Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
  • LP Boon - tentoonstelling - Achturenhuis -
  • Spaanse burgeroorlog
  • bruggepensioneerden eco watcher... deel 154
  • Corona wat?
  • Kafka, gedicht voor 'ik Caroline'
  • De toestand is hopeloos, maar niet enstig!
  • ambtenaren in de frontlinie tegen.... Corona!
  • Corona - stopzetting Achturencultuur
  • Ik Caroline!
  • Opinie: Engagement of Meritocratie?
  • Arm maar proper deel 144
  • sport is de spiegel van de maatschappij - deel 143
  • Nieuwjaar 20 PVDA Kortrijk
  • KWARTDRAAI LINKS (deel 140)
  • voorsmaakje van achturencultuur
  • kwartdraai links 135
  • kwartdraai links 134
  • kwartdraai links deel 133
  • Kwartdraai links 22 nov 19
  • .De bruggepensioneerde economiewatcher( 15 November 2019)
  • KWARTDRAAAI LINKS (deel 127)
  • Amougies 50 jaar geleden... getuigenis
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Mijn favorieten
  • ABVV Westvlaanderen
  • Linx+ Westvlaanderen
  • Pittig nieuws uit de stad Kortrijk
  • Ongetwijfeld het beste restaurant in Kortrijk
  • Franse krant - ieder jaar gaan we naar hun feest
  • 1 mei te Kortrijk
  • ACOD
  • de website voor syndicalisten!
  • ACOD West-Vlaanderen
  • Kortrijk, een andere kijk door Frans Lavaert
    Foto
  • uniek reiscafé in Kortrijk - Antipode
  • Reflex
  • ook in ieper bestaat linx+
  • meer dan bommen en granaten... SEMTEX
  • linx+ Harelbeke bestaat ook...
  • unie der zorgelozen kortrijk... sociaal, theater,... en zeer goed!
  • sociaal, links, strijdbaar... pvda!
  • Viva SVV Kortrijk
  • Live @ Kortrijkse gemeenteraad
  • nog een andere visie over kortrijk
  • internationale solidariteit...het FOS
  • een nieuwe wereld in persland... de Wereld Morgen..
  • Vonkisten aller landen....
  • philippe decoenbe blogt
  • MO noord/zuid tijdschrift...
  • 15 decemberbeweging
  • Wakker Kortrijk of satire??
  • Kortrijk scheef bekenen, satire of waarheid?
  • CC Marianne ook in Kortrijk
  • Op reis... Eerst Wegwijzer Brugge effe surfen... Praktische reistips van reizigers!
  • vrijzinnig centrum Mozaïk Kortrijk
  • buda - de betere fim, optredens,... in K-town
  • Pittem en zijn Gaucho's...
  • Marke = Van De Wiele & ferro van het ABVV
  • Cultuur en zijn web
  • granma - de gazet uit Cuba
  • Lieven Vanhoutte beziet het leven, zoals het is...
    Foto
    linx+ links
  • roeselare - de brug
  • foto streuvels Avelgem
  • cc geluwe
  • cc harelbeke
  • cc ieper
  • gaucho's uit pittem
  • cc marianne
  • linx+ westvlaanderen
  • linx+ nationaal
  • De Brug Kortrijk
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    ikke_lieve
    www.bloggen.be/ikke_li
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    flyerfietsers
    www.bloggen.be/flyerfi
    Zoeken in blog

    achturencultuur
    de culturele centrale - aangesloten bij linx+ - van acod Kortrijk
    Achturencultuur is de culturele centrale van ACOD Kortrijk - aangesloten bij Linx+.
    28-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koreaanse vakbond onder vuur door regering...
    Koreaanse rechtse regering ziet de vakbond als een bedreiging.

    Jef en mezelf hadden een gesprek met een vertegenwoordiger van de vakbond Lee, Young-Hee.


    Frank

    Meer info op http://www.indymedia.be/nl/node/29183

    foto`s; socfo/frankmulleman


    Lee, Young-Hee.



    Lee, Young-Hee en Jef Bossuyt

    28-08-2008 om 00:00 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.einde van de maandmenu: prairievoedsel

    Zonnebloemsoep

    500 g zonnebloemzaden, gepeld
    1;5 l kippenbouillon
    3 Egyptische uien
    of
    3 ferme pijpajuinen
    2 eetlepels gehakte verse dille
    Zout
    Peper uit de molen/


    Egyptische uien en pijpajuin lijken op elkaar ; de uibol is bij de Egyptische ui dikker dan bij de pijpajuin.  Snijd de uien in dunne plakjes.
    Doe zonnebloemzaden, kippenbouillon en uien in een kom.  Breng aan de kook en laat zonder deksel gedurende 1 uur op een laag vuur pruttelen.  Roer de dille door de soep.  Breng op smaak met peper en zout.  Serveer.

