een lekker broodje maak niet uit wit of bruin ...waar je voorkeur uitgaat of het kan gewoon een schijfjes brood zijn. Je hebt pastrami vlees nodig en gekookte ham of kip of kalkoen filet voor de boterham ! je legt alles vervolgens op je brood en daar doe je aan weerskanten een beetje mayonaise bij ... Je kan er sla en tomaat bijdoen je kan alles bijzetten wat je lekker vind ik doe het simpel met komkommer en wat mayonaise ...
Wel neemt een bijt in je brood en ontdek al die smaken .... Hmm ...lekker !
Wel ben op onderzoek gegaan en ben wat anders te weten gekomen.
Ik ben gaan vragen wat eigenlijk Pastrami vlees is en ze hebben mij verteld dat het mager ...zeer mager vleeswaar is , want als je eigenlijk zo bekijkt is het een gekruid vlees zoals ik je een vergelijking kan geven van Italiaanse Ham zoals iedereen het kent Parma ham lekker met meloen ....dus een gekruid vlees dat je als voorgerecht of onbijt enz kan gebruiken .Maar tot vergelijking van Parma ham dat je duidelijk het vet ziet zitten heeft deze vleeswaar dat niet . eigenlijk is het donker vleessoort ze hebben mij gezegd van runds en zeer mager ,want als het vlees bekijkt voor ze het snijden is dat vlees maar zo een dik 6cm en uiterst mager , je ziet er geen gram vet aan !!! pastrami - gekruid vlees van de runderborst,dat vervolgens is gerookt en gekookt
Voor de smaak er beter uit te laten komen kan je het vers laten versnijden en liefst in zeer dunne plakjes !
Dus aan al de deskundige kan niemand tegenspreken wat het oog zelf ziet !!!
Je kan het op alle mogelijke manieren klaarmaken één ervan is Broodje Joey
Ja, ik ben een grote fan van de afleveringen van Friends op tv en Joey eet namelijk altijd een broodje Pastrami !!!
thuis zijn ze er verzot op, eens dat ik het klaargemaakt heb waren ze meteen verkocht . Dus eens per week broodje Joey op menu van school en werk ! Zelfs ik ben er verzot op ...Hmm .
het is een ware smaakbom in je mond vol lekkers !
Zoals ik al eerder in mijn blog heb gezegd , geniet maar alles met maten dit telt ook voor dit !
Wel simpel gezegd , er komen nog warme dagen en als je deze dagen nog wilt gaan sporten kan je u lichaamsvocht een beetje in stress komen te zitten als je niet genoeg drinkt !
Met zulke dagen transpireren we ongeloofelijk veel zonder sport laat staan als je overweegt het te doen!!
we moeten vooral ons zouten in ons lichaam op pijl houden want zweet is eigenlijk zout die wij verliezen door middel van transpiratie ... Dan kunnen we dit drinken heel simpel klaar te maken en heel eenvoudig ...
Dus in je bidon met water kan je een snuifje heel klein snuifje zout en wat met de hand geperst citroen of limoen sap is zeer dorstlessend en goed voor het lichaam !!
Wel als je gaat sporten , doe niet té gek en onderhoud je machien (lichaam ) goed .
Geniet van deze dagen en maak je lichaam klaar voor de volgende winter , slaag genoeg zon maar bescherm je altijd ...
Overdrijf nooit in die dingen ... Gezond leven is goed maar alles met maten ook voor het goede zonlicht !
Wij weten dat ons lichaam vetten nodig heeft voor gezond verder te gaan , we mogen dus niet Al de vetten die bestaan bannen van ons leven een goede regelmaat en een gezonde dosering/ aanpak is dus nodig! Zelfgemaakte Mayo is een van die dingen die je kan zelf bepalen wat je erin gebruikt en hoeveel...
je hebt 3 ingredienten nodig meer niet alle rest is allemaal teveel !
