Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
  • LP Boon - tentoonstelling - Achturenhuis -
  • Spaanse burgeroorlog
  • bruggepensioneerden eco watcher... deel 154
  • Corona wat?
  • Kafka, gedicht voor 'ik Caroline'
  • De toestand is hopeloos, maar niet enstig!
  • ambtenaren in de frontlinie tegen.... Corona!
  • Corona - stopzetting Achturencultuur
  • Ik Caroline!
  • Opinie: Engagement of Meritocratie?
  • Arm maar proper deel 144
  • sport is de spiegel van de maatschappij - deel 143
  • Nieuwjaar 20 PVDA Kortrijk
  • KWARTDRAAI LINKS (deel 140)
  • voorsmaakje van achturencultuur
  • kwartdraai links 135
  • kwartdraai links 134
  • kwartdraai links deel 133
  • Kwartdraai links 22 nov 19
  • .De bruggepensioneerde economiewatcher( 15 November 2019)
  • KWARTDRAAAI LINKS (deel 127)
  • Amougies 50 jaar geleden... getuigenis
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Mijn favorieten
  • ABVV Westvlaanderen
  • Linx+ Westvlaanderen
  • Pittig nieuws uit de stad Kortrijk
  • Ongetwijfeld het beste restaurant in Kortrijk
  • Franse krant - ieder jaar gaan we naar hun feest
  • 1 mei te Kortrijk
  • ACOD
  • de website voor syndicalisten!
  • ACOD West-Vlaanderen
  • Kortrijk, een andere kijk door Frans Lavaert
    Foto
  • uniek reiscafé in Kortrijk - Antipode
  • Reflex
  • ook in ieper bestaat linx+
  • meer dan bommen en granaten... SEMTEX
  • linx+ Harelbeke bestaat ook...
  • unie der zorgelozen kortrijk... sociaal, theater,... en zeer goed!
  • sociaal, links, strijdbaar... pvda!
  • Viva SVV Kortrijk
  • Live @ Kortrijkse gemeenteraad
  • nog een andere visie over kortrijk
  • internationale solidariteit...het FOS
  • een nieuwe wereld in persland... de Wereld Morgen..
  • Vonkisten aller landen....
  • philippe decoenbe blogt
  • MO noord/zuid tijdschrift...
  • 15 decemberbeweging
  • Wakker Kortrijk of satire??
  • Kortrijk scheef bekenen, satire of waarheid?
  • CC Marianne ook in Kortrijk
  • Op reis... Eerst Wegwijzer Brugge effe surfen... Praktische reistips van reizigers!
  • vrijzinnig centrum Mozaïk Kortrijk
  • buda - de betere fim, optredens,... in K-town
  • Pittem en zijn Gaucho's...
  • Marke = Van De Wiele & ferro van het ABVV
  • Cultuur en zijn web
  • granma - de gazet uit Cuba
  • Lieven Vanhoutte beziet het leven, zoals het is...
    Foto
    linx+ links
  • roeselare - de brug
  • foto streuvels Avelgem
  • cc geluwe
  • cc harelbeke
  • cc ieper
  • gaucho's uit pittem
  • cc marianne
  • linx+ westvlaanderen
  • linx+ nationaal
  • De Brug Kortrijk
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    adverteren
    www.bloggen.be/adverte
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    frankloopt
    www.bloggen.be/franklo
    Zoeken in blog

    achturencultuur
    de culturele centrale - aangesloten bij linx+ - van acod Kortrijk
    Achturencultuur is de culturele centrale van ACOD Kortrijk - aangesloten bij Linx+.
    01-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.maandmenu juni 2006 - gesmoord rundsvlees met look

    GESMOORD RUNDSVLEES MET KNOFLOOK - 6 personen

    Het is een Chinees gerecht met véél look...

    WAT NODIG?

    1 kg riblappen of schenkel zonder bot
    4 eetlepels soja- of maïsolie
    200 gr gepelde knoflook
    3 eetlepels dry sherry
    halve theelepel zout
    2 theelepels suiker
    2 eetlepels dondere soyasaus
    1 eetlepel lichte soyasaus
    6 dl heldere bouillon
    1 à 2 theelepels aardappelmeel
    1 eetlepel water
    8 lenteuien

    HET KLAARMAKEN.