    Gebakken Runderlever

    700 rundslever, in plakken van 6-8 cm dik
    6 stuks pijpajuin, fijngehakt
    6 blaadjes salie, gesnipperd
    60 g gezouten spek, fijngehakt
    Smout

    Stamp in een vijzel pijpajuin, salie en gezouten spek met een stamper tot een pasta.  Smeer de plakjes lever aan beide zijden met deze pasta in.  Bak de lever in de smout 1-4 minuten per kant al naar gelang je saignant tot goed doorbakken wil.

    Beide gerechten komen van de originele bewoners van de U.S.A.  De soep komt uit het noordoosten, waar groenten geteeld werden.  Het recept met lever komt van de prairie.  Rauwe lever van buffel, eland en hert werden door de jagers, na het doden en scheiden van het dier, gegeten om direct weer energie op te doen na de uitputtende jacht.  Ze aten niet de gehele lever ; het overblijvende deel van de lever(s) en de nieren, die ook rauw konden verorberd worden, werden meegenomen naar het kamp als een gift voor de ouderen.  Als een teken van respect en als eerbied voor de ‘oudere tanden’ werden deze organen precies gaar gesudderd en geserveerd als een buitengewoon voedzaam maal. 

    Johan,

     

    28-08-2008 om 00:00 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    27-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27.08.2008 - Geen gekke koeienvlees voor Korea!
    hallo,

    hieronder enkele sfeerfoto`s van de betoging tegen de invoer van vlees uit de USA, dat mogelijk kan besmet zijn met de gekke-koeien-ziekte.



    Meer info op http://www.indymedia.be/nl/node/29131

    Frank

    foto`s: socfo/frankmulleman







    27-08-2008 om 00:00 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    26-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GEEN GEKKE KOEIEN UIT AMERIKA ! Nieuws uit Korea.
    GEEN GEKKE KOEIEN UIT AMERIKA !

    Achturencultuur staat voor een eerlijke, sociale en gezonde samenleving overal ter wereld. Hieronder een bericht uit Seoul (hoofstad van Zuid-Korea).
     
    Seoul, 23.8.08
    Als Pak Won Sok een voet buiten het tempelplein zet, zullen ze hem aanhouden. Dit interview gebeurde dus binnen.  Een enorm
    gouden boeddhabeeld luisterde mee. Meewarig glimlachend over zoveel gekte van koeien en waanzin van een regering.

     
    Pak Won Sok: een van de acht met en aanhoudingsbevel.
     
    In de tempel Jogye Sa, midden de hoofdstad van Zuid-Korea ontmoetten we Pak Won Sok en zijn zeven vrienden.
    Jef: Wie zijn jullie ? Waarom zitten jullie hier op het terrein van de boeddhistische tempel ?
    Pak: Ik ben voorzitter  van de "Anti-gekke-koeien conferentie". Tegen ons is er een aanhoudingsbevel. Omdat we een betoging georganiseerd hebben. Die twee mannen, die je aan de uitgang op een stoel gereed ziet zitten zijn politieagenten in burger. Hierbinnen mogen ze ons niet aanhouden. 

    Jef: Waarom heb je betoogd ?
    Pak: Op 18 april was er een onderhandeling over de invoer van rundsvlees uit de Verenigde Staten van Amerika. Na de ontdekking van de gekke-koeien-ziekte wil de regering nu opnieuw
    vlees uit de VS invoeren, zelfs als het meer dan 30 maand oud is. Onderzoek heeft aangetoond dat dit zeer gevaarlijk is. 95% van de voedselvergiftigingen zijn met zo'n meer dan 30 maand oud vlees. Op 2 mei betoogden 10.000 mensen op het Zong Kje plein aan het Finance Center. De betoging was vrij spontaan, de mensen willen veilig voedsel, niet vergiftigd worden. Op 2 mei waren er al 20.000 betogers. Ze eisten de stopzetting van de onderhandelingen en een andere overeenkomst. De regering weigerde. Op het televisiekanaal NBC verscheen een "PD-Note"-reportage over de gekke koeienziekte in de VS. De regering heeft het TV-kanaal vervolgd wegens "partijdige informatie". Nochthans zijn de wetenschappers het eens over de gevaren voor de gezondheid. Op 6 mei verzamelden de vertegenwoordigers van 1800 niet-gouvernementele en sociale organisaties. Ze richtten de Nationale Conferentie Anti-gekkekoeien Conferentie op. Op 9 mei 's avonds startten de Kaarslicht-betogingen.

