Maccheroni alla salsiccia
Macaroni met kruidige worstjes
500 g lange macaroni
200-300 g kruidige Italiaanse worstjes
4 eetlepels olijfolie
1/2 glas droge witte wijn
bouillon
de helft van een middelgrote groene kool, minus de nerven, grof gehakt
zwarte peper uit de molen
geraspte kaas pecorino romano
Breng een grote pan met ruim water aan de kook.
Verwijder het vel van de worstjes en breek ze in kleine stukjes. Bak de stukjes worst zachtjes in de hete olie tot ze mooi bruin kleuren. Giet de wijn erbij, zet het vuur hoger en laat de wijn tot de helft inkoken. Schep een pollepel bouillon erbij en laat het geheel 15 minuten sudderen ; voeg wat bouillon toe indien het vocht te veel verdampt.
Wanneer het worstevlees bijna klaar is, strooi dan zout in het water en voeg de macaroni toe. Laat de macaroni garen. Proef af en toe van de macaroni en wanneer de macaroni bijna gaar is gooi je de kool bij de pasta. Laat verder koken tot de macaroni al dente gekookt is en de kool nog knapperig is. Giet af en doe over in een warme serveerkom. Giet de worstjes met de saus erover. Voeg twee grepen pecorino romano erover, draai enkele toeren aan de zwarte pepermolen en meng alles licht door elkaar. Breng tertafel en geef de rest van de kaas er apart bij.
31-10-2011 om 00:00
geschreven door achturencultuur
|