1 eierdooier 1koffielepel van goede mosterd ,mag een goede volle lepeltje zijn ... en olie voor koude gerechten, als je kan kiezen neem zonnebloem of een ander vegetarische olie maar nooit olijfolie deze olie is echt niet geschikt voor een lekkere mayiosaise .
neem een kom dat niet schuift op je tafel of laat u kind helpen dat vinden ze altijd leuk in de keuken... scheid het eiwit van de dooier , het eiwit mag weg en leg de dooier in de kom voeg daarbij je mosterd, meng deze twee ingredienten goed samen met een vork of een klopper, met een vork gaat dit beter aangezien het niet veel is in de kom en zo sukkel je niet omdat er weinig in de kom zit. Heb je goed gemengd schakel je over naar de klopper en neem je olie en zachtjes en altijd in een richting je olie bewerken , als je als een zot je olie gaat bewerken in zichzag vorm en in 8 vorm Dan Stop maar want dan mislukt Alles !!! Simpel dus ....Begin te draaien in rondjes altijd in dezelfde beweging gaan we verder .... Laat kleine beetjes olie vallen op je mengsel van ei en mosterd en zachtjes draaiende bewegingen maken , je moet zien dat je olie opgenomen wordt door je mengsel zeker niet te vlug olie bijdoen ... We gaan zo effen verder , altijd kleine beetjes olie bijdoen, zodra de massa groter wordt mag je je mengsel bekijken en je beslist zelf hoeveel je wilt maken . Ik maak zelf genoeg voor 1 week en zo een klein potje is genoeg . ik neem altijd een maatbeker en meet zo mijn olie af en dan heb ik zeker genoeg voor mijn potje ... ongeveer 150 ml heb je zeker genoeg. Je moet je mengsel zien want als je even stop met olie bijdoen en je draait en mengt nog even zie je dat je mengsel dikker wordt en vaster! heb je de gewenste hoeveelheid gaan we voor 1 minuut nog even stevig draaien met ons klopper , je weet altijd in dezelfde richting rondjes maken !!! Zo, voor de afwerking heb je een zuur nodig , je kan citroen of azijn gebruiken ... deze geven een licht effect aan je mayionaise dus let wel op dat je niet teveel van deze ingredient zet want dan is je mayonaise ook mislukt enkele druppels is genoeg ... Geen peper of zout in je mayionaise bewerken dan kan je het niet bewaren en kan je alles weggooien , wil je het toch kruiden doe hetdan als het nodig hebt de dag zelf. Heb je de mayionaise die dag zelf nodig voor een BBQ of een feestje kan je ze lekker maken en veel soorten mayio maken eentje met bieslook in en eentje met stukjes vers groenten enzovoorts , keuzen genoeg en veel variatie mogelijk en 1 ding is zeker het is lekker en zelfgemaakt . Ga maar vlug opscheppen dat je het zelfgedaan hebt !!!
cardio opwarming heeft varianten van lopen: ongeveer 5 minuten
rekoefeningen ongeveer 7 minuten
sportspecifieke opwarming (gericht op de lichaamsdelen die later in de meer intensieve sportbeoefening zullen worden gebruikt): balvaardigheid, versnellingen ...: ongeveer 8 minuten
Een opwarming moet geleidelijk gebeuren, maar dan wel zo dat de spier- en lichaamtemperatuur toeneemt zonder dat er vermoeidheid optreedt of er energiereserves worden aangesproken.
Probeer zoveel mogelijk in te spelen op wat je tijdens de training zal doen. Doe tijdens de sportspeci-fieke opwarming de bewegingen die ook tijdens de training of de wedstrijd aan bod komen. Draag tijdens de opwarming een trainingspak. Als het koud is moet de opwarming intensiever zijn of door middel van beschermende kledij. Na een opwarming mag niet langer dan 5 à 10 minuten worden gewacht met het vervolg van de training of de wedstrijd, anders gaat het effect ervan verloren.
Aangezien dat de Bananen goedkoop zijn kan je ze gebruiken om een lekker dessertje te maken . Ik heb aangegeven hoeveel vetten en suikers enz er in zitten ... Handig als je op je eten let Ps; Bananen vind je goedkoop in de Carrefour aan 1.49 euro de kilo .
Ingrediënten 2 eetlepels plantaardige olie 67% boter-gearomatiseerd verspreid, gesmolten 2 eetlepels bruine suiker 1 middelgrote rijpe banaan, in dunne plakjes op de diagonaal 11 kop alle doeleinden meel 1 / 2 kop kristalsuiker 1 theelepel bakpoeder 1 / 2 theelepel bakpoeder 1 / 2 theelepel gemalen kaneel 1 / 4 theelepel zout 1 / 2 kop geprakte rijpe banaan (ongeveer 1 middelgrote banaan) 1 / 2 kop magere karnemelk 2 el koolzaadolie 2 eetlepels donkere rum of 1 theelepel rum-extract 1 groot ei
Voorbereiding ;
Verwarm de oven voor op 350 ° F.
Smeer de zijkanten van een 8-in de tweede ronde cakevorm met koken spray. Giet de boter gearomatiseerde verspreid in de pan, kantelen de vacht van de bodem. Strooi de bruine suiker gelijkmatig in de pan en leg de plakjes banaan in een enkele laag over de suiker.
Meng de bloem, suiker, bakpoeder, soda, kaneel en zout in een grote kom en klop goed te mengen. Meng de geprak te banaan, karnemelk, olie, rum, en het ei in een middelgrote kom en klop tot het mengsel glad is. Voeg de banaan mengsel aan het bloemmengsel en roer tot bevochtigd.
. Schep het beslag over in plakken gesneden bananen. Bak 30 tot 35 minuten of totdat een houten tandenstoker ingevoegd in het centrum van een cent komt er schoon uitkomt. Onmiddellijk Keer de taart op een portie plaat. Laat afkoelen 10 minuten voor het snijden. Serveer ze warm of op kamertemperatuur. De taart is het beste op de dag waarop het is gemaakt.
Voedingswaarde-informatie
2 1 / 2 Koolhydraten ; 1 Fat 1 Fat Calorieën: 214 g Calorieën uit vet: 62 g Totaal vet: 7 g Verzadigd vet: Meervoudig onverzadigd vet: Enkelvoudig onverzadigd vet: Cholesterol: 27 mg Natrium: 246 mg Total koolhydraten: 36 g Voedingsvezel: 1 g Suikers: 20 g Eiwitten: 3 g
Vooral in de zomer is het aangenaam voor onszelf als we ons tenen kunnen tonen zonder schaamte .... Om te vermijden blauwe nagels te krijgen is het van belang je de juiste schoenen te kiezen voor onze sport die wij beoefenen , bv ; we weten dat voor de loopsport/ joggen/hardlopen enz... zeker een halve schoenmaat groter moeten kiezen ,ons voeten hebben vooral ruimte nodig voor deze sport en vooral als er hellingen in het schema staan ...
We kunnen ook blauwe nagels vermijden door een simpele verzorging correct uit te voeren bv ; u teennagels recht af te knippen en niet rond met de tenen mee...dat geeft de kans om teennagels in te groeien en te ontsteken en dat is zeker geen aangenaam zicht in de zomer hé En ook niet veel te kort knippen !!!
Voeten hebben meer verzorging nodig dan we denken en de zomermaanden is het extra belangrijk ze te verzorgen en is het makkelijker een kuur te geven aan ons voeten bv een voetbad met zout kan nooit geen kwaad of een schimmel behandeling .
Je kan zeggen ,maar ik heb geen last van mijn voeten ...
Maar ja ,moeten we wachten tot wij er last van hebben ?
Op de markt hebben ze van alles dat we kunnen gebruiken voor ons verzorging zoals een spuitbus die we na ons douche gebruiken, het is zo simpel als iets , spuiten goed u tenen spreiden en klaar is kees ,lekker sandalen aan dat je voeten ,goed laten drogen en ja als je in de zomer of warme dagen je voeten extra aandacht geeft ,kan je zo de winter door zonder al te veel problemen , met verzorgde voeten !
Wat ook een deugd is voor ons voeten is eens ons voeten te laten verzorgen door een Pedicure behandeling , een zalige deugd voor de voeten en zij hebben ook altijd hadige tips voor jou. Vooral lopers hebben last van eelt , en het is handig als een pedicure je voeten af en toe kan verzorgen , zij weten hoeveel ze kunnen wegschrapen want ik doe mezelf altijd pijn en kan soms dagen niet gaan door een verkeerde handeling ...pff
Ben je altijd moe,futloos en mis je de energie om de dag rond te komen? Het is niet alleen de donkere wintermaanden of je drukke job of die moeilijke combinatie ervan job/kinderen/gezin maar dikwijls ook je voeding !
Kijk dan uit voor deze dieet !
Spoedig op deze site ! Met PDF bestandje dat je makkelijk kan over printen !
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
Over mijzelf
Ik ben sara
Ik ben een vrouw en woon in hoeselt (België) en mijn beroep is bediende.
Ik ben geboren op 01/01/1970 en ben nu dus 55 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: sport-tuinieren-klussen-en nog veel meer!.
Deze blog is niet zo dat ik een schrijfster ben of zo maar voor wie het gewoon wil weten !