    Jef: Hoe reageerde de regering op die duizenden betogers met een brandende kaars in de hand ?
    Pak: De regering veranderde niet van standpunt, maar viel de mensen aan die protesteerden. 1500 werden gearresteerd, 25 blijven nu aangehouden en tegen ons 8 is er een aanhoudingsbevel. Het protest is gestart om vlees en gezondheid, maar nu is het een gevecht geworden om democratie. De regering is verkozen, maar gedraagt zich als diktators, als in het Korea van de jaren 1980 onder de militaire diktatuur. Maar we gaan door, en we zullen winnen !
    (Meer informatie op de website www.antimadcow.org)


    Voor meer info http://www.indymedia.be/nl/node/29131

    tekst en interview: jef bossuyt
    foto`s: socfo/frankmulleman



    Ook gezocht door de Koreaanse politie....



    Agenten in burger kijken toe...

    26-08-2008 om 00:00 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    21-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fete l`huma 2008 - 13 september

    Klik op de afbeelding om de link te volgenHallo,

    Voor 25 euro en dan nog 17 euro ingang kan je dit jaar terug naar de Fete de l`Huma op zaterdag 13 september 2008.

    Inschrijven door 25 euro te storten op 878 2005101 06 van Achturencultuur (bus heen en terug, ontbijt met koffie op zondagmorgen bij aankomst in Kortrijk).

    Vertrek: om 09.15 aan de Reflex, Doorniksewijk te Kortrijk. Voor plan - zie links naar de links...

    Op het programma... surf naar:

    http://www.humanite.fr/fete.html

    Meer info op de Huma-lijn:0478.21 77 46

    21-08-2008 om 00:00 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    14-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Komkommertijd... een andere kijk erop!
    Komkommertijd... een andere kijk erop!





    14-08-2008 om 00:00 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    10-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Komkommertijd: ook met kers, abrikoos en meloen....

    Wees gul met zomerfruit!
    De kers op de taart!

    De kers is zonder enige twijfel de sympathiekste onder de vruchten. Hij is sappig,
    bevat veel suiker (gemiddeld 14 %), vitamine C, provitamine A en vitamine B9, en geeft energie. Hij
    heeft ook een licht laxerende werking en is perfect geschikt voor personen met gevoelige darmen.
    Hij bewaart wel niet erg lang, dus kunt u er beter elke dag een beetje van kopen dan er grote
    hoeveelheden van op te slaan. Bovendien kan hij slecht tegen vervoer.
    De lekkerste kersen zijn de vlezige, stevige en glanzende, met een mooi groen steeltje.
    De kers leent zich ook voor tal van bereidingen: confituren, desserts, salades, ... En bij het
    ontbijt is hij overheerlijk in kwark en yoghurt.

    Abrikoos: voor uw huid en uw vorm

    Deze energiebom is bijzonder populair bij kinderen, sporters en lekkerbekken. De abrikoos zit
    boordevol provitamine A en kalium, en is ideaal om te  en meloenrecupereren na een zware inspanning.
    Vitamine A is ook essentieel voor een gezonde huid, want ze bevordert het bruiningsproces en
    beschermt de huid tegen zonnestralen. Hoe intenser de kleur van het fruit, hoe meer bètacaroteen (of
    provitamine A) het bevat.
    Bovendien is de abrikoos lijnvriendelijk, want zijn suikergehalte is zo matig (10 %) dat hij zelden meer
    dan 30 kcal bevat. U mag er dus naar hartenlust van smullen…
    Abrikozen rijpen niet meer na het plukken en zijn dus geschikt voor consumptie zodra ze in
    de rekken liggen.

    Meloen: nuttig water

    Verfrissend, dorstlessend en heerlijk geurend: de meloen is een zalige zomervrucht
    boordevol weldaden, die u in overvloed mag verorberen. Ondanks zijn zeer zoete smaak bevat hij
    minder dan 50 kcal per 100 g. Hij is ook rijk aan vezels, kalium en water, en bovendien een goudmijn
    aan vitamines…
    Vaak zie je mensen in warenhuizen nogal verdacht kijken naar een meloen. Hoe weet je of hij
    wel rijp is? Ziehier enkele signalen die er niet om liegen. Een goede meloen is een zware
    meloen met een typische geur, als teken van rijpheid. Een te sterke geur wijst op
    overrijpheid. Tot slot moet de schil van een goede meloen tussen 9 en 11 "sneden" tellen, die
    duidelijk afgetekend zijn met een blauwgroene streep.
    Nog een laatste tip: meloenen laten zich absoluut niet graag opsluiten in de koelkast, maar
    rijpen liever op een goed verluchte plaats. Wilt u ze toch per se in de koelkast stoppen, verpak ze dan
    in plasticfolie, zodat ze de andere producten niet doordringen met hun geur.
    Nog even geduld: ze komen eraan!

    Nog meer gezondheidsartikels op www.e-gezondheid.be
     

    10-08-2008 om 00:00 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    04-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fete l'Huma op 13.09
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zaterdag 13.09 gaan we terug naar de Fête l'Humanité nabij Parijs

    Klik hieronder en je kan er een beetje geschiedenis vinden, van wie er al zoals zijn ding deed op het (groot) podium.

    http://www.humanite.fr/fete-article.html?id_article=854705&f=13588

    Zin om mee te gaan naar het Fête dit jaar? Bel de Huma-lijn op: 0478.21 77 46.

    Frank

    04-08-2008 om 00:00 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    03-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Komkommertijd: doordenkers!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als werken zo formidabel zou zijn, dan zouden de rijken er wel het alleenrecht voor opeisen.                                                                

    Lane Kirkland, Amerikaans vakbondsleider


    Er kan alleen maar revolutie zijn waar er een geweten is.                                    

    Jean Jaurès


    Een mens kan zes maanden lang zonder eten leven op voorwaarde dat hij niet ophoud met werken.                                                                                                               

    François Cavana
    Toen de seksuele revolutie begon, wilde ik in het leger.                                    

    Groucho Marx


    De mens is niet gemaakt om te werken.  Het bewijs is dat hij er moe van wordt.  
                                                                                                                                 
    Tristan Bernard


    Een revolutie zonder broederlijkheid is geen revolutie.  Een democratie zonder broederlijkheid is zelfs een regelrechte farce.                                                    

    Leonard Cohen

    Wees realistisch, eis het onmogelijke.    

    Che Guevara

    03-08-2008 om 00:00 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)
    01-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.maandmenu: Komkommersoep en Knoflookgarnalen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Komkommersoep

    ½ komkommer
    50 g champignons, in plakjes
    600 ml water
    1½ theelepel zout
    1 theelepel sesamolie
    1-2 lente-uitjes, in dunne ringetjes


    Snijd de komkommer in de lengte doormidden.  Snijd beide helften in dunne plakjes.
    Breng het water aan de kook.  Voeg komkommer en champignon toe.  Strooi zout.  Laat alles 1 minuut koken.  Doe de sesamolie en de lente-uitjes in de soep. Roer alles goed om.

    Voor deze Chinese soep kan je de champignons vervangen door 4-5 gedroogde shii-take’s.  Doe ze in een kommetje en giet er kokend water over.  Laat ze 20 minuten weken.  Knijp de shii-takes uit.  Verwijder de taaie steel en steelaanzet.  Snijd de shii-take’s in reepjes.  Gebruik ze zoals de champignons in het recept.
    Verse shii-take’s moeten niet geweekt worden, maar worden helaas enkel in bakjes van 250 g verkocht.

    Knoflookgarnalen

    Marinade
    8 tenen knoflook, uit de pers
    1 eetlepel fijngehakte verse gember
    2 rode chilipepertjes, minus zaad,
    in ringetjes, desgewenst
    1 theelepel witte peper
    ½ theelepel zout
    2 eetlepels vissaus (nam pla)
    1½ eetlepel suiker

    500 g zoetwatergarnalen, gepeld
    3 eetlepels arachideolie
    1 tomaat, in partjes
    1 komkommer, in schijfjes gesneden

    Meng alle ingrediënten voor de marinade.  Doe de garnalen in de marinade en zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn.  Laat ze 10 minuten marineren.  Schep de garnalen daarbij een keer om.
    Verhit de olie in een wok of een ruime koekenpan.  Bak daarin de garnalen tot ze roze kleuren.  Dit duurt zo’n 3-4 minuutjes.  Roer de garnalen geregeld om.  Laat ze niet te lang bakken, anders worden ze taai.
    Doe de garnalen op een dienschaal.  Schik de tomatenpartjes en de komkommerplakjes rond. (Het zijn de tomaat en de komkommer die voor de verfrissende toets zorgen.)  Dit is een Thais gerecht en in Thailand geeft men er nog veel verse groenten bij ; misschien vervang je dit wel door een (groene) sla.

    Zoetwatergarnalen zijn diepgevroren verkrijgbaar.  Voor deze bereiding laat je ze in een vergiet ontdooien ; zet wel een diep bord onder het vergiet.  Wanneer ze ontdooid zijn kunnen ze met enige handigheid gemakkelijk gepeld worden.     

    Johan,
     

     

     

    01-08-2008 om 00:00 geschreven door achturencultuur  


    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Openbare Diensten zijn broodnodig!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per maand
  • 07-2020
  • 05-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 09-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Goedemiddag blogmaatje
  • hallo
  • Ben is op bezoek geweest. (I like it)
  • Genoten van deze blog...heel apart
  • Bezoekje met link

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!