Ratatouille-pastasoep
voor 6 personen
1 middelgrote aubergine
zout
2 eetlepels olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
1 grote rode paprika, in blokjes
1 grote groene paprika, in blokjes
2-3 teentjes look, gesnipperd of geperst
3 kleine courgettes, geschild, in plakjes
2 x 400 g tomaten in blokjes uit blik
1 theelepel gedoogde oregano
1/2 theelepel gedroogde tijm
1 l groentebouillon
45 g fusilli
geschaafde Parmezaanse kaas
Snijd de ongeschilde auberginen in blokjes. Doe de blokjes in een vergiet en bestrooi ze royaal met zout. Zet het vergiet in een diep bord of een teil en laat 20 minuten staan. Spoel het zout weg onderstromend water, laat uitlekken en dep blokjes aubergine droog met keukenpapier.
Verhit de olie in een koekenpan met dikke bodem. Fruit de ui in 10 minuten op matig vuur, onder af en toe roeren, zacht en goudbruin. Voeg paprika, knoflook, courgetten en aubergine toe en laat ze 5 minuten mee fruiten. Voeg de tomaten, de kruiden en de bouillon toe. Breng alles aan de kook en laat de soep 10 minuten sudderen op een laag vuur. Voeg de pasta toe en kook die gaar volgens de op de verpakking aangegeven kooktijd. Serveer in individuele kommetjes met wat geschaafde parmezaanse erover gestrooid. Geef er (warme) ciabatta bij.
26-11-2012 om 00:00
geschreven door achturencultuur
|