Curry van roerei
Voor 4 personen
6 eieren, licht losgeklopt
1 ui, fijngehakt
4 eetlepels boter
1 theelepel heet kerriepoeder
1 grote appel, geschild, minus klokhuis, fijngehakt
4 tomaten, gepeld, fijngehakt
Fruit de uien in de boter tot ze goud kleuren. Schep de uien met een schuimspaan uit de pan houd ze apart. Bak het kerriepoeder al roerend in de overgebleven boter tot die bruin kleurt, net zoals je een roux maakt. Doe de uien weer in de pan en voeg appel en tomaten toe. Bak alles al roerend tot je een homogene massa, enigszins gladde massa hebt. Wie wil kan de saus uiterst fijn pureren in een keukenrobot. Roer de losgeklopte eieren door deze saus en laat ze al roerend stollen. Laat ze niet te lang op het vuur want dan worden ze taai. Breng de roereieren ter tafel samen met gekookte rijst of noedels, capellini of spaghetti
25-01-2010 om 00:00
geschreven door achturencultuur
|