ALBANESE SALADE - voor 4 personen
Achturencultuur ziet de lente en vooral de zomer in aantocht komen...
=250 gr in de schil gekookte aardappelen in de vorm van kubusjes =250 gr vlezige paprika's, in blokjes =500 gr vlezige bonktomaten,gevild, in blokjes =2 kleine uien, fijngehakt =1 bosje fijngehakte peterselie =1 bosje fijngehakte dille =50 gr rozijnen, half uur geweekt en uitgelekt =2 tot 3 dl zure room =3 eetlepels olie =zout en peper
Meng de aardappels, paprika's en tomaten voorzichtig in een mooie, elegante slakom. Meng daar behoedzaam uien, peterselie, dille en rozijnen onder. Kruid de salade met peper en zout. Roer de olie door de zure room, schenk dit mengsel over de groenten en meng nogmaals voorzichtig. Laat de salade dan even rusten...
Serveer deze salade bij vis of vlees, gebakken of geroosterd naar keuze....
Johan, Hoofdredacteur van het sporadisch, zelfbedruipend,in eigen beheer, uitgegeven culinair tijdschrift 'Circus Cuisine'(oplage: nog geen dozijn - aantal lezers: meer dan een dozijn)
|