    Het vlees snijden in blokjes van een 4 cm

    Verhit de wok op een hoog vuur tot deze gaat roken. De olie toevoegen en laat deze rondvloeien. De teentjes look toevoegen en bakken al omscheppend tot ze goudbruin zijn. Het vlees toevoegen (2 à 3 minuten) roerbakken. De sherry toevoegen en blijven rondscheppen tot de helft is ingekookt. De wok van het vuur nemen.

    Schep de inhoud van de wok over in een zware braadpan of een vuurvaste casserole. Breng op smaak met zout, suiker, de 2 soorten soyasaus en de bouillon er bij voegen.

    Breng tot kook en dan op een zacht vuurtje voor een anderhalf uur tot het vlees zacht is en de meeste look in de saus is opgenomen. Vul zo nodig wat water bij en regelmatig omroeren. Als het klaar is moet er ongeveer een 3 dl saus over zijn. Desnoods maak je dit een dag vooraf klaar. Na een nachtje rusten zal de smaak nog beter zijn.

    De schoongemaakte lenteuien in stukjes van een 2,5 cm snijden.

    Het vlees met de saus aan de kook brengen. Voeg met water aangemaakte aardappelmeel toe en roer tot de saus gebonden is. Dan de lenteuien toevoegen en nog wat laten inkoken (deksel op!).

    Smakelijk,

     

    Johan,

     

    01-06-2006 om 00:00 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    01-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.maandmenu mei - 1 mei op Cubaanse wijze

    Menu Achturencultuur mei 2006

    Aangezien 1 mei voor ons de aanleiding is voor het nieuwe jaar... een volledig menu, van voorgerecht tot dessert uit Cuba.


    Voorgerecht: Sopa de Camerones (garnaalsoep voor 6 personen)

    - 500 gr middelgrote rauwe zoetwatergarnalen
    - 3 eetlepels ongezouten boter
    - halve liter water
    - 1 middelgrote fijngehakte ui
    - 1 teente gesnipperde look
    - 3 grote vleestomaten, gevild, ontpit en grof gehakt
    - 1 laurierblad
    - 2 kruidnagels
    - 6 nieuwe aardappels, geschrabt en gehalveerd
    - 1 liter melk
    - 2 maïskolven, elk in 6 kolven gesneden
    - 2 geel van ei

    Pel de zoetwatergarnalen en hou ze apart. Verhit 1 eetlepel van de boter en bak daarin de garnaalschalen gedurende 2 à 3 minuten. Giet er een halve liter water bij. Laat alles koken tot de helft van het verdampt is. Zeef de garnalenbouillon.

    Verhit de overige boter en fruit ui en look tot de ui zacht is, maar niet bruin kleurt. Voeg tomaten, laurierblad, kruidnagels en de garnalenbouilllon toe. Laat het geheel 15 minuten sudderen met het deksel op de kom. Verwijder het laurierblad en de kruidnagels en voeg de aardappelen toe. Laat nogmaals een 15 minuten pruttelen met het deksel op de pan. Voeg garnalen, maïskolven en melk toe gedurende 5 minuten (niet langer!) met het deksel op de kom. Opletten: de melk mag niet overkoken... Dus op tijd de kom van het vuur nemen!

    Klop de eigelen zachtjes. Schep er lepel voor lepel 3 à 4 eetlepels van de soep bij en meng ze met de eigelen. Roer dit mengsel door de soep om ze te binden. Doe dit op een laag vuur, want de soep mag niet meer koken!

    Serveer de soep in diepe borden.

    Smakelijk!


    Hoofdgerecht: Pollo con Pina (kip met annanas) voor 6 personen

    - 6 stukken kip
    - 2 eetlepels vers limoen
    - 3 eetlepels olijfolie
    - 1 gesnipperde ui
    - 2 teentje look, gesnipperd
    - 3 sprietje biesloop, fijngehakt
    - 3 verse tomaten, gevild, ontzaad en in stukjes
    - 60 gr rozijnen
    - 1 theelepel vers geraspte limoenschil
    - 3 eetlepels bruine rum (GEEN Bacardi)
    - 1 theelepel zout
    - 1/2 theelepel zwarte peper
    - 1/4 theelepel fijngehakte Spaanse peper
    - 750 verse ananas, in stukjes en wat extra ringen apart

    Marineer de kip 30 minuten in limoensap met peper en zout. Verhit de olijfolie en braad de kip rondom bruin. Schep de kip uit de pan. Fruit ui, knofloop en bieslook in de overgebleven olie. Voeg de kip weer toe en laat ze op een zacht vuur garen. Voeg de overige ingrediënten toe. Breng het geheel op smaak. Giet er zo nodig wat water bij en laat alles 5 minuten sudderen.

    Schep het gerecht op een schaal en garneer met de apart gehouden ananasringen. Serveer warm en geef er rijst en een verse groene salade bij.

    Smakelijk!


    Dessert: Brood- en suikerpudding (voor 4 persomen)

    Dit recept kunnen wij publiceren dan zij mevrouw Marente de Moor en de heer Julio AZrroyo, chef-koks van Fidel Castro.


    - 225 gr bruine suiker
    - 3 sneden oud wit brood, zonder korst, in blokjes van 1 cm
    - 2 kopjes melk (ongeveer een halve liter)
    - 1 vanillestokje
    - 1 snuifje zout
    - 3 opgeklopte eieren
    - 1/4 theelepel geraspte muskaatnoot
    - 40 ml rum (GEEN Bacardi)

    Smelt de suiker in een zware pan totdat hij donkerbruin is. Giet de siroop in 0,3 liter heet water. Bedek de bodem van een goed ingevette schotel met de broodeblokjes. Verwarm de melk met het vanillestokje, snij het vanillestokje in de lengte door, schraap de vanille eruit en voeg die samen met het zout bij de melk. Voeg de melk al roerend aan de geklopte eieren toe. Schenk de gekarameliseerde suiker over het brood. Giet er het melkmengsel bij. Strooi er de geraspte muskaatnoot over. Zet de pudding in een bain-marie en bak hem gedruende 30 minuten in een voorverwarmde oven op 190° C.

    Smakelijk!

    Johan,

     

     


     

    01-05-2006 om 00:00 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    20-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Debat - vrij 19 mei 2006: 'Is er in het vernieuwde Kortrijk nog plaats voor de senioren?'

    Senioren Afdeling Kortrijk - panelgesprek

    op vrijdag 19/5/2006 van 14u30 tot ...

    De senioren van ACOD afdeling Kortrijk organiseren op 19 mei om 14u30 een panelgesprek  met als thema "Is in het vernieuwde Kortrijk nog plaats voor senioren?". In de nabije toekomst breekt men het hart van de stad af.... nee, niet voor senioren-flats of sociale huisvesting, maar om winkelcentra te bouwen... Hierover een debat.

    sprekers: Philippe De Coene - Marc Lemaitre - Eddy Van Lancker

    Aansluitend is er een koffietafel.

    Deelname is gratis, maar inschrijving is verplicht voor 15 mei bij Gilbert De Mullie.

    Waar?

    Textielhuis
    Rijselsestraat 19
    8500 Kortrijk

    Meer info?

    Gilbert De Mullie

    Tel.: 056/502.185

    mmv: Achturencultuur

    20-04-2006 om 00:00 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    13-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.invullen belastingsaangiften - juni 2006.
    Naar jaarlijkse gewoonte kan je je belastingsaangiften laten invullen, gratis en voor niks, in het Textielhuis... een service van Achturencultuur en ACOD-Kortrijk.

    Invullen belastingaangiften

    Data : donderdag 15 juni 2006 en dinsdag 27 juni 2006 telkens van 17u30 tot
    19u30.
    Plaats : Textielhuis, Rijselsestraat 19, 8500 Kortrijk

    13-04-2006 om 20:25 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    02-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.quiz 2006: verslag

    Quiz 2006 - een verslag

    gemiddeld slaapt de mens 24 jaar en 4 maanden, werken neemt 7 jaar in beslag, televisiekijken doet hij 5 en een half jaar. Bidden doen we 2 volle weken! Hoeveel tijd besteed de mens in totaal aan orgasmes?

    a 16 uur
    b 16 dagen
    c 16 weken

    Met deze eerste vraag werd de quiz 2006 van Achturencultuur geopenend... en zo werd ook verder de toon gezet!

    Ieder jaar komen we tot eigenaardige vaststellingen... Harelbekanen zijn blijkbaar het best onderlegd in de Kamasutra en communisten kennen het best de geheimen en bijzonderheden van de patroonheiligen.

    Hieronder de uitslag:

    1 44 punten : Platform Zero
    2 42        : Beriberi and the mellow Johnnys
    3 36        : De Geuskes
    4 32        : 3 + 1 = 5
                : Kwistet
    6 30        : De Walibi's
    7 28        : De Marianne
    8 27        : Je ne vièvre plus
    9 26        : José Marti & Cie.

    De opbrengst voor het derde wereldproject van ABVV-westvlaanderen was € 80.

    Tot volgend jaar...

    Frank,

    ah ja, de oplossing is a.



    De sfeerfoto's kan je zien op de website van ABVV Westvlaanderen (zie links).

    02-04-2006 om 00:00 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    01-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.maandmenu april 2006 - ALBANESE SALADE

    ALBANESE SALADE - voor 4 personen

    Achturencultuur ziet de lente en vooral de zomer in aantocht komen...

    =250 gr in de schil gekookte aardappelen in de vorm van kubusjes
    =250 gr vlezige paprika's, in blokjes
    =500 gr vlezige bonktomaten,gevild, in blokjes
    =2 kleine uien, fijngehakt
    =1 bosje fijngehakte peterselie
    =1 bosje fijngehakte dille
    =50 gr rozijnen, half uur geweekt en uitgelekt
    =2 tot 3 dl zure room
    =3 eetlepels olie
    =zout en peper

    Meng de aardappels, paprika's en tomaten voorzichtig in een mooie, elegante slakom.
    Meng daar behoedzaam uien, peterselie, dille en rozijnen onder. Kruid de salade met peper en zout.
    Roer de olie door de zure room, schenk dit mengsel over de groenten en meng nogmaals voorzichtig. Laat de salade dan even rusten...

    Serveer deze salade bij vis of vlees, gebakken of geroosterd naar keuze....

    Johan,
    Hoofdredacteur van het sporadisch, zelfbedruipend,in eigen beheer, uitgegeven culinair tijdschrift 'Circus Cuisine'(oplage: nog geen dozijn - aantal lezers: meer dan een dozijn)

     

    01-04-2006 om 18:46 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    23-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.maandmenu maart 2006 - uit peru - een ovenschotel

    ESTOFADO DE CHACARERO (of te in het skoon Vloms…een stoverie voa dedie die werkn’ up ’t land)

    Nodig – voor 10 gewone eters…

    • 500 gr rundsvlees
    • 500 gr lam
    • 500 gr kipfilet
    • Oregano#
    • Gemalen komijn#
    • Chilipoeder#
    • Een long-drink glas# olijfolie
    • Een long-drink glas witte wijn
    • 500 gr sjalotten
    • Minstens 4 teentjes (maat 47) look, en om beter resultaat te hebben… de lange tenen mogen door de lookpers…
    • 1 blik gepelde tomaten, zo een grote doos..
    • 500 gr geblancheerde sperziebonen, waarvan er minstens 4 nog één staartje overhouden… Niet dat het iets doet aan de smaak, maar om het gesprek nadien levendig te houden.
    • 1 kilo aardappelen
    • Peper en zout

    #: het kan nooit genoeg gekruid zijn en een beetje olijfolie meer kan ook geen kwaad om alles goed te laten schuiven…

    Nu het klaarmaken…

    Je begint volledig ontspannen met het snijden van het vlees, zo stukjes van enkele vingers dik, en je legt deze in een grote ovenschotel… Het eerste gedeelte van dit proces kan je vermijden door eens goed te praten met uw beenhouwer…

    Strooi er de oregano, komijn, chilipoeder, sjalotten, look erover en meng het geheel met de olijfolie…

    De ovenschotel afsluiten met een deksel of met aluminiumfolie.

    De ovenschotel minstens 2 uur in de oven plaatsen op een grote 120 C).

    Ondertussen heb je voldoende tijd om de geschilde aardappelen ne keer kort te koken en om de sperziebonen te blancheren.

    De aardappelen en de bonen samen met de witte wijn doormengen met het vlees… het geheel nog minstens een half uur in de oven plaatsen…

    Opdienen met rijst, salade….

    Smakelijk,

    Frank,

    23-03-2006 om 01:57 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Openbare Diensten zijn broodnodig!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per maand
  • 07-2020
  • 05-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 09-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Goedemiddag blogmaatje
  • hallo
  • Ben is op bezoek geweest. (I like it)
  • Genoten van deze blog...heel apart
  • Bezoekje met link

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs