Tang Mein (China)
Deegwaren in de soep
voor 4 personen (lunch)
250 g kipfilet, in dunne plakjes gesneden
3-4 gedroogde shiitakes, geweekt in warm water gedurende 20 minuten
100 g in plakjes gesneden bamboescheuten (uit blik) uitgelekt
100 g wilde spinazie of blad van Chinese kool
2 bosuitjes, schuin in plakjes gesneden
350 g eiermie
6 dl kippenbouillon
2 eetlepels arachide of sojaolie
1,5 theelepel zout
1 theelepel lichtbruine basterdsuiker
1 eetlepel lichte sojasaus
3 theelepels rijstwijn of droge sherry
enkele druppels sesamolie
Knijp de paddestoelen uit, verwijder de harde stelen en snijd ze in reepjes. Snijd bamboescheuten en bladgroente eveneens in reepjes.
Kook de mie in kokend ware volgens voorschrift op de verpakking, laat uitlekken en spoel af onder de koude kraan. Doe de mie in een schaal.
Breng de bouillon aan de kook en giet ze over de mie. Houd warm
Verhit de olie in een hete wok en roerbak de helft van de bosuitjes en het vlees 1 minuut. Voeg padddestoelen, bamboescheuten en bladgroente toe en roerbak 1 minuut. Schep zout, suiker, sojasaus, rijstwijn en sesamolie door de groenten.
Schep de groenten in de soep, garneer met de resterende bosuitjes en serveer meteen, of dien op in individuele kommetjes.
De kip kan vervangen worden door varkenshaas.
26-03-2012 om 00:00
geschreven door achturencultuur 
|