ESTOFADO DE CHACARERO (of te in het skoon Vloms
een stoverie voa dedie die werkn up t land)
Nodig voor 10 gewone eters
- 500 gr rundsvlees
- 500 gr lam
- 500 gr kipfilet
- Oregano#
- Gemalen komijn#
- Chilipoeder#
- Een long-drink glas# olijfolie
- Een long-drink glas witte wijn
- 500 gr sjalotten
- Minstens 4 teentjes (maat 47) look, en om beter resultaat te hebben
de lange tenen mogen door de lookpers
- 1 blik gepelde tomaten, zo een grote doos..
- 500 gr geblancheerde sperziebonen, waarvan er minstens 4 nog één staartje overhouden
Niet dat het iets doet aan de smaak, maar om het gesprek nadien levendig te houden.
- 1 kilo aardappelen
- Peper en zout
#: het kan nooit genoeg gekruid zijn en een beetje olijfolie meer kan ook geen kwaad om alles goed te laten schuiven
Nu het klaarmaken
Je begint volledig ontspannen met het snijden van het vlees, zo stukjes van enkele vingers dik, en je legt deze in een grote ovenschotel
Het eerste gedeelte van dit proces kan je vermijden door eens goed te praten met uw beenhouwer
Strooi er de oregano, komijn, chilipoeder, sjalotten, look erover en meng het geheel met de olijfolie
De ovenschotel afsluiten met een deksel of met aluminiumfolie.
De ovenschotel minstens 2 uur in de oven plaatsen op een grote 120 C).
Ondertussen heb je voldoende tijd om de geschilde aardappelen ne keer kort te koken en om de sperziebonen te blancheren.
De aardappelen en de bonen samen met de witte wijn doormengen met het vlees
het geheel nog minstens een half uur in de oven plaatsen
Opdienen met rijst, salade
.
Smakelijk,
Frank,
23-03-2006 om 01:57
geschreven door achturencultuur
|