Voeg knoflook, paprika, pepertjes en ham toe en verdeel ze met een houten lepel tussen de stukken kip. Zet het deksel op de pan en laat alles op een halfhoog vuur in 45-60 minuten gaar worden. Het spokkende geluid dat je soms hoort komt van het water dat de paprika afgeeft. Roer af en toe alles door elkaar en temper zo nodig het vuur om aanbranden te vermijden.

    Verwarm ondertussen in een andere pan de overige olie op een halfhoog vuur. Doe de uien in de pan als de olie heet is, roer om, zet het vuur wat minder en laat de uien in een goede 5 minuten zacht worden zonder kleuren. Voeg de tomaten toe. Kruid met tijm, marjolein en oregano. Laat alles 30 minuten sudderen op een zachte vlam. Indien je de champignons gebruikt voeg je die ongeveer 8-10 minuten voor het einde van de kooktijd toe. Breng op smaak met zout.

    (Indien je dit gerecht de dag voordien klaar maakt, laat je alles nu afkoelen en zorg je ervoor dat op oudejaarsavond de beide kommen tijdig opgewarmd worden.)

    Doe het tomaten-en-uienmengsel op een verwarmde schotel. Leg daarop het kipmengsel.

    Versier desgewenst met fijngehakte peterselie en breng het gerecht meteen ter tafel. Geef er een schaal gewone witte rijst bij of waarom zou je er niet eens een stukje Turks of Marokkaans brood bij eten.

    Vanille-ijs met vers fruit

    Pagoto me Fruta

    2 eidooiers

    1 theelepel suiker

    2 eiwitten

    4 zakjes vanillesuiker

    2 dl slagroom

    Suiker naar smaak

    250 g vers seizoenfruit,

    tenminste vier verschillende soorten,

    geschild en kleingesneden

    2,5 dl zoete witte wijn

    8 eetlepels honing

    Fijngehakte walnoten

    Gemalen kaneel

    Klop de eidooiers met 1 theelepel suiker schuimig totdat de suiker is opgelost. Klop de eiwitten met twee zakjes vanillesuiker stijf en schep ze voorzichtig door de schuimige eierdooiers. Klop de slagroom met de rest van de vanillesuiker en suiker naar smaak stijf en schep deze slagroom door het eimengsel. Giet het geheel in een plastic kom en laat het in het vriesvak opstijven.

    Doe het fruit in een glazen of roestvrij ijzeren kom – in géén geval aluminium ! – , giet de wijn erover en laat die 30 minuten intrekken.

    Verdeel het ijs en het fruit over 4 dessertbordjes en besprenkel elk bord met 2 eetlepels honing. Bestrooi het geheel met gehakte walnoten en kaneel en serveer meteen.


    Johan

    01-01-2008 om 00:00 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Openbare Diensten zijn broodnodig!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per maand
  • 07-2020
  • 05-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 09-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Goedemiddag blogmaatje
  • hallo
  • Ben is op bezoek geweest. (I like it)
  • Genoten van deze blog...heel apart
  • Bezoekje met link

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!