een lekker broodje maak niet uit wit of bruin ...waar je voorkeur uitgaat of het kan gewoon een schijfjes brood zijn. Je hebt pastrami vlees nodig en gekookte ham of kip of kalkoen filet voor de boterham ! je legt alles vervolgens op je brood en daar doe je aan weerskanten een beetje mayonaise bij ... Je kan er sla en tomaat bijdoen je kan alles bijzetten wat je lekker vind ik doe het simpel met komkommer en wat mayonaise ...
Wel neemt een bijt in je brood en ontdek al die smaken .... Hmm ...lekker !
Wel ben op onderzoek gegaan en ben wat anders te weten gekomen.
Ik ben gaan vragen wat eigenlijk Pastrami vlees is en ze hebben mij verteld dat het mager ...zeer mager vleeswaar is , want als je eigenlijk zo bekijkt is het een gekruid vlees zoals ik je een vergelijking kan geven van Italiaanse Ham zoals iedereen het kent Parma ham lekker met meloen ....dus een gekruid vlees dat je als voorgerecht of onbijt enz kan gebruiken .Maar tot vergelijking van Parma ham dat je duidelijk het vet ziet zitten heeft deze vleeswaar dat niet . eigenlijk is het donker vleessoort ze hebben mij gezegd van runds en zeer mager ,want als het vlees bekijkt voor ze het snijden is dat vlees maar zo een dik 6cm en uiterst mager , je ziet er geen gram vet aan !!! pastrami - gekruid vlees van de runderborst,dat vervolgens is gerookt en gekookt
Voor de smaak er beter uit te laten komen kan je het vers laten versnijden en liefst in zeer dunne plakjes !
Dus aan al de deskundige kan niemand tegenspreken wat het oog zelf ziet !!!
Je kan het op alle mogelijke manieren klaarmaken één ervan is Broodje Joey
Ja, ik ben een grote fan van de afleveringen van Friends op tv en Joey eet namelijk altijd een broodje Pastrami !!!
thuis zijn ze er verzot op, eens dat ik het klaargemaakt heb waren ze meteen verkocht . Dus eens per week broodje Joey op menu van school en werk ! Zelfs ik ben er verzot op ...Hmm .
het is een ware smaakbom in je mond vol lekkers !
Zoals ik al eerder in mijn blog heb gezegd , geniet maar alles met maten dit telt ook voor dit !
Wel simpel gezegd , er komen nog warme dagen en als je deze dagen nog wilt gaan sporten kan je u lichaamsvocht een beetje in stress komen te zitten als je niet genoeg drinkt !
Met zulke dagen transpireren we ongeloofelijk veel zonder sport laat staan als je overweegt het te doen!!
we moeten vooral ons zouten in ons lichaam op pijl houden want zweet is eigenlijk zout die wij verliezen door middel van transpiratie ... Dan kunnen we dit drinken heel simpel klaar te maken en heel eenvoudig ...
Dus in je bidon met water kan je een snuifje heel klein snuifje zout en wat met de hand geperst citroen of limoen sap is zeer dorstlessend en goed voor het lichaam !!
Wel als je gaat sporten , doe niet té gek en onderhoud je machien (lichaam ) goed .
Geniet van deze dagen en maak je lichaam klaar voor de volgende winter , slaag genoeg zon maar bescherm je altijd ...
Overdrijf nooit in die dingen ... Gezond leven is goed maar alles met maten ook voor het goede zonlicht !
Wij weten dat ons lichaam vetten nodig heeft voor gezond verder te gaan , we mogen dus niet Al de vetten die bestaan bannen van ons leven een goede regelmaat en een gezonde dosering/ aanpak is dus nodig! Zelfgemaakte Mayo is een van die dingen die je kan zelf bepalen wat je erin gebruikt en hoeveel...
je hebt 3 ingredienten nodig meer niet alle rest is allemaal teveel !
1 eierdooier 1koffielepel van goede mosterd ,mag een goede volle lepeltje zijn ... en olie voor koude gerechten, als je kan kiezen neem zonnebloem of een ander vegetarische olie maar nooit olijfolie deze olie is echt niet geschikt voor een lekkere mayiosaise .
neem een kom dat niet schuift op je tafel of laat u kind helpen dat vinden ze altijd leuk in de keuken... scheid het eiwit van de dooier , het eiwit mag weg en leg de dooier in de kom voeg daarbij je mosterd, meng deze twee ingredienten goed samen met een vork of een klopper, met een vork gaat dit beter aangezien het niet veel is in de kom en zo sukkel je niet omdat er weinig in de kom zit. Heb je goed gemengd schakel je over naar de klopper en neem je olie en zachtjes en altijd in een richting je olie bewerken , als je als een zot je olie gaat bewerken in zichzag vorm en in 8 vorm Dan Stop maar want dan mislukt Alles !!! Simpel dus ....Begin te draaien in rondjes altijd in dezelfde beweging gaan we verder .... Laat kleine beetjes olie vallen op je mengsel van ei en mosterd en zachtjes draaiende bewegingen maken , je moet zien dat je olie opgenomen wordt door je mengsel zeker niet te vlug olie bijdoen ... We gaan zo effen verder , altijd kleine beetjes olie bijdoen, zodra de massa groter wordt mag je je mengsel bekijken en je beslist zelf hoeveel je wilt maken . Ik maak zelf genoeg voor 1 week en zo een klein potje is genoeg . ik neem altijd een maatbeker en meet zo mijn olie af en dan heb ik zeker genoeg voor mijn potje ... ongeveer 150 ml heb je zeker genoeg. Je moet je mengsel zien want als je even stop met olie bijdoen en je draait en mengt nog even zie je dat je mengsel dikker wordt en vaster! heb je de gewenste hoeveelheid gaan we voor 1 minuut nog even stevig draaien met ons klopper , je weet altijd in dezelfde richting rondjes maken !!! Zo, voor de afwerking heb je een zuur nodig , je kan citroen of azijn gebruiken ... deze geven een licht effect aan je mayionaise dus let wel op dat je niet teveel van deze ingredient zet want dan is je mayonaise ook mislukt enkele druppels is genoeg ... Geen peper of zout in je mayionaise bewerken dan kan je het niet bewaren en kan je alles weggooien , wil je het toch kruiden doe hetdan als het nodig hebt de dag zelf. Heb je de mayionaise die dag zelf nodig voor een BBQ of een feestje kan je ze lekker maken en veel soorten mayio maken eentje met bieslook in en eentje met stukjes vers groenten enzovoorts , keuzen genoeg en veel variatie mogelijk en 1 ding is zeker het is lekker en zelfgemaakt . Ga maar vlug opscheppen dat je het zelfgedaan hebt !!!
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
Over mijzelf
Ik ben sara
Ik ben een vrouw en woon in hoeselt (België) en mijn beroep is bediende.
Ik ben geboren op 01/01/1970 en ben nu dus 55 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: sport-tuinieren-klussen-en nog veel meer!.
Deze blog is niet zo dat ik een schrijfster ben of zo maar voor wie het gewoon wil